in Gazeta Sporturilor, Rubricand

Rolul domnului Dinu la Dinamo

În Ştefan cel Mare ieşirea din criză se face prin intrarea în crize şi reactivarea eternului antrenor în rezervă

Cînd ştii că sînt probleme grave la Dinamo? Cînd domnul Dinu începe brusc să facă declaraţii. E semn că din cutia alb-roşie a ţîşnit veşnicul prim ministru al guvernului din umbră, omul care ştie întotdeauna ce-ar fi trebuit făcut, şi că, după o scurtă balansare pe resort, va reveni în birou. Da, adevăraţii conducători se cunosc doar în timpul marilor crize, dar să fie vorba şi despre crizele personale?

De cîte ori domnia sa vorbeşte la televizor, am senzaţia că lucruri importante se rostesc în Univers şi că lumea nu va mai fi niciodată aceeaşi. O armată impresionantă de idei pleacă la luptă avînd ca misiune înlăturarea punctului de pe i. Este ca şi cum ai pune la lucru toate centralele nucleare din lume pentru a aprinde un bec, dar unicul efect obţinut să fie o pîlpîire de o secundă.

La întrebarea “Ce părere aveţi despre X?”, prima propoziţie din răspuns e despre Geneză şi vine însoţită de o cugetare despre lupta de pe Cîmpia Mierlei. Apoi, între două virgule e amintită o vorbă despre Balcani a marelui Goga şi, cînd realizatorul încearcă întreruperea, domnul Dinu mai cere un răgaz şi pomeneşte vorbele unui regretat prieten despre sîmburii de prune.

Veţi fi remarcat, desigur, că singurele nume proprii din discurs sînt cele ale înţelepţilor, iar cele ale criticaţilor lipsesc de fiecare dată. Jucînd fotbal împotriva unei selecţionate mondiale a fantomelor luminate, condusă magistral de pe margine de Cornel Dinu, mintea ta primeşte gol, chiar dacă nu există minge. Nu înţelegi nimic, pentru că domnia sa a priceput deja prea mult şi nu mai rămîne pentru alţii. Încercînd să pară că spune totul, nu transmite de fapt nimic.

Am făcut însă mari progrese în decriptarea răspunsului domniei sale la întrebarea “Ce se întîmplă în Ştefan cel Mare?”. Citîndu-l pe Dimitrie Cantemir, domnul Dinu a explicat: “Cînd un lucru fără cale, cale dînd, alte lucruri fără cale se vor naşte prea curînd. Cine înţelege pricepe”. Am priceput din această formulare uşor agramată că vorbele domniei sale despre Zenga – “este un antrenor cu ouă, dar cu o experienţă discutabilă” -, au deschis o cale pe care vor veni şi alte declaraţii răutăcioase şi fără sens.

Într-un film din seria Indiana Jones există următoarea secvenţă: eroul fuge urmărit de cîteva personaje negative, cînd în faţa sa, la vreo 20 de metri, iese un tip care începe să fluture o sabie cu mişcări de specialist. Jones se uită la el vreo două secunde mirat, apoi scoate pistolul şi-l împuşcă. Domnul Dinu seamănă cu acel tip din capul străzii, flutură din cînd în cînd cu mare artă o sabie de la distanţă, însă doar în faţa celor dezarmaţi ori slăbiţi.

Acesta e rolul domniei sale în chestiunea Zenga, un “urmaş al lui Machiavelli” care “costă clubul prea scump”. Ce valoare au însă vorbele în lipsa faptelor? Cît cîntăreşte în bugetul lui Dinamo un salariu de administrator delegat plătit unui antrenor în rezervă? Cum acestea sînt întrebări retorice, mai bine încercăm a da răspunsuri la altele: “Ce este domnul Dinu la Dinamo?”. “Mister”. “Ce face domnia sa acolo?”. “Face foarte bine”.

Altfel, îi urez domnului Dinu multă sănătate şi putere de muncă, ca după primul volum al autobiografiei, intitulat “Zîmbind din iarbă”, să-l scrie şi pe al doilea, “Rînjind în barbă”, o cronică a faptelor vitejeşti ale domniei sale din ultimii ani, cînd a fost mereu în prima linie a celor neimplicaţi şi a condus neînfricate atacuri împotriva camarazilor căzuţi.

Tu ce zici?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

117 Comments

 1. AG

  Nimeni si nimic nu-ti scapa…..excelent articol….si incet,incet mi se termina superlativele ….tre sa ma mai imprumut si eu….ca vad ca surprinzi la infinit cu articolele pe care le scri.
  Felicitari!!!

 2. :D :D :D

  distractie si antipatie imi provoaca mereu Dinu… insa as prefera 6 de dinu in locul lui dinu-becali-borcea-copos-mitica-sandu. :D mie personal badea imi pare singurul conducator de club care aduce catusi de putin a om…

 3. Asa e dinu, tot timpul a batut campii. Eu imi aduc aminte de o intalnire la o comisie LPF parca si toti ieseau de acolo cu declaratii care mai de care mai serioase. Cand iese dinu, intreaba un reporter .. ” Mister, ce s-a discutat inauntru …” si a inceput ” metempsihoza palingenetica a incognoscibilului aproiric ce naste, cum spuena un defunct prieten al meu etc. ” Toti reporterii au intors camerele cu respectivul ” bai sa-mi bag … ” :)

 4. @A.G:Pai asta este stilul lui Dinu dintotdeauna,de a-si etala cultura sa(atata cat e ea)intr-o adunatura de fraze(propozitii)din care nu intelegi nimic raportat la subiectul discutat.Asta e dl.Dinu si nu se va mai putea schimba niciodata,e prea batran pentru asta!

 5. Nu e vorba “criticul ” ca nu intelegi nimic, nu intelege EL nimic.
  Are un “dictionar de expresii frumoase ” pentru care are niste keyword-uri
  O data ce apare un cuvant imediat el selecteaza fraza si chit ca n-are legatura sula cu prefectura el o foloseste.

