in În pat cu duşmanul

Diferenţa mare de vârstă între soţi

Doar o cifră

de Elena Georgescu

Când vine vorba de dragoste, vârsta e doar o cifră. Ea nu te poate împiedica să simţi şi nu decide în locul tău pe cine să iubeşti. Cea care nu te lasă în pace e, de fapt, societatea. Când apare pe stradă un cuplu în care diferenţa de vârstă este evidentă, apar şi etichetele de genul “interesat”, “pedofil”, “vânător de avere”. Cineva va spune mereu că e ceva putred sau dubios, iar perechea este numită, în cel mai bun caz, “ciudată”.

E ca şi cum nu am avea voie să ne indrăgostim de o persoană din altă generaţie sau altă clasă socială, cu un alt statut sau de o altă rasă, de parcă tot ce ne deosebeşte ar trebui să ne şi despartă. Sigur că diferenţa de vârstă poate implica deosebiri la nivelul ideilor, al valorilor sau al modului de viaţă, dar astfel de lucruri ameninţă orice cuplu.

Nu putem privi omul ca pe o maşină, judecându-i starea şi posibilităţile după kilometraj. Nu există scală pentru măsurarea iubirii, iar relaţia dintre doi indivizi nu respectă legile algebrei. În 1943, când Chaplin s-a căsătorit cu Oona O’Neill, mai tânără decât el cu 37 de ani, nu păreau să aibă multe în comun. În 1977, când Charlie a murit, aveau 8 copii şi traversaseră împreună mulţi ani de iubire.

Ce e mai rău într-un cuplu? Cei doi soţi să fie separaţi de ani, dar să împărtăşească sentimente, ori să fie de aceeaşi vârstă, dar să fie o distanţă de ani-lumină între ei?

Puterea de a îmbătrâni

de Adrian Georgescu

Nu, nu e vorba de sex şi nici de “ce zice lumea”. Sau nu în primul rând. Este vorba mai ales de putere şi de exhibarea ei. Când cineva îşi alege un partener cu, să zicem, 30 de ani mai tânăr, vrea de obicei să transmită lumii că este “în putere”, atât din punct de vedere fizic, cât şi din punct de vedere material.

E vorba de acceptarea îmbătrânirii ca preambul al morţii. Nimeni nu vrea să îmbătrânească, însă tuturor ni se întâmplă. Într-o lume obsedată de performanţă şi de cultul propriului trup, vrem cu tot dinadinsul să ţinem pasul. Cursa nu se poartă însă cu ceilalţi, ci cu noi înşine. Un tip de 60 de ani gonind alături de o fetişcană într-o decapotabilă sau o femeie de aceeaşi vârstă îmbrăcată în fustă mini sunt orice, numai portrete ale tinereţii nepieritoare nu. Mai degrabă, caricaturi ale unei senectuţi rătăcite pe drum. Nu este “trăieşte iute şi mori tânăr”, motto al generaţiei ajunse acum la vârsta a treia, ci mai degrabă “îmbătrâneşte iute şi trăieşte murind”.

Da, există cazuri în care vârsta e o banală cifră, dar sunt excepţii. Cred că fiecare are nevoie de o oglindă în care să se privească. Uneori e posibil ca acest refuz al morţii să se petreacă natural, pentru că omul simte – cazul lui Chaplin sau cel al lui Anthony Quinn – că ea e departe. De cele mai multe ori însă presupun că e vorba de teama care ne transformă din fiinţe umane în colecţionari vanitoşi de fiinţe umane.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

238 Comments

  1. AG:
    In Geneva lui Calvin – secolul XVI era ilegal ca o casatorie sa fie oficiata daca diferenta de varsta era mai mare de 10 ani. Unul dintre motive era exact acela despre care vorbesti tu: disproportia relatiilor de putere. Sotia tinara era asimilata unui ornament, si stii prea bine ce parere au protestantii despre podoabe in general. Anyway, Cred ca sunt mai degraba de acord cu tine. O diferenta imensa de varsta capata uneori accente grotesti sau macar inestetice intr-o relatie. Asa cum ai punctat exista insa si exceptii notabile. Poate ca ele doar confirma regula. Nu stiu. Doamna Neagoe aveti legatura :D

  2. Salutare! :)

    Interesanta tema.
    Nu spun decat ca sunt de acord ca “exista insa si exceptii notabile”… Master, may the Force be with you! (ieri a fost: Liverpool, The Habs… :) )

  3. Dragii mei, E.&A.,

    Plec la un Congres, in alta tara !

    E asa cum am spus: numai in jurul amorului se invarte Planeta !
    Cel putin, ne-ati dat o tema clara ! Iarasi se va discuta despre o tema “fierbinte”!
    De data asta, cel putin, nu vom mai fi “alunecosi”!
    Ne auzim , saptamana viitoare!
    Va dorim o confruntare de idei superbisima !

