in Sfatul bătrânilor

Știrile din 2017 care-ți vor reda încrederea în oameni

1. O femeie a strâns peste 400.000 de dolari pentru un om fără adăpost, după ce acesta i-a dat ultimii 20 de dolari să-și pună benzină.

2. Rețeaua electrică a statului Costa Rica a funcționat, timp de 299 zile, doar cu energie verde. 

3. Un polițist (foto) a luat un copil care fusese uitat la școală chiar în ziua în care împlinea 8 ani, l-a plimbat cu mașina poliției și l-a scos la un restaurant.

4. După ce o moschee din Texas a ars, oamenii au donat peste un milion de dolari pentru reconstruirea ei.

5. După ce a lucrat aproape jumătate din viață la o bancă și până la 60 de ani n-a deschis un computer, o japoneză în vârstă de 81 de ani a creat și lansat o aplicație pentru iPhone.

6. Iată cum reacționează un bebeluș care s-a născut surd când, după ce i s-a montat o proteză, o aude pentru prima oară pe mama ei spunându-i „Te iubesc”.

7. În India, oamenii au tricotat pulovere pentru elefanții în pericol să înghețe. Patru săptămâni durează confecționarea unui astfel de articol.

8. Vă mai amintiți “Ice Bucket Challenge”? Cu cele 113 milioane de dolari care s-au strâns a fost finanțat un studiu prin care s-au făcut pași mari pentru descoperirea cauzelor și tratarea sclerozei laterale amiotrofice.

9. Cu ajutorul unei noi pompe, Israelul produce mai mult de jumătate din necesarul de apă potabilă din apa mării. Asta înseamnă apă de băut pentru 1,5 milioane de oameni.

10. Un poet din Manchester a organizat cine de Crăciun în mai multe orașe pentru 500 de oameni.

La mulți ani tuturor!

Tu ce zici?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Foarte frumoase, într-adevăr, și potrivite pentru un bilanț de sfârșit de an. O mică mențiune însă, ALS este scleroza laterală amiotrofică, nu scleroză multiplă. Ca să nu dăm speranțe deșarte :)