 6. Adevarat. Totdeauna am senzatia ca este intr-o incercare in forta de distragere a atentiei de la faptul ca a uitat sa-si puna pantaloni pe el.

 7. Personajul e chiar mai complex decat banuiti. Cand eram ceva mai mititei si eu, si ‘mnealui, a venit cu joaca pe la Galati (ce, nu mai stiti ca a si jucat fotbal?). I-am cerut un autograf cam cu ochii imploratori ai pustiului din Sevilla, cel care a revendicat primul manusile lui Duckadam, si ghici ce raspuns mi-a furnizat “idolul cu crampoane”? “Iesi ma-n * ma-tii! De atunci ma tot intreb: Se iese in sau se intra din?
  *=(organ genital feminin)

 8. E o incercare de a demonstra antrenorilor italieni ca nu au valoare.
  Se aude ca Steaua nu poate sa-l ia pe Sand… Intra intr-o logica, nu putem ajunge la fotbalisti valorosi.
  Totdeauna vor alege alta tara, chiar daca pretul e mai mic. Intre Germania si Romania ce ar alege un brazilian, un argentinian? Nici nu m-am referit la Italia, Spania, Anglia sau Franta…

 9. AG:

  Daca ne referim ca se vorbea despre ceva si am replicat cu altceva, ai dreptate.
  Ca avea o legatura, doar tangentiala, cu subiectul asa-i.
  Faceam o diversiune. :)

 10. AG:

  Esti tare. :) M-ai facut sa izbucnesc in ras. Mai pazesc si altii pe aici… Cred ca ai inteles ca era o apreciere, nu faci doar postare … si la revedere!

  Lui AMAR si eu voiam sa-l intreb. Cine pierde daca o sa castige Finlanda? Ca ce sa aiba el cu Finlanda sau Azarbaidjan?

 11. buna seara!
  In aceasta balcanica lume pe are numa sarbii si muntenegrenii o mai salveaza intrucatva s-a pogorat printre noi un filosof al ierbii si un maestru al barbii care incearca sa dribleze poporul cititor sau privitor-ascultator asa cum nu a reusit cu adversarul de fotbal stiutor

 12. revenind acum: scuze daca nu voi fi inteles pentru ca nici eu nu am stiut ce vreau sa scriu si am facut ca “Procuroru'”, am insirat neste cuvinte ce dau bine la imagine si nu stiu daca am spus ceva
  Romania a jucat prost, Finlanda a batut, galezii au facut egal acasa cu irlandezii etc;
  Eu nu am vazut decat partial din meciul nostru cu vecinii

 13. Dinu este un om care se implica mereu cu vorba in toate lucrurile care nu il privesc. Se trezeste mereu vorbid deasupra unui cuib de cuci singuratici.

 14. Inca dinainte ca jucatorii lui dinamo sa fie numiti “caini
  rosii” (mare stupizenie, zic eu) cornel dinu era numit
  tandru “jigodie” (prietenii stiu de ce).
  Un singur exemplu, in memoria regretatului Gicu Dobrin:
  faimosul meci cu Scotia din ’75, cand la 1-0 Gicu a driblat tot
  inclusiv portarul, dar pana la urma a ratat.Iin ultimele minute
  marele dinu a dat o pasa inapoi in stilu-i caracteristic, la un
  scotian, care a egalat. Cine a fost de vina ca a iesit egal?
  Dobrin, normal.
  Nu mai amintesc faptul ca individul e prieten de familie cu
  bolsevicul Iliescu, coana Nina a lociut la el in perioada lovilutiei,
  ininte de care procororu’ sfertodoct, era antrenor la Scornicesti.
  Ar mai fi multe altele din trecut, de prezent nu mai zic nimic…

 15. NEURONUL ALTERAT AL LUI CORNELUS FUNCTIONEAZA CA O BICICLETA FARA LANTZ,PEDALEAZA IN GOL!

  MIE,SINCER,IMI INSPIRA MILA!E UN OM BOLNAV…

 16. Dupa parerea mea, Dinu, cu toate defectele lui, ramane
  unul dintre cei mai culti si mai placuti oameni din fotbalul
  romanesc. Iar atunci cand stai o viata alaturi de
  oameni cu inteligenta lui iordanescu, hagi, piturca,
  borcea, netoiu, lacatus, copos, turcu, becali
  (oricare dintre ei) s.a.m.d, e normal sa ajungi la
  concluzia ca esti un pic prea destept ptr lumea asta.
  Chiar daca probabil nu e asa. Si imi pare rau ca nu
  are cum sa revina ca antrenor la Dinamo, pe de o
  parte din cauza conducerii penibile de acolo, pe de
  alta din cauza ca prefera pasivismul de acum riscurilor
  presupuse de o astfel de alegere.

 17. in principiu sunt de acord ca dinu cam bate cimpii fara gratie, dar pe de alta parde zenga a imprimat echipei un stil de joc insuportabil. ca vehi dinamovist ce sunt, astept cu nerabdare ziua in care va pleca

 18. Adriane, ai uitat sa zici de musonii de care vorbeste “mister” da ai amintit de “spusele unui preten”…oricum e simpatic omu…eu unul nu inteleg nimic…tu intelegi ceva din ce zice el?

 19. Dar ai prefera, adriane, sa reziste in fotbalul romanesc
  din generatia lui Dinu, oameni ca el sau oameni ca Mircea
  Radulescu, Hizo, Florin Marin, Lita Dumitru… sau ca Piturca,
  Iovan, Iordanescu, Mircea Sandu, Mitica etc? Astia sunt oamenii,
  iar faptul ca Dinu bate campii uneori si e rautacios alteori
  e un lucru negativ. Dar hai sa punem ce a facut si
  ceea ce spune pozitiv si interesant intr-o parte si ceea ce
  abereaza intr-o alta si cred ca balanta va inclina catre prima parte.
  Spre deosebire de marea majoritate a celorlalti care nu spun
  nimic.