    E.& S.

  4. Cand vine vorba de dragoste … intre doi de varsta apropiata
    numarul anilor exprimat in varsta nu exista, defapt nici

    timpul nu s-a inventat in acele momente euforice.
    Se poate indragosti de oricine la orice varsta si de orice

    varsta, insa durata relatiei de calitate nu va fi la fel de lunga

    decat cu unu din generatia ta.
    A se casatori cu cineva cu 2-3 generatii mai avansate,
    e un mare risc. Banii lui conteaza doar la inceputul relatiei.
    Odata obisnuit cu un anumit nivel de trai, banul devine un

    constant de nelipsit din ecuatia de zile obisnuite ca si

    barbatul in trecere … in batranete.
    El are nevoie de rutina si crede ca a cumparat-o, insa

    femeia se schimba zilnic si vrea ceea ce altcineva ofera,

    sotul nici nu recunoaste ca ar fi o problema.
    Cu fiecare zi ce trece interesele se schimba radical.
    El devine obosit chiar si de la a sta la masa, ea este mai

    energetica decat un vilcan in erupere, el vrea odihna ea

    vrea actiune!!!!!
    Copiii nu ajuta decat la escalarea tensiunii ca si ei vor

    la plimbare, nu la odihna sau la liniste. Se iubesc,

    insa nu-i deajuns relatia familiara relentita.
    In ochii lumii mai sint perechea adorata si familia

    exemplara pentru societatea elita de care apartin,

    dar cat o sa dureze si mascarea realitatii???
    Cum se simte o femeie, nu se poate acoperi cu

    machiaj, ochii-i vorbesc, de fericire sau tristete!!!

  5. AG
    Nu pot fi decat inca odata de acord cu tine….D-na Georgescu are dreptate prezentand un caz de exceptie….ori exceptia ce face ???
    As reduce “dilema” la un simplu raspuns:
    Diferenta mare de varsta intr-o casnicie(caci combinatie de ocazie -poate fi )este un lucru NEFIRESC !!!
    Iubirea se aseamna cu o aruncare in gol…cu un plonjon in mare al unuia care nu stie sa innoate…ori un “babete”….”cacum” ar fiala cu fatza de rac fiert….si piticanie pe deasupra…

    Despre “interventia ” mea de ieri cu iz de dascal de tzara….sa zicem ca mi-a trecut !…Dar voua !

  6. Buna dimineata.
    Cunosc 2 astfel de cazuri. Intr-unul din cazuri el a murit iar ea s-a recasatorit cu un barbat cu 10 ani mai tanar decat ea….iar ceilalti au divortat si ea primeste o “alimentatie” frumusica.
    Ambele cupluri faceau parte din cercul meu de prieteni….si mi-au povestit multe…..poate tocmai de aia ii dau dreptate lui AG. Normal ca exista si exceptii. In cele mai multe cazuri barbatii sunt cei mai in varsta…sa fie oare barbatii cei care vor sa demonstreze ca inca mai sunt “in putere”? Sau barbatii sunt cei care accepta mai greu ideea ca imbatranesc ?

  7. da …cred ca la marea majoritate a cuplurilor in care diferenta emai mare de 10 ani iubirea nu este elementul care ii leaga ….parerea mea …cum se face ca de cele mai multe ori el pe langa intelepciune si maturitate poseda si muuulte proprietati , masini bengoase si f multi bani …iar mirosu de naftalina , pieile atarnate si alte parti componente care sunt pe cale sa-si dea duhu…toate astea sunt mult mai usor de suportat …dragoste mare ….ce sa zic ! :D

  8. Se paare ca toti suntem de acord ca diferenta mare de varsta nu e naturala intr-o casatorie.
    Eu va intreb insa, sa spuna fiecare din ce a vazut pe la altii, care e diferenta maxima de varsta care sa fie acceptata si de societate si in care cuplul sa fie considerat ca fiind din aceeasi generatie ?

  9. e posibil sa fie si mari iubiri intre doua persoane pentru care varsta nu conteaza, dar cred totusi ca sunt doar exceptii si cred ca astfel de cupluri ca sa mearga au nevoie (ca de altfel si cuplurile in care dif de varsta nu e mare) si de alte elemente (cum ar fi: potrivire de caracter, o suma de preocupari comune (nu e necesar toate) si acel ceva care nu il poti explica in cuvinte dar te face sa stai langa cineva).
    cred ca diferenta de varsta ar fi ultimul element care ar trebui sa il luam in considerare.
    nu prea sunt de acord cu perechile cu diferenta mare de varsta pentru ca exista nepotriviri care uneori nu sunt luate in considerare nu pentru ca el/ea are 50 de ani si ea/el are 25 de ani.
    ma rog ca de obicei adevarul e undeva intre si noi ne obosim sa gasim calea de mijloc (ramane de vazut daca o gasim).

