in Plângeri și reclamații

Diverse tipuri de bețe

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

selfie-duel1Acum doi ani, am fost pe El Camino del Norte (citiți aici un articol despre această călătorie). Un sculptor bătrân care-și are atelierul lângă sătucul Xeixon, într-o zonă sălbatică, povestea că și-a pierdut liniștea de când pe lângă el trec neîncetat noii călători cu update-urile lor: bețele de trekking. „Sunt ca o mașină de cusut, țaca țaca țaca…”, spunea. Și mă întreb: de ce să faci un drum prin locuri sălbatice, însoțit însă de propriul tău tictac? Știu: bețele de trekking, dacă sunt folosite corect, ajută. Folosite corect, și picioarele fac același lucru.


Anul acesta, am fost pe El Camino Frances (detalii, în curând) și am văzut la lucru ultima armă mortală inventată de Homo Turisticus: bățul pentru selfie-uri. Ajunge el în fața unei catedrale, a unui munte, a unei cascade și ce face? Se întoarce cu spatele la ceea ce a dorit să vadă, scoate undița și începe să pescuiască poze cu Răpirea din serai pe fundal. El însuși, fotografiat de el însuși, doar pentru el însuși, acum într-o perspectivă mai largă.

Cel mai important update din istorie al omului a fost ridicarea pe două picioare, dictată de nevoia de a culege fructe din pom. Următorul pas în evoluția speciei va fi să ni se lungească la loc brațele, astfel încât să nu mai fim nevoiți să cărăm bețele pentru trekking și selfie peste tot.

În curând, vor fi atâția selfiști pe planetă, că, vrând-nevrând, vor apărea unii în pozele celorlalți și bluetooth-ul tău va declanșa fotografia altuia când nu e pregătit, iar asta va stârni următorul război mondial, cu selfie sticks.

Va fi însă foarte greu să se bată ca lumea, stând cu spatele unii la ceilalți.

P.S. Noroc că s-a inventat Lily, drona-cățel, care te urmează credincioasă, filmându-te din diferite unghiuri. Carevasăzică, intră-n luptă și aviația.

Sursa pozei: www.newstatesman.com.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

 1. Excelent articol, Adrian!

  Cand am fost prima oara la Schoenbrunn, nu am facut nicio poza. Apoi, ajuns acasa, am stat si am cautat pe fb poze facute acolo de necunoscuti. Am strans vreo 20 in care apaream si eu, apoi m-am plictisit… Ma vad destul oricum :)

 2. @ Adrian: Si ce selfie-uri iti faci in oglinda, uneori dai mai bine ca-ntr-o poza normala. In plus, sunt peste tot, deci ce nevoie sa mai ai de bete ca sa-ti tragi un selfie si sa-l pui pe Facebook.

 3. De “masina de cusut” la trekking recunosc ca ma fac si eu vinovata, abia citind la tine mi-am dat seama de perspectiva asta.
  Moda cu batzul de selfie am vazut-o acum vreo 3 ani, un cuplu la cazinoul din Sinaia nu a dorit sa apeleze la bunavointa vreunui alt turist pentru o poza, asa ca preferau sa ne scoata ochii.
  Eu sunt mai putin practica, am camera foto cu temporizator. :))
  Cat despre remarca ta glumeata cu evolutia genetica, unii chiar s-ar bucura sa se accelereze procesul. :)
  Eu astept in schimb sa se ieftineasca Lily, mi se pare senzationala gaselnita. :) Multumesc pentru link, nu stiam de asta. Asteptam detaliile despre noul El Camino.

 4. @Adrian Georgescu
  “să te vezi continuu, cu un fundal interesant.”
  Oricum, la narcisiştii care se autofotografiază în toate poziţiile, doar fundalul e interesant. :D