in Gazeta Sporturilor, Rubricand

Fără Mutu

Nu mai vreau să fiu reprezentat de Adrian Mutu. Nici pe terenul de fotbal, nici în luptele patriotice matinale cu albanezii. Nu pentru că aş fi mai bun decât el, mai breaz sau invidios, cred însă că Adrian Mutu nu se poate reprezenta decât pe sine însuşi. E titularul naţionalei unei ţări cu un singur locuitor.

Desigur, la nici 32 de ani, e încă un bun jucător de fotbal. Revenirea lui pe teren ar fi, în termeni de contabilitate, un câştig. Da, încă poate face diferenţa pe teren, numai că acea diferenţă ar fi deja o afacere privată între el şi tabela de marcaj. Ar fi ca şi cum am naturalize un fotbalist bun din altă ţară sau nici măcar atât. Nu vreau să spun prin asta că Mutu ar fi un apatrid sau că n-ar fi român. Dimpotrivă, el reprezintă o mare parte din România, numai că este acea parte care, cu orice risc, ar trebui lăsată în urmă.

Nu scriu aceste rânduri ca ziarist, ele sunt teribil de personale, de aici şi lipsa exprimărilor de genul “autorul acestor rânduri”. Ideea este următoarea: de la un timp, Adrian Mutu îmi e perfect indiferent. Din acest motiv nu-l pot compara în niciun chip cu Hagi, pentru că, dincolo de statistici şi de împlinirile personale ale celor doi, rămân senzaţiile. Or, când Hagi avea mingea la picior, oriunde ar fi jucat, el mă făcea să-mi ţin răsuflarea. În acelaşi timp, Mutu nu mă mai face demult nici să oftez. M-am obişnuit cu absenţa lui, aşa cum te obişnuieşti cu dispariţia din viaţa ta a colegilor din şcoala generală sau a prietenilor din cartierul în care ai copilărit. La ce duc aceste reîntâlniri, peste ani? La o bere băută în grabă şi la o promisiune nicicând ţinută.

Cifrele pot măsura multe, nu însă şi capacitatea unui om de a se face iubit. Când un stadion, din România sau de aiurea, va striga în cor “I love you, Mutu!”, vom putea vorbi despre el ca despre un lider a cărui lipsă se simte. Până atunci, încercaţi să vă imaginaţi cum va arăta meciul său de retragere, unde se va juca, cine va participa şi ce vor scanda oamenii. Nu-i aşa că nu puteţi? O fi pentru că, în cazul lui, orice meci poate fi şi ultimul?

De fapt, Mutu s-a retras oficial după acel 0-5 cu Serbia, în cârciuma lui Buturovici. De atunci, de când el a ales să plece în loc să stea alături de cei învinşi, niciun gol de-al său pentru România nu mă mai poate bucura, indiferent de ce-ar aduce. Iar fără această bucurie, fotbalul nu mai înseamnă nimic.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

313 Comments

  1. Il prefer pe Mutu venit direct din carciuma tipului de jucator disciplinat si lipsit total de vana pe care il promoveaza actualul selectioner. Vreau jucatori care sa faca driblinguri si sa aiba relatii sexuale cu prostituate minore, ca in franta, dar care sa castige meciuri. vreau sa vad de la mijloc in sus pe unul despre care adversarul stie ca il poate face oricand, ori deocamdata doar mutu e in profilul asta. pe altii nu am vrut sa ii crestem asa, mergem doar pe disciplina prostului mediocru reprezentativ. ca doar nu suntem brazilia, cica.

  2. @cris: ai facut sport de performanta?
    Daca nu, sa stii ca esti pe langa.
    Daca da, atunci stii bine ca Mutu “s-a nascut talent si va muri speranta”… o stii poate mai bine decat cei care o spun.

    Adrian are dreptate si hai sa nu ne mai ascundem dupa degete.
    Ca sa ai un jucator care “o arde cu minore” si iti castiga un meci iti trebuie ani intregi de disciplina sportiva (displina nu inseamna doar sculat la 5, culcat la 9, inseamna disciplina in tot sistemul).
    Din sistem apoi incep sa apara jucatorii ca Ribbery (sper ca i-am scris numele corect)…

    Noi insa il vrem pe Ribbery fara sa avem sistemul si fara disciplina.

  3. exagerezi. farmecul jucatorului si al omului mutu – oricat de greu ar fi de crezut, exista totusi si un om mutu – este dat tocmai de nonsalanta (unii ar spune nesimtirea) cu care trece de la agonie la extaz, de la genialitate la stupiditate, de la inger la demon. e un fel de sisif idiot, mutu asta al nostru. se chinuie sa rostogoleasca mingea aia pe culmile gloriei, pentru ca apoi sa suteze linistit in prapastia de la picioarele lui si sa o ia de la capat… orice am spune, va ramane un personaj de legenda. :D

  4. Total de acord cu Cris. A punctat perfec, il prefer oricand pe Mutu venit direc din birt decat pe Florescu dupa o noapte dormita intr-un pat cu lenjerie pictata cu desene animate…

  5. hm…sunt multe noțiuni disjuncte aici – sportul și viața, sportul ca viață, viața dincolo de sport, caracterul (sau mai degrabă lipsa lui) dincolo de orice. diferențierile le face fiecare, după dorințe și valori personale.

  6. Adriane, iar ai fierbinteli, puisor?
    Unde ai vazut tu scris ca Mutu il reprezinta pe Georgescu?
    Mutu e roman, nu georgescian, iar daca tie nu-ti convine cetatenia,
    i-ati una bulgara. Asta daca nu cumva ai vreo problema
    si cu Berbatov, caz in care ti-as recomanda Andora :lol:

  7. cipito
    Atentie, nu este o comparatie intre jucatori. Daca ar fi fost, nu cu Florescu trebuia comparat Mutu, pentru ca joaca pe posturi diferite.
    cris
    Nu scandalurile in care a fost implicat Mutu – cocaina, sibutramina si ospatarii – sunt motivele pentru care nu mai vreau sa fiu reprezentat de Mutu. Acestea sunt treaba instantelor, civile sau sportive. Acestea imi spun doar ca nu mai are rost sa asteptam.
    Nici betia cu Adrian Cristea dinaintea partidei cu sarbii. Multi fotbalisti au facut asta, chiar si Dobrin.
    Problema este abandonul din partida cu sarbii si plecarea de dupa. Nu vreau sa fiu reprezentat de un jucator care pleaca din hotel imediat dupa ce echipa pierde cu 5-0.

  8. perfect de acord..nici nu stiu de unde euforia asta cu Mutu..poate din simplul fapt ca ne dorim un alt Hagi, tanjim dupa acea perioada si asa ajungem sa ridicam la stadiul de eroi niste non- caractere..
    ”Iar fără această bucurie, fotbalul nu mai înseamnă nimic.”-genial

  9. Scandalurile în care a tot apărut arată că e un tip fără disciplină interioară… unii ar spune, vulcanic sau sanguinic ;)
    Cert e că Mutu are personalitate…
    Dacă ne și place, asta e altă problemă…
    Așa că-i înțeleg și pe judge și pe cris… lor le plac personalitățile puternice, distincte ;)
    Și, serios, dacă ultimul chelner i-ar fi spus ceva legat de etnie colorată… l-aș felicita și eu pe Mutu! :mrgreen:

  10. eu cred ca noi toti vom face un mare pas inainte atunci cand vom accepta faptul ca nu ne reprezinta nici gimnastele, nici olimpicii aia de la scoala cu care ne laudam odata, nici mutii sau altii ca ei, nici macar michi-pichi alexandrescu… ci doar noi insine!

  11. Cred ca daca-l intrebi pe Mutu vei afla ca sentimentul este reciproc, Adrian. Nu stiu daca tipul a fost patruns vreodata cu adevarat de chestia asta cu “reprezentarea” dar in ultimul timp e clar ca i se falfaie. Pina la urma e dreptul lui sa gindeasca si sa simta cum o vrea, trist e ca stam(unii) atirnati cu toate sperantele de el in ceea ce priveste nationala. Si asta pentru ca n-avem un grup de jucatori de valoarea celor din anii ’90. Si nici cu selectionerul nu stam mai bine.

  12. De data asta sunt de acord cu cris.

    In privinta abandonului si plecarii… Mie nu mi s-a parut c-ar fi abandonat. A fost in nota echipei. Parca a iesit la 0-2. Sau poate memoria imi joaca feste. Cat priveste plecarea, daca era la echipa de club, poate il condamnam, desi nici asa nu cred, depinde de programul impus de fiecare club. Sa nu uitam insa ca e vorba de Nationala. Unde de strans trebuie sa ne strangem la o anumita data si ora, dar de imprastiat – nu.

    PS: Daca as fi facut sport de performanta, n-as mai fi stat s-o ard pe blog. (Fara suparare pentru gazda noastra). Asta ca sa raspund anticipat curiosilor.

  13. Adriane, esti tare! Mi-au placut randurile de azi, mai ales ultimele doua paragrafe :)

    Referitor la “meciul de retragere” al lui Mutu e necesara o precizare: va fi vorba cumva despre un meci de box? ;)

  14. Eu nu stiu ce s-a intamplat acolo. Nu stiu ce motive a avut Mutu sa plece. Poate ca in ochii lui a avut motive intemeiate. Ca alegerile lui nu corespund cu alegerile suporterilor e clar. Prefer sa nu-l judec prea aspru pe Mutu. Pt ca-mi place cum arata si pt ca ma gandesc si la vremurile lui bune. Nu o fi avand el numai defecte. O fi avand el si parti bune. Si prefer sa cred ca le are.
    Pe mine nu m-a reprezentat niciodata. Eu ma reprezint singura. Oricand si oriunde.

  15. Si adevarul e ca ori cu Mutu ori fara el echipa nationala imi e indiferenta de mult timp. Chiar si fotbalul a inceput sa-mi devina indiferent.

  16. Subscriu articolului… am sperat sa revina la prima suspendare…dar de la prima revenire..prin toate conflictele care le-a avut si cu selectionerii(Victor Piturca…de vreo 2-3 ori, Lucescu) si chiar suporterii… mi s-a facut usor usor lehamite de el… sa n e lase…ca oricum daca vine si mai castiga cate o partida cu lituania sau albania tot nu ne calificam…
    As zice sa facem o petitie aici …sau oriunde sa subscriem fanii care nu-l mai vor la nationala… :D eu sunt primul ( sau al doilea…dupa tine Adrian ;) )

  17. pentru Ribery… as zice eu… ceea ce s-a intamplat cu prostituata..e doar o deraiere pe sine…ceea ce este pentru mutu prezentarea la convocare sau respectarea cantonamentului sau chiar consultarea oficialilor clubului…
    asa ca insasi compararea lui mutu cu fotbalisti ca Ribery, Benzema sau C.R. mi se pare o deraiere a unei gandiri normale…pentru ca toti insii acestia au muncit sa ajunga unde au ajuns..iar duap asta au muncit pentru perfectionare.. si inca muncesc… au respect pentru toti cei care i-au ajutat ( vezi cum il cauta Ribery pe Hagi la Constanta, sau cum i-a multumit C.R. lui Boloni dupa ce-a castigat balonul de aur)…si-as putea continua la infinit cu antiteze

  18. Cu Hagi nu ai cum sa-l compari niciodata pe Mutu , este diferenta de la cer la pamant …in schimb nu inteleg de ce trebuie sa-l apreciez pe unul si sa-l detest pe altul…
    Vazand cat de slab a fost Chivu aseara cred ca mai nimerita este o comparatie intre cei doi…nu stiu daca l-am vazut pe Mutu atat de plictisit/ obosit pe teren , nici dupa o noapte petrecuta in club !

  19. Adrian, ai dreptate in ceea ce-l priveste pe Mutu! In conditiile in care pensionarii, acesti anonimi care au construit Romania cu sudoare si sange se bat, mai ceva ca huliganii, pe ajutoarele de la U.E. subiectul Adrian Mutu mi se pare unul prafuit si indosariat in biblioteca timpului la categoria : “Asa nu!”.

    Iar mi-au blocat IP-ul la postarile aferente titluriilor orei! Probabil a fost din cauza ca am sugerat ideea ca GSP-ul ar emana o energie demonica, menita sa incite oamenii la agresivitate verbala, care, exarcerbata,ar conduce la violenta! Nu imi pare rau, dar m-am simtit atacat ca individ, mi-am simtit zdruncinata demnitatea! Nu se poate ca temele sa promita o balacareala colectiva in care tinerii sa fie incurajati sa se jigneasca de toate cele, iar cineva care incearca sa ii sfatuiasca sa redevina umani, sa fie pedepsit cu legea martiala in varianta virtuala, fiind eliminat, ca o masea stricata!

