in Sfatul bătrânilor

Top 7 goluri cu capul

7. Cu acest gol, marcat la începutul reprizei a doua de Steven Gerrard, la scorul de 0-3, a început revenirea „cormoranilor” în finala UCL din 2005 cu AC Milan. Lovire și plasare perfectă a balonului, din zona punctului de la 11 metri.

6. În 1993, în timpul derby-ului Marseille – PSG, Basile Boli a dat un gol cu capul de la 15 metri printr-o execuție în care se îngemănează curajul, forța și dibăcia.

5. Pe vremea când încă nu devenise șeful UEFA, Michel Platini era un mare jucător. La CE din 1984, organizat și câștigat de Franța, el a înscris două hattrick-uri succesive, cu Belgia și Iugoslavia. Priviți golul al doilea înscris plavilor, o mostră de coordonare a trupului, prin care Michel a dirijat cu capul, din plonjon, de la nivelul genunchiului, balonul spre colțul porții.  Filmulețul este AICI.

4. Din marea echipă a lui AC Milan de la sfârșitul anilor ’80, cu siguranță că nu vi-l amintiți pe Graziano Mannari. De altfel, a jucat doar 18 meciuri la rossoneri, după care a fost cedat la Como, apoi a tot alunecat spre diviziile inferioare. Cu toate acestea, a făcut un meci mare, în 1989, când a înscris acest gol superb împotriva celor de la Juventus (secunda 45).

3. Cu siguranță însă că, din aceeași echipă, vi-l amintiți pe Marco van Basten. În turul semifinalei din 1989, olandezul a înscris cu capul, dintr-o poziție imposibilă, un gol de neuitat, în egalul 1-1. În retur, Milan a învins cu 5-0, apoi, în finală, pe Steaua, cu 4-0.

2. Golul lui Uwe Seeler din meciul împotriva Angliei de la CM1970 pare și acum imposibil. Atacantul german a reușit să lobeze mingea cu ceafa, dintr-o centrare lungă, fără să vadă poarta, peste portarul Bonetti. Doar el știe cum.

1. Ce a făcut mexicanul Jared Borgetti, în meciul cu Italia de la CM2002, sfidează logica și câteva legi mai mititele ale fizicii. Gol cu capul, din alergare, cu spatele la poartă, printr-o deviere cu boltă în colțul opus. Uitați-vă cine este între buturi și, totuși, n-a putut schița nici măcar un gest. O capodoperă.

BONUS: o involuntară dovadă de geniu și de măiestrie. Piți. Unicul.

Care este autorul celui mai frumos gol cu capul din toate timpurile?

View Results

Loading ... Loading ...

Tu ce zici?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Golul lui Van Persie, pe langa tehnica extraordinara a lovirii, adauga inteligenta jucatorului care a gandit acea faza in timp ce mingea venea spre el, fiind capabil sa prevada atat traiectoria balonului, cat si pozitia lui Iker. Plus importanta meciului…Genial

 2. Toate sunt goluri absolut superbe, magnifice, incredibile, senzationale, fantastice. Cam asta inseamna sa dai un gol cu “cap”. Imi este greu sa votez. Este o lipsa de respect fata de arta fotbalistica in aceasta initiativa de a vota “cel mai frumos gol”. Fiind insa vorba de “arta fotbalistica”, nu putem sa nu vorbim si de “arta abstracta”, unde putem intocmi clasamente de acest gen, prin vot. Iar la acest capitol, cel mai frumos gol este, de departe, cel marcat de Florentin Petre, in meciul cu Azerbaijan, pe 31 martie 1999. Evident ca un astfel de gol nu putea fi decat in beneficiul celui care, pana in acel moment, marcase cel mai frumos gol cu capul din istoria fotbalului romanesc: VICTOR PITURCA. In acele clipe, in care Victor Piturca era “vai de capul lui” in ipostaza de selectioner al Nationalei, cand practic juca acel meci din Azerbaijan cu sabia lui Damocles deasupra capului, golul marcat cu capul de catre “masivul” Florentin Petre l-a facut pe Piturca sa-si piarda capul, efectiv, si sa-l aduca in capul ostirii tricolore din nou pe Gica Hagi, la meciul cu Ungaria, la interventia lui Adrian Paunescu. Va mai aduceti aminte?! Toate chestiile astea, puse cap la cap, scot in evidenta faptul ca in Romania, fotbalul s-a jucat candva, de mult, si cu capul, nu ca acum, cand jucatorii se “pun in cap” prin baruri, ca Tamas sau care efectiv isi dau in cap unii la altii, care sa joace titular. Nu stiu daca o mai scoatem la capat cu actualul fotbal din Romania, atat la nivel de cluburi, cat si la nivel de echipa Nationala, cu jucatori, antrenori si conducatori care n-au nimic in cap.

  Golul lui Florentin Petre din meciul cu Azerbaijan:

 3. la prima strigare, se poate găsi și-o statistică mai amplă.
  https://www.youtube.com/watch?v=g2KfkvxR0Dc
  cum bine spunea cineva, poate e nedrept să facem o catalogare strictă, cum la fel de nedrept mi se pare să-i sărim pe messi, execuție incredibilă și improbabilă, mingea-i vine în spate, golul e dat într-o finală de cl, sau ronaldo, regele antipatic al detentei, ca să nu mai vorbesc de sergio ramos, cu golurile lui decisive din prelungiri.
  și totuși, van basten…