in Sfatul bătrânilor

Concurs cu premii. Ce echipe vor juca finala Mondialului?

De-acum ați văzut fiecare echipă de la CM de fotbal jucând măcar un meci. Nu puteți spune că nu aveți informații, că n-ați știut de absențe din loturi, că sunteți convinși că Italia și Olanda ar fi prezente etc. De aceea, vă provoc la un concurs. Întrebarea e simplă: ce naționale vor juca finala Mondialului? 

Cine vrea să participe va posta aici numele celor două selecționate, sub formă de comentariu, până joi, 28.06.2018, ora 23:59 a României. Aveți voie la o singură variantă de răspuns de persoană, care să cuprindă două nume de echipe naționale. Cine va ghici numele ambelor finaliste va avea dreptul la un premiu, la alegere între cele trei variante de mai jos.

Varianta 1. Un exemplar din romanul meu “Exitus”, cu semnătură și dedicație.

Varianta 2. O căsuță realizată manual de soția și de mine, asemănătoare cu cea din poza de mai jos.

Obiectele de decor sunt modelate din lut, ars timp de 12 ore în cuptor pentru sporirea rezistenței, pictate manual cu culori rezistente la apă, lipite apoi pe pietre și date cu un lac transparent. Au aproximativ 5/5/4 centimetri

Varianta 3. O lingură de lut decorativă modelată și pictată manual de soția mea și de mine, asemănătoare cu una dintre cele înfățișate în poza de mai jos.

Lingurițele decorative sunt modelate manual din lut, arse în cuptor timp de 12 ore pentru o rezistență mai bună, pictate manuale cu culori rezistente la apă și date cu un lac protector transparent. Au aproximativ 14 centimetri lungime.

Vom ști care e răspunsul corect în seara de 11 iulie, după disputarea celei de-a doua semifinale. Câte răspunsuri corecte vor fi, atâția câștigători vor fi. Aceștia vor fi contactați pe adresa de email completată la postare, prin urmare cine participă la acest concurs își dă acordul spre a fi astfel contactat și trebuie să furnizeze o adresă de email validă.

Cu câștigătorii din București mă voi întâlni la o stație de metrou și le voi înmâna premiul. Pentru cei din țară, plătesc eu cheltuielile de trimitere, prin Poșta Română. În cazul în care câștigătoarea sau câștigătorul sunt în străinătate, la fel, pot trimite premiul cuiva aflat în România, de unde o pot ridica.

Baftă și inspirație vă doresc! Hai Mexic!

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

125 Comments

 1. Addendum
  Cu emotiile intense ale Cupei ies in relief si ranchiunile regionale. In America de Sud nu te bucuri rautacios daca moare capra vecinului decât daca vecinul e Argentina, antipatizata de vecini. Chilenii, Uruguayenii si Brazilienii sunt in acord unanim ca Argentineienii sunt insuportabil de ingâmfati si se uita de sus la toti ceilalti. Asa ca…. Brazilienii au facut un cantecel (adaptat dupa Bella Ciao) cu care ii chinuie pe Argentinieni:

  https://www.youtube.com/watch?v=CVkuqmWKbqg

  Ca nu cumva limba sa fie a bariera pentru argentinieni, l-au tradus si in Spaniola:

  https://www.youtube.com/watch?v=efKWhIKqGJY

  “Oh Di María, oh Mascherano, oh Messi ciao, Messi ciao, Messi ciao, ciao, ciao.
  Los argentinos están llorando y esta Copa vamos a ganar.
  Oh Di María, oh Mascherano, oh Messi ciao, Messi ciao, Messi ciao, ciao, ciao” (bis).

  Se pare ca Messi a intrat in stare de deprimare, ceeace ingrijoreaza pe toti Argentinieni in afara de Sampaoli care enervat a raspuns unui reporter: “Ca doar nu pot sa-i trimit pe toti la psihiatru!”

 2. islanda-mexic

  nici nu stiu dacă nu-s pe aceeași parte. dar nu contează. eu pe ele le vreau. a, și lingurile de lut

 3. N-are cum, acum am vazut. Anglia – Spania. Nu s-a schimbat nimic in principiu, Harry in continuare vrea sa am romanul tau pe masa.

 4. Dupa cum arata programul optimilor si grupele celor doua, exista o posibilate si probabilitate mare ca ele se vor intalnii in optimi.

 5. @Lorena:

  Din păcate, comentariul tău a fost postat pe 29 iunie, ora 13:01, după expirarea perioadei regulamentare. Ultima opțiune pe care o iau în calcul este cea a lui Andrei, dinaintea ta.

 6. Pronosticul meu, Brazilia – Croatia, nu are cum sa mai iasa. Dar o sa mai incerc o data dupa cea de-a 2-a semifinala. Asa o sa am sanse mai bune :)

 7. @ Adrian Georgescu: Te rog, lasa-l pe ultimul participant care s-a semnat Anonim sa participe la concurs cu Uruguai – Croatia. Cu totii stim cat de suparator este sa-ti mearga greu netul :)

 8. @ Adrian Georgescu: Noi, cei putini si foarte buni, care am nimerit macar o finalista, nu castigam nimic? Macar o excursie la Paris sau un concediu intr-o tara exotica? Multumesc… :)

  Chiar asa, a castigat cineva concursul?