    Inca nu mi-ai raspuns la intrebarile pe care le-am formulat in postarea ta anterioara, cea referitoare la Premiile Chirila! Astept un raspuns, daca binevoiesti! Multumesc, anticipat, normal!

  20. Sint intru totul in asentimentul tau. mai mult decit fotbalist Mutu este un golan fara caracter. Nu se poate face o comparatie intre el si Hagi. Are cazier prea mare. asta e parerea multor suporteri romani.

  21. Subscriu la ceea ce spui, Adrian!
    Nu sunt fan CTP dar el sintetizeaza excelent nevoie de Mutu la nationala:
    “Simplu spus, răul pe care îl poate face Naţionalei o puşlama bătrână care ştie să dea cu piciorul în minge e mai mare decât binele”
    E limpede ca pentru moment nu avem jucatori de valoare, insa un Bogdan Stancu, Pantilimon, Gardos etc au ce invata de la Cristi Chivu.
    Cand a venit la Dinamo a schimbat vechea garda cu tineri cu caracter, Mourinho procedeaza la fel (vezi cazul Mutu).
    Fotbalisti putem construi, cu rabdare si continuitate, caractere nu!

  22. Na, ca acum le cerem fotbalistilor sa fie si pedagogi. Ce sa-nvete un om de la unul cu care se intalneste, din 2 in 2 luni, cate 3 zile? Hermeneutica? Codul bunelor maniere? Epistemologie? Sa-nvete dracului sa dea in minge si sa dribleze. Iar restul sa-nvete de la scoala.

  23. Ma gindeam sa scriu ca-s de acord cu pozitia ta vis-a-vis de Mutu, dar imi dau seama ca si mie mi-a devenit atit de indiferent acest jucator incit nu mai merita nici macar atentia unui comentariu pe un blog. Mai trist e ca resimt aceeasi indiferenta/lehamite si fata de echipa nationala, cu Mutu sau fara.

  24. Grupul suporterilor sponsorizati de Nicolae Badea se va deplasa la Cluj in data de 7 Noiembrie, ora 11.00, cu plecarea din fata hotelului Howard Johnson (Romana), in fata Pizza Hut. Deplasarea se va face cu 5 autocare care au incriptionat clar KFC si poze cu meniurile de 8 aripioare extra-large special create pentru suporterii care il fluiera pe Giovanni Becali si moderatorii DM care scriu frumos despre proiectul Dinamo. Pretul excursiei care cuprinde si un tur al magazinelor KFC din Ardeal este 0 (zero) lei, fiecare participind avind insa obligatia de a prezenta 5 (cinci) chitante KFC sau Pizza Hut cu o valoare unitara de minimum 50RON.Avertizam sustinatorii lui G.B si B.C sa nu incerce falsificarea chitantelor cu scannerul pentru ca acestea vor fi verificate cu registrul de intrare-primire al magazinelor respective. Fiecare participant va beneficia de un tricou inscriptionat “Borcea si Becali,homosecsualii.”Locuri limitate, grabiti-va.
    Seychelles(fan Dinamo)

  25. Mesajul de mai sus este senzational. Se pot scrie tratate despre
    sport ,postmodernism si post-capitalism pornind de la el. :D

  26. Cand iti merge bine toti sunt alaturi de tine.
    Iti merge rau toti te lovesc cu pietre si te arunca in tomberon. Bine in cazul de fata chiar si tomberonul se ingroapa.
    Eu raman alaturi de el. Nu-i aprob comportamentul dar nici nu-l condamn pt ca nu am fost de fata sa vad ce s-a intamplat. Pe deasupra nu consider ca trebuie sa-si responzabilizeze comportamentul in fata mea sau in fata intregii tari. Daca e dator o explicatie atunci poate o datoreaza antrenorului si coepichierilor. Dar atat.

  27. omu` plateste pentru toate greselile facute, mi se pare suficient.Ce ne tot dam de ceasul mortii cu ce face Mutu?
    faptul ca tot discutam ca Mutu nu e model pt generatiile tinere mi se pare o eroare
    De ce ar trebui sa fie ?
    Ma astept mereu ca Mutu sa revina din prapastiile in care se arunca si de fiecare data sunt multumit cand o face. Ma astept sa dribleze si sa inscrie si sunt multumit cand o face.
    Nu-l admir decat pentru puterea de a reveni. Cand o arata :)
    si pe deasupra sunt de-acord cu cris, judge si lol(evident)

  28. @jamir
    postarea o gasesti pe siteul suporterilor dinamivisti.Seychelles e autorul.
    Dinamo nu are conducatori,dar are nishte suporteri…

  29. ma astept ca un fotbalist sa-si faca treaba pe teren, la fel cum ma astept ca un medic sa-si faca treaba la spital, profesorul la scoala, strungarul la strung etc. La fel cum altii se asteapta de la mine sa-mi fac meseria. Ce fac ei in timpul liber ii priveste la fel cum ma priveste pe mine ce fac in timpul liber.

  30. @nico
    pai ca sa fie si la greu cineva alaturi de tine…trebe sa fi fost si tu alaturi de cineva cand i a fost respectivului greu…iar mutu, n a prea fost alaturi de nimeni niciodata…nici la greu, nici la usor…ba chiar, a abuzat de diverse persoane si circumstante. cand imbraca tricoul ala galben, sau mai nou alb…atunci reprezinta, ca vrem nu vrem, romania…ca eu sau tu sau cine, se identifica sau nu cu romania, asta i altceva…eu nu o fac…chiar deloc…nu ma mai regasesc in nici un aspect al acestei tari, decat in pasaport, ca buletinu mi a expirat…si cum ai spus si tu, clar e dator cu o explicatie colegilor si antrenorilor…la fel cum a fost dator cu explicatii colegilor de la nationala de nenumarate ori…dar eu as adauga ca mai e dator si copiilor care isi cumpara tricouri cu el, suporterilor care platesc bani sa vina la meciuri si isi pun sperante….si pana la urma oricarui fan sau persoane care l a privit cu admiratie si a avut asteptari de la el ca om si jucator…eu asa cred :)

  31. Macro-frauda Mutu începe sa semene cu ultimii ani în activ ai lui Maradona, Gascoine, Cantona, etc… Problema e ca în anii “buni” nu s-a apropiat de ei dpdv calitativ. În Anglia a devenit cunoscut dupa scandalul cu cocaina, în Franta, Spania sau Portugalia numele lui nu spune absolut nimic. În Italia da, e(a fost) fotbalist cât de cât cotat, dar nicidecum la nivelul unui Totti, unui del Piero, unui Batistuta sau oricare alt nume cât de cât mai rasarit. Doar noi continuam sa nadajduim o revenire a lui care sa salveze nationala.
    Sa o salveze de la ce? Pe ce culmi ale gloriei a fost în stare sa ne duca în vremurile lui bune? Euro 2008? Campionatul acela în care o echipa care nu dorea sa ne bata ne-a dat aproape involuntar doua goluri? Când se auzea pe stadion “Desteapta-te române!” cântat de suporteri la un volum suficient de înalt încât sa impresioneze, iar ai nostrii se plimbau pe teren? Atunci nu a fost vina lui, si daca ar fi fost, noi am înteles ca era deprimat dupa ratarea cu Italia si nu puteam astepta prea multe de la el în acel moment de cadere psihica.
    Bineînteles ca dupa 5-0 cu sârbii s-a dus la cârciuma! Doar stia ca nici atunci nu a fost vina lui si, chiar daca ar fi fost, noi mereu îl vom astepta cu bratele deschise.
    Ne meritam liderii pe care-i avem, la fel cum ne meritam jucatorii pe care-i avem.

  32. @dz

    În urmă cu două luni, nea Gicu a făcut analize amănunţite la clinici din Germania şi Austria, unde a fost consultat de cei mai buni specialişti din lume, profesorul clinicii din München fiind un român stabilit în Germania în urmă cu 30 de ani. La controalele din Germania şi Austria, nea Gicu a ajuns datorită bunului său prieten Nicu Gheară şi fostului său elev Adi Mutu. „Briliantul” a suportat toate cheltuielile necesare, gest prin care a demonstrat că are un mare caracter. După ce i-au fost făcute toate analizele necesare, specialiştii au spus că starea de sănătate a celui mai bun fotbalist român din toate timpurile este pe cale de ameliorare. „Nea Gicu, dacă este nevoie, am să te duc şi în America, la cei mai buni profesori-doctori docenţi de acolo!”, i-a spus Adi Mutu.

  33. dz
    Sunt in total in dezacord cu tine.
    Daca eu sunt alaturi de cineva la greu nu o fac din obligatie. O fac doar daca sunt convinsa ca fac bine ceea ce fac. Doar daca vreau. E alegerea mea.
    Nu consider ca cineva e obligat sa fie alaturi de mine la greu. Nici macar daca eu am fost alaturi de acea persoana cand i-a fost greu. E placut daca e dar sa nu o faca din obligatie. Eu pot fi alaturi de cineva la greu sau pot face un lucru doar daca consider eu de cuviinta sa-l fac. Nu fac niciodata un lucru pt ca sa fac fata asteptarilor altora.

    Cere Mutu sa fie idolatrizat? Sau e alegerea noastra?
    Daca noi alegen sa-i cumparam tricourile noi il vrem exemplu si tot noi mergem la meciurile lui de ce naiba il punem pe el la zid?
    Pt ca ne e greu sa recunoastem ca am facut o alegere gresita?

  34. Grupul suporterilor sponsorizati de Nicolae Badea se va deplasa la Cluj in data de 7 Noiembrie,ora 11.00,cu plecarea din fata hotelului Howard Johnson(Romana),in fata Pizza Hut.
    Deplasarea se va face cu 5 autocare care au inscriptionat clar KFC si poze cu meniurile de 8 aripioare extra-large special create pentru suporterii care il fluiera pe Giovanni Becali si moderatorii DM care scriu frumos despre proiectul Dinamo.
    Pretul excursiei care cuprinde si un tur al magazinelor KFC din Ardeal este 0(zero) lei,fiecare participant avind insa obligatia de a prezenta 5(cinci)chitante KFC sau Pizza Hut cu o valoare unitara de minimum 50RON.
    Avertizam sustinatorii lui G.B si B.C sa nu incerce falsificarea chitantelor cu scannerul pentru ca acestea vor fi verificate cu registrul de intrare-primire al magazinelor respective.
    Fiecare participant va beneficia de un tricou inscriptionat “Borcea si Becali,homosecsualii.”
    Locuri limitate, grabiti-va.
    Seychelles(fan Dinamo)

  35. E riscant cu asa subiect, atragi mizerie.
    Altfel, de acord cu tine. Cu observatia ca nu am avut niciodata pretentia sa fiu “reprezentat” de “nationala”. Sau de mutu, doamne-fereste!

  36. http://www.youtube.com/watch?v=BWAhVbayGv4

    Adaugand:

    – Chiar asta vreti sa fie viata pe Pamant?
    Ura inventata si indusa de cei putini, demonii, care conduc destine a miliarde de oameni si de organisme vii de pe Pamant, sa prevaleze? ;

    – Razboaie justificate de ratiuni economice sa domine sufletele noastre? ;

    – Crize politice si economice inventate pentru controlul total al omului sa fie percepute ca normalitate? ;

    – Sistemul monetar bazat pe cifre si reguli virtuale de control al unui spatiu virtual sa ne ia minstile si sa ne faca sa ne vindem sufletul, bunicii, parintii, copiii, viitorul? ;

    – Cine suntem noi? Ce cautam noi pe Pamant? Care este scopul nostru?!!!!

  37. Poate ai dreptate ce zici dar cind omul s-a reintors dupa o pauza si a jucat pt.Fiorentina,ce a facut selectionerul nostru??? A vizionat un meci al Brasovului si o sa ne trezim la urmatorul meci cu nu stiu ce panarama de la Brasov de 30 poate si mai mult de ani la primul meci in nationala….Si atunci da-mi voie sa-l prefer pe Mutu chiar daca are un razboi personal intre el si tabela.

  38. Paradoxul e ca, urmarind comentariile, cei care-l dispretuiesc au mai multe in comun cu omul Mutu decat cei care-l apara.
    Un lucru e insa sigur: omul naste pasiuni.