 20. stefan
  Cred ca mai important este ceea ce facem, nu ceea ce spunem. In ultimii ani, cand unui antrenor dinamovist incepe sa-i meraga rau, cum isi ia un bobarnac de la Dinu. Pe de alta parte, repet, unele gesturi de-ale domniei sale imi plac, dar consider ca nu trebuia sa mai dea si el in Zenga, tocmai pentru ca isi revendica o alta calitate umana decat cea a actionarilor.

 21. Dar crezi ca poti antrena Dinamo acum? A incercat acum 7 ani
  , Dinamo a revenit atunci in prim plan dupa 6,7 ani cumpliti.
  A facut, nu singur dar avand merite clare echipa cu Lupescu,
  Contra, Petre, Haldan, Mutu, Niculae etc. Era la 10pct
  de Rapid si aceiasi conducatori il amenintau ca daca nu bate
  Steaua, il dau afara. Nu cred ca mai are puterea sa o ia
  de la capat pentru ca stie unde ar ajunge. Sa fie jignit
  si sa jigneasca la randul lui pe cei ce conduc Dinamo. E pacat
  ca prefera sa stea la Dinamo cu aceiasi oameni ce l-au
  calcat in picioare in trecut, iar asta e o slabiciune pe care
  cred ca si el si-o recunoaste. Dar a antrena Dinamo acum, nu e
  un risc, e sinucidere. Singura solutie e sa castigi ca Rednic
  , absolut tot. Si e absurd.

 22. stefan
  Au trecut 7 ani de atunci si, de cate ori trebuie sa i se arape mâţa unui antrenor, domnia sa joaca bucuros acest rol. Sa nu ma intelegeti gresit, ii apreciez cunostintele fotbalistice, nu si rautatea. Sunt convins ca a citit mult, dar pare a fi doar din dorinta de a demonstra ca ceilalti sunt prosti. De obicei, cartile citite misca si o coarda interioara.

 23. cristi
  De cat timp e Zenga la Dinamo? Cam cat a rezistat Hagi la Steaua. E penibil sa tii atat de putin un antrenor la un club si apoi sa incepi sa-l sicanezi sa-si dea demisia, ca sa nu-i achiti clauza.

 24. Nu te contrazic ca face uz prea mult de lucruri citite s.a.m.d.
  Singurul lucru care m-a deranjat si m-a facut sa scriu aici
  a fost faptul ca in totalitate pana la ce am scris
  toata lumea il injura si-l condamna pe Dinu. Si mi se pare
  incorect, a facut si multe lucruri bune. Si ca antrenor,
  si ca jucator. (Exemplul cu Dobrin mi se pare jenant, hai
  sa nu uitam ca a fost de 3 ori cel mai bun fotbalist roman)
  Altfel, felicitari pentru articol, am ras cu lacrimi, chiar daca
  mie imi place Dinu si in situatia actuala de la Dinamo ar fi
  singurul antrenor pentru care as incepe sa ma duc din
  nou la stadion.
  Iar legat de Dinu, intr-adevar poate deveni insuportabil
  atunci cand e intr-o pozitie de putere si superioara fata de
  altii. (si vizavi de antrenorii lui Dinamo atunci cand acestia
  sunt la anaghie). Asta e unul din lucrurile care ii deosebesc
  pe Dinu si pe Lucescu. Dinu habar nu are sa se poarte
  atunci cand castiga, si e foarte ok cand pierde, Lucescu
  e un mare domn cand castiga si e jenant cand pierde.
  Fara legatura cu articolul si subiectul, si trecand peste simpatia
  mea ptr Dinu, jenant comentariul lui legat de Ioan Chirila
  din cartea de a publicat-o acum. Chiar daca ar fi fost
  adevarat.

 25. Da, cel legat de Lucescu si mirosul sau zornaitul de
  arginti. Asa am citit undeva ca ar fi scris. E pacat ca nu
  reuseste sa-si infranga genul asta de rautati. Pare a plati
  niste polite si “datorii” din trecut, si ma gandesc ca la 60
  de ani ar trebui sa incepi sa construiesti punti peste
  prapastiile aparute in trecut si nu invers.
  Asta e, omu e departe de a fi perfect sau bun, privind
  insa fotbalul romanesc, ramane mult, mult peste medie.

 26. Adrian, imi pare rau ca Dinu nu mai antreneaza pentru a
  urmari, daca nu ai facut-o in trecut comportamentul lor
  in situatiile alea. Intr-adevar, sunt mortali amandoi. Scoate
  prosopul cand castiga, ii calca pe toti in picioare, e umil si fair
  play cand pierde/ e umil si remarca meritele tuturor cand castiga,
  iar cand pierde de vina sunt intr-o ordine aleatorie arbitrii,
  guvernul comunist, turc, ucrainian, ghinionul, federatiile etc.

 27. Felecitari domnule Georgescu pt. acest articol. Ati pus punctul pe i. De cate ori deschid tv. si il vad pe guru asta de Dinu ma amuz teribil. Adevarul e ca ii place sa se dea si dumnealui vreo balena intr-un micut pahar cu apa. Bine ca nu l-a lasat soarta prin curtea Rapidului ca ar fii fost tragi-comic. Salutari de peste ocean.

 28. Cornel Dinu este unul din corifeii fotbalului romanesc care a slujit 18 ani la o singura echipa .Multi dintre cei care scrieti aici nu l-ati vazut jucand.Era tipul de jucator care punea capul la gheata.Ca antrenor este cel care a renascut pe dinamo dupa 8 ani de insuccese.Cineva spunea odata ca daca dinamo ar juca precum vorbeste Dinu ar castiga champions league

 29. dinu procuroru’ va deskide scoru’ !!! asta scandau zeci de mii de oamenicind juca dinu…dinu a facut ceva pt romania, era magnific in teren, un simbol al fotbalului romanesc, un fotbalist unic…iar tu georgescule in ignorantza ta il iei pe dinu la misto de la distantza, sint curios daca te-ar tine sa il iei pe dinu la misto intr-o discutie fatza in fatza…decit analfabetzi precum hagi, lacatus, rednic, becali, borcea, turcu, copos si altii…il prefer pe dinu de 1 milion de ori.

