in Filme

Cea mai tare scenă de luptă

Rareori mă impresionează o astfel de secvență, dar asta e chiar wow! din toate punctele de vedere. E lupta de pe scări din filmul Atomic Blonde, care durează peste șapte minute, pentru care au fost necesare patru zile de filmare. Aici e împărțită în două filmulețe, dar în film apare netrunchiată. De fapt, a fost abil montată, fiind folosite trucuri din filmele vechi – Hitchcock era as la așa ceva – pentru mascarea “înăditurilor”.

De la Jackie Chan – pe care-l apreciez foarte mult ca artist al mișcării –, la care accentul e pus mai degrabă pe comic și pe crearea senzației de improvizație, n-am mai văzut ceva atât de real,  de fluid, de complex și dur.

Creatorul e David Leitch, actor, regizor, scenarist, producător și cascador; l-a dublat pe Brad Pitt în cinci filme și pe Jean-Claude Van Damme în două (Livada de vișini și Neguțătorul din Veneția :) ). Stăpânește o grămadă de arte marțiale și de sporturi de contact. Împreună cu prietenul lui Chad Stahelski a regizat John Wick (2014), inclusiv secvențele de lupte. Așadar, dacă vă întrebați de ce luptele din John Wick și cele din Atomic Blonde seamănă, iată explicația.

Charlize Theron e o femeie uluitoare. Produce filme (și pe acesta), joacă în ele, inclusiv în aceste scene, unde nu a fost dublată. În filmulețul de mai jos vedeți cum s-a antrenat pentru această secvență extrem de dură. Da, ea cade pe scări, ea „lovește”, ea se rostogolește. Impresionant.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Dupa titlu, mintea mi s-a indreptat spre niste lupte antice de pe cai pentru apararea Romei cu Romulus si Remus in fruntea armatei sau Charlton Cheston intr-un rol dar nu batai de pe culoarele de serviciu spre EXIT de urgenta al biroului de conducerea socialista din Deutschland :)))

  2. Da scena e super, dar vă recomand ceva mai tare și cu un timp mai mare de luptă, respectiv The Raid Berandal, mai ales finalul, peste o jumătate de oră de fight senzațional! A se vedea și lupta din noroi! Spor la vizionat și mai vedem!

  3. Da!!! Din punctul meu de vedere, cele doua filme din seria The Raid sunt printre cele mai brutale filme de actiune din toate timpurile. Regizate de Gareth Evans ( un regizor de urmarit), cu Iko Uwais (de asemenea de urmarit) in rol principal, si cu o echipa de cascadori extraodinara, sunt filmele care au pus pe harta (cel putin pe harta mea) cinematografia de actiune indoneziana, si stilul de lupta pencak silat.
    https://www.youtube.com/watch?v=ESyYHtD8Uak

    https://www.youtube.com/watch?v=puoPsmepZDk

  4. Pentru domnul Alin și nu numai, de văzut și Headshot, tot cu Iko Uwais, dar și seria Ong Bak și The Protector1 și 2, cu Tony Jaa plus seria Undisputed cu Scott Adkins! Spor la vizionat!