in Shots

De ce ne emoționează vedetele?

shocked-girlCe se întâmplă când, la un concert, auzi primele acorduri ale unei melodii cunoscute? Începi să chiui. E ceva pavlovian: chestiunile familiare stârnesc astfel de reacții. Nu e însă numai bucurie, ci și un semnal transmis celor din jur, că tu știi acea melodie, deci ești mai experimentat decât ei. Amuzant e însă că și ceilalți o recunosc – nici nu e greu: de obicei, e hitul formației – și totul se transformă într-un urlet general de satisfacție. 

La fel stau lucrurile și cu bucuria pe care o simțim când vedem, în carne și oase, o vedetă. Pentru câteva secunde, propria ta ființă se simte importantă prin transfer: 1. dacă X e acolo, în acel moment și 2. dacă tu ești acolo, în același moment, înseamnă că: 3. într-o oarecare măsură, și tu ești ca X; în acel moment, sunteți ca doi gemeni cosmici și ești și tu o mică stea.

În cazul a peste 90 la sută dintre persoanele publice, pariez însă că nu mai țineți minte de ce le țineți minte. Ce au făcut ele de au ajuns în atenția publicului?

De ce le spunem vedete? Pentru că le-am văzut la televizor. De ce apar la televizor? Pentru că sunt vedete.

Suntem niște ființe tare singure.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.