 30. Articolul este excelent. Din pacate, nu cred ca Dinu va intelege mare lucru din el. In infumurarrea lui incomensurabila probabil ca va trage concluzia ca este un neinteles. Noi, cei mai in varsta, il cunoastem foarte bine pe Dinu si ca jucator. A fost ceea ce se numeste un “killer”, iar comportamentul sau fata de colegii de sport si fata de arbitri a fost la fel de lamentabil si execrabil ca si cel al lui Lacatus, de exemplu.
  Pe de alta parte, ramane un mister cum TVR 1 il mentine in prim plan, alaturi de penibilul Enachescu, intr-o emisiune in care nu face altceva decat sa-i blameze pe adversarii lui Dinamo. Este absolut jenant sa-i vezi pe cei trei “muschetari” (Dinu, Enachescu si Lazarescu) cum inceartca sa convinga opinia publica despre faptul ca actualul clasament al Ligii I este o eroare istorica, care o va costa scump pe tarisoara noastra, Romania.

 31. ????????????

  De regula, te iei de un om in acest fel fie daca ti-ailuat-o sub coada si schelalai de-ti merg fulgi
  ,fie ca sa te aflii in treaba. Statul pe nargine si facutul pe finul analist al fenomenului te transforma ierversibil in ce
  incriminezi el mai tare la cel analizat.

  Penibilul e usor de surprins intr-o astfel de situatie. Iti trebuie numai bun simt.

 32. Probabil ca Dinu s-a obisnuit deja cu asemenea obraznicii gratuite; in texticulul asta, umorul e doar un alibi pentru atacul la persoana; nu cred ca esti prost, cred ca esti rau intentionat

 33. La întrebarea “Ce părere aveţi despre X?”, prima propoziţie din răspuns e despre Geneză şi vine însoţită de o cugetare despre lupta de pe Cîmpia Mierlei. Apoi, între două virgule e amintită o vorbă despre Balcani a marelui Goga şi, cînd realizatorul încearcă întreruperea, domnul Dinu mai cere un răgaz şi pomeneşte vorbele unui regretat prieten despre sîmburii de prune.

  Veţi fi remarcat, desigur, că singurele nume proprii din discurs sînt cele ale înţelepţilor, iar cele ale criticaţilor lipsesc de fiecare dată. Jucînd fotbal împotriva unei selecţionate mondiale a fantomelor luminate, condusă magistral de pe margine de Cornel Dinu, mintea ta primeşte gol, chiar dacă nu există minge.

  **************
  Adriene, (ca sa fiu in linia artic.tau)

  Ma superi rau cu acest articolas, probabil comandat de anumite circumvolutiuni rebele.

  Macar de-ar vorbi toti ratangii si coloratii fotbalului roamnesc macar la un sfert din turatia lui Dinu!

  N-am vazut in articolele “tele” vreun articol denigartor la adresa lui “El Tontogol” Banel Ciordel , spre exemplu: fotbalistul acre-si sterge mereu nasul cu mineca de la tricou!

  M-ai dezamagit AG! Nu ai facut altceva decit sa intri in gratiile semidoctilor si sfertdoctilor cu computer, unghii negre, sapca de jokeu si cot scos pe geamul masinii cu GPS.
  Daca vrei sa fii ca ei, ca ei sa ramai! :mrgreen:

 34. Eminescu
  Citeste mesajul de sub celui scris de tine, Mircea Nicola
  are 100% dreptate. Asa cum dreptate are si cel care
  aminteste de meciul cu Scotia din ’75.
  Iar cultura lui Dinu este una de carciuma, dobandita de
  pe vremea cand le turna in pahare scriitorilor, la petrecerile
  la care il lua nasul sau, Fanus Neagu.

 35. dinu paturica

  probabil esti un stelist frustrat de faptul ca in vecii vecilor un jucator de la marginea bucurestiului nu a vorbit si nu va vorbi precum dinu, crezi ca alde majearu, iovan si lacatus nu au stat in circiumi ? oooooo, cum nu…au stat…dar pe sub mese…cind ascult un conducator al stelei din orice epoca, cum vorbeste mi se face sila ca sint contemporan cu el, ar trebui toti sa mearga la puscarie pt violarea limbii romane…ca a gresit dinu o pasa ? si marele rege hagi a ratat 11m in 1991 la sofia si nationala nu s-a mai calificat la euro 92…iar hagi nu va avea in vecii vecilor un discurs ca al lui dinu si nici macar cariera de antrenor a lui dinu…dinu a fost titular la vremea lui si ar fi fost titular de drept in orice ekipa din europa, pe cind hagi nu a putut juca titular decit prin liga 2 din italia si prin turcia…

 36. Mircea Nicola
  pe 18 November 2007 8:57 am
  Articolul este excelent. Din pacate, nu cred ca Dinu va intelege mare lucru din el. In infumurarrea lui incomensurabila probabil ca va trage concluzia ca este un neinteles. Noi, cei mai in varsta, il cunoastem foarte bine pe Dinu si ca jucator. A fost ceea ce se numeste un “killer”, iar comportamentul sau fata de colegii de sport si fata de arbitri a fost la fel de lamentabil si execrabil ca si cel al lui Lacatus, de exemplu.

  *****************

  In alta ordine de idei , se vede clar ca ai scris exact pe linia frustrarilor pensionarilor cu intelect gigant, ca al astuia de mai sus!

