Politică de confidențialitate

Cine sunt:

Sunt Adrian Georgescu, scriitor, jurnalist și blogger. Confidențialitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal reprezintă una dintre preocupările mele principale, ca deținător al site-ului http://www.adriangeorgescu.ro, în calitate de operator de date.

Acest document are rolul de a vă informa cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet http://www.adriangeorgescu.ro, denumit în continuare site-ul sau website-ul.

Ce date personale colectăm și de ce le colectăm:

1. Dacă sunteți client al site-ului, voi prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, adresa de e-mail, date referitoare la modul în care utilizați site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul site-ului, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea acestui site.

Dacă pentru a vă crea cont de utilizator pe site, utilizați contul dumneavoastră de Twitter, WordPress, Facebook sau Google+, voi prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

2. Dacă sunteți vizitator al site-ului, voi prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal pe care le furnizați în mod direct în contextul utilizării site-ului, cum ar fi datele pe care le furnizați în cadrul secțiunii de contact / comentarii, în măsura în care ne contactați în acest fel.

Comentarii

Comentariile sunt verificate printr-un serviciu automat de detectare a spamului, Akismet. Politica lor de confidențialitate e aici: https://automattic.com/privacy/

Datele utilizate: datele de trimitere a formularului de contact – adresa IP, agentul utilizatorului, numele, adresa de e-mail, site-ul web și mesajul – sunt trimise serviciului Akismet pentru verificarea spamului. Datele efective de trimitere sunt stocate în baza de date a site-ului pe care au fost trimise și trimise prin e-mail direct proprietarului formularului (adică autorului site-ului care a publicat pagina pe care se află formularul de contact). Acest e-mail va include adresa IP a emitentului, marca de timp, numele, adresa de e-mail, website-ul și mesajul.

Când vizitatorii lasă comentarii pe sit, colectăm datele arătate în formularele de comentarii, dar și adresa IP a vizitatorului și șirul agenților utilizator din navigator pentru a ne ajuta la detectarea spamului.

Un șir făcut anonim (numit și un hash), creat din adresele dvs. de email, poate fi furnizat serviciului Gravatar pentru a vedea dacă îl folosiți. Politica de confidențialitate a serviciului Gravatar este disponibilă aici: https://automattic.com/privacy/. După aprobarea comentariului, fotografia dvs. de profil este vizibilă pentru public lângă comentariul dvs.

Folosesc alternativ modulul de comentarii Jetpack. Despre politica lor de confidențialitate puteți citi aici: https://jetpack.com/support/privacy/

Datele utilizate: numele, adresa de e-mail și adresa URL a site-ului (dacă sunt furnizate prin formularul de comentarii), marca de timp și adresa IP. În plus, un jetpack.wordpress.com IFrame primește următoarele date: ID-ul blogului WordPress.com atasat site-ului, ID-ul postului pe care este trimis comentariul, ID-ul local al utilizatorului commenter (dacă este disponibil), numele de utilizator local al commenter disponibile), adresa URL a site-ului comentatorului (dacă este disponibilă), hash-ul MD5 al adresei de e-mail a comentatorului (dacă este disponibil) și conținutul comentariului.

Activitate urmărită: numele autorului comentariului, adresa de e-mail și adresa URL a site-ului (dacă sunt furnizate în timpul trimiterii comentariului) sunt stocate în cookie-uri.

Dacă sunteți client al site-ului, vom prelucra datele dumneavoastră cu caracter personal, cum ar fi nume şi prenume, adresa de e-mail, date referitoare la modul în care utilizați site-ul, de exemplu comportamentul/preferinţele/obişnuințele dumneavoastră în cadrul site-ului, precum și orice alte categorii de date pe care le furnizați în mod direct în contextul creării contului de utilizator sau în orice alt mod care rezultă din utilizarea acestui site.

Dacă pentru a vă crea cont de utilizator pe site, utilizați contul dumneavoastră de WordPress, Facebook sau Google, vom prelucra următoarele date publice de profil afişate de aplicaţiile respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

Media

Dacă încărcați imagini pe situl web, ar trebui să evitați încărcarea imaginilor care au incluse date de locație înglobate (EXIF GPS). Vizitatorii sitului web pot descărca și extrage toate datele despre locație din imaginile de pe sit.