  10. cred ca pana in 10 hai 15 ani e ok …o diferenta mai mare bate la ochi rau de tot …adica sa ne gandim …cand el avea ..sa zicem 20 de ani …sau mai mult ;) si probabil avea ceva esecuri si succese in dragoste iar ea draguta probabil ca uda canapeaua …

  11. In principiu (un principiu vag utopic), EG are dreptate – dragostea nu are granite. Sau n-ar trebui sa i se impuna –de catre nimeni si nimic– baremuri de varsta, religie, etnie etc.
    Problema cred ca se reduce la mentalitatea societatii rasfranta in cea a barbatilor (sau invers?).
    Deci, asa cum spune DD, in sec. 16 calvinistii au decis ca 10 ani e diferenta maxim admisa, FIIND DE LA SINE INTELES CA FEMEIA E CEA CARE TREBUIA SA FIE MAI TANARA.
    Azi, situatia nu difera prea mult de vremea lui Calvin, ba, dimpotriva.
    Si asta, pentru ca egalitatea matrimoniala dintre sexe, ca mentalitate, a ramas la nivelul sec. 16.
    Barbatul este cel ce “conteaza” in societate. El este capul familiei. El e cel care formuleaza cererea in casatorie. Si, in virtutea acestei cutume, el e cel care decide cat de tanara vrea sa-i fie consoarta.
    Vad ca toata lumea, pana acum a plecat de la aceasta cutuma – barbatul TREBUIE sa fie mai in varsta decat “jumatatea” lui. DE CE?
    Daca luam in “colimator” problema potentei sexuale, nu barbatii sunt cei care ar trebui sa se orienteze catre femei din ce in ce mai tinere (pe masura ce ei avanseaza in varsta), ci invers.
    Daca discutam de pe pozitii materialiste, atunci, pe undeva, mi se pare firesc sa asistam la anomalii de tipul cuplului Columbeanu.
    DAR, uitati-va –daca nu de nevoie, de curiozitate– la anunturile din ziarele cu rubrici matrimoniale. Oameni “banali” (nu VIP-uri ☺ ), dupa ce au trecut de 55-60 de ani, VOR doar partenere care, ca varsta, le-ar putea fi odrasle. Anormal! Asa cum anormal este si un divort (dupa multi ani de convietuire) la varste de peste 60-70 de ani. Dar, asta este o alta discutie cu multe implicatii.
    In esenta, tuturor –indiferent de sex– ne place tineretea. Dar, numai barbatii “beneficiaza” de acordul si “incurajarea” societatii in pretentia de a-si reface viata cu o persoana care, cum spuneam, le-ar putea fi fiice.
    Sa nu fiu inteleasa stramb. Nu pledez pentru schimbarea balantei in sens invers. Doar ca, barbatii ar trebui sa fie cu picioarele pe pamant si capul pe umeri – nici ei nu intineresc pe masura ce avanseaza in varsta. Si, in orice caz, “infuzie de tinerete” nu vor obtine daca a doua…cincea sotie va fi de varsta primei lor fiice.
    Cred ca, mai ales la varsta maturitatii, cuplurile nou create ar trebui sa fie in limita aceleiasi generatii. Am scris deja prea mult ca sa dezvolt motivatia.

  12. Mie mi se pare ca diferenta mai mare de varsta se face simtita in special la varste tinere. De pilda daca ea are 20 iar el 35 … cred ca va fi o diferenta majora de mentalitate.
    Dar la o varsta mai trecuta si in plus cu cel putin un divort la activ :D, adica el sa aiba 55 si ea 40 s-ar putea sa ajunga la acelasi numitor , nu?

  13. E cert ca o diferenta de 20 de ani va isca mereu situatii neplacute in cuplu, in special in societate. Eu cred ca ei sunt satui sa explice de sute de ori ca sunt soti, nu tata-fiica sau altceva, si sa infrunte mereu priviri ironice de la toata lumea.. ca asa se intampla.

  14. @VA
    “prietenii stiu de ce” :)
    Mi se pare firesc ca diferenta -indiferent in ce directie- sa fie intr-o limita “rezonabila”… 2-5 ani max.