  39. e complicat din pdv sa analizam.
    nu am nici un dubiu, insa, din pdv moral: mutu (si nu numai el) nu reprezinta un model … ceea cea ar trebui sa reprezinte, totusi, un sportiv.
    sunt destul de putini sportivi care reprezinta un model de urmat, atat pe teren (fotabl, tenis, etc), cat si in afara lui.
    din lipsa de valori reale, cautam modele in fotbalisti ?
    de ce va asteptati ca mutu sa fie idealul ?
    nu e nici pe teren, nu are cum sa fie nici in afara lui ?
    pana la urma, e doar un om, ca noi toti, ceilalti; diferenta e ca sta cu o camera de luat vederi infipta in cur …

  40. Avem o problema: un ziarist,care pretinde ca scrie acest articol,intr-un moment cind nu e ziarist.Are si el o a doua problema :pretinde ca Mutu ii e indiferent,dar scrie despre el.Sint multe aiurisme in textul acestui “ziarist-neziarist”. Cum poti pretinde sa ii zici cuiva “I love you”, daca nu-l vezi,daca nu joaca,cum sa-si prezinte Mutu atuurile lui ?. Toate par simple cind constati ca “ziaristii de tip nou”: cauta scandalul cu orice pret,stirea care sa socheze.Ei nu cauta sa fie apreciati de cititori,ci sa-i socheze,sa aduca rating pentru patron.Asa e si cu Mister Georgescu,vorbeste despre Mutu,de ceea ce face el in afara terenului,nu de ce face in teren.Asta ar trebui sa intereseze un ziarist sportiv.Articolul e prastie,de la un capat la altul,si are la baza o singura filozofie :loveste in unul bun,valoros,nu privitor la meseria lui,ci la viata lui particulara,asta interseaza patura de romani,care butoneaza,care vorbeste in jargon,si care are dificultati de exprimare,nu insa si in a da sentnte.Pentru mine articolul e trist,autorul jalnic,dar vorbind de “neziaristi”in momentul scrisului,e trist sa sint lasati sa scrie ca ziarist ,sa exprime aiureli.

  41. Foarte bun editorialu, sunt intru totul de acord, asa este. Mutu nu ne reprezinta si nu asta inseamna un fotbalist cu caracter.

  42. Adrian, ai perfecta dreptate de Mutu. problema mea e ca io am avut aceeasi senzatie cu Hagi dupa ce i-a rupt piciorul domnului Conte si ne-a lasat in 10 oameni fara niciun motiv intr-un sfert de finala de europene.

  43. Cu totul de acord cu cele scrise, un articol in care imi regasesc propriile ganduri. Din pacate multi vad, putini pricep.
    Nu s-a inteles ca de fapt tu nu negi ca Mutu ar avea valoare ( nevalorificata intru-totul din varii cauze ). Asa cum au spus-o altii in comentarii, mai sunt fotbalisti cu antecedente ( vezi cazul Cassano – cel mai recent ), unii mult mai celebri decat Mutu. Dar fotbalistic el nu a mai ajutat nationala de foarte mult timp, si cred ca de fapt esenta faptului ca ” Nu mai vreau sa fiu reprezentat de Mutu” sta in ultima fraza a articolului tau – cea cu ” fuga ” lui la crasma lui Buturovici.
    Prin acea plecare si-a lasat cu ochii in soare colegii de echipa ( citeste suferinta ), nu a dovedit nici cel mai elementar spirit de echipa, o ” chestie ” fara de care nu te mai numesti sportiv ci un simplu ” carator de minge “.

  44. Aberant si fara sens. Tovarasi, voi astia cu reprezentarea,
    ati putea spune cine anume va reprezinta pe voi si ce echipa
    nationala de fotbal se poate intocmi din reprezentantii vostri? :lol:
    E absolut hilara afirmatia “Nu vreau sa fiu reprezentat de
    Mutu” Zau? Schimbam criteriul de selectionare? trimitem
    la competitii internationale numai indivizi demni sa-l reprezinte
    pe Georgescu? Sau ati dori poate un referendum.
    Ce-ar fi sa avem o echipa nationala de fotbal compusa
    din scriitori, editorialisti, filosofi si baieti cuminti
    desfigurati de acnee? Sublim!!! :lol:

  45. Parerea mea e ca noi, ca romani, nu suntem (mult) mai labil psihic decit Lucescu jr (mai nou si sr) sau Petrescu Danut. Insa exact la fel ca si ei nu avem demnitatea de a accepta infringerile si eventual responsabilitatea.
    Fie si aceea ca Mutu nu mai este de mult un jucator al Nationalei. Dictonul “Mens Sana in Corpore Sano” nu se mai aplica la noi decit preferential si credem ca se poate si altfel. Fiindca suntem genetic atrasi spre smecherie.
    Preferam sa ne complacem intr-o microclipa de extaz cu Mutu pe teren decit sa scoatem din casa acest drog.
    Suntem viciosi, nu suntem de exemplu in stare sa ne lasam de fumat daramite sa ne lepadam de un “briliant” ca Mutu. El trage pe nas noi tragem pe ochi.
    Asa-i ca “Romanii e destepti”?

  46. Cum poti avea pretentii de genul ” nu vreau sa fiu reprezentat de unul ca mutu ” cand nationala este in halul in care este. La ce nivel e nationala acum , ultimul lucru care ar trebui sa conteze este “caracterul” jucatorului in afara terenului. ( in plus in teren mutu este un adevarat lider, nu e un delasator ) Primul lucru care ar trebui sa conteze este VALOAREA !

  47. Absolut de acord si solidar cu AG.
    @gogu… nu numai ca esti inexact dar si, cunmva, pointless.
    Macar, te-ai racorit ? Ai economisit pilula de seara ? Cea roz.

  48. @x

    Care e ultimul meci al nationalei de care iti amintesti, in care Mutu a fost un ” adevarat lider ” asa cum il numesti?
    Am fost un fan al lui pana in momentul in care am avut clara si nu vaga impresie ca vine cumva din obligatie la lot.
    Ok, are valoare, s-o si demonstreze la meciurile nationalei. Daca vii doar cu numele si cu fitele mai bine stai la club si ia-ti banutu’.

    @ papagigli

    Ok, e simplu, criteriul de selectionare ar trebui sa fie unic: cei mai in forma jucatori ai momentului. Dar pt. cei care la club dau totul iar la nationala vin sa se mai vada cu “baietii”, sa mai dea o tura pe la un club si poate sa si joace putina turca nu spunem nimic.

  49. A.G. : o mica corectura : ” […]Ar fi ca şi cum am […]”! Poate imi raspunzi si mie la intrebari, candva, in viitorul apropiat!!!

  50. A.G. : o mica corectura : ” […]Ar fi ca şi cum am _naturalize_ […]“! Poate imi raspunzi si mie la intrebari, candva, in viitorul apropiat!!!

  51. Dan_te
    Ai scris un roman ca sa spui…zgirci. Atit cei enumerati de tine,
    cit si ceilalti “nationali” isi dau sufletul si pling nu din cauza de Paulescu
    de care nici n-au auzit vreodata, ci din cauza de vizibilitate internationala.
    Toate frazele patriotarde pe care le-ai insiruit se regasesc
    in documentele PCR, nimic nou. Tell us somethink we don’t know!
    Nici eu nu agreez atitudinea fitoasa a lui Mutu, dar atita
    timp cit e selectionat in Nationala Romaniei, ma reprezinta
    si pe mine, ca-mi place sau nu. Dar ca sa fiu sincer, in fotbal,
    prefer sa ma reprezinte un Mutu, care e apreciat pe plan
    international ca fotbalist, decit un Florescu pe care-l
    apreciaza doar Juniorul. Dar asta nu inseamna ca acest
    Florescu nu ma reprezinta cind joaca pentru Echipa Nationala.
    Got it?

  52. Dicio
    Pai in oala asta ar intra foarte usor si un Messi sau un Ronaldo
    care la echipa nationala au scirtiit din toate incheieturile. Nu?
    Cu astia ce facem, ii lasam la echipele de club?

  53. Nu ma intereseaza omul Mutu. In schimb, cand ma uit la meciurile nationalei, simt lipsa fotbalistului Mutu. Nu avem un alt jucator de valoarea lui si asta e crunta realitate. Nu ma intereseaza ce face in timpul lui liber, ci doar ce face pe teren. E cel mai eficient jucator in tricoul nationalei, peste Hagi din acest punct de vedere. Pentru cei care vor spune ca nu joaca pe acelasi post, comparatia e valabila, amandoi fiind lideri de valoare ai generatiilor lor

  54. Papagali:
    “Taci, c-ai luat-o razna, nereprezentatule” –

    Astea sunt cuvintele adresate si lui Corneliu Coposu de catre activistii sovietici care, dupa un simulacru de proces, l-au acuzat de: “înaltă trădare a clasei muncitoare” și pentru “crimă contra reformelor sociale”. A fost condamnat la muncă silnică pe viață, fiind eliberat, insa, in 1964, dupa 17 ani de detenție si o viata in slujba Romaniei si a Dreptatii !!!!!!

  55. observ ca s-a format masa critica pentru schimbare
    E timpul sa primenim echipa nationala cu oaresce sange navalnic
    Sa intre Stefan cel Mare, Mihai Viteazu, Vlad Tepes, Mircea cel Batran(e nevoie si de experienta, totusi- cine n-are batrani sa-si cumpere) Decebal si Burebista. Banuiesc ca astia ne reprezinta pe toti. Si astia n-au tras pe nas, n-au batut ospatari, n-au fite. Bine, experienta lor internationala e mai mult balcanica, dar au timp. Ii calim in lupta

  56. Adrian Georgescu, sa stii ca scrii tot mai slab.
    Cred ca ai inceput sa pici in teme comune, lucru care li se intampla uneori atunci cand inainteaza in varsta.
    Unii intineresc cu varsta, altii se banalizeaza.

  57. malasuerte,

    Ti-ai ales o porecla fericita pentru cazul tau! Cu asa ironii vei reusi sa il sensibilizezi pe Mitica Dragomir, poate o sa-ti dea si tie vreun teren in spatele Federatiei, asa in semn de solidaritate!

    Balcanii se termina la Dunare, vezi ca nu esti informat, Romania este in centrul Europei, din toate punctele de vedere!!! Mai ai timp sa citesti, iti recomand cartea dedicata lui Sepp Blatter, poate asa o sa te elevezi si tu si o sa-ti schimbi porecla in – bazatu’- ! Multe succesuri!

  58. minotaurul cel viteaz,
    Fara Mutu am putea achita si noi nota de plata, mai simplu!

    papagali,
    Am impresia ca tu nu l-ai uitat pe Basescu, cel putin nu reusesti sa dormi fara poza lui sub perna!

  59. Papagali,
    Bine ca te sprijini pe oameni valorosi care iti impartasesc conceptiile, de aici nu poti decat sa tintesti varful piramidei!

    Eu nu sunt pedagog, eu doar incerc sa le antrenez mintile oamenilor si nu burtile sau cururile!

    Este important ca Romanii sa isi dea seama ca pot gandi si singuri, este foarte important sa invete cum sa invete si sa nu doar sa exerseze cititul, ci sa-si puna mintile la contributie si sa vada dincolo de cuvinte, dincolo de aparente!!

    Este vital ca Romanii sa se uite in interiorul lor si sa-si trezeasca constiinta, raspunsul este in noi toti, trebuie, doar, sa deschidem ochii!

  60. Dan_te
    banuiesc ca insinuarile si vorbele de pus la suflet de mai sus adresate mai multor persoane fac parte din “eu doar incerc sa le antrenez mintile oamenilor “

  61. Dan_te_antreneaza!
    Aha, deci esti si tu o specie de antrenor. Oricum, misiunea
    ta e nobila. Cine ti-a cerut-o? Sau e voluntariat? Cind te citesc,
    parca-l aud pe secretarul de partid cum vroia el sa ne faca
    pe toti sa “gimdim” asa cum numai el putea s-o faca :P
    Spune-mi, pe linga mentalitate, ai pastrat si carnetelul
    rosu de partid? :D

  62. nico,
    Nu te condamn, viata este grea! Nu ma deranjeaza alegerile tale, ar trebui sa stii ca ele te reprezinta, nu ma reprezinta! Daca ai trecut prin scoala, atunci ai retinut si principiul lumii vii, al coerentei universale: “Unitate in diversitate!”, sper ca l-ai si inteles!

  63. bai, terminati cu chestiile astea derizorii
    mai tre 2 oameni in atac
    m-am gandit la Gelu, Glad si Menumorut, astia-s buni ca-s nedespartiti
    da` fotbalul lor e nitel invechit si nu prea fac faza defensiva
    ce han-tatar facem?

  64. Sa-l mai dam dracului pe Mutu. Eu zic ca Soava e singurul fotbalist care merita sa conduca echipa nationala. :D

  65. Papagali,
    Eu am exprimat si m-am exprimat! Cine citeste ce am scris, atunci va intelege ca am scris sincer, din suflet!