  Stupidul individ il face “killer” pe Dinu, uitind subit de un Bumbescu, Dumitru, Iovan sau Mocanu care nu si-au scris niciodata vreo carte autobiografica ci doar si-au inecat creierul in alcool ca Gen. rus Suvorov care a murit inecat in butoiul cu vin.
  Cui folosesc astfel de opinii demne de o “Elodie” a existentei romanesti subversive petrecute in garsoniere reci si intunecate de cartier muncitoresc insalubru.
  Citindu-l pe Mircea Nicola ne dam seama de ce poporul roman a crescut si va creste Mailati la scara industriala.
  AG, repet, nu trebuie sa-mi dai dreptate! Trebuie doar sa incerci sa-ti revizuiesti atitudini rebele alaturi de admiratorii acestui articolas. Conteaza mai puti ca cei ce se bucura la citirea lui au ceafa groasa si privirea pierduta ajunsa exact in spatele unui pahar plin cu rachiu de vin. In zbuciumul mintii gasim mereu o vorba grea pentru oamenii care nu o merita. Ca sa extind, pot spune ca mereu o flegma pe reverul lui Cornel Dinu va genera bucurii ticaloase din partea nebunilor si a frustratilor cu credinte si convingeri de senila de tanc.

  In ce consta intelepciunea lui Dinu? In a indura cu demnitate injosirile la care este supus de gaurile unora. Culmea este ca de regula, acesti avortoni circumspecti si incorecti se cred muuu-uult superiori lui Dinu! Cum poti sa stai si sa nu rizi in hohote de “genialitatea” celor din canale!!?

 37. Dinu Paturica
  pe 18 November 2007 9:42 am
  Eminescu
  Citeste mesajul de sub celui scris de tine, Mircea Nicola
  are 100% dreptate. Asa cum dreptate are si cel care
  aminteste de meciul cu Scotia din ‘75.
  Iar cultura lui Dinu este una de carciuma, dobandita de
  pe vremea cand le turna in pahare scriitorilor, la petrecerile
  la care il lua nasul sau, Fanus Neagu.

  *********************

  Mai Paturica! Ma revolti! Ca existi, nu de altceva… ;)

  Poate ca Banel Ciordel sau Lacatus au reprezentat mai mult pentru fotbalul romanesc, in opnia ta de filozof siret! :mrgreen:
  Dar daca nu accepti ca i-a despartit macar fotbalul practicat de ei – net in favoarea lui Cornel Dinu! – accepta macar ca pe cei trei ii desparte macar o biblioteca de carti! :evil:
  Si asta tot in favoarea lui Dinu!

  Sa-l am de nas pe Fanus Neagu este o onoare si nu o corvoada! Povara o cari tu intr-un suflet ticalosit de ura la adresa unui om care nu a asteptat niciodata respectul tau, ci doar te-a asteptat sa-ti definitivezi studiile parasite prea devreme… ;)
  Hai las-o jos ca macane, stelist cocosat de ura.

 38. 666
  pe 18 November 2007 10:00 am
  CATA DREPTATE AI…DINU E UN SFERTODOCT,STIE CEVA DA` NU STIE TOT!

  ************************

  N-ai inteles nimic! Probabil esti stelist… ;)
  Sfertdoctul esti tu!

  Dar nu-ti fie teama. Nu esti singur. Sunteti doar mai umezi ca ceilalti. Si mai negri.. :mrgreen:

 39. stefan
  pe 18 November 2007 2:26 am
  Adrian, imi pare rau ca Dinu nu mai antreneaza pentru a
  urmari, daca nu ai facut-o in trecut comportamentul lor
  in situatiile alea. Intr-adevar, sunt mortali amandoi. Scoate
  prosopul cand castiga, ii calca pe toti in picioare, e umil si fair
  play cand pierde/ e umil si remarca meritele tuturor cand castiga,
  iar cand pierde de vina sunt intr-o ordine aleatorie arbitrii,
  guvernul comunist, turc, ucrainian, ghinionul, federatiile etc.

  *****************

  Hai sa-ti raspund si tie umil prozelit al lui AG!

  Bun, sa zicem ca ai dreptate! Sa zicem… ;)

  Unde este vina lui C.Dinu!!? :evil:

  Nu uita ca Dinu era antrenor la data ciudatului Dinamo-Foresta 5=4, meci care v-a determinat pe cei ca tine sa aveti orgasme multiple prin autobuzele liniei 164 sau pe linia tramvaiului 4! Nu a mai contat ca aveati blugii rupti in cur si murdari pe la betelie, dar evenimentul v-a facut sa va simtiti “intotdeauna superiori”, nu-i asa… :mrgreen:
  Eu unul nu am obsevat atunci la C.Dinu nici unul din comportemente descrise de tine in urma unor fabulatii mentale demne de Rudotel sau de o pagina medicala consacrata.
  Faptul ca AG te incurajeaza si este de acord cu tine, nu inseamna ca ai si dreptate! Esti doar o alta rotita a uni angrenaj nu doar mai uns ci doar mai ticalos.

 40. FELICITARI ! Articol scris la obiect.Chiar daca ma vor
  blama multi,eu zic ca daca vorbim despre fotbal sa o
  facem astfel incat sa inteleaga toti despre ce e vorba
  “in propozitie”,altfel sa ne dam “balene in apa mica”-
  nu foloseste nimanui. Iar daca sunt atat de cititi ,sa
  incerce sa dezvolte subiecte cu adevarat importante,
  din cultura si nu numai, in emisiuni dedicate acestora,
  ca slava Domnului, sunt destule !Apropos, d-le C. Dinu ,
  “va bagati”?

 41. ce usor e sa faci presa in România, nu trebuie decât s-o faci “iute si piperat”, nu-i asa A.G.? Lipsa de inspiratie, de subiecte, sau ai fost in concediu de la ultima declaratie pe sticla a lui Dinu?
  Pls A.G. nu te obosi sa raspunzi…

 42. eminescu
  pe 18 November 2007 10:34 am
  dinamo – foresta 4 – 5, nu 5-4….doar o rectificare….