Conținut înglobat de pe alte situri web

Articolele din acest site pot include conținut înglobat (de exemplu, video-uri, imagini, articole etc.). Conținutul înglobat de pe alte situri web se comporta exact la fel ca și cum vizitatorii au vizualizat un alt site web.

Aceste site-uri web pot să colecteze date despre dvs., să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terților și să vă monitorizeze interacțiunea cu conținutul înglobat, inclusiv să vă urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă aveți un cont și sunteți autentificat în acel site web.

Analitice

Site-ul folosește Google Analytics pentru monitorizarea traficului pe blog. Datele sunt stocate pe o durată nedeterminată. Mai multe detalii despre modul în care Google Analytics colectează date puteți citi aici.

Cât timp vă păstrăm datele

Dacă lăsați un comentariu, comentariul și metadatele lui sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată. Așa putem recunoaște și aproba automat toate comentariile următoare în loc să le ținem într-o coadă pentru moderare.

Pentru utilizatorii (dacă există) care se înregistrează pe site-ul nostru web, stocăm și informațiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toți utilizatorii își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii site-ului web pot vedea și edita aceste informații.

Scopurile și temeiurile de prelucrării

Dacă sunteți vizitator al site-ului, prelucrez datele dumneavoastră cu caracter personal astfel:

1. pentru activităţi de marketing, respectiv pentru transmiterea, prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanţă (e-mail), de comunicări comerciale privind produsele şi serviciile oferite de deținătorul site-ului prin intermediul acestuia.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază consimțământul dumneavoastră, dacă alegeți să-l furnizați.

Vă puteți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin completarea și bifarea căsuței corespunzătoare din formularul pentru abonarea la newsletter disponibil pe site. Pentru dezabonarea de la primirea unor astfel de comunicări comerciale puteți folosi opţiunea de la finalul fiecărui e-mail conţinând comunicări comerciale.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor dumneavoastră în acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

2. pentru rezolvarea plângerilor, reclamaţiilor şi pentru a monitoriza traficul și a îmbunătăţi experiența dumneavoastră oferită pe site.

Temei: Prelucrarea datelor dumneavoastră pentru acest scop are la bază interesul legitim al deținătorului website-ului de a asigura funcționarea corectă a site-ului, precum și pentru a îmbunătăți permanent experiența vizitatorilor site-ului, inclusiv prin soluționarea diferitelor comentarii, întrebări sau reclamații.

Furnizarea datelor dumneavoastră în acest scop este voluntară. Refuzul furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru dumneavoastră.

Dezvăluirea datelor cu caracter personal

Pentru îndeplinirea scopurilor de prelucrare, ca deținător al website-ului pot dezvălui datele dumneavoastră către parteneri, către terțe persoane sau entități care mă sprijină în desfășurarea activității prin intermediul site-ului (de exemplu firme de curierat, furnizori de servicii IT), ori către autoritățile publice centrale/locale, în următoarele cazuri exemplificativ enumerate:

  1. pentru administrarea site-ului;
  2. în situațiile în care această comunicare ar fi necesară pentru atribuirea de premii sau alte facilități persoanelor vizate, obținute ca urmare a participării lor la diverse campanii promoționale organizate de către mine prin intermediul site-ului;
  3. pentru menținerea, personalizarea și îmbunătățirea site-ului și a serviciilor derulate prin intermediul lui;
  4. pentru efectuarea analizei datelor, testarea și cercetarea, monitorizarea tendințelor de utilizare și activitate, dezvoltarea caracteristicilor de siguranță și autentificarea utilizatorilor;
  5. pentru transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile și limitele prevăzute de lege;
  6. atunci când dezvăluirea datelor cu caracter personal este prevăzută de lege etc.

Transferul datelor cu caracter personal

Datele cu caracter personal furnizate către deținătorul website-ului pot fi transferate în afara României, dar doar către state din Uniunea Europeană.

Drepturile de care beneficiați

Pe scurt, dacă aveți un cont sau ați lăsat comentarii pe acest site web, puteți cere să primiți un fișier de export cu datele personale pe care le deținem despre dvs., inclusiv toate datele pe care ni le-ați furnizat. De asemenea, ne puteți cere să ștergem toate datele personale pe care le deținem despre dvs.  Acestea nu includ toate datele pe care suntem obligați să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.

