in Filme, Recomandări

7 (+1) comedii franțuzești excelente

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Hors de prix

Gad Elmaleh și Audrey Tautou în Hors de prix

V-am recomandat într-un articol anterior câteva comedii franțuzești scrise și/sau regizate de către Francis Veber, tocmai bune pentru această perioadă lungă de stat în casă. De-a lungul ultimilor ani, am mai văzut însă multe alte comedii franțuzești excelente. Deși sunt diferite între ele ca stil, toate sunt musai de văzut. Vă promit, veți râde!

1. Le prénom (2012)

Un viitor tată are o idee care stârnește un scandal monstrous în sânul familiei: să-i dea viitorului său copil un nume total nerecomandat din multe puncte de vedere. Nu e doar o comedie excelentă, ci și una care te pune pe gânduri.

2. Bienvenue chez les Ch’tis (2008)

O comedie foarte hazlie scrisă, regizată și jucată de către Dany Boon. Un funcționar din Provența este trimis să lucreze în nordul friguros și ploios al Franței. Urmează o satiră foarte amuzantă pe baza deosebirilor culturale dintre francezi.

3. Intouchables (2011)

Un bogătaș paralizat își alege ca infirmier un tânăr negru. În ciuda diferențelor culturale și de statut social dintre ei, se împrietenesc. O comedie caldă, bazată pe o poveste adevărată. Neapărat de văzut.

4. Qu’est-ce qu’on a fait au Bon Dieu? (2014)

Într-o familie catolică cu patru fiice unde sunt deja trei gineri – un arab, un evreu și un chinez – își face apariția și un al patrulea: un negru. Sunt zeci de poante excelente și fiecare rasă și fiecare cultură își ia castane în mod democratic.

Anul trecut a apărut și partea a doua.

5. Les femmes du 6eme etage (2010)

O familie pariziană conservatoare angajează două servitoare spanioloaice gălăgioase. Începe un circ foarte simpatic și o poveste tandră și luminoasă.

6. Le petit Nicolas (2009)

După ce aude accidental o discuție între părinții săi, care vorbeau despre faptul că vor avea un alt copil, micul Nicolas se sperie. Alături de prietenii săi, urzește un plan complex de a-i îmbuna pe ai săi, dar reușește să stârnească un talmeș-balmeș.

7. Hors de prix (2006)

O escortă feminine de lux (Audrey Tautou) confundă un chelner cu un bărbat bogat (Gad Elmaleh). Începe o poveste de dragoste, care se întrerupe rapid. După exact un an, se reînnoadă. Este o comedie romantică foarte interesantă, departe de stilul superficial american.

8. Les emotifs anonymes (2010)

Angelique și Jean-Rene sunt două persoane foarte diferite, dar seamănă din două puncte de vedere: iubesc ciocolata și sunt timizi. El e patronul unei fabrici de ciocolată, ea e ciocolatierul proaspăt angajat. Doamnele mai ales vor aprecia acest film.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

29 Comments

  1. “Ivan Vasilievich, back to the Future”-1973 un SF comic după o schiță a lui Bulgakov. Un fel de “Vizitatorii”, cu Ivan cel Groaznic la plimbare.. (Nu e vorba de fotbalistul Craiovei, deși evoluțiile lui provoacă fanilor olteni cam aceleași sentimente.. :)) Are notă de trecere pe imdb.. : https://www.imdb.com/title/tt0070233/

  2. salut, multumim pentru recomandari, ar ajuta daca ai spune si unde le gasim, stiu ca pare mura n gura dar cu atatea platforme trebuie sa cauti filmele pe netflix/hbo/amazon/filelist/site uri obscure.