Întreb nu de cele mai bune zece piese românești, nu de Top 3 al melodiile românești, ci care e piesa românească supremă pentru voi? Cea mai bună.
Pentru mine, acea piesă e Ziua bradului de noapte, a lui Dorin Liviu Zaharia.
There are 1,108 posts filed in Sfatul bătrânilor (this is page 1 of 185).
Întreb nu de cele mai bune zece piese românești, nu de Top 3 al melodiile românești, ci care e piesa românească supremă pentru voi? Cea mai bună.
Pentru mine, acea piesă e Ziua bradului de noapte, a lui Dorin Liviu Zaharia.
Ce faci când te bate la scor de neprezentare naționala unei țări cu un sfert din populația Bucureștiului? Putem râde și glumi, putem schimba un antrenor cu un altul, dar lucrurile nu se vor rezolva.
Trebuie făcut altceva. Chiar vorbesc serios, nu e o propunere în glumă.
Ar trebui să jucăm meciurile oficiale cu fotbaliștii din Generația de Aur. Fără strop de exagerare, ar fi mai buni decât actualii tricolori. I-am tot văzând jucând, ba la Gala Mutu, ba în alte partide. Se antrenează două-trei luni și fac față. Belodedici zici că are 32 de ani, Ioan Sabău vreo 37. Magia lui Hagi nu s-a risipit, “vede” aceleași pase și, din 3-4 lovituri libere, sigur dă un gol. Mai prinde Dorinel un șut, mai sare la cap Gică Popescu, îi mai “subordonează” Ilie.
N-or alerga ca pe vremuri, s-au mai dus, din păcate, dintre ei, dar n-ar pierde niciodată cu 3-0 cu Muntenegru.
Niciodată!
Dar argumentul principal este că ne-am simți toți bine. Fotbalul ne-ar face din nou plăcere, iar senzația asta ne lipsește mai mult ca o victorie.
În al doilea rând, gândiți-vă ce efect pe plan mondial ar fi când ar intra Hagi & Co pe teren în meci oficial. Am deveni prima știre în toată lumea.
“Nu sunt băieții ăia de acum 25 de ani? Incredibil! Ce tari sunt românii ăștia, de-și permit să vină cu old boys la competiții?! Dacă ăștia bătrâni sunt așa de buni, vă dați seama ce tari sunt ăia tineri?”
Între noi fie vorba, tocmai asta am vrea să nu se vadă.
Am merge în formula asta vreo 3-4 ani, până s-ar mai “coace” niște fotbaliști tineri, cât să nu se rătăcească ca puii de găină prin iarbă, apoi am reveni la normal.
Gândiți-vă la chestia asta!
Puține imagini au fost atât de triste precum cele în care întregul paddock al Formulei 1 a așteptat la Monaco, peste o oră, să treacă ploaia, pentru a putea urca în mașini.
În condițiile în care, se știe, la Monaco cu greu se poate depăși, ploaia era, de fapt, un prilej de bucurie. Piloții buni se văd pe ploaie. Așa se cern valorile. Dar mai vrea cineva să vadă cum se cern valorile? Continue reading
Dacă există în literatura română o carte minunată, magică, puternică, de existența căreia n-ați ştiut, aceasta e „Aventură şi contraaventură” de Leonida Neamțu. Continue reading
Este cea mai bună colecție de povestiri a autorului și-i musai s-o citiți. Cele mai multe sunt scrise ca și cum personajele favorite ale scriitorului, strânse la un pahar de vorbă, povestesc întâmplări din viețile lor, așa cum se întâmplă și într-o altă carte, „Narațiuni detective”. Continue reading
“Din adâncul pădurii țipa un animal sfâșiat de un alt animal.”
Această carte ar fi trebuit ecranizată și, dacă ar fi păstrat măcar 10% din tonul romanului, tot ar fi fost un film memorabil, ceva între Salariul groazei și The Flight of the Phoenix. Continue reading
Politica de confidențialitate Termene și condiții Politica de cookies