    In ceea ce priveste antrenarea mintii, este un concept banal, dar, care pentru un ignorant, este inteles mot-a-mot. Da-mi voie sa iti explic:

    – orice forma de comunicare iti antreneaza mintea, deci atunci cand ai, doar, prieteni oligofreni s-ar putea ca mintea ta sa devina lenesa si redundanta;

    – ceea ce am scris eu antreneaza mintea in sensul comunicarii intre doua persoane, ceea ce am practicat si noi, pana acum, prin schimbul de replici in spatiul asta virtual;

    -psihologii considera ca mediul in care traieste individul isi pune amprenta asupra personalitatii lui si, deci, ii influenteza si capacitatile psihice; astfel ca, daca traiesti intr-un mediu viciat si manelist, este foarte posibil ca mintea ta sa nu fie antrenata si, in loc sa fie tehnica si rapida , o sa ajunga asemenea unui jucator gras, rigid si lent, care nu mai poate reactiona!

    Nu insist sa gandesti ca mine, nici nu imi doresc asta si nici nu este posibil din punct de vedere biologig, dar imi doresc ca oamenii sa gandeasca, sa mediteze, sa fie refllexivi si nu sa manifeste atitudini dresate de media si de demoncrati!

    Eu sunt un spirit liber! O demonstrez prin tot ceea ce exprim, nu simt nevoia sa dovedesc nimic, argumentele mele sunt cartea mea de vizita!

  66. Dan_te
    Pai si eu sunt romanca la fel ca dvs.
    Deci va reprezint.
    Imi pare rau ca nu va mai pot raspunde.
    Timpul meu e foarte pretios. In loc sa stau cu dvs de vorba as putea citi cateva randuri.
    Ma iertati daca imi permit sa spun ca din vorbele domniei voastre nu pot invata nimic. Eventual sa lovesc. Dar va asigur ca aceasta o fac chiar foarte bine atunci cand cineva ma calca pe degete. Sunteti subtil.
    Va doresc o seara linistita.
    Si nu am trecut prin scoala. Eu am sarit peste ea. Sper sa nu va deranjeze.

  67. acuma sincer,ce mari pretentii poti sa ai de la cineva cu numele de mutu? strabunicul lui a fost taciturn iar o matusa asculta numai ‘the sound of silence’ cu simon si garfunkel.imi place totusi cum face cu gurita(pouting) ca vicky beckham,keira knightley si vasile turcu.

  68. de ce vrei ca mutu sa fie un model?

    e un jucator de fotbal si atat !
    nu ii cere mai mult, nu vad de ce atata filosofie in jurul ” liderului echipei nationale ”

    dobrin a fost un betivan. dinu la fel.
    doar ca esti prea tanar ca sa ii cunosti ( altfel decat prin povesti ) si pe atunci nu era voie sa sti ce fac altii.

    de ce trebuie sa te intereseze atat de mult caracterul unui fotbalist in afara terenului?
    e destul de evident ca fara el pe teren ( sau altii ca el ) echipa merge mai prost.
    ok, ai dreptate, el poate influenta negativ vestiarul, indeamna la betzie, la femei la chiul.

    e fotbalist, nu e savant.

    MM stoica zicea de dica ca daca nu dormea de amiaz in ziua meciului nu era bun de nimic.
    fiecare cu toanele lui
    are doar nevoie de un manager / antrenor/ selectioner care sa scoata tot ce e mai bun din el pe teren ( fie el meci sau antrenament )
    restu e can can

    PS o sa urmaresc blogu pe un raspuns

  69. doc
    destul de penetranti, dar egoisti
    astia ajung sa nu-si mai dea pase si sa se certe pe teren
    acum daca reuseste careva sa le antreneze nitel mintile ar putea reprezenta 2 guri de foc redutabile

  70. nico,
    Eu sunt, ca si tine, un om simplu. Pe oamenii simpli ii recomanda faptele, principiile lor, stilul lor de viata, argumentele lor. Fiecare om trebuie sa raspunda de propriile lui actiuni, potrivit legii cauza-efect; din cauza neintelegrii acestui principiu simplu presa occidentala tinde sa generalizeze faptele unui cetatean al unei tari si sa le extinda la nivelul intregului popor din care provine ( vezi cazul Mailat, al presei din Franta etc. )!

    Pana acum am vorbit de Mutu ca lider, ca exponenet al tarii pe plan sportiv. cand am enumerat geniile Romaniei, cei care au dus stindardul tarii pe plan international, m-am referit, evident, la varfuri, la liderii Romaniei. Nu judecam cazul Mutu sub incidenta omului simplu, pentru ca el nu este un om simplu, este perceput ca un lider al Romanilor si de presa internationala.

    Liderii sunt cei care imprima modele de urmat, liderii sunt cei care ne reprezinta, liderii sunt cei care creeaza viitorul nostru, al intregii omeniri. Ei sunt exponentii omului simplu si , doar in cazul lor, se poate vorbi despre reprezentare nationala!!!!

  71. Vad ca s-au cam aprins spiritele pe-aici, asa ca propun un set de 3 propozitii cu care toti, pro si contra Adi, putem fi de acord:
    1. Mutu e om.
    2. Mutu e roman.
    3. Mutu e fotbalist (daca nu va place nici acest concept, numiti-l jucator de fotbal, treaca de la mine).

    Acum, de baut la toata lumea si sa trecem la urmatorul subiect.

    AG, sa nu ne mai incaieri pe-aici, macar pana dupa Revelion. Propun subiecte lejere, gen “Tapiseria in Evul Mediu occidental”, “Ursii grizzly, o minune a naturii” sau “Japonia, Tara Soarelui Rasare”.

  72. gicu,

    Nimeni nu spune ca Mutu trebuie sa aiba o viata specific calugariei! Nici pe departe de mine acest gand! Dar Mutu, in calitate de lider al generatiei lui, de reprezentat al Romaniei, a dat dovada de indolenta si de scarba fata de culorile tricolorului, fata de Romani, atat prin prestatiile lui pe teren cat si fata de responsabilitatea pe care o are de a-si reprezenta tara, clubul, fiind suspendat pentru ii place cocaina sibutraminizata.

    Faptul ca nu si-a asumat rolul de lider, desi avea calitatile unui lider si si-a batut joc de sperantele Romanilor, ale colegilor lor, de a-i ajuta si de a-i face fericiti, denota un om viciat caracterial si nu doar uman!

  73. @AG

    In orice caz, sfatul meu sincer si prietenesc e sa nu scrii in viata ta articolul “Unirea Alba Iulia – CSM Rm. Valcea, o rivalitate seculara”, ca nu stiu ce ma fac cu mala :P

  74. gicu
    Buna ziua.
    Nu am spus nicaieri ca vreau ca Mutu sa fie un model. Mai mult, nu ma intereseaza viata lui particulara. Din punctul meu de vedere, ospatarii, cocaina si sibutramina sunt strict problemele lui.
    Eu nu vreau sa mai fiu reprezentat de el pentru episodul plecarii ddin cantonament dupa acel 0-5 cu Serbia.
    De atunci, acest om mi-e perfect indiferent.

  75. Dan_te_sticolul
    Mai bine ai da fuga pina la Urgenta cu argumentele tale
    care trezesc oameni din coma, sa-i faci un pustiu de bine
    lui Paunescu?
    Oricum ar fi mai laudabil decit sa bati cimpii pe blog ;)

  76. timpul lui Mutu a trecut,asta trebuie inteles!daca si-a batut joc de el,sa fie sanatos….probabi nu a fost nimeni in preajma sa-i spuna ca totul e trecator.acum ce facem?stam intr-un singur jucator,si cand s-o retrage desfiintam nationala?

  77. bunaseara
    cum a fost aplaudat acel italian pt lovirea asistentei romance nam decat sa-i zic ..bravooo! lui mutu desi imi pare rau ca si-a ingreunat situatia

  78. lol, malasuerte,
    Nu stiu daca mi-ati dat dreptate sau ati fost ironici; oricum, eu nu cautam sa-mi dea dreptate nimeni, eu imi doresc sa caut dreptatea si sa o promovez, chiar daca imi este greu, mai ales ca si eu sunt viciat; totusi, incerc sa lupt!

  79. A.G., asteptam si eu sa-mi raspunzi la intrebarile pe care le-am formulat pana acum. Eu o sa ies, dar sper ca vei reusi sa iti gasesti timp sa imi raspunzi!

  80. @Dan_te

    Stimate domn,

    Ceea ce am facut eu (nu pot vorbi in numele lui mala) a fost sa inchei cat mai rapid un conflict in care n-am fost decat o victima colaterala. Si spun asta fiindca nu-mi aduc aminte ca, la acest articol, sa va fi bagat in seama. Nu cred ca postarile mele au continut nici macar o aluzie ironica la vreo luare a Dvs. de pozitie. Spun ca nu cred fiindca nici nu v-am citit luarile de pozitie. Sunt prea lungi si eu mult prea obosit dupa o zi de munca. Daca totusi v-ati simtit atacat in vreun fel de cuvintele mele, mi-as dori sa pot sa va cer scuze. Din pacate, nu pot. Nu pot cere scuze unui om care, tam-nesam, ataca un om despre care nu are nici cea mai mica idee cine e si ce vrea, pentru niste vorbe care nu-l vizau, facandu-l infantil, rau intentionat sau iubitor de Becalieni. Faptul ca AG va permite astfel de deraieri e trist. Faptul ca Dvs. vi le permiteti nu va onoreaza.

    Ceea ce trebuie sa stiti despre blogul lui AG e ca el e, in primul rand, unul de prieteni. Majoritatea ne stim de ani de zile si ne permitem sa schimbam opinii intr-un stil care n-are nicio legatura cu cine suntem noi in viata reala. Dvs., care, pareti a dori in principal sa va faceti dusmani pentru a putea avea o cauza justa, nu pareti a va integra foarte bine in peisaj. Dar noi nu va putem restrictiona nici accesul, nici parerile, nici deraiajele. Speram sa o faceti Dvs., scrutandu-va constiinta. Daca nu in privinta primelor doua, macar in a celor din urma.

    Sper ca am fost indeajuns de cu substanta pentru Dvs. Voi continua sa va ignor comentariile, ca si pana inaintea momentului in care mi-ati facut onoarea de a ma baga in seama.

  81. Lumea nu intelege. Mutu e Mutu, trebuie luat si tratat asa cum este.
    La 32 de ani, nu-i mai putem face educatie. Nu, nu trebuie insa sa-i facem toate poftele, dar trebuie recunoscut ca anumite compromisuri sunt necesare.
    Eu spun ca Mucescu sa-si calce pe mandrie si sa-l cheme pe Mutu. Echipa nationala este o adunatura de ‘nimeni’ la ora actuala, ne trebuie un lider, o vedeta (urasc termenul asta).

    Se ia la bataie in baruri, e implicat in scandaluri, dar…sa fim seriosi, asta e farmecul sau. Are personalitate, iar presa nu ar mai avea subiecte de senzatie, daca Mutu ar fii un baiat cuminte.

    Din pacate, observ si aici in Australia, este preferat angajatul mai putin competent, dar ascultator, acest tip de om YES MAN (sau WOMAN) care nu are gandire proprie. Daca arati putina personalitate si vana, esti lasat putin asa la o parte.

    Mutu este ultimul specimen dintr-o specie pe cale de disparitie, hai sa ne mai delectam cu talentul, dar si cu prostiile pe care le face.

    Cand se va retrage de tot, i vom duce dorul

  82. @lol
    cat de frumos ai spus ..de multi ani ne stim si e un blog de prieteni…
    am bucuria de a va cunoaste de 3 ani !!!!!
    si multumesc ca m-ati acceptat asa cum sunt :)

  83. lol
    pai vezi ca eu din toata polemica de azi am retinut foarte clar un singur lucru
    de baut la toata lumea :D
    nu mi-e clar inca cine da, unde si cand :P
    Acolo stabilim si care articol e mai potrivit, desi cu o pauza de hidratare merg ambele :lol:

  84. eu sint la o bere,recunosc,da’ ce se zice pe-aici e real sau la misto?unele personaje chiar exista?e o piesa de teatru,o farsa,o nastrusnicie?

  85. @mala
    normal ca m-am referit la toata lumea mi les si nico :) ,j ;) dian si la cuvintele lui lol ..blog prietenesc … am inteles bine??? ;)
    nopte bun a inceput traznitii

  86. Adrian Georgescu
    pe 4 November 2010 20:17

    Eu nu vreau sa mai fiu reprezentat de el pentru episodul plecarii ddin cantonament dupa acel 0-5 cu Serbia.
    De atunci, acest om mi-e perfect indiferent.
    ==================================

    @ AG

    Dupa meci, Mutu in loc sa doarma, a plecat de la HOTEL la o petrecere. Probabil nu-ti mai amintesti, dar a luat cartonas galben si nu avea drept de joc la meciul urmator cu Insulele Feroe. La acest incident te referi, nu? Nationala a revenit in Ro dimineata iar Mutu -suspendat- a plecat in Italia. Desigur ca este o mare diferenta intre a juca rummy pana la 5 dimineata lin camerele de la hotel si de a fi vazut la o petrecere… dpdv al selectionerului.

