in Sfatul bătrânilor

#șîeu? #șîtu #șîcedacă?

Chestia asta cu #șîeu, dacă va rămâne tot în stadiul “hipsteresco-feisbucist-dau-like-deci-exist”, va fi ca-n bancul următor:

“Iese Dragnea în față la Guvern, unde sunt doar câțiva oameni care flutură pancarte cu “România vrea autostrăzi!” “#șîeu” “#șîtu” etc…, pentru că restul sunt acasă și dau like, și zice, arătând cu degetul către câțiva din fața lui:

Dragnea: OK. Tu,… tu …., tu …. și tu!

Unul mic mai din spate își face loc cu coatele în față și ridică brațele, fluturându-le:

– Șî eu?

Dragnea (cu un gest de lehamite): Bine, mă, și tu! … Haideți toți să-mi … … !”.

Cum adică să oprim lucrul timp de 15 minute pentru a taxa faptul că ei nu l-au pornit niciodată? Cum să taxezi prin inacțiune o altă formă de inacțiune? Cât de vegetali să fim ca popor?

Dacă o ținem tot așa, vor începe o autostradă la mișto, se vor lăuda cu asta (“PSD a ascultat vocea poporului”) și vor construi din ea cam cât a construit moldoveanul acela (eventual, chiar el va primi lucrarea, să fie povestea rotundă).

Este exact ce-și doresc: proteste cu like-uri și hashtag-uri. Va ieși exact ca-n banc.

#șî eu #șîtu #șîtoți

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Din păcate nu mă pot opri să nu comentez :
    oare dupa 24 de ani de guvernare PSD ( sau câți or fi fost) x 365 zile x 24 ore x 60 min = 12,614,400 min de frecat menta, mă mai interesează să nu “pierd” 15 minute să atrag atenția la PUTREZICIUNEA de açțiune de până acum ?

    Oare un roman, chiar si jurnanist, poate să califice acest protest ca “politicaly incorrect” ? de dragul echilibrului ???
    Păi și dacă moldoveanu’ nost’, ar avea gânduri ascunse, nu e suficient că a ridicat mii de romani si a “deranjat” “potenta” noastră conducere ??? De ce alte argumente mai avem nevoie ?