  15. Mai copilasi naravasi iar o luati prin porumb. Toti cautati
    sa gasiti ratiunea irationalului. Ce dracu efort intelectual e
    asta? AG are dreptate de la o posta ;)
    Daca vorbim de dragoste, orice diferente apar estompate in
    ochii subiectilor, de unde si “dragostea oarba” :D , dar
    evident ca societatea le observa. Si ei le vor observa
    cind sentimentul se va duce dracu, nu inainte. Chestia
    cu imperecherea pentru profit este universal valabila. Si-n
    dragoste exista un profit, in fond. Un profit pe care-l simti,
    dar nu-l constientizezi. Toti ne umflam in pene cind iubim
    si suntem iubiti. Tuturor ne convine comoditatea unei
    iubiri. Ca n-o gindim, atunci, e alta. Toti devenim egoisti
    si gelosi. Cind iubim devenim proprietari si asta ne place.
    Iar “propitatea” si foloasele ei n-am imparti-o cu nimeni.
    Nici macar “S”ul, vorba unei contemporane :D
    Problema e ca niste minti incinse ne spun ce se cuvine si
    ce nu si ne traseaza tuturor limite si graniti. Un exemplu
    elocvent e cazul profesoarei care s-a babardit cu elevul
    ei cu care se iubea. Pe ea o baga “legea mintilor incinse”
    la mititica, dar dupa ce iese se casatoreste cu “abuzatu'”
    care fiind de acum major, nu mai e considerat abuzat
    de legea respectiva.
    Dar ca si anusul (in unele situatii) exista si legi contra naturii :D

  16. @VA
    Pana la un punct sunt dispusa sa inteleg nevoia de a imita ce fac altii – “sa iei exemplu”… desi, cred ca individul trebuie sa se raporteze la propria-i conditie si posibilitati personale….
    Si, pina la urma, “Quot licet Iovi not licet vobi” sau “Quot licet Iovis not licet bovis” :) :)

  17. @papa,
    daca te “fuck pe ele de reguli si canoane”, esti de acord cu diferenta de varsta in “favoarea” doamnei? adica ea mai coapta ca el? asa… in principiu :)
    Sau, de fapt, masculul trebuie neaparat sa fie mai “copt” ca domnitza?

  18. jim
    ti-am trimis-o pe aia cu masajul tailandez? Te vindeca de
    toate junghiurile, adica are si-un efect curativ :D
    mergem sigur. vreau sa ma “S”ez intens, interesat si interesant :D

  19. aspida
    cind eram student, am avut o idila, sexoasa, cu o dameza
    de virsta mamei. Doamne ce bine a fost si cit ma invidiau
    prietenii! Da sunt :D

  20. salutare,
    eu cred ca aici singura care ramane valabila, in opinia mea, este placerea personala. Daca ala sau alalalt se simte bine cu o persoana mai tanara (in limite legale, of course) sau mai in varsta, cine suntem noi sa ne opunem sau sa comentam?
    Si nu sunt de acord cu papa cand spune ca atunci cand iubim devenim proprietari. Eu cred ca atunci cand iubim ne pricepem sa oferim libertate. Poate vorbesc eu prostii azi… E posibil si asta!

  21. aspida
    eu n-am spus ca as fi adeptul necrofiliei :D, dar daca fi-meu
    si-ar trage-o cu una de virsta mea, nu m-ar deranja, ca poate
    are fo fata si ea ;) :D

  22. @shmeny
    De acord cu tine:
    “Si nu sunt de acord cu papa cand spune ca atunci cand iubim devenim proprietari. Eu cred ca atunci cand iubim ne pricepem sa oferim libertate. ”

    Dar… asta tine de fiecare individ in parte. Chiar daca NU vrea, tot se simte un picutz “proprietar” pe obiectul iubirii… in mod egal – si barbatul si femeia…
    Nu vorbim de gelozia maladiva…

  23. eram si io serioasa O DATA in viata si mi-am dat seama ca va stric tangourile. Deci… despre ce mascari vreti sa conversam, azi, pacatosilor? :)

  24. @papa
    DECI: pe masura ce inaintati in varsta, pretentiile voastre -ale pantalonilor- se indreapta spre varste tot mai pubere… :( :)
    Oare de ce?

  25. aspida
    de ce? cum de ce? bai daca imbatrinim nu inseamna ca ne pierdem si
    simtul frumosului. Ma refer si la femei, evident. De fapt
    daca mergi in barurile de gagici ai sa vezi ca sunt mult mai
    “nestavilite” decit barbatii. Cind dau de carne frageda
    le apuca pandaliile si nu mai tin cont de nimic.

  26. @papa

    “papagigli
    pe 12 March 2008 11:51 am
    jim
    poate un gind, ca florea un s-o pun? Nu-i mai stiu nici numele”

    Nu e prea “tushant” pentru dameza respectiva…

    Dar, relatia “S” nu era in discutia de top… ci relatia de cuplu marital (cu sau fara acte la primarie).