  87. Adrian Georgescu, vad ca ma acuzi pe mine cum ca as fi poluat atmosfera pe blogul tau. Am reactionat pentru ca sunt om si pentru ca eu miros ironia.

    Simt nevoia sa ma justific:
    -“papagigli” m-a jignit, fara sa il jignesc si am fost obligat sa-i raspund;

    -“malasuerte” si “lol” au ironizat argumentele mele, si, desi nu le-au citit, totusi, au gasit timp sa faca misto de opinia mea referitoare la stramosii nostri, la trecutul nostru, spunand ca ar fi bine sa-i bagam pe Mihai Viteazul , Mircea cel Batran , Decebal si Buresbista in echipa de fotbal, insinuand cum ca eu as fi vreun aberant, ceva in genul:
    “Ha, ha, ha, ia uite-l si pe asta!!! Dar pe cine ar vrea el la nationala? Pe Mihai, Stefan, Burebista! Ce se mai da rotund cu cuvinte patriotice expirate! Hai sa facem bascalie de expiratu’asta, ca doar Mutu este cool, nu are nimic de’a face cu mortii astia de acum sute, mii de ani!”
    -Asta au transmis prin mesajele lor, atat -lol- cat si
    -malasuerte-, si m-am simtit obligat sa-mi apar integritatea, chiar daca ea in spatiul virtual este reprezentata doar de argumentele mele.

    Stiu ca fotbalul este circ ,din pacate fara paine in zilele noastre, dar eu am incercat in toate comentariile mele sa extrapolez, plecand de la fotbal ca fenomen social, la fenomenul social in sine, dorind sa subliniez slabiciunile sistemului si ale oamenilor. Nu am ramas cantonat in mocirla fotbalistica, dezbatand asupra cazului unui personaj interlop: Adrian Mutu.

    Daca totul este la misto, chiar as vrea sa te intreb:

    -De ce ai ales sa fii jurnalist si sa fii obligat sa respecti un cod etic?;

    -Este bine sa ai putere media?;

    -Nu ti-e frica de responsabilitatea care o presupune activiitatea de jurnalist?;

    -Care este raportul dintre codul etic si salariul unui jurnalist?;

    -Care este politica organizatiei la care esti angajat? …

    Nu cred ca o sa-mi raspunzi, dar nici nu este nevoie, sunt intrebari reflexive, in genul chirurgiei estetice asupra constiintei !!!!

  88. Cateva surprize si in seara asta:

    Lech – City 3-1
    Brugge – D. Zagreb 0-2
    Rapid Viena – TSKA Sofia 1-2
    Porto – Beiktas 1-1 (semisurpriza, turcii-s bunicei)
    Samp – Metalist Harkov 0-0
    Juve – Salzburg 0-0 (italienii continua anul dezstruos)
    Levski – Lille 2-2

  89. Stiu ca defectul meu este ca sunt sincer si spun lucrurilor pe nume, dar nu pot sa ma schimb.

    In seara asta, Steaua a fost surpriza placuta, in sfarsit am vazut putin fotbal sincer!

  90. “De ce scrie omul pe forum? Parcă îl văd stingînd lumina, punîndu-şi pătura în cap şi pornind, cu fălcile încleştate, la luptă. După care poate adormi sedat, pe laurii anonimatului. Nu e de ici-de colo să ştii că tocmai ai plasat cîteva sudalme între ochi vreunui ministru, sau lui Patapievici, sau lui Liiceanu. Şi încă sub pseudonim, din fotoliul comod de-acasă! A doua zi, poţi povesti amicilor sau logodnicii, la un şpriţ: L-am făcut praf pe cutărică. I-am zis-o! Nu l-am iertat! Nu mă las pînă nu-l văd arşice! Dar forumistul insomniac are, pînă la urmă, un „ce“ inocent. În fond, nu face decît să-şi satisfacă solitar mici vanităţi, mici veleităţi, mari (şi triste) frustrări. Vrea şi el să-şi umple ziua şi noaptea cu ceva. Să se încontreze cu lumea şi cu soarta. Să-şi etaleze talente şi deşteptăciuni necunoscute încă de planeta ignară.” (Andrei Plesu)

  91. Andrei Plesu are dreptate, cred ca ar fi trebuit sa adauge: in lumea virtuala, numai inteligenta, artificiala sau umana, este reala!

  92. Adrian,
    Eu cred ca Utrecht va reusi sa scoata un egal cu Napoli, plecand de la premisa ca Napoli este o echipa latina, iar olandezii sunt mai reci si calculati, mai ales la ei acasa.

    Ai dreptate, Steaua a avut noroc, Tataruseanu a fost printre cei mai buni jucatori, dar dupa cum se spune:”istoria este scrisa de invingatori!”.

    Liverpool cred ca vor veni la Bucuresti cu echipa a doua, dar cum la ei fotbalul se joaca din inertie, ma astept la orice, dar sper sa se termine egal meciul.

  93. Parerea olandezilor despre FC Utrecht e ca e o echipa stundeteasca, ceva de genul Sportul Stundentesc in Romania. Nu se impune in competitiile europene dar castiga experienta. Si asta – i suficient in momentul de fata.
    Bravo Steaua!

  94. Dan_te
    Va contrazic. Olandezii nu sunt reci dar sunt calculati.
    Daca o pisica se urca in copac si ii e teama sa coboare olandezii o privesc pana ce coboara singura, Daca a coborat e primita in familie indiferent de culoare orientare sexuala etc. Si se mai pupa si de 3 ori pe cand romanii o fac doar de 2 ori.
    De fapt asta e un proverb pe care l-am dezvoltat eu.
    Noapte buna.

  95. nico,
    Nu as fi zis! Am uitat de Amsterdam, ironic vorbind! Multumesc pentru completare, desi, eu sper sa fie reci cu Napoli.

  96. Nu vreau sa fiu inteles gresit: fotbalul italian este considerat a fi aplecat spre organizarea buna in aparare si luciditate in atac ( cum a jucat Milanul cu Realul, atat cat i-a fost permis ), iar echipele olandeze ies in evidenta prin deschiderea jocului, aplecarea spre creativitate, concentrarea pe atac si abandonarea organizarii apararii, motiv pentru care in campionatul olandez se marcheaza cele mai multe goluri din lume!

    Utrecht, insa, a fost echipa italiana din grupa Europa League, Napoli a jucat specific originii latine: creativ, concentrati pe atac, o aparare fragila, iar Liverpool a jucat precum o echipa nemteasca: eficienta maxima, joc economic.

  97. Dan_te

    Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu Amsterdam.
    E unul dintre orasele mele preferate.
    Nu a fost intentionata ca o completare.
    Vad doar lucrurile altfel de cum le vedeti dvs.
    Si nu stiu pe ce va bazati dvs cand spuneti ca olandezii sunt reci. In schimb stiu ca eu ma bazez pe o experienta de 18 ani petrecuti nu pe langa ei nici printre ei si nici deasupra lor dar nici sub ei. Ci alaturi de ei.
    Nu completez pe nimeni. Imi spun doar parerea. Atat.
    Imi place sa privesc lucrurile din mai multe unghiuri si sa nu iau ca unitate de masura parerea dvs sau a altora.

  98. Am citit o parte din comentarii dar sunt foarte suparat pe Mutu
    ca sa elaborez pe acest subiect . Totusi as vrea sa va aduc la cunostinta
    ca la nationala au mai avut loc evenimente mult mai grave si totusi sa trecut cumva peste ele !!!!!!
    Asadar dupa cum spneam la inceputul anilor 80′ nationala se afla in cantonament la complexul studentesc
    din draga voastra capitala iar nationala era formata din multi dinamovisti si stelisti . Lucrurile n stateau asa
    roz intre cele 2 gasti mai ales dpa ce Ando le-a aratat cucul la generalisimi si din nimic sa incins o bataie ca in filme
    si cum tartorul adica cel mai tare era Vasile Iordache un dinamovist nu vreau sa ii dau numele a gasit solutia sa cistige
    “meciul” !! A luat un scaun si ia rupt spatele lui Iordache .. Iordache sa recuperat cumva dar n a mai fost
    niciodata la fel . N a mai jucat nici la nationala nici la steaua . Asa ca se poate si mai rau.

  99. @sundance kid:
    eu cred ca le amesteci. Andone le-a aratat “family jewerls” in 1988 sau 89 iar Iordache era retras de mult, portarii Stelei erau Lung, Stangaciu si Liliac.

  100. N tatiku asa e ca mine ! Nu vreau sa ma dau mare dar stiam tot
    ce se petrecea acolo la studentesc ! S-a operat dar adios ! Si-a pierdut sljba
    la stwelutza si la nationala ! L-au luat aia la Brosov unde in 2 ani a mai jucat doar
    10 meciuri dupa care si-a pus manusile in cuier !

  101. @ adrian georgesc : Daca poti te rog intereseza-te si confirma ce am spus !
    Va mai dau un pont . Nimeni din lot nu avea crajul sa se puna cu Iordache. Atunci
    Andone a luat un scaun si pe la spate ca un lash ia rupt spatele.

  102. La zdrobit complet si desi la luat Brasovul nu si-a mai revenit nicodata.
    Vasile Iordache a fost unul din cei mai talentati portari din istoria fotbalului
    romanesc. Meciul de pe Wembley ramine memorabil.

  103. La nationala sa vina oameni cu dorinta de lupta, care sa fie interesati de soarta echipei si nu de imaginea personala.
    Cand Hagi dadea o lovitura libera sau centra decisiv nu se gandea nici o clipa la agentii de transferuri din tribune care veneau sa il vada.
    Astia de acuma stau ca la poza cand dau in minge, e un teatru de prost gust, si cum ai zis si tu o sa il uitam in graba asternand peste el nepasarea.
    Genial articolul in pofida pustilor astia care il apara pe mutu. Cel mai probabil world cup 1994 l-au vazut pe youtbe si traiesc doar cu meciurile slabe din 2000 incoace.

  104. Dan_te : Am vrut sa spun ca Andone i-a terminat cariera lui Iordache
    si totusi a continuat la nationala ! Adrian poate confirma sau infirma.

  105. sundance kid,
    Am inteles, nu stiam, dar mai sunt si alte povesti despre Cornel Dinu, cum ca ar fi decis soarta unora si altora.

  106. Dan_te
    ironiile mele nu iti erau adresate decat din momentul in care mi te-ai adresat. Necitindu-ti foiletoanele, n-aveam cum sa te iau peste picior(putem folosi putin logica?). Am inceput sa citesc randurile tale de cand mi te-ai adresat si, evident, de cand nr randurilor a scazut simtitor.Sar peste modul in care ai inteles sa o faci…
    Ironia era adresata celor care vor oameni care sa-i reprezinte la nationala, cu o inalta tinuta morala,plini de principii, cu o vasta cultura nu neaparat fotbalisti.
    Iar mie mi se pare dubios. Limpede? Cam atat am vrut sa zic, daca ma mai parasti data viitoare, ma gandesc sa-l aduc si eu pe tata. Ok?

  107. ce nu inteleg e de ce trebuie sa-l ardem pe Mutu pe rug, cand pentru aceleasi fapte , de ex Maradona a fost unul dintre cei mai mari fotbalisti ca sa nu mai zic de vedete rock de ex unde bineinteles ca important e cum se prezinta pe scena, cum canta nu si ce fac in spatele ei sau sub ea.Pentru consum de droguri, batai, orgii etc aia sunt in continuare nemaipomeniti pentru ca au voce, prezenta scenica sau ce-o mai fi.
    La Mutu nu frate :D.
    Doamne fereste sa fi avut alte orientari sexuale…
    Daca n-a citit biblioteci la viata lui, daca nu vorbeste corect gramatical, daca in afara terenului face tot felul de treburi, calitatile lui de fotbalist au pierit brusc, ne face de rusine, nu ne mai reprezinta, sa dispara.
    Probabil cel mai mare defect al lui Mutu e ca e roman, altfel nu imi explic de ce il lovim cand e jos sau cand incearca sa se ridice

  108. iar urmatorul pe lista e cel pomenit in articol, Hagi. De cand e antrenor, putem da cu el de pamant cand avem chef
    Acum il putem mistocari pentru frazele rostite.
    Dar nu sesizam ca” I love you Hagi” se canta in alta tara, pe alt stadion de catre cu totul si cu totul alti oameni …

  109. foarte rezonabil si de bun simt , ceea ce spui despre Mutu, Adriane, ca de obicei, sunt de acord cu tine .
    NU , nu il prefer pe Mutu venind de la crasma. il prefer pe Mutu , ala serios , care intelege ca poate sa faca toate idioteniile astea peste doar cativa ani (max 2-3 zic eu) .
    Totusi eu sper ca Mutu va pune umarul ca calificarea la mondialul brazilian(parca in Brazilia e 2014 , nu?
    Cat despre cei care comenteaza aici din plictiseala fara ca macar sa incerce sa inteleaga articolul : abtineti-va!