Pentru exercitarea  acestor drepturi, trebuie să trimiteți un e-mail la adresa ag@adriangeorgescu.ro care să conțină solicitarea dvs. Eu voi trimite o cerere de confirmare către adresa de e-mail de unde ați făcut cererea, iar după confirmarea intenției dvs. voi executa operațiunile solicitate.

În condițiile prevăzute de legislația în materia prelucrării datelor cu caracter personal, în calitate de persoane vizate, beneficiați de următoarele drepturi:

1. dreptul la informare, respectiv dreptul de a primi detalii privind activitățile de prelucrare efectuate de către deținătorul website-ului, conform celor descrise în prezentul document;

2. dreptul de acces la date, respectiv dreptul de a obține confirmarea din partea deținătorului website-ului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, precum și detalii privind activitățile de prelucrare precum modalitatea în care sunt prelucrate datele, scopul în care se face prelucrarea, destinatarii sau categoriile de destinatari ai datelor, etc;

3. dreptul la rectificare, respectiv dreptul de a obține corectarea, fără întârzieri justificate, de către deținătorul website-ului a datelor cu caracter personal inexacte/ nejustificate, precum și completarea datelor incomplete; Rectificarea/ completarea va fi comunicată fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate.

4. dreptul la ștergerea datelor, fără întârzieri nejustificate, („dreptul de a fi uitat”), în cazul in care se aplică unul dintre următoarele motive:

  • acestea nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;
  • în cazul în care este retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrare;
  • în cazul în care persoana vizată se opune prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze;
  • în cazul în care datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;
  • în cazul în care datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale;
  • datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale conform dreptului Uniunii Europene sau al dreptului intern sub incidenta căruia se află operatorul.

Este posibil ca, în urma solicitării de ștergere a datelor, deținătorul website-ului să anonimizeze aceste date (lipsindu-le astfel de caracterul personal) și să continue în aceste condiții prelucrarea pentru scopuri statistice;

5. dreptul la restricționarea prelucrării în măsura în care:

  • persoana contestă exactitatea datelor, pe o perioadă care ne permite verificarea corectitudinii datelor;
  • prelucrarea este ilegală, iar persoana vizată se opune ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor;
  • operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar persoana vizată i le solicită pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; sau
  • persoana vizată s-a opus prelucrării (altele decât cele de marketing direct), pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

6. dreptul la portabilitatea datelor, respectiv (i) dreptul de a primi datele cu caracter personal într-o modalitate structurată, folosită în mod obișnuit și într-un format ușor de citit, precum și (ii) dreptul ca aceste date să fie transmise de către deținătorul website-ului către alt operator de date, în măsura în care sunt îndeplinite condițiile prevăzute de lege;

7. dreptul la opoziție – în ceea ce privește activitățile de prelucrare se poate exercita prin transmiterea unei solicitări conform celor indicate mai jos;

  • în orice moment, din motive legate de situația particulară în care se află persoana vizată, ca datele care o vizează să fie prelucrate în temeiul interesului legitim al deținătorului website-ului sau în temeiul interesului public, cu excepția cazurilor în care deținătorul website-ului poate demonstra că are motive legitime și imperioase care justifică prelucarea și care prevalează asupra intereselor, drepturilor și libertăților persoanelor vizate sau că scopul este constatarea, exercitarea sau apararea unui drept în instanță;
  • în orice moment, în mod gratuit și fără nicio justificare, că datele care o vizează să fie prelucrate în scop de marketing direct.

8. dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automate, respectiv dreptul de a nu fi subiectul unei decizii luate numai pe baza unor activități de prelucrare automate, inclusiv crearea de profiluri, care produce efecte juridice care privesc persoana vizată sau o afectează în mod similar într-o măsură semnificativă;

9. dreptul de a vă adresa Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal sau instanțelor competente, în măsura în care considerați necesar.

Pentru orice întrebări suplimentare cu privire la modul în care datele cu caracter personal sunt prelucrate și pentru a vă exercita drepturile menționate mai sus, vă rugăm să vă adresați la adresa de email: ag@adriangeorgescu.ro.

Această pagină de internet folosește fișiere de tip cookie. Pentru mai multe informații cu privire la modul în care se folosesc aceste fișiere, vă rugăm să citiți Politica privind fișierele de tip cookie.