  27. @papa
    “simtul frumosului”… hi-hi… elegant argumentata ideea.
    Eu cred ca e altceva, dar, nu ma mai pronunt.
    Ma duc la table! E mai “comod” :)

  28. In Europa de Est,mai ales Romania (totdeauna in Romania e ceva mai “altfel” :) ), diferenta de varsta dintre parteneri e si mai vizibila cand e vorba de modul de a gandi, subiecte comune de conversatie…E o falie foarte adanca ce separa pe cei care au “prins” macar anii ’80 in tara, de aceia care s-au nascut mai aproape de timpurile noastre.E greu de stabilit o legatura intre parteneri in conditiile astea, dar dragostea invinge, nu-i asa, Iri? :)

  29. @papa,
    zici, matale:
    “papagigli
    pe 12 March 2008 12:00 pm
    aspida
    nu-i adevarat. era vorba de dragostea intre doi indivizi de sexe si virste diferite. ce cuplu marital?”

    titlul materialului in discutie este (adica, topicul de azi):

    “Diferenţa mare de vârstă între soţi”

    Asta, ca sa nu mai fiu caracterizata drept “catar” :) :)
    Desi, recunosc … is mai “capoasa” cateodata :) :)

  30. “colectionari vanitosi de fiinte umane” – fraza in care sta toata esenta judecatii celor aici prezenti si a celor absenti. Felicitari!

  31. [02:17] afterd2001: bai da sunteti culmea , ce complicati o problema simpla. Cine dreaq vrea sa si-o traga cu o persoana de 50 de ani? Normal ca toata lumea vrea ca toate alea sa fie tari si la locul lor

  32. @jim
    sa-i raspund cu AfterD – “Cine dreaq vrea sa si-o traga cu o persoana de 50 de ani?” – una de 60-75 de ani :)
    Mai ales cand persoana de 50 e femeie…
    In schimb un barbat de 50, de cele mai multe ori, refuza sa cunoasca o persoana de 50 “disponibila”… :(
    Nu e cazul meu :) am depasit fazele astea! :)

  33. @A-speed-A
    quote: “Cine dreaq vrea sa si-o traga cu o persoana de 50 de ani? – una de 60-75 de ani
    Mai ales cand persoana de 50 e femeie…”

    Adik o femeie de 70 de ani vrea sa si-o traga cu o alta femeie de 50 ????

    That’s simply grose !!!

  34. papa si ceilalti:

    Nu sunteti sanatosi la cap???? Vorbiti doar de “S” :D Cand N. Elena nu e acasa, joaca papagigli pe masa :D A-M-O-R-U-L unde e? Uffff :(

  35. aspida
    Lasa titlul, te-ai oprit la el? Citeste materialul.
    Se refere la indragostiti de virste diferite. Vrei citate? :D
    Si n-o mai zbateti atit cu virsta si amorul. De ce adica nu se
    poate indragosti o gagica de 20 de ani de Clooney? Ce interese
    ascunse a avut Zeta sa-l ia pe Michael? Dar Ashton pe
    Demi? Sau poate McCartney nu putea sa-si traga sute
    de pustoaice intregi si-i trebuia Heather aia care mai era
    si handicapata? Dar thalia cu Mottola? Diferentele le vad
    codosii pe la colturi. “Exceptiile” care de multe ce sunt
    au devenit regula, isi vad linistiti de dragostea lor.
    Simpaticilor!!! :D

  36. mara, ia spune tu draguto, e adevarat ca dragostea ce mi-o porti
    e curata si dezinteresata? :D
    Uite, sa vedeti c-o sa spuna DA :D

  37. @all
    stiti ce-mi spunea unul dintre nepotii mei (18 ani, Paris) – institutia matrimoniala e depasita!
    Asa ca, imi pare rau… dar, pana la urma, tre sa-i dau dreptate lui papa, chiar daca imi displac exemplele pe care le-a dat – ce se intampla in lumea showbizzzzzzz-ului… ma lasa rece.

  38. shmeny
    Acum chiar mai ranit adinc, in strafunduri. Adica eu nu-s
    capabil sa trezesc sentimente trainice in suflete nevinovate? :D
    Da’ ce draci am pe mine? :D

  39. aspida
    le-am dat pe alea ca le stim cu totii, dar daca vreti putem
    verifica afirmatiile de mai sus pe propria piele. Piele pe piele. :D

  40. papa,
    ba io cred ca esti capabil. de multe :))
    DD,
    faceti si voi ceva cu iarna aia ca la noi mai avem putin si mancam cirese :D

  41. Argumentul Elenei cu Chaplin si Oona [era sa scriu oana :))] cred ca e mai degraba o exceptie decat o regula. Si este asemanator cu argumentul “bai, da’ si Bill Gates s-a lasat de facultate in anul 2 . deci nu e musai sa faci sa ai o scoala ca sa ai un job bun.”, dat de un ins care nu poate sa treaca anul 1. :)

    Sic!

