in Sfatul bătrânilor

Patru thrillere spaniole de văzut

Deseori navighez pe Internet în căutarea unor filme bune și mai puțin cunoscute. Uneori, le și găsesc :) . Dacă data trecută v-am recomandat niște tragicomedii clasice italiene, acum aș vrea să vă prezint câteva thrillere spaniole. 

1. “El cuerpo” (Corpul) – 2012. Într-o noapte, trupul unei femei ucise dispare de la morgă. Pe înregistrarea unei camere video de interior, portarul morgii este văzut fugind din clădire, urmând ca apoi să fie lovit de o mașină. Soțul văduv – care este și cel care și-a ucis soția – este adus la fața locului. Vă spun din start: nu veți ghici cheia acestui mister.

2. „La noche de los girasoles” (Noaptea florilor de soare) – 2006. Poveștile mai multor personaje se înlănțuie într-un mod tragic. Trei speologi ajung într-un sătuc aproape pustiu, pentru a cerceta o peșteră. Filmul crește încet și piesele de puzzle se lipesc. Vicente Romero, actorul care-l interpretează pe polițistul cel tânăr, joacă foarte bine și-l puteți vedea și-n următorul film.

3. “Celda 211” (Celula 211) – 2009. Ăsta e un film care nu ia prizonieri. Un gardian aflat în prima zi de serviciu este prins de o revoltă a deținuților în interiorul închisorii. Intensitatea crește cu fiecare minut. Nu ratați acest film.

4. “Mientras duermes” (În timp ce dormi) – 2011. Cel care în filmul anterior interpreta excelent rolul șefului de bandă din pușcărie, Luis Tosar, face aici un rol diferit: al unui portar de bloc care își face loc în viețile celor din clădire, un stalker care o pândește pe vesela sa vecină. Filmul are ceva din alunecarea de reptilă din “Funny games” al lui Haneke.

P.S. Dacă știți thrillere bune și mai puțin cunoscute, așterneți-le aici! Mulțumesc :)

Spune-ți părerea!

16 Comments

  1. Contratiempo ( The Invisible Guest) 2016, El orfanato (The Orphanage) 2007

  2. La piel que habito (2011), Los ojos de Julia (2010),
    El orfanato (2007)

  3. @Malv:

    Ala cu bomba, filmat in A Coruna. Bun. Chiar m-a tinut. Mai ales ca-mi si place orasul, pe care-l vizitez de cate ori pot la sfarsitul lui Camino de Santiago.

  4. Sincer, nu-mi amintesc alt film la care să fi deschis sticla cu apă și să rămân 40 de minute cu capacul în mână.