  110. Va rog frumos, nu mai faceti comparatii care nu isi iau locul. Mutu a fost un jucator talentat si cam atat. Dar pana la Hagi sau Dobrin e cale lunga. Nu e suficient sa joci la cele mai renumite cluburi, trebuie sa ai acel element magic care sa ridice tribunele in picioare. Dobrin putea sa joace prost un meci intreg. Dar daca dadea o singura pasa buna, aia era gol. Nu l-am vazut pe Mutu dand o pasa buna. Ganditi-va la driblingurile si deschiderile lui Hagi , unde ati vazut asa ceva la Mutu. Mutu e un fel de Adrian Ilie mai talentat…

  111. Auzi, d-le Dan_te, include-i, bre, pe lista matale si pe Ciorbea, Constantinescu, Isarescu, Vantu, Udrea-Cocos, Base etc., sa stim, dom’le o treaba facuta ca lumea. Cat despre articol, daca a starnit atatea comentarii, inseamna ca si-a atins scopul

  112. Sunt unul dintre cei care l-am adorat pe Mutu si care s-a simtit mandru cand Adi dadea goluri pe banda rulanta la Parma, Verona si mai ales cand salva echipa nationala meci de meci. La fel, am fost atat de dezamagit de acest copil teribil la fiecare prostie si idiotenie pe care le-a comis… Dar pun si eu o intrebare: da-ti-mi exemple cu Mutu facand prostii pe teren, asa cum au facut fotbalisti fabulosi ca Maradona sau Cantona. Nu exista asa abateri! Pentru ca, pe teren, Mutu a fost mai mereu un exemplu de devotament, talent si rafinament in executii. A si era sa uit, eficienta! Maradona a fost prin cu cocaina, nu o data, ci de doua ori, a facut prostii infinit mai mari, dar nu-i reproseaza nimeni nimic. De ce? Pentru ca pentru toti argentinienii conteaza doar acel “El Pibe d’Oro” de pe teren. Atat! La noi, nu. Corect, Mutu nu e Maradona, dar nici la nivelul prostiilor din afara terenului nu se ridica nici la glezna argentinianului. Dar asa suntem noi, romanii, toti trebuie sa fie impecabili si la locul de munca si acasa. Exact asa cum e fiecare dintre noi…

  113. @Sorien———–a castigat Mutu cupa mondiala,balonul de aur…si nu stim noi?
    Cantona nu a jucat in nationala Frantei….

  114. bun articol … si amintiti-va ce a zis Boloni: “Mutu trebuie inteleaga ca nu e bine sa profite de saracia nationalei” (recunoasteti vorbitorul nenativ, dar care zice lucrurilor pe sleau) … Mutu insa nu a inteles acest lucru.

  115. buna ziua !!
    e steaua noastra e steaua :)
    imi pare rau pt pierderea unui mare poiet Dumnezeul sa-l odihneasca !
    sper sa nu va suparati ,dar pt mine un actor ,muzicant ,regizor ,scriitori chiar si ziaristi ,eu sufr ..dar nu stiu de ce???
    stiti de cand va cunosc ca prieteni imaginari ,am semzatia atunci cand am conflite parca vad blogul in fata si imi sopteste ,nico ,diana ,pin ,lol,mala ,fiecare aveti ceva deosebit …doar sunteti prieteni imaginari :)

  116. @ergo

    Mai documentati-va. Cantona a jucat 45 de meciuri in Nationala Frantei, pentru care a inscris 20 de goluri.
    In alta ordine de idei, ce legatura are ce-ati scris cu ce a scris Sorien?

  117. malasuerte,
    Eu nu aveam cum sa stiu cui anume te adresezi, in urma comentariilor tale ironice la adresa persoanelor care sustineau ca este nevoie de oameni cu “o inalta tinuta morala, plini de principii, cu o vasta cultura”; ideea pe care am exprimat-o si eu si, deci, m-am simtit incadrat in aceeasi categorie tintita de ironiile tale.

    Ma repet, daca ducem toate discutiile despre principii, valoare, cultura, in derizoriu, vom trai in derizoriu, atat de evident generalizat la nivelul intregii societati romanesti si care justifica saracia lucie a romanilor, asigurata si de o slaba constiinta civica, emanata din aceeasi meteahna- a derizoriului ridicat la nivel de Arta!

    Nimeni nu spune ca un fotbalist trebuie sa fie un om de cultura, dar de aici la a spune ca Hagi nu are cultura, este o mare eroare. Tocmai aici, draga malasuerte, demonstrezi ca esti confuz: Hagi este cult, Hagi are cultura, pentru ca el a respectat “totalitatea valorilor materiale și spirituale create de Romani pe parcursul istoriei” si le-a promovat si le promoveaza prin tot ceea ce face: el este un Roman demn, cu o cultura bogata, un om valoros, cu o inalta tinuta morala, plin de principii. Asta este motivul pentru care oamenii canta : “I love you Hagi”, asta este motivul pentru care Romanii il considera exponentul lor si se mandresc cu el pe plan international, asta este motivul pentru care el face parte din cultura Romaniei!

    Cazul lui Maradona este identic cu cel al lui Hagi si, chiar daca pare ca nu are principii pentru ca a cazut prada viciului, Maradona a facut pentru Argentina exact ce a facut si face Hagi: a fost dispus sa-si dea viata pentru tara lui, sa faca orice ca Argentina sa fie Campioana Mondiala. Maradona este erou national pentru ca a respectat si promovat : “totalitatea valorilor materiale și spirituale create de Argentinieni pe parcursul istoriei!”. Maradona face parte din cultura Argentinei si da: el este un om cu principii si tinuta morala, chiar daca este un paradox!!!…Maradona ar fi dispus sa-si dea viata pentru Argentina in secunda 1, daca ar sti ca ar face diferenta, in timp ce Adrian Mutu nu ar fi dispus sa-si strice freza sau starea de spirit pentru Romania, decat daca ar avea ceva de castigat!

    Motiv pentru care Adrian Mutu este un interlop…un om viciat caracterial, care s-a comportat ca un camatar fata de sperantele Romanilor: sub alura liderului Romaniei, el ne-a oferit iluzia succesului, dar ne-a luat in timp, cu mare dobanda toate sperantele si ne-a lasat goi in fata Serbiei, sarabatorind esecul pe laurii adusi de lumea interlopa! Ajunge! Nu merita mai multe cuvinte si atatea sperante!

    Stai linistit, ca eu nu sunt un adept al Cenaclului Flacara si nu sunt un atat de bun informator precum au fost altii dresati. Eu sunt sincer si folosesc argumentele ca arme si nu invers!

  118. Mao,
    Cred ca am fost destul de explicit in comentariile mele in care am incercat sa surprind slabiciunile sistemului. Daca ai mai mult timp la dispozitie si le vei reciti, vei gasi raspunsurile pe care le cauti, sau macar inceputul lor.

  119. Dan_te
    probabil cititi de la coada la cap ce scriu eu
    Nu stiu unde m-am referit eu ca ar avea sau nu Hagi cultura. Si din nou v-am citit pe sarite
    Dar putem incheia discutia? Sunteti deja obositor
    A inteles toata lumea gandurile Dvs, principiile si tot calabalacul, le-ati expus pe larg …
    pana la urma era vorba doar de” fara Mutu”, ne-am expus toti parerile, ne-am dat replicile, eu zic ca ajunge …

  120. malasuerte,

    Eu nu citesc pe sarite, din respect pentru timpul celor care si-l consuma exprimand si exprimandu-se! Nu stiu altii cum fac, dar eu am citit toate comentariile de la cap la coada si am fost foarte atent la nuante! Mie nu mi se pare ca am aberat, am adus argumente si mi-am justificat alegerea, exact cum au incercat toti cei care au comentat asupra subiectului sau despre ideile celorlalti participanti la dezabatere!

    Aveti dreptate: nici eu nu sunt adeptul dialogului orbilor si mai stiu ca in tara orbilor chiorul e rege!

  121. la mine e vorba de time management
    imi permit sa va corectez fara ironie sau rautate, dar sunt inexactitati
    I love you Hagi canta doar suporterii turci, nu cred ca din cauza ca
    “Hagi este cult, Hagi are cultura, pentru ca el a respectat “totalitatea valorilor materiale și spirituale create de Romani pe parcursul istoriei” si le-a promovat si le promoveaza prin tot ceea ce face: el este un Roman demn, cu o cultura bogata, un om valoros, cu o inalta tinuta morala, plin de principii. Asta este motivul pentru care oamenii canta : “I love you Hagi”

    toate cele bune

  122. mala, ca tot ti-era tie dor: vezi ca martea au inceput piese noi de teatru tv, pe tvr cultural, o sa fie spre sfarsitul lunii si “Regina mama”, despre care tot scriam eu pe aici. Sunt si la o ora rezonabila pt tine, 22.30

  123. malasuerte,

    Exact ala este motivul pentru care turcii ii canta lui Hagi: “I love you Hagi!”, tocmai pentru ca el exprima cultura, demonstreaza cultura fotbalistica, isi scoata in evidenta valoarea umana, convinge si intimideaza prin implicare, cucereste prin faptul ca este dispus le efort, se arata mereu dornic de a ainvata , dornic sa se autodepaseasca!

  124. malasuerte,

    Iti multumesc pentru urare, eu urez toate cele bune tuturor, cu exceptia oligarhilor, fie politici, media sau economici!

  125. mag
    poate pana la sf lunii rezolv cumva, astia la digi nu-mi dau toata grila, i-am luat peste picior si s-au suparat
    O aroganta nu mai poti face in ziua de azi :)
    m-ai facut curios cu Regina

  126. lol,
    Mi-a placut modul in care Andrei Plesu a carcaterizat forumistul, considerandu-l un novrotic, un frustrat al epocii moderne, care, din cauza nerealizarilor mediocre, cauta sa se refuleze in lumea virtuala dominata de anonimitate, pentru a castiga premiul de anonim celebru!

    Nu am vrut sa ma exprim in momentul respectiv, pentru ca era tarziu si pentru ca eram euforic dupa meciul Stelei.

    Eu i-as propune lui Andrei Plesu sa se mai gandeasca la exprimarea lui, mai ales cand pare ca se potriveste curentului generat de multi intelectuali din Romania in prezent, aceea ca: daca nu vorbesti cu buletinul in mana, nu ai dreptul sa te exprimi, esti un anonim, protejat de o interfata si culcat pe laurii medicoritatii!!!

    Daca are dreptate atunci de ce am mai merge la monumentul Eroului Necunoscut? De ce? Acesti anonimi care si-au dat viata pentru viitorul Romaniei nu merita, sunt niste mediocri! De ce sa tii cont de pensionari? Acesti anonimi care, prin truda si prin inteligenta lor, au construit Romania si au aparat-o in fata tiranilor? De ce? De ce sa ne ostenim??!!!

    Isi merita soarta! Acesti anonimi trebui tratati cu dispret, cu aroganta, cu tupeu! Ei nu merita sa isi exprime opinia, nici macar la alegeri, ca doar Votul este secret!!! Acesti anonimi, sunt penibili, mediocri, prosti! Ce nevoie au ei de educatie? Ce nevoie au ei de un trai decent? Cine sunt ei sa existe in fata fetelor luminoase ale unor intelectuali cumparati pe eBay?

    Cine sunt: Gheorghe Sontu, Ecaterina Teodoroiu, Nicolae Valter Maracineanu? Ce au facut pentru noi Constantin Cenusa şi Vasile Motrescu, Gheorghe Arsenescu si Toma Arnautoiu, Andreescu Gheorghe, Adam Ion, Condrea Niculai si multi alti eroi anonimi? Ce au ei in comun?

    Probabil o chintesenta a opiniilor acestor pseudointelectuali, a fost redata de catre Adrian Paunescu, acest animal politic, adaptat perfect oricarui regim, cel care a enuntat ceea ce i s-a spus si lui Corneliu Coposu, in urma unui simulacru de proces intentat de catre judecatorii sovietici:

    “Doamnă, a spus el, aplecîndu-se către Monica Ridzi cu jumătate de corp, era suficient!, doamnă, ca să vă certaţi cu mine, trebuie să existaţi!”.

    Asa este domnilor, ca sa ne ridicam la valoare voastra trebuie sa existam! Eu unul, spun NU! Ma multumesc cu anonimatul, cu frustrarile mele zilnice si cu lupta impotriva sistemului, dupa puterile mele!

    Nu vreau sa ies in fata decat sa asist la executia morala a acestor diletanti, acesti tradatori, care au cautat comfortul asigurat de bani, putere si influenta si nu sa isi pastreze demnitatea! Nu multumesc, domnilor!