  42. Forast,
    eu nu vreau deocamdata sa ma intalnesc cu Anna Nicole. Desi… la mine pe strada, pe trotuar, scria scolareste cu creta: AZI VINE CEL DE DINCOLO. Asa ca nu se stie niciodata!

  43. @shmeny
    era mesaj lasat de un copil de la scara respectiva pentru maica-sa. se referea la vecinul de la scara b, care azi e programat la coana mare fara ca tatal copilului sa stie.
    incurcata treaba. dar cu sens.

  44. DD,
    io nu stiu cine vine, asa ca sunt pregatita pentru toate variantele. Nu se preciza CARE cel de dincolo: the good, the bad? Despre the ugly nu se facea vorbire, zic eu, pentru ca analiza grafologica a propozitiei nu dezvaluia un autor care sa judece persoanele dupa aspectul fizic. Parea muuuuuuuuult mai profund. :D

  45. jim,
    ah, voi barbatii… eu zic aici armaggedon 3, tu zici sex and the city. am i missing smth? asa de simplu sa fie totul?

  46. Eu ma tot intreb de ce intr-o casatorie in general barbatii sunt cei mai in varsta.
    Sa creada oare femeile ca barbatii daca sunt mai in varsta decat ele (si cu un an) sunt si maturi ?
    Daca e asa ….trebuie facuta o schimbare….fetelor daca tot vreti sa va casatoriti atunci cu unul mai tanar….cel putin il “cresteti ” cum vreti voi….si nu va enervati niciodata ca nu se maturizeaza la fel de repede ca voi…haha

  47. @nico,
    sunt de acord cu tine, cu conditia ca fetele cu pricina sa accepte din start ca va convietui cu un “taur comunal” :) adica, mai delicat exprimat, sa accepte ca respectivul sa se maturizeze si in ce priveste cautarile de sex alternatic…
    e fezabil???
    Sau ne intoarcem la ce spune nepotu-meu? casatoria – o institutie depasita????
    Ubi bene, ibi patria…. :)
    Sa transforme DD dictonul… la obiect, ca pe mine ma depaseste :)

  48. A-speed-A

    Totul e posibil….si cu nepotul tau si eu eram de acord pana acum vreo 13 ani…nu-l contrazice…lasa-l sa se convinga singur..

    papagigli

    Ma asteptam la o cu totul alta replica…dar vad ca esti deja imblanzit….haha

    O zi buna va doresc..

  49. @jim
    stii cum devine chestia cu acordul intre subiect si predicat?
    eee…. atunci cand nu se respecte astea doua intre ele, se cheama ca se numeste dez-acord…
    e bine? :)

  50. daca nu se respecte, adevarul e ca iese cu iures. un iures, doua iurese.
    cu dez-acordul am inteles. da’ dezarcodu’ asta suna a peste. poate il gasesc in vreun dictionar de specialitate.
    @man
    ma ajuti prietene?

  51. nico
    pe 12 March 2008 4:03 pm
    A-speed-A

    papagigli

    Ma asteptam la o cu totul alta replica…dar vad ca esti
    deja imblanzit….haha
    ===============================
    nico sa-ti dea Domnu sanatate, ca esti cam singura care
    declara ca-s imblinzit. ;)
    E adevarat ca nu stiu ce-i aia “imblanzit….haha”, dar nu
    cred ca-i de rau :D

  52. @doc
    axn si era si pe unul dintre tvr-uri dar nu stiu daca mai e.
    pai ma…el e miercurea pana la urma? ca daca la voi e miercuri, joi seara deja e si la noi. aveam impresia ca l-au mutat in programul de joi.

  53. j:
    Daca nu te duci, te omor cu mainile mele :D O sa o fac cu blandete , dar rezultatul o sa fie acelasi :D

  54. si Lost in ro este deocamdata doar pe torente.
    Pe AXN va fi intr-adevar. Luna asta vor da un fel de ‘remember’.

  55. un_rapidist

    Eu iti spun felicitari si casa de piatra!

    Sfaturi… de la Erevan:

    La Radio Erevan, un tanar ascultator intreaba:
    – Azi ma insor. Puteti sa-mi dati un sfat?
    Radio Erevan raspunde:
    – Deja este prea tarziu.

    :)

  56. AG

    Sanatate maxima!