  ==================

  De acord!

 43. Super marfa articolul despre acest patat spurcat, care tot timpul are ceva de comentat. Face pe filozoful dar este un ratat, un betivan notoriu care am inteles ca nu mai bea. Un jegos spurcat care toaca banii de pomana la Dinamo!

 44. oracolul din Drumul Taberei
  pe 18 November 2007 11:06 am
  Super marfa articolul despre acest patat spurcat, care tot timpul are ceva de comentat. Face pe filozoful dar este un ratat, un betivan notoriu care am inteles ca nu mai bea. Un jegos spurcat care toaca banii de pomana la Dinamo!

  *********************

  Iata un limbric!

  A emis o judecata importanta, insa: Dinu e betivul care nu mai bea! :lol:

  Cu aceasta ocazie suntem siguri ca articolul lui AG a intrat si in canalele din Dr.Taberei pline de aurolaci… ;)

  Ce nu a inteles aceasta rima care scrie din gura canalului , de pe butonul de la stop, este acela ca AG i s-a adresat “domunului Dinu…”!!
  Aici este granita intre Mailatii din Dr.Taberei sau de-aiurea si normalitate! :mrgreen:

 45. Cu toate calitatile reale pe care “mister twister” Dinu le are , caracterul sau e mizerabil iar din adincul cugetarilor sale se ridica deseori un miros pestilential ; e limpede ca omul e macinat de frustrari care au radacini adanc implantate .
  Articolul e foarte realist :)

 46. Mare Will, uite cum sta treaba…
  Eu nu sunt de acord nici cu AG, nici cu tine. Am voie fara sa ma injuri? Fiindca AG sigur n-o s-o faca.
  Asta e diferenta intre voi doi, la tine prea se simte ura.
  Ca oricare altul, Cornel Dinu are si parti bune si parti rele. Daca scrii despre unele dintre ele, nu inseamna ca le negi pe celelalte. Asta am inteles eu citind nu neaparat articolul cat comentariile lui AG.
  In schimb tu, Marele Will fara vocale, ai devenit jandarmul cam brutal al acestui post. Incearca sa fii mai detasat, ideile tale ar putea fi mai simpatice…

 47. draga domnule seikspia
  esti dumneata domnu dinu sau e domnu dinu o palida epigonica imagine a tuturor celor ce ar mai fi vrut sa fie odata uilaiem?
  de ce il aperi cu atat candidoare?ai luat-o de la el ?lasa-l pe domnu dinu sa se apere el ca are dupa cum zicea un anonim faimos prea multe vorbe-n gura, prea putine idei in cap

 48. de fiecare data cand iti citesc articolele sunt uluit de cat de rece si obiectiv esti si in acelasi timp spui totul relaxat si calm. Esti probabil cel mai bun ziarist din gsp! Felicitari!

 49. Un pasaj din prefata cartii “Zambind in iarba” a d-lui Cornel Dinu:
  “Se remarca in mod indutabil o osmoza intre camasa scrobita Bigotti si ceasul Cartier,ce denota o vadita propensiune spre inavutirea materiala si duce la dezavuarea valorilor primordiale ale omului”.
  Inventie proprie :))
  Acum serios vorbind,dupa parerea mea,mai bine unul ca Dinu decat alti inculti care populeaza scena fotbalului romanesc.

 50. Cred ca domnului Dinu i-a fost semnalat acest articol si, luandu-si supranumele de wlm shkspr, a venit sa “invenineze” putin blogul. Daca e asa sau nu, e totuna, vorba “lunganului” Pete din cartile lui Karl May .. cert e ca, asa cum zicea cineva mai sus, din declaratiile lui razbate numai ura si frustrare. Iar caracterul sau superior si “razvratit” se poate cerceta prin arhivele televiziunii, cand, huiduit la un meci de fotbal, in tribuna unui stadion de divizia “dz” fiind, a inceput sa raspunda cu injuraturi demne de “Mailatii din Dr.Taberei” sau “canalele din Dr.Taberei pline de aurolaci…”
  Cred ca suntem definiti de multe lucruri, iar cultura nu are neaparat pondere mai importanta ca altele.. modestie, bunatate, candoare, gentil-ism etc.. Faptul ca ai pe una, dar iti lipseste alta, iti revoca dreptul de a te aseza sus, pe un soclu, deasupra altora. Iar faptul ca nu poti rumega o critica cu atat mai mult iti stirbeste din aura pe care ai falsa parere ca o afisezi.
  Astept si accept cu stoicism injuraturile de rigoare. Nu imi lasati critica nepedepsita!

 51. @alegzandru

  Nu sunt Dinu Cornel, desi sa fiu sincer mi-as fi dorit asta foarte mult! Pe mine destinul m-a indreptat in alta parte, desi eram o foarte buna extrema dreapta stelista la grupa lui Fabian. Cei mai batrini ca tine stiu despre cine este vorba… ;)

  Daca tu crezi ca Dinu ar incerca sa intre pe blogul asta ca sa-ti raspunda eventual tie, te inseli amarnic! Inseamna ca nu numai ca nu-l cunosti pe Cornel Dinu dar nici macar nu ai incercat sa cunosti spiritul dinamovist la modul social-comportamental.
  Esti doar un alt ignorant ca atitia altii de pe aici. Si nimic altceva. Te deranjeaza faptul ca ma leg de cei din Dr.Taberei!? Pai cine-i de vina ca reprezentantii cei mai alesi ai subculturii de pe acest forum salasuiesc pe-acolo!? Daca ne luam macar dupa nick, nu-i asa!?

