in Sfatul bătrânilor

Cel mai periculos film din istorie

La acest capitol, există un câștigător detașat. Tot ce puteți vedea în pelicula “Roar” (Răget), apărută în 1981, a fost filmat „pe viu”, iar  70 de actori și membri ai echipei au fost vătămați de lei ori tigri. În mod miraculos, niciunul nu a fost ucis.

Scrierea scenariului, filmările și producția au durat, cu întreruperi, 11 ani. Filmul a costat mai mult de 17 milioane de dolari, iar încasările au fost de numai două milioane. Pentru a obține banii necesari, soții Noel Marshall și Tippi Hedren (o știți din „Păsările”) și-au ipotecat o fermă, o casă în Beverly Hills, terenuri și alte bunuri. Au cumpărat peste 100 de animale –  lei, tigri, jaguari, pume, gheparzi și elefanți – de la grădini zoologice, persoane particulare și circuri. Doi dintre cei trei fii al lui Marshall precum și Melanie Griffith, fiica din prima căsătorie a lui Hedren, joacă în film.

Turnarea a început în 1974 și a fost întreruptă în 1978, când ruperea unui dig din apropiere a dus la o inundație, în care au murit mai mulți lei, iar platoul de filmare și multe role cuprinzând secvențe finale au fost distruse. În 1979, un incendiu izbucnit în apropiere a făcut ca animalele să fie mutate. Directorul de imagine Jan de Bont – ulterior, avea să regizeze filmele Speed și Speed 2 –, Noel Marshall, asistentul lui de regie, Tippi Hedren și Melanie Griffith au fost fiecare foarte aproape de moarte. În cazul lui Marshall, rănile au cangrenat, astfel încât a avut nevoie de mai mulți ani de îngrijiri medicale pentru a-și reveni complet. Și, de parcă felinele nu erau de ajuns, Tippi Hedren și-a rupt un picior, după ce a căzut de pe un elefant.

Iar declarația cea mai tare vine de la Melanie Griffith:

“E greu să joci alături de lei. Nu pentru că sunt periculoși, ci pentru că sunt caraghioși. Te pun în umbră de fiecare dată. Dacă apari într-o scenă alături de un leu, știi sigur că toți spectatorii se vor uita la el”.

La un an după lansarea filmului, în 1982, Hedren și Marshall au divorțat. În 2015, pelicula a fost relansată pe ecrane.

După mine, în acest caz, oamenii și nu animalele erau de legat. Voi ce ziceți?

 

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Eu cred ca filmelere care sunt la cinema din 2015 toate nu au aşa valoare cum aveau demult. Filmele din 2015 şi care vor fi mai inaite toate va fi facute de Adobe After Effects. Şi asta este tot scopul de a viziona un film interesant pe anii aceştia. Mersi de video, pare ceva groaznic! :/