    Vezi ca trebuie sa iei pastile, ca n-ai voie cu medicina traditionala – vin fiert si altele – ca te contrazici daca nu… :)

  57. papagigli
    culmea, nu doar ca stie, dar a si acceptat :P !

    shmeny
    ms pt incurajari

    PS: de cind n-am mai intrat pe blogul asta, multe s-au mai intimplat…ptiuu, devin sot :)))

  58. papa

    Ai vazut cu ce faze venise zilele trecute: ii propusese lui Obama sa-i fie vice :D

    BTW, poza de la tine, cu Obama sofer, e la loc de cinste in ‘panoul” nostru electoral de caricaturi… :)

  59. Alex
    Eu totusi cred ca superdelegatii il vor infunda. Caracatita
    asta de Clit-oni nu mai are priza la public, dar are partidul
    de partea lor. Asa cred eu, desi as vrea ca Madama sa
    ramina numai cu…Bill, dupa alegeri :D

  60. papa

    Depinde… democratii tocmai au incasat o lovitura de imagine serioasa cu Spitzer…
    Pot intra intr-o criza politica serioasa din cauza intoarcerii votului de catre superdelegati…
    Sunt curios ce spune GA de asta…

  61. Alex
    Votul popular e cam 52-48. Asa ca nu asta
    va fi impedimentul. Plus ca o pot intoarce cu experienta
    si alte rahaturi de genul, sansele in fata lui McCain

  62. @ tema

    Ne legam de chestiuni minore, cum ar fi diferenta de varsta, dar nu zice nimic de afilierea de club… :)
    Eh? Astea diferente, nu? :)

  63. papagigli

    Ca sa nu raman datoare la postul de la 4.41 pm…
    Pe la mama pe la tara….inteleptii satului stau la porti si apreciaza cat de bine sunt imbracati trecatorii.
    Pe net….inteleptii netului apreciaza cat de corect scriu ceilalti.
    Eu ii inteleg pe toti pt ca sunt oameni si nu vreau sa demonstrez nimanui nimic.

  64. De data asta s-au inversat rolurile: AG e rationalul si EG sentimentala.
    EG
    teoretic poti avea dreptate, practic tii f bine ca acel caz e 1 la 1000.

    Nu poti interzice romanilor sa viziteze Italia, pentru ca un nenorocit a comis o crima.

  65. papa

    Ti-am luat suta la GA (din greseala, jur!)
    Hai si ia-ti urmatorul, ca nu mai are nimeni curaj sa mai scrie… :)

  66. nico
    Daca as stii si la ce te referi, ar fi ceva, ca sa-mi dau seama
    despre ce datorii vorbesti. Asa insa ce sa-ti spun? Bine! :D

  67. nico
    Te superi aiurea, degeaba si fara rost :D
    Nu te-am corectat. Nici nu aveam ce sa corectez si nici
    nu sunt ala care sa fie in masura s-o faca, eu avind
    probabil cel mai mare numar de greseli pe unitatea de
    suprafata scrisa. :D
    De ce ei glumele drept misto sau repros? Se vede clar
    ca nu asta mi-a fost intentia.

  68. papagigli

    Nu m-am suparat chiar deloc….si nici nu ma supar eu prea usor…am spus doar ceea ce gandeam.
    Eu nu ma corectez niciodata….pt ca sunt in timpul meu liber….si trebuie sa-mi permit sa gresesc.
    Dar ….serios ca nu m-am suparat..si cand ma supar….o spun eu altfel…dar de obicei nu sunt eu suparacioasa.

  69. @papa & nico
    Blogu’ e de vina, blogu’ e de vina ! V-am zis ! Intarata oamenii, ii ambitioneaza, uite asa ii face !

  70. jim:
    Cand vin in Romania am sa-ti aduc un cadou. “Constructive Drinking: Perspectives on Drink from Anthropology” by Mary Douglas . Sigur o sa-ti placa. :D

  71. nico
    Aha, pai atunci stai sa vad ce-as putea face, ca eu m-am
    cam obisnuit sa iau genti in cap si cind nu iau, imi lipsesc :D

  72. Sa nu-mi zici ca si tu ai un dracusor mic care sta alaturi, tolanit, fumand tacticos, si-ti zice din cand in cand: ” am senzatia ca domnul ala o face special… “

  73. nasty
    aici nu am acces la destrabalarile astea :D
    Il voi urmari acasa si nu-ti multumesc pina nu-l vad,
    ca sa n-am surprize. Stiu deja ce va poate pielea :D

  74. sal’re,adevarul e undeva pe la mijloc fiecare are varsta biologica si varsta mentala de a se casatori si asta difea de la persoana la persoana

  75. papa:
    Lasa ca vezi tu “S” acolo unde e cald si foc mult :D

    Cum e la voi? Aici ninge infernal. Orasul o sa fie blocat iar. Nici nu au apucat sa curete zapada dupa furtuna de acum 3 zile.

