in Sfatul bătrânilor

Cele mai urâte mode

Vi se pare că șlapii cu blăniță sunt odioșenia supremă? Dați-mi voie…

1. Pantalonii pensați cu talie înaltă. Moartea pasiunii. Nici nu vreau să-mi amintesc de pantalonii Pyramid de la începutul anilor 90. Pe de altă parte, dacă moda aia ar mai fi ținut niște ani, poate nu se suprapopula în așa hal planeta.

Pantaloni

2. Chiloții la vedere. Cândva, pe la începutul anilor 2000, a început această oroare. Era de parcă budigăii se transformaseră brusc în bretele, iar mitul cel mai neplăcut era că treaba asta se spunea că-i sexy. Nu e, sexy înseamnă o nuanță, o idee, niciodată o dezvăluire atât de ostentativă. Dar moda chiloților cățărători nu putea cuceri lumea fără o altă greșeală de proiectare a designului vestimentar: pantalonii căzând de pe om. Moda a apărut în anii 1990, în închisorile americane, unde curelele erau interzise. De acolo, au trecut, via hip-hop, în stradă, unde milioane de adolescenți par traversați de o nevoie bruscă.

 

3. Treningurile de fâș ca îmbrăcăminte de stradă. A fost o perioadă, pe la sfârșitul anilor 1990, când aveai senzația că majoritatea oamenilor întâlniți pe stradă fie au ieșit să alerge, fie fac parte din vreun lot național al unui sport ce presupune să ai burtă. Dar nu!, era modul lor de a se înfățișa drept niște indivizi dinamici și lipsiți de inhibiții, de se ajunsese să-i vezi și la teatru îmbrăcați ca-n cantonament.

 

4. Sacourile cu bureței pentru lățirea umerilor. În general tot ce s-a întâmplat spre sfârșitul anilor 1980 ar trebui să rămână adânc ferecat în albumele personale. Dacă ai prins acele vremuri și te poți uita la ce purtai atunci, înseamnă că ai inima tare. Pe un loc fruntaș în topul WTF? sunt  fetele îmbrăcate în aceste sacouri ce le făceau umeri ca de tăietori de lemne.

5. Tenișii cu platformă. Sinistre apariții. Mai acum vreo 20 de ani apăruse și gluma: știi cum se sinucid fetele din Generația Pro? Se aruncă de pe platforme. Așa cum bărbații care chelesc au senzația că, dacă-și aruncă lațele peste chelie, nimeni nu le va sesiza pleșuvia, orice scundacă trăiește cu speranța că nimeni nu va observa cei 10-20 de centimetri de talpă aflați sub ele. Nu se poate. Orice ochi observă, orice creier calculează imediat și dă sentința: ești la fel de mică, doar cățărată ceva mai sus. 

6. Ciocatele. Există un singur motiv pentru a te încălța cu așa ceva: să strivești cu talpa gândacii care stau prin colțurile camerei.

7. Portofelele legate cu lanț. Nimic n-avea noimă în această combinație. Ce vrea să “spună” un portofel legat de buzunar cu un lanț strălucitor și gros cât degetul? Că proprietarul are bani? Sau, mai degrabă, că și-a lăsat câinele liber prin curte câteva ore?

8. Chica. Atrocitatea vizuală supremă. A avut perioada de glorie la sfârșitul anilor 1980 și începutul anilor 1990, când fiecare bărbat ce voia să fie la modă își montase parcă pe umeri o căpățână de cal.  Stilul “scurt în față, lung în spate” e mai degrabă o boală a părului care atacă ochiul, afișată preponderent de nemți, fotbaliști și rockerii care cheleau abundent, dar care voiau totuși să păcălească ochiul privitorului cu niște dâre de plete. Moda a reapărut reapărut recent, ca parte din arsenalul hipsterilor.

 

Vouă ce modă vi s-a părut cea mai urâtă?

View Results

Loading ... Loading ...

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

17 Comments

  1. Nu stiu daca ati avut ‘norocul’ sa intalniti asa ceva,dar eu am vazut barbati cu chica,imbracati in trening de fas si incaltati cu ciocate :)

  2. Mă, nu te lua de jeans-ii bufanţi cu talie înaltă, că io a trebuit să intru la facultate ca să-l fac pe taică-miu să-mi dea bani ca să-mi cumpăr. Adică am muncit din greu pentru ei, înţelegi? :))

  3. Am votat pentru chica din cauza fogureo sinistre alese drept model (un fel de combinație între fotbal si pornografie germana).

  4. 2. Chiloții la vedere este cel mai scarbos ca de multe ori se vede si qourul!!!
    Ma mir ca n-au scos o lege pentru asta, ca se mai poarta. Iintr-un cabinet medical am vazut saptamana trecuta, un tata cu fetita mica isi pierdea nadragii cu izmene cu tot ca nu-i veneau pe burta!!!

  5. Imi pare rau ca nu ai mai avut loc pe server pentru un punct desicat pantalonilor cu talie joasa, la moda in perioada 2010-2015.

  6. Ar mai fi niște groznicii :
    -cămășile Hawaii-style purtate cu sacouri office ;
    -Șosetele albe la costume/încălțări închise la culoare ;
    -suvitele geluite lipite de frunte, combinate cu tunsoare zero ;
    -ceasurile cu calculator ;
    -ochelarii de soare supradimensionați, tip libelula ;
    -curelele bărbătești împletite ;
    -iegarii gay-style cu gleznele dezgolite din prezent .