in Recomandări

“Femeile vin de pe Venus…”, de Simona Tache și Mihai Radu

femeile-vin-de-pe-venus-barbatii-de-la-bautÎntr-o antologie a textelor publicate de-a lungul timpului în „Cațavencii”, Simona și Mihai decojesc ceapa aceasta mare cu lupta dintre sexe și după fiecare strat îți dau lacrimile de râs. Ai senzația că Eva și  Adam, după mulți ani petrecuți în lume, țintind la microscop – unealtă care uneori se transformă în luneta unei arme ce trage cu invizoace -, prezintă raportul asupra sexului opus

Realizarea nu e să arăți cât de diferite sunt femeile față de bărbați – și invers -, ci să descoperi în câte sute de moduri se manifestă această deosebire. De la capacitățile actoricești ale unei femei în mijlocul rudelor (care ar face-o pe Maia Morgenstern „să se tăvălească prin carbid”) până la stilul de șofat al bărbaților, de la talentul tipic masculin de a aduna scame în buric până la cruciada feminină împotriva alcoolului, de la ciugulitul specific păsărelelor până la gelozia cocoșească, toate manifestările tipice de pe cele două planete pe care trăiesc „ei” și „ele”.

Și dă-i, și râzi! „Dacă întâlnești un bărbat matur îmbrăcat cu șorțulețul cu care mergea la grădiniță, să nu crezi că ai dat peste un dezaxat. Pur și simplu, e un exemplar masculin care a crescut și s-a maturizat fără femei în preajmă”. „Femeile nu înțeleg băutura. Iar dacă o înțeleg, sunt carmoliste și nu ne plac”. „Femeile ar mânca, dar nu le lasă societatea. Suzeta de-asta s-a și inventat, să aibă și bebelușii-fetiță senzația că mănâncă ceva. Chiar, câți bărbați anorexici ați văzut? Eu nici măcar nu am auzit de vreunul”. „Orice i-ai face pe lume unui bărbat… îi tai picioarele, îi scoți ochii și-i agăți undeva, (…) îl operezi pe cord cu un set de cuțite cumpărate de la Teleshopping, iar apoi îl coși cu o tenie. Ei bine, după toate acestea, dacă vine o gagică și îi spune că îi face un sex oral, parcă-l vezi cum se luminează la față”.  „Singura situație în care un bărbat pronunță «nu pot» e când i-o recită nevestei p-aia cu «Iubi, pentru nimic în lume n-aș putea să te înșel”.

E greu să alegi cele mai ascuțite ace prin care suntem prinși în insectar. Toată cartea e un „Best of”. Cumpărați-o!

 

Notă: cartea a apărut la Editura Trei și costă 25 RON.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Mosu vine de la femei, de un’ sa vina din alta parte. De bautura s-a lasat cand era sa dea cu sania peste o baba congelata. La pariuri nu mai joaca de cand a pus toti banii de cadouri ca bate Steaua la Schalke, influentat fiind si el de optimismul lui Reghe.
    Ca de obicei, in incheiere, trebuie sa precizam raspicat ca stelemistii o are mica.

  2. e probabil o carte destinata doar cititorului roman incremenit in de-ale lui . zimbesti trist la cea mai buna gluma si rizi in hohote ca ai plecat de-acolo.