  Vorbesti de frustrarile lui Dinu pe un stadion , nu stiu care la modul declarativ personal si noi toti de-aici trebuie sa te credem pe cuvint ca asa e si nu altfel!? Hai sa fim seriosi! Cine esti tu sa dai verdicte!? Cine sunteti voi “astia din Dr.Taberei” ca sa atacati destine si comportammente umane care ar trebui sa va zgindare respectul si nu ura de tigani neadaptati!!?
  Ai vazut secvente cu suporterul roman agresat la Sofia!? Era un stelist mai negru ca Banel Ciordel care nu a apucat sa dea primul cu cutitul, nimic altceva…

  Vorbesti de-a valma de frustrari si de comoprtamente anapoda uitind sau ignorind cu buna stiinta ca asa cum eu i-am respectat intotdeauna pe Hagi sau Lacatus, asa si voi stelistii de aiurea aveti datoria intai sa respectacti fondul valoros al fotbalistilor nationali indiferent de culoarea tricolului purtat! :evil:

  Numai ca am sa-ti spun un secret , sa nu ne-auda nimeni: Tu nu pui baza pe morala si pe bun simt, nici macar cit o ceapa degerata! si stii de ce? Din lipsa de educatie! De-acasa si din societatea care te accepta asa ca un simplu inadaptat social.

  Dar n-am timp sa-ti raspund cum ai merita si chiar ma autocenzurez in acest sens. Si stii de ce? Pentru ca nu vreau sa fiu mizeria ce ne degradeaza scepticismul in materia de subzistenta La tine viata e doar o imbinare de chimie si stupoare! :mrgeen:

 52. anton
  pe 18 November 2007 12:52 pm
  de fiecare data cand iti citesc articolele sunt uluit de cat de rece si obiectiv esti si in acelasi timp spui totul relaxat si calm. Esti probabil cel mai bun ziarist din gsp! Felicitari!

  **********************

  AG iata ca ai parte si de oameni absolut uluiti!

  Pe linia celor scrise mai sus, incep sa cred ca ti-ai raspuns singur AG , dind dovada cum spuneam ca suntem cu totii niste sarlatani: supravietuim mereu problemelor noastre…. :lol:

 53. Am glumit desigur… ;)

  AG dear, si eu te consider un ziarist foarte bun si de aceea chiar amramas un pic surprins de acest atac oarecum ticalos la adresa lui Dinu Cornel!
  Cu ce a gresit acest om!? Ca a scris o carte!!?? :evil:

  Dar , pentru D-zeu, asta e un motiv de betie nu de injuratura! Macar de-ar scoate toate generatiile de fotbalisti cite o carte!

  Am avea bibliotecile mult mai pline de carti! Si mai goale de fulare caraghioase si de CD-uri cu manele… :mrgreen:

 54. Nu imi sta in fire sa intru in polemici pe comenturile gsp, e plin de viteji care injura din spatele monitorului.
  Sa raspund succint..
  Nu sunt din Dr Taberei, nici macar din Bucuresti. Nu sunt stelist cum ai zis, nici dinamovist si nici macar suporter al vreunei echipe din acelasi fost mic Paris.
  Nu poti sa te abtii sa nu jignesti vad, ce legatura am eu cu tiganii inadaptati?! Sunt de-al lui Mailat doar pentru ca am acceptat si perpetuat critica la adresa lui Cornel Dinu?
  Nu pun baza pe morala si pe bun simt? Cum asa? Ai ajuns sa ma cunosti din cateva randuri scrise aici, la modul impersonal si obiectiv? Pai tocmai aici e sensibil idolul tau, dupa cum sesiza pe buna dreptate AG. E moral sa lovesti in oameni cand deja sunt loviti din toate directiile? Poate e imoral, dar e de bun simt.
  Sunt lipsit de educatie? Tu vorbesti de valori, dar daca zici ca te-ai autocenzurat in versurile de mai sus, nici nu vreau sa ma gandesc ce educatie dovedesti cand nu o faci.
  Plus de asta, de ce simti nevoia stringenta sa il aperi pe “pagubit”? Sper ca nu te identifici cu Gil Renard din “Un admirator fanatic”. Sper ca nu inglobezi toate impuritatile pe care mi le-ai aruncat mie in ograda.

 55. @alegzandru

  Faptul ca nu faci parte din “fostul Mic Paris” nu-ti da dreptul la verdicte! Clar? Nu esti inca la nivelul unei personalitati europene de prim rang incit argumentele sa-i devina automat truisme existentiale!

  Daca esti in Marele Paris in gheto-urile Romei sau pe malurile Tamisei cu atit mai putin ai dreptul sa-l critici pe C.Dinu de pe pozitii de forta. Si acelasi lucru este valabil si cu mine. Ma cunosti!? Iti pun si eu aceeasi intrebare…
  Sunt satul de filozofi cu cutitul in dinti numai pentru ca nu mai sunt in Romania si au un computer acasa. Clar!? Nu mai sunt dispus sa accept critici tembele si strimbe numai pentru ca un blog este pur si simpu public. Abulicii ar trebui sa fie singurii caresa aiba acces la idei pentru ca le lasa asa cum sunt.
  In ceea ce te priveste doresc sa-ti reamintesc ca angoasa era ceva raspindita inca de pe vremea cavernelor. Daca nu stai in Dr.Taberei sau in Zabrautii Bucurestilor nu te face cu nimic mai destept. Neajunsul flozofiei e de afi prea usor indurat.

  Ei bine, eu te inghit cu noduri, dear! ;)

 56. Marco zice despre “omul-bun-la-toate”: Totdeauna am senzatia ca este intr-o incercare in forta de distragere a atentiei de la faptul ca a uitat sa-si puna pantaloni pe el.

  poate nu esti el, dar il imiti ad literam.. doar forma, fara fond.. nu transmiti, incerci doar sa ramai in discutie.. incerci sa rostesti niste clisee ca sa ascunzi lipsa argumentelor si a faptului ca divaghezi.. te-ai legat de locatia mea si ti-ai conturat tot discursul pe marginea chestiei asteia, deloc relevante.. am crezut ca esti o contraparte puternica, dar ai sfarsit prin a te dovedi a fi doar o copie a “procororului”..
  am iesit din polemica.
  numai bine! ;)

 57. jimerino2nd
  pe 18 November 2007 5:54 pm
  hai ca sunteti haiosi. micutule will…pana si tu esti haios. in felul tau isteric, dar haios.