  76. A-speed-A:
    Tu nu ai inteles ca eu ma lupt cu papa de peste un an pentru a salva ce se mai poate salva? Cauta ceva mai dur pentru dedicatii, ceva inspaimantator care sa-l pun pe calea cea dreapta. Nu stiu ce anume. Te gandesti tu. Sa fie cutremurator anyway. SI CE E CEL MAI IMPORTANT FARA GAGICI! Nici macar Marina Voica, ca ai auzit mai devreme ca nu il sperie nimic :D

  77. DD
    Aici e soare si frumos, dar au anuntat ninsori spre
    sfirsitul saptaminii.
    aspida
    e cu olteni? ca la aia parca era ceva cu “te baga-n boala ciineasca” :D

  78. Aaaa, Marina Voica. Bai aparuse rusoaica odata la televizie
    in niste nadragi strinsi pe ea si de strinsi ce erau, ii intrasera
    intre labii de aducea mai mult cu Freddie Mercury sau pe
    numele lui adevarat Farrokh Bulsara :D

  79. @papa,
    ce vrei sa insinuezi? :)
    care-i asemanarea zonei antromorfe a unuia cu cealalta :) :) ????? :) :)
    Avea Marina Voica ceva in plus, la vedere? :)

  80. @AG
    Insanatosire grabnica!
    @DD
    Stai linistit, k asta e nimic pe langa ce-mi aud urechile!:D
    @papa
    Ai destula zapada sa-ti racesti buzele!

  81. Bun. Noaptea trecuta, slalomand printre frisoane, ma gandeam asa: “Bai, daca tot e sa fie globalizare, macar sa fie cum vrem noi”. Adica, daca e sa mori, macar sa ai cizmele in picioare.

  82. Mincati-as ce raspuns mi-a bagat scorpiuta! Asta ajunge
    mai ceva ca socio. Ma perpeleste asa la foc mic. :D
    Anyway, ia sa-mi spui tu unde ai vazut faza cu gheata pe
    buza fierbinte? Si eu o banuiam de inocenta! :D

  83. @AG
    confirmata gogule. s-a jurat omu’ pe ma-sa. :D
    @papa
    ai grija cu mara ca mai vii sa bei si tu o bere in sports si te salta caralii de la aeroport. :D
    @doc
    te-astept sa vii! sa te intorci la miiiiine! cu carte cu tot.

  84. nasty
    Scuze, am gasit niste posturi de-ale tale. Le-am dat approve.
    @all
    De la un timp, gardianul automat al blogului iar imi face probleme, punand in moderatie tot felul de mesaje. Am vazut ca diana, Nemesis, nastylicious si A-speed-A au patit-o. Imi cer scuze. De obicei se intampla atunci cand postati linkuri.

  85. AG
    Mersi, Adrian. Ce am vrut sa spun prin:”Dar de ce
    ma intrebi ?” Eu iti raspundeam ca si cum tu
    m-ai fi intrebat :”Tu ce parere ai despre diferenta
    de varsta intre soti?”.Mai bine ca nu m-ai intrebat, totusi.
    Nu as fi stiut ce sa raspund, Adrian. Vad ca e la moda,
    adica e trendy…O fi bine…Sanatate si numai bine la toti !

  86. aspida
    offf, nu-i vorba ca nu-mi place. Ce sa-mi placa daca inca
    nu pot asculta?
    ai spus ca te dedici muzicii, si eu te-am intrebat daca
    asa-l cheama offf!!! :D

  87. Bai all
    faya asta cu “maine trebuie sa murim” prea se pupa bine cu cea de mai sus cu “azi vine cel de dincolo”. Mie deja mi-e teama! :D
    AG,
    sa te faci bine, iepurash!

  88. Nastyb0y
    Sevus, batrane. Postul meu legat de “posturile aflate in moderatie” erau pentru nastylicious. Scuze pentru confuzie.
    Krieger
    Al naibii “irlandez infinit”! Ce bine le spune!

  89. Azi am tradus toata ziua, ma dor ochishorii ;)

    “Cand dragostea e mare, nu mai conteaza nimic…”

    Oare asa sa fie? Ma-ndoiesc… Sunt multe de spus pe tema asta, in primul rand ar fi celebrul “conflict intre generatii”, nu?!

    Va pupacesc zgomotos,

    :-*

  90. eu am o relatie de aproape un an cu o femeie mai mare cu 16 ani(24-40).scuze?motivatii?interes?…..astea` sunt doar pentru privitorii de pe margine.parerea “cetatenilor onesti” nu ma mai intereseaza de mult timp.

  91. Bunica, nemțoaică 100%, a luat de soț un român cu 17 ani mai mare! Deși a rezistat până la decesul bunicului la 99 de ani, bunica a spus: Cei care se însoară cu o fată cu asemenea diferență de vârstă ar trebui împușcați! Nu am aflat de ce a spus aceste voebe! … m-am căsătorit cu un bulgar cu 19 ani mai mare din ură și pentru răzbunare!!! Deci , nu sunt cea mai în măsură să comentez … dar măstrăduiesc să scriu o carte despre asta …