    Eu sunt un Roman, eu imi platesc taxele, eu contribui, eu votez, eu aleg?, eu sufar, eu sunt saracit, eu sunt ANONIM!!!!

  127. Adrian Georgescu,

    Unii colegi de breasla, de la un post concurent, au afirmat ca cei de la Gazeta Sporturilor au salarii nesimtite, de circa 15000 de Euro si chiar ma intreb, justificat…:

    -oare atat de mult costa deontologia?

    Nu vreau un raspuns, dar, macar, o lamurire!

  128. Adrian,
    nu te mai intreb de venitul de la Evenimentul Zilei, pentru ca, probabil, acolo scrii voluntar.

    Oricum, ma indoiesc ca te-a deranjat ce a declarat Mugur Isarescu, acest tartore al Abisului virtual, dominat de cifre si de inflatie calculata la temperatura cazanelor demonice!

    Multumesc, anticipat, evident!

  129. Băsescu la căpătâiul poetului Adrian Păunescu: “Am avut opinii politice diferite, dar m-am regăsit în poezia lui”!

    Uite cum se aduna crema societatii!

    As adauga: curat-murdar!

  130. salut
    ati intrat toti in tura???
    dnul Adrian dar ati avut audienta nu gluma :)
    duminica cei 4 baieti vor avea cam.nat de kempo :) emotii nu gluma :)
    dar maine sunt invitata la o familie evreiasca pt memoria mamei sale ,demult v-am povestit de dansa ca avea 92 ,profesoara de limba greaca ,multa bucurie mi-a facut aceasta invitatie ,de ce sunt evreii deosebiti???

  131. cred ca nu e schimbat ceasul la blogul tau…in rest, adevarat articolul despre Mutu, insa te-as ruga sa numesti un jucator in locul lui sa faca diferenta in teren, poate fi B Stancu in curand sau Marica. pe altcineva nu vad…din pacate. as obiecta putin spunand ca perioada clasicilor a trecut de mult, nu putem sa il vedem pe Mutu doar negru, adica are si el lucruri bune, a marcat multe goluri pr nationala, si daca era asa doar pt el, nu mai venea deloc la nationala…egoismul lui de pe teren e specific atacantilor, ceea ce se petrece in afara terenului e problema lui Mutu.

  132. Cu mutu e foarte simplu. Sa-si puna fiecare singur intrebarea:”Daca vine la mutu inaintea unui meci al nationalei un interlop sarb(Buturovici), roman(Ghiara, etc) sau italian cu banul in geanta si-l roaga sa “tranteasca” meciul, el ce va face?” Fiti realisti si sinceri cu voi si nu bagati Calul Troian in echipa! Cunoasteti ce caracter are, cunoasteti ce prieteni are, ati vazut meciu cu olanda din grupa euro cand olandezii au venit cu a doua echipa iar 3-4 romani au ajutat prin jocul lor italia sa se califice. Venise banul.

  133. @lol multumesc
    aveam o sefa la tricotextil tot evreica ,tot timpul imi spunea zambeste sa am grija de mine ,este un raspun adevarat

  134. Dan_te
    O rugaminte. Daca aveti ceva de spus, incercati sa ramaneti la subiect si sa fie mai scurt. Postati mult si, dupa cum spunea cineva mai sus, deveniti obositor. Treceti de la Spartacus la Boc la Mutu la Gazeta Sporturilor la Eminescu. In plus, nu permit atacuri la persoana sau injurii, iar pentru asta banez, dupa un avertisment. Considerati, va rog, ca l-ati primit.
    Ma gandesc ca au cei de la gsp dreptatea lor, interzicandu-va accesul.
    Papagigli
    Ti-am sters mesajul. Era urat si rusinos. Te rog, nu posta asemenea mesaje aici.

  135. Dan_te
    Nu stiu salariile angajatilor de la Gazeta, dar chiar daca le-as sti, nu as comenta pe marginea lor.
    Oricum, din cate cred eu, suma pe care o dati aici e foarte departe fata de cat castiga, sa zicem, un sef de departament. E doar parerea mea.
    Ce importanta are insa? Este o companie privata, unde salariul se negociaza. Daca managerul considera ca un om merita un salariu de 100.000 euro pe luna, i-l poate da. Daca greseste, piata il sanctioneaza ulterior.

  136. Adrian Georgescu,

    Am inteles, aveti dreptate: am incercat sa transmit prea multe mesaje sociale, poate folositoare! Stiu ca subiectul era Mutu, dar eu nu l-am tratat prea serios, bine ca macar el a fost un om serios.

    O sa ma incerc sa nu devin obositor, multumesc pentru sfat.

    Nu am vrut sa va atac, asa au declarat cei de la Sport.ro in emisiunea “Pe bune”cu Banciu si Mironica, iar cel care a insinuat a fost Banciu. Presupun ca poti viziona emisiunea, mai ales ca a fost dedicata lui Adrian Paunescu, difuzata ieri seara.

    Multumesc pentru raspuns, m-ati lamurit! Va doresc o seara placuta in continuare!

  137. Adrian Georgescu,

    Ai dreptate, calitatea muncii unui angajat la o societate este stabilita de patron si nu de inflatie sau de opinia publica, ci se bazeaza pe rezultate!

    Eu doar vroiam sa subliniez ca, de multe ori, codul deontologic al unui jurnalist sta in senzationalul dat de rating, iar salariul este compromisul dintre castig si constiinta, fara a se baza pe consecinte sau pe principii.

  138. A.G.,

    Eu iti apreciez talentul scriitoricesc, dar nu te cunosc ca om.
    Poate ca sunt prea banuitor, de cele mai multe ori, iar sinceritatea imi tradeaza intentia!
    Am fost educat sa ma educ singur si sa nu cred in intentiile bune ci doar in oamenii buni.

  139. Dan_te
    Cat despre articolul citat de lol, domnul Plesu are dreptate. Comparatia dvs. cu ostasii anonimi nu sta in picioare. Cei onorati acolo sunt anonimi pentru ca, din motive obiective, numele lor nu au putut fi cunoscute si scrise. Sensul de “anonim” in cazul articolului domnului Plesu e altul. De pilda, dvs. folositi aici numele dvs.? Nu. Folositi un nick. Acesta e sensul.

  140. lol
    Eu cred ca si palestinienii sunt solidari. Si ei stiu mai bine decat oricare alt popor ce inseamna suferinta. Ei se confrunta zilnic cu aceasta problema in anul 2010. In vazul tuturor.

    Stand in pcioare in fata zidului eu vad desenele lui banksy.
    Dar poate e mai bine sa tac dracului.
    Mutu e subiectul aici.
    Hai Mutu!

  141. @nico

    Da, dar evreii se confrunta zilnic cu problema de vreo 3000 de ani :P

    Glumesc. Eu am inteles ca un ratacit se/ne intreba de ce-s evreii diferiti de romani. N-am vrut sa zic ca evreii detin monopolul nici al suferintei, nici al solidaritatii.

  142. Din aceasta dilema nu puteti iesi.

    Unde esti tu, Caragiale? Pe langa defectele-ti binecunoscute, ironia si subversivitatea, mai ai unul: esti nemuritor, blestematule!

    Şi atunci nevricale, mă’nţelegi…

  143. @Dan_te

    E o senzatie, ca lumea care s-a strans sa discute despre subiectul “Mutu” ar putea foarte bine sa faca parte dintr-o piesa de Caragiale. Ma refeream la toti, incluzandu-ma si pe mine, bineinteles. Ce e interesant e ca si personajele lui sunt extraordinar de sincere. Ca si noi. Sunt virtuale. Ca si noi. Sunt serioase. Ca si noi. Au principii. Ca si noi. Dar (sau poate tocmai de aceea) nu-s numai comice. Sunt tragice in acelasi timp.

  144. Era ca un fel de concluzie personala la aceste 3-4 zile de tumultuoase discutii. Ceea ce inseamna ca sunt gata sa merg mai departe, la urmatorul articol al lui AG. (Desi, cand ma gandesc ce-o sa ne-astepte si acolo, imi vine sa plang si sa rad in acelasi timp).

  145. un ratacit
    Data viitoare sa spui si cine a murit.

    Tu esti prea sensibila pt lumea asta.
    Din aceasta cauza te calca toti in picioare.
    Eu sunt polul opus tie. Prietenii imi spun uneori ca sa nu uit ca sunt foarte dificila. Dar ii iert pt ca stiu ca au dreptate.

  146. stimate domn, vreau sa stiu ce ai scris (daca ai scris) despre mutu cand ne-a scos cum se zice de atatea ori;departe de mine gandul de marire pentru mutu dar nu pot trece asa usor decat dupa ce raspunzi si la 2 intrebari despre contemporanii sai
    1. crezi ca e posibil ca si chivu sa ia intentionat cartonas rosu cu serbia?
    2. e adevarat ca razvan nici macar n-a intrat in vestiarul nationalei dupa egalum din belarus si nu l-a mai vazut nimeni, iar la nationala de tineret n-a putut fi prezent…
    dupa asta vorbeste-mi si de mutu sau de mutu alaturi de popescu, lupescu, petrescu,sabau,etc…
    multumesc anticipat

  147. cosmin
    Buna seara.
    Despre Mutu am scris in cateva randuri. Inclusiv, dupa unul dintre multele sale scandaluri, nu mai stiu care, ca e problema sa personala si ca nu merita sa ne bagam in ea. Asta spun si acum, legat de chestiunea “ospatarul II”.
    1. E posibil, dar cum putem sti asta?
    2. Nu stiu.
    Optiunea mea e strict personala, de aceea am simtit nevoia sa subliniez acest lucru.
    Nu e facuta pe baza unor considerente de ordin etic sau moral, pur si simplu nu mai pot fi implicat sentimental daca acest om ar juca in nationala Romaniei.

  148. Am sa incep rautacios cu dumneata.CRED CA NICI IN CURTEA SCOLII NU JUCAI FOTBAL ,TU ERAI LA VOLEI CU FETITELE.Asa ca n ai dreptu sa l judeci pe Mutu asa smardoi si chefliu cum e el .Sa speram cai vine mintea lui Lucescu si l v a folosii ptr ca si cu pauza de 9 luni de gravida pe care a facut o,nu se ridica nici unu din cei convocati la talentul lui . Asa ca MAI BINE SCRIE DESPRE PASARILE DE PE CENTURA MAI MITICULE. PA

  149. Suntem jalnici daca am ajuns sa facem o problema nationala din asa zisul caz Mutu :((( Ginditi-va putin daca minimalizati importanta lipsei lui de seriozitate din afara gazonului in ce priveste randamentul lui pe terenul de fotbal doar la un singur aspect: cum a fost el tratat de Mourinho cind juca la Chelsea si cum a fost tratat Chivu la Inter de acelasi antrenor ……Si e vorba de antrenorul despre care Guardiola spunea recent ca este cel mai bun din lume nu e vorba de Razvan Lucescu !!! O fi gresit Mourinho cind l-a executat fara preaviz ????? Mai ginditiva putin inainte sa bateti campii dragi sustinatori ai nulitatii numite ….Mutu :((((

  150. In orice caz, daca vrei sa faci comparatii, nu compara atitudinea fata de un aparator cu cea fata de un atacant. E normal ca, atacant fiind, vei fi exilat pe banca (este singurul “tratament” de care a avut parte Mutu pana la ruptura datorata amintitului meci al Nationalei). Ca aparator, mai ales in sistemul special Mourinho, cu 10 jucatori participand activ la defensiva, nu e foarte greu sa-ti indeplinesti obiectivul: a nu lua gol.

    Compara, mai bine, atitudinea lui Mourinho fata de Mutu cu cea fata de Balotelli. Identica. Numai ca Mutu n-a facut declaratii de iubire fata de Arsenal sau United si nu si-a aruncat tricoul pe jos dupa meciuri.

  151. Sa facem un pariu peste timp…..peste 10-20 de ani eu zic ca oamenii isi vor aminti doar de Dorinel,Moldovan,Popescu,Hagi,Sabau,Andone,Rednic,….care vor continua cariera inceputa pe teren si tratata cu seriozitate si ulterior ca antrenori, impresari, etc…Ceva imi spune ca Mutu care si-a “triblat” si familia(ma refer la Alexandra in special) dar si cariera ( care putea fi mult mai rasunatoare) va fi uitat demult la momentul scadentei….pariului :(

  152. @mihai

    Pariul e inutil: l-ai pierdut deja. Eu o sa mi-l aduc aminte peste 10 ani. Cu exceptia cazului in care intre timp as muri sau cineva imi va sparge capul, cauzandu-mi o amnezie permanenta.
    Eu sunt convins ca cine-l va uita pe Mutu ii va uita si pe cei amintiti de tine, pentru simplul motiv ca lipsa de respect pentru valori ii va face sa uite. De exemplu, eu imi aduc aminte de fotbalisti ca Gangu, Carabageac, Verigeanu, Telespan, Rosca, Basno (si as putea sa-ti enumar cel putin 20 care au jucat la echipa din orasul meu). Sunt convins ca sunt in tara asta sute de mii care au memoria la fel de buna ca a mea.