  ==========================

  Venita de la tine aprecierile de “haios si isteric” sunt adevarate complimente! Le iau ca atare… ;)
  Orice problema profaneaza o taina: la rindul ei, problema e profanata de rezolvare… :mrgreen:

  Asa si cu C.Dinu. Il critica mirlanii si-l cinstesc un Luther, un Rousseau, un Bethooven, un Nietzsche, adica plebeianismul singuraticilor… ;)

 58. @alegzandru

  Ca sa faci polemica, dragul meu iti trebuie pregatire temeinica! Pe care tu stimabile , din pacate nu o ai! As putea spune acelasi lucru despre tine. Aceleasi referiri superficiale , cu caracter general, aceeasi ura de taran aratata fata de un om caruia tie nu ti-a gresit cu nimic! esti mai josnic decit vrei sa pari, esti mai fals decit o bancnota lipita cu scotch.
  Vreau sa fiu bine inteles! la modul in care l-ai atacat pe C.Dinu nu-ti face cinste, pentru ca evident nu ai dreptate. Polemica ta facuta cu o replica o data la 4-5 ore dupa ce ai cautat prin carti o replica mai de Doamne ajuta, nu e polemica ci patetism.
  Iar patetismul tradeaza mereu o profunzime de prost gust! Sper ca acum ai inteles ceva…

  Ma plictisesc aceste monologuri paralele… ;)

 59. @alegzandru

  ” …am crezut ca esti o contraparte puternica, dar ai sfarsit prin a te dovedi a fi doar o copie a “procororului”…”

  **********************

  M-ar onora teribil sa fiu o copie fidela a”procurorului” . Nu pot fi decit o umila prezenta discutabila a propriei mele existent….
  Fraza spusa de tine in sens peiorativ, imi dovedeste mie ca pe tine realul te imbolnaveste de astm.

  Esti astfel, din pacate spun, la fel de ticalos ca orice suporter tembel care pentru ideile lui fixe devine suferinta, neadevar sai dezastru al mintii in egala masura
  Close.

 60. jimerino2nd
  pe 18 November 2007 4:26 pm
  stiu eu! stiu eu! domnul dinu face la dinamo cam ce fac si eu la birou, cu mai putin succes.

  **********************

  Desi m-ai facut “isteric” confundind termenul de “istoric” cu o sticla de vin, te iert, c-asa e crestineste

  Am vrut numai sa-ti arat ca stau bine cu umorul si ca-ti acord nota 10 pentru replica de mai sus! OK! Asta a fost! Daca iau o hotarire in picioare, nu vreau sa ma intind si s-o anulez… :lol:

 61. @will
  merci pentru apreciere. esti un domn prea complicat. ma obosesti. serios. nu e o jignire. chiar am incercat sa te urmaresc si nu am reusit. cred ca d-aia nu sunt dinamovist…

 62. jimerino2nd
  pe 18 November 2007 9:27 pm
  @will
  poate isteric e mult spus. nu-ti imagina si tu chiar un d-ala legat si pe medicatie. sa zicem un pic exaltat. e mai bine?

  *******************

  Acum ca nu esti dinamovist , asta e! Nimeni nu e perfect!

  Ca sa fiu sincer eu m-am distrat teribil scriind pe acest blog. Uneori am ris cu lacrimi de raspunsurile celor care chiar m-au luat in serios. Chiar si tu ai patit rusinea asta… ;)
  Dar am procedat asa pentru ca intrasera pe blog prea multi mirlani cu aere de filozofi melancolici care l-au atact pe C.Dinu in mod indecent si nemeritat. Culmea e ca multi dintre ei chiar cred ca au dreptate!!?
  De-aia, astora carora le-au ceadat ratiunea sau ficatul, le spun in cel mai neaos mod stramosesc:

  Haolieo moo!
  Ale bachtalo!
  Nu C.Dinu Ci Banel Ciordel e valoare! Minca-v-as!

  Hai ca va las! M-am bizuit pe dialectica indolentei. Criticindu-l in mod nejustificat pe Dinu s-ar putea sa va vedeze ratiunea sau ficatul! :mrgreen:

 63. pe cat imi sta mie in putere sa iau pe cineva in serios…
  dar in ce priveste ficatul, daca imi va ceda, altele vor fi cauzele.
  cat despre nervi…

 64. ai prefera
  “deci ăăă, trebuie să dăm ăăă 100% pe teren, acum dăm 70% deci ne lipseşte ăăăă 40% deci este treaba antrenorului să mobileze ăsta să mobilizeze echipa deci eu cred că deci ne trebuie ceva nou să avem la echipă, un şoc adică, asta cred.”
  ???

  cit despre zenga, de data asta dinu are dreptate si chiar daca foloseste prea multe cuvinte si unele nelalocul lor, ideea e una singura si acceptata deja de prea multa lume: italianul e un antrenor slab si trebuie sa plece

  ma surprinde lipsa de originalitate in ultimele doua articole pe care le-am citit: despre iliescu si dinu, ai preluat cliseele obosite de catavencu, divertis, carcotasi s.a si le-ai imbalsamat un pic, in unele locuri cu prost gust

  hai noroc si la mai bine

  ps: citesti comentariile noi la articolele mai vechi?

 65. as avea nevoie de ajutor. trebuie sa far o lucrare cu tutlul “Matematica si sportul”
  Ma poate ajuta cineva? Ce analogii as putea sa fac intre cele doua????
  Multumesc

 66. nu ma indoiesc ca timpul liber pe care il aveti l-ati irosit.personajul la care va referiti nu merita osteneala, este cel mai urat caracter din cate am cunoscut.