in Recomandări

Cele mai inteligente jocuri gratis pentru mobil

1. 4 pics 1 word. O idee simplă, dar genială pentru un joc din 2013. Se dau patru imagine legate printr-un singur cuvânt, pe care trebuie să-l alcătuiești din literele aflate în partea de jos a ecranului. La început e simplu, apoi devine din ce în ce mai greu. (iOS aici). Aceiași autori au făcut și 4 pics 1 song, aceeași chestie, dar unde trebuie să ghicești cântecul. (iOS).

2. True or false. Este ce-i arată numele: un quiz de cultură generală, cu “adevărat” sau “fals” ca variante de răspuns, cu întrebări din cele mai variate domenii posibile. Foarte antrenant. (iOS aici)

3. Shadowmatic. O idee superbă a unor tipi din Armenia. Jucătorul are la dispoziție un obiect (sau mai multe) cu formă care nu amintesc de nimic. Rotindu-l în jurul a trei axe, trebuie să obțină, pe un perete, umbra recognoscibilă a unui obiect sau viețuitoare. Sunt îndrăgostit de joculețul acesta. (iOS).

4. The Room 1, 2, 3, 4. Am trișat: nu e gratis, dar primele două costă doar un dolar. Un puzzle foarte deștept. (iOS).

5. Unblock Me. O variantă a vechiului joc polonez Klotski, despre care am scris aici. Trebuie să scoți o bucățică de lemn dintr-un chenar, mișcând-o, împreună cu alte bucăți de lemn conținute în același chenar. (iOS).

6. Lumosity. Deși producătorii au primit o amendă de 50 milioane de dolari (redusă ulterior la două milioane) pentru afirmații nesusținute de realitate în reclame (se promiteau îmbunătățiri spectaculoase ale proceselor cognitive și chiar reversarea proceselor degenerative), programul de teste e foarte antrenant. Merită să vă testați inteligența și acuitatea memoriei aici. (iOS).

Tu ce zici?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.