  153. Eu am sa-mi amintesc peste ani ca au fost multi jucatori infinit mai putin talentati decit Adraian Mutu gen Lupescu, Dorinel,Sabau,Gica Popescu care doar prin multa munca si seriozitate au fost ani de-a rindul titulari incontestabili in echipele lor de club din Germania, Olanda,Spania….Cred ca nu intimplator Gica Popescu a fost capitan la Barcelona si a ajuns pe culmi pe care Adrian ar fi putut si el ajunge caci talentul i-ar fi permis acest lucru dar si-a “inecat” uriasul potential in alcool si substante interzise :( Stiti care e diferenta dintre Popescu si Mutu ? Primul este matur al doilea nu va ajunge la maturitate nici la 60 de ani :( Si pe acest “copil” il asteptam noi sa ne …..mantuiasca ????? Asteptati mult si bine …..frustrarile voastre vor creste asimptotic spre….infinit :(

  154. @mihai

    Si Mutu e titular incontestabil de ani de zile la echipa de club. Faptul ca ar fi putut ajunge mai sus e un subiect care tine de supozitie. La fel si cum va fi el la 60 de ani. Nu inteleg de ce trebuie sa-l compar pe Mutu cu Popescu. De ce nu cu Gogosoiu? (E un fotbalist care joaca acum la echipa din orasul meu natal). Numai faptul ca mi se sugereaza o posibila comparatie intre Mutu si Popescu e onoranta pentru Mutu. Inseamna ca e un fotbalist adevarat. Faptul ca nu mi-ai cerut sa-l compar cu Gogosoiu inseamna ca nu e un fotbalist de Divizia B. Ca si-a “inecat” potentialul e, de asemenea, discutabil. Chiar daca ar fi incontestabil, ar fi problema personala a lui Mutu, nu a mea. Eu nu astept pe nimeni sa ma mantuiasca. Nici macar pe Iisus Hristos. Despre frustrari mi-as dori sa vorbesc, dar e un subiect care-mi e strain.

  155. Comparatia este pentru ca prin prisma talentului Mutu este linga Hagi, Lupu,Dobrin deci superior lui Popescu,Lupescu,Dorinel, etc…dar prin prisma randamentului sau eficientei ( adica valorificarea potentialului) este din pacate…..la ani lumina in spatele lor :(

  156. Si cu ce se masoara talentul? Cu talentometrul? De unde stiu eu care e potentialul unui om?
    Apoi, nu toti fotbalistii sunt talentati, daca ar fi, toti ar fi mijlocasi. Unii sunt rezistenti, ca Banel sau Dorinel, deci se fac extreme, altii sunt pragmatici, ca Raducioiu sau Inzaghi, deci se fac atacanti. Altii stau bine cu reflexele, ca Schmeichel sau Duckadam, deci se fac portari. Altii stiu bine cu mingea, deci sunt mijlocasi. A-l compara pe Mutu cu Popescu sau Dorinel ar insemna sa spun ca Raducioiu era mai bun fotbalist ca Prunea. Nu, Raducioiu era mai bun atacant ca Prunea, Prunea era mai bun portar ca Raducioiu. La fel, Mutu e mai bun mijlocas de creatie si atacant ca Popescu, iar Popescu mai bun mijlocas defensiv si libero ca Mutu.
    Apoi, fotbalul e joc de echipa. Poti sa fii mare si echipa ta sa nu castige nimic niciodata (Cantona n-a castigat nici o Cupa Mondiala si nici Champions League) sau poti fi mediocru si sa castigi tot (precum Materazzi, de exemplu). Prin prisma randamentului, Cantona e la ani lumina in spatele lui Materazzi.

  157. Tu ai dreptate in tot ce afirmi dar stii bine ca si eu : seriozitatea este singurul aspect la care suntem noi romanii inferiori nemtilor, englezilor, olandezilor, etc…. si asta nu poti nega !!! Cu orice aparat ai masura talentul nici una din natiunile enumerate mai sus nu ne este superioara decit la capitolul…..SERIOZITATE !!!! Nu ne place sa recunoastem asta si daca se poate…..nici macar sa aducem vorba ….ca ne irita!!! :(

    P.S. Imi amintesc ce iritat a fost Hagi de expresia lui Razvan ca suntem “labili psihic” Incearca sa faci un exercitiu de maginatie…..o echipa romaneasca sa zicem Steaua(pur aleator) joaca in deplasare la Inter Milano , e condusa cu 4-0 si are un om in minus aproape tot meciul….se poate termina 4-3 la final si Steaua sa fie aproape de egalare ????? NU !!!! Pentru ca nici in imaginatia noastra nu se poate gindi asa ceva !!!! Dar ne suparam ca suntem “labili psihic” :)

  158. Austriecii sunt la fel de seriosi ca nemtii si n-au castigat nicio Cupa Mondiala. Brazilienii sunt mai putin seriosi ca nemtii si au castigat mai multe. Francezii sunt mai talentai ca nemtii si au castigat mai putine. Toate lucrurile astea sunt subiective. Ce n-avem noi si au nemtii, brazilienii, italienii e ca noi nu stim sa functionam ca o echipa. Atat.

    Nici Watford, cat de englezeasca ar fi ea, n-ar fi in stare sa intoarca de la 0-4 la 3-4. N-are legatura cu natiunea. Doar cu valoarea echipei. Ar fi culmea sa gandim ca Steaua ar fi capabila de asta, dar nu fiindca e echipa romaneasca, ci fiindca valoarea nu-i permite. Sunt cateva cazuri de echipe romanesti care au intors un rezultat. Rare, dar sunt. Ultimul e Dinamo la Liberec. Aia nu erau tot romani? Pur si simplu valoarea le-a permis asta.

  159. Prin comparatie cu Tottenham, aceeasi echipa Steaua(din nou aleator, nu am preferinte la echipele romanesti) conduce cu 3-0 si e eliminat Kapetanos si se termina 3-3 :( Dar nu are nici o legatura cu labilitatea nostra atit de vehement contestata de Hagi :)

  160. @Mitica

    Oare chiar asa de greu este sa ne respectam ???? Este neaparat nevoie daca nu esti de acord cu parerea altuia sa-l jignesti ??? Si rideam de Brucan cind zicea ca nu vom invata nici in 20 de ani democratia :(

  161. Bravo domnule! Asca cum m-ai obisnuit, ai mai pus o data punctul pe “i’ in timp ce toti ceilaliti colegi ai tai pun caciulitza pe “a”.
    A naibii caciulitza, tot cade pe ochi. Nu este mai putin adevarat ca multi si-o trag singuri.

  162. printre cele mai bune articole pe care le am citit pe sit-ul asta. m-am simtit complet pe aceeasi lungime de unda cu tine

  163. Oricate idei din acestea tampite veti arunca pe piata baiatul lui tata nu va fi niciodata altceva decat baiatul lui tata, adica o maimuta razgaiata care se crede principe. Si poate ca acest Georgescu nu se mai vrea raprezentat de Mutu, nici in teren, nici in afara lui, e dreptul lui,dar nici noi nu mai vrem sa fim reprezentati de Razvan nici in teren, nici in afara lui. Mutu macar si-a respectat poporul, nu l-a jignit niciodata, pe cand papitoiul asta ne face alienati psihic la nivel de popor, se crede vre-un demiurg scoborat din ceruri si se apuca in direct sa ne terfeleasca fara sa ii pese ca vorbele lui vor ajunge pe tot mapamondul.
    Nu, nu mai vrem sa fim reprezentati de Razvan Lucescu nici in teren, nici in afara lui; sa isi ia nevasta si sa mearga acolo unde va gasi poporul care sa il merite, caci la noi e invers, oamenii in particular trebuie sa merite poporul din care s-au nascut ( ma rog, la Razvan chestia asta e putin fortata caci el e mai mult adoptat de poporul roman decat genetic al lui, dar e un alt subiect.)
    Sa ne lase!

  164. Parerea ta.Sunt total de acord cu ea.
    Nu poti fi mare fara caracter.Poti fi un jucator bun dar nu vei fi niciodata o legenda.
    Este ca si cum ai fi un talentat cantaret care ai voce dar canti numai despre sex iar melodiile tale nu pot fi ascultate de toata lumea necenzurat.
    Mutu nu poate sa reprezinte pe nimeni ci numai pe el insusi.
    Traieste numai pentru el ,asa cum vrea el fara sa ii pese de cei din jur.Nu este capabil de sacrificiu de nici un fel pentru a deveni reprezentativ.

  165. tu cred ca faci parte dintre romanii pecare mutu ia facut de ras . Daca pe tine lumea nu te-ar judeca dupa articole ci dupa cum bei mananci te distrezi te imbraci nu cred ca ai fi incantat.Daca nu iti place Mutu ca fotbalist poate iti place Surdu daca vrei sa ii atribui calitati de ginere(baiat bun ,modest ,devreme acasa)nu are dar are curaj, determinare ,vointa si foarte multa tehnica care ia facut pe italieni sa il numesca “fenomenul roman” si sincer eu vreau sa fiu reprezentat de Mutu nu stiu tu de cine” a gresi e omeneste a ierta e divin” citez Alexander Pope

  166. Daca as fi Mutu si ar trebui sa fiu coechipier cu Florescu si inca vreo 3 “muncitori”, dupa un meci pe care eu l-am pierdut cu 5-0 (evident, n-am facut faza de aparare)….cam atat

  167. Da, eu pot sa strig, I love u Mutu! Si tata la fel, si suntem la fel de cititi ca orice ziarist. Si asa ca noi sunt la fel de multi alti romani, fiecare cu statutul lui social. Normal ca jumate de Mutu este mult mai buna si mai pretioasa in ochii romanilor, in ochii adversarilor ( vezi declaratiile jucatorilor straini de talie mondiala ) decat doi ca Lovin, Ovidiu Petre, Cocis sau Florescu (acesta din urma chiar inmultit cu trei).
    Sunt sigur ca si tu preferi acelasi lucru, doar ca…na, toti le-avem pe ale noastre :)

  168. ca de obicei : excelent.
    doar ca ce ne facem ca nu seamana deloc cu presa de sport in general. poate se supara clanul becali pe tine …

  169. Chris
    E optiunea dumneavoastra. Nu comentez. Ce faceti insa daca acea jumatate de Mutu despre care vorbiti nu e prezenta? Va multumiti cu sfertul?
    ozz
    Nu, nu fac parte dintre acei romani pe care Mutu i-a facut de ras. Nu vad cum ar putea sa ma faca de ras.
    Fac insa parte dintre aceia pe care Mutu i-a dezamagit plecand dupa meciul cu Serbia, iar de atunci mi-a ramas perfect indiferent.

  170. Adriane zici ca scrii iute si picant…..dar de gandit cum gandesti?zici ca mutu dupa meciul cu serbia a fugit sa se distreze….ca ne-a parasit ca in opinia multora e un tradator ca nu a ramas sa pupe mana marelui selectioner national(care in treacat spus mare fotbalist nu a fost,mare caracter nu este),si daca stam sa sa ne gandim mai bine mutu si numai mutu a pierdut meciul cu serbia?el oare a fost singur pe teren?el oare nu a avut un “dirijor”,nu a avut oare 10 colegi pe teren?tu cate meciuri de fotbal oficiale ai jucat pana acum ?la cate meciuri de fotbal cu sau fara miza ai participat ca jucator?nu sunt de acord cu cocaina,cu subutramina cu…..dar nu pot fi de acord nici cu metodele si incercarile de mazilire a lui adrian mutu…dar asa suntem noi romanii:ne recunoastem valorile doar dupa ce mor….!

  171. Alex66
    Contrazici ceva ce nu am zis. Nu-i reprosez jocul slab cu Serbia. atat a putut, atat a jucat. Nu aduc in discutie niciun episod din viata sa privata.
    E prea putin important motivul pentru care Mutu a plecat imediat dupa meciul cu Serbia. Daca se ducea sa se dea in calusei sau sa participe la un festival de film in loc sa se duca intr-o carciuma era acelasi lucru.
    Pentru mine conteaza ca, imediat dupa finalul partidei, si-a strans lucrurile si a plecat. Faptul ca era suspendat pentru urmatorul meci nu mi se pare important, ci ca nu poti coagula o echipa si nu o poti reconstrui in jurul unui om care isi gaseste scuze sa plece.

  172. Scrii iute si prost.
    Nu mai are voie omu in timpul liber sa bata un ospatar, ce ori e popa sa dea exemplu la populatie …