in Filme, Recomandări

Filme de carantină. Comediile lui Francis Veber

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp
Tais toi

Scenă din Tais toi! (2003), cu Gerard Depardieu și Jean Reno

Iubesc comediile francezilor, mai ales pentru că ei știu să râdă sănătos și fără să sinchisească prea mult de corectitudinea politică.

Asul comediei franceze este regizorul și scenaristul Francis Veber, un fel de urmaș al lui Billy Wilder. De la începutul anilor ’70, a făcut un lung șir de comedii și majoritatea sunt foarte bune. Oricare dintre următoarele filme – fie a scris scenariul acestora, fie le-a și regizat – vă va face să râdeți:

Le grand blond avec une chaussure noire, L’Emmerdeur, Le retour du grand blond, Le jouet, La cage aux folles, La chevre, Les compères, Les fugitifs, Le dîner de cons, Le placard, Tais-toi!, La doublure.

Multe dintre aceste pelicule au fost refăcute, dar, pentru mine cel puțin, variantele originale sunt mai bune. Mari actori joacă în aceste filme: Pierre Richard, Lino Ventura, Ugo Tognazzi, Gerard Depardieu, Daniel Auteuil, Jean Reno.

Dacă vreți să râdeți un pic în aceste zile triste, oricare dintre aceste filme vă va ajuta.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

17 Comments

 1. In zilele astea, cand unde te-ntorci dai de stiri despre pandemie, o (recomandare de) comedie buna e ca o gura de aer proaspat. Multumesc mult, Adrian!

 2. Mulțumiri pentru toate recomandările tale. Mereu cer copilului comedii și nu găsește …Uite ce am privit aseară: „Snowpiercer”!

 3. Adrian, mie îmi place mult de Juliette Binoche.
  O actrița deosebită și o femeie de o senzualitate aparte.
  Ai văzut Celle que vous croyez?
  Cremă de film!

 4. Unele au rulat si in cinematografele romanesti si la TV. Dar acum unde le gasesc ? Nu torente ca sunt in afara tarii.Multumesc.

 5. @CH:

  Căutați online, Amazon, unele chiar YouTube. Eu le am de mult, înregistrate pe suport electronic.
  În plus, pe durata pandemiei, ca gest umanitar-cultural, le transmit prin wetransfer celor care doresc să le vadă. Dacă doriți, dați-mi un semn.

 6. Buna Adrian, Multumesc pentru reply. Daca imi puteti trimite prin wetransfer ceva din comediile recomandate m-as bucura mult. De exemplu Le Dîner de Cons si Les femmes du 6e etage de exemplu. Acasa aveam un HDD plin cu diverse filme insa…. 2700 km. Nu mai stiu cu care din cele doua adrese m-am inregistrat dar cea de jos este corecta. Multumesc. Calin

 7. Multumim si nu putin! Ai muncit ceva si chiar apreciem!

  Mi-as permite sa va recomand si:
  1.Vechi prieteni
  TRICKY OLD DOGS (AKA. LES VIEUX FOURNEAUX)

  2.Un + une
  Cu Elsa Zylberstein și Jean Dujardin în rolurile principale, filmul este o aventură plină de romantism și exotism. Antoine Abeilard (Dujardin) este un celebru compozitor francez, care ajunge în India pentru a crea coloana sonoră a unui spectacol de teatru. În scurt timp, el o cunoaște pe Anna Hamon (Zylberstein), soția ambasadorului francez în India, iar între cei doi se formează o legătură cu totul și cu totul specială.

  3. Sous les jupes des filles.
  Filmul este o comedie romantică de neratat, o poveste interesantă despre 11 femei care locuiesc în Paris, fiecare dintre ele confuntându-se cu propriile probleme legate de familie, dragoste, copii si carieră. Din distribuția peliculei fac parte Vanessa Paradis, Laetitia Casta, Audrey Dana, Isabelle Adjani și Julie Ferrier.

  NU GASESC TRADUCEREA. MA POTI AJUTA? MULTUMESC FRUMOS!