in Sfatul bătrânilor

Oscaricale (2)

Am văzut încă două filme din listă.

„Doubt” este, după mine, cel care merita potul cel mare, dacă ar fi fost nominalizat. „Benjamin Button” sau, mai rău, „Slumdog Millionaire” se pot duce la culcare. E o dovadă de măiestrie în domeniu, cum poţi face un castel din surcele, dacă ştii să le aşezi. Sunt puţine personaje, dar bine construite. Locul desfăşurării, teoretic puţin ofertant, este un colegiu catolic. Meryl Streep şi Philip Seymour Hoffman încrucişează spadele tot timpul filmului.

Acum, sunt multe teme dragi Americii contemporane – abuzul sexual al preoţilor, discriminarea minorităţilor, fie că este vorba de culoare sau de orientare sexuală -, dar calitatea filmului te face să uiţi de faptul că el e făcut şi pentru a ţinti nişte premii.

„The Reader” e bunuţ, deşi genul acesta devine uşor plictisitor. Întrebarea este: ”De ce a fost nominalizată Kate Winslett la Globuri la premii secundare pentru acest rol?”.

Lista nominalizaţilor poate fi citită aici.

Deci zic aşa:

1. Cel mai bun film: Doubt – nu a fost nominalizat.

2. Actor în rol principal: Sean Penn (Milk) – nu va lua.

3. Actriţă în rol principal: Meryl Streep (Doubt) – sper.

4. Actor în rol secundar: Heath Ledger (Dark Knight) – Dumnezeu să-l ierte.

5. Actriţă în rol secundar: Viola Davis (Doubt) – a fost doar câteva minute pe ecran, dar suficient.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

72 Comments

  1. filmele despre pederasti au fost premiate in ultima vreme. Pentru CURajul cu care se abordeaza aceasta tema, pariez pe poponari.

  2. AG:
    Ne va placea sau nu, marele castigator va fi „Benjamin Button”, si-o sa explic de ce.
    – In primul rand, „Doubt” nu e nominalizat la categoria „Cel mai bun film” – c-asa au vrut membrii Comitetului de nominalizare. Deci avem de ales intre Milk si Frost/Nixon.
    – In al doilea rand, BB va obtine cele mai multe statuete, pt. simplul motiv ca e nominalizat la 13 categorii, spre deosebire de maxim 5 – Milk si Frost/Nixon.
    – In al treilea rand, crezi tu ca nu va invinge patetismul?
    – In fine, in al patrulea rand, cineva din familia Pitt-Jolie tot trebuie sa plece incarcat acasa. Mie mi-e teama sa nu-i sufle Angelina statueta Melissei Leo (aleasa mea) ori lui Meryl Streep (aleasa ta), ca la surprize de acest fel ne putem astepta. Personajul ales de tine mi-a placut si mie foarte mult, dar intre spiritual si social, asta din urma chiar ma sufoca.
    Si eu, iar daca-mi amintesc bine, si doc, am vrea ca Viola sa castige Oscarul pt. rol secundar feminin, iar Heath Ledger rol secundar masculin.

  3. mag
    A, nu ma indoiesc ca Benjy va fi principalul castigator, din aceleasi motive. De aia am si pus Doubt la castigatori ipotetici, ca e si imposibil.
    Un Oscar pentru Angie ar fi o insulta, vazand rolurile facute de Meryl si de Melissa (si mie mi-a placut).
    O alta intrebare: de ce Seymour Hoffman e nomnalizat la rol secundar masculin?

  4. @mag, Doubt e nomalizat pt cel mai bun film. E si pe imdb.

    n-am vazut decat B Button, deci nu pot sa fac comparatie. Mi s-a parut un film bine structurat, insa foarte foarte lung. A avut de toate, si desi usor de urmarit si de digerat, a fost prea lent. Partea buna e ideea cu care ramai dupa ce vezi filmul, o idee puternica: Fuck!, intr-o zi voi imbatrani si voi muri. Imi plac filmele cu tema “Memento mori”, pentru ca uneori tind sa cred ca voi trai pentru totdeauna si ca am tot timpul din lume.
    Desi un film bun, nu a fost cel mai bun pe care l-am vazut. Cel mai bun film al lui Brad Pitt pentru mine a fost “The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford”, un film exceptional care merita de departe Oscarul de anul trecut. “No Country for Old Men” a fost un haos total, din care cu greu se poate zice ca a inteles cineva ceva, insa care a luat Oscarul pentru ca unii din membrii Academiei nu pot accepta ca Westernul a murit.

  5. Pentru mine, ultimul Western a fost Unforgiven din 92, cu Clint Eastwood. Ii dau dreptate lui CTP in chestiunea asta. N-am vazut nici “Melquiades Estrada”, nici “Appaloosa”, dar daca sunt in genul “3:10 to Yuma”, atunci era Western-ului a apus. Nu ca ar fi ceva rau in asta.

  6. AG:
    Hai ca Seymour Hoffman si-a facut bine treaba, comparativ cu Robert Downey Jr., caruia ar trebui sa-i fie rusine sa mai iasa in lume.
    marius din iasi:
    Cele mai bune filme ale lui Pitt au fost „Meet Joe Black”, „Legendele toamnei” si Fight Club.
    “No Country for Old Men” a meritat Oscarul, trebuie sa-l ma vezi. „The Assassination…” e ok, mi-a placut, dar gandeste-te cate filme bune am avut nominalizate anul trecut. Si cate au castigat. Mai gandeste-te si ca Titanic a luat parca 7 statuete (nu mai stiu in ce an), asa ca gusturile Comitetului de nominalizare sunt discutabile…

  7. Da, Fight Club si Seven, foarte bune. Meat Joe Black, so, so. Insa pentru mine tot Assasination e cel mai bun. Cred e vorba cumva si circumstantele in care l-am urmarit. Titlul da de gol toata poveste, stiam de Jesse James, din care cauza cand l-am vazut aveam cele mai proaste asteptari. Am fost surprins insa de faptul ca desi stiam unde se duce poveste, am fost captivat de film, de personaje, de peisaje, si mai ales, de atentia pentru detalii. La No Country, dimpotriva, aveam asteptari foarte mari. Cred ca si asta afecteaza experienta urmaririi unui film. Mersi de recomadari, o sa le caut.

  8. AG:
    Da, ai dreptate cu Snatch, dar l-a eclipsat del Toro, cu mecla lui de cartofor cu camasa violet.

    N-am vazut „The Reader”, banuiam ca trebuie sa fie o plicticosenie de film, dar cred ca nominalizarea lui Kate Winslett la Glob a fost mai inspirata decat cu “Revolutionary Road”, (parca a si castigat, dar mie nu mi-a placut deloc, singurul rol jucat ok a fost cel al matematicianului nebun).

    Dar mai avem o catastrofa: “Happy-Go-Lucky” (ca despre „Defiance” am mai scris SA NU-L VEDETI!!! Eu m-am vindecat insa cu „Che-Argentina”, merita vazut pentru imagine, personaje, adevar istoric si, of course, Benicio Del Toro.

  9. La cel mai bun film eu merg pe “The Curious Case of Benjamin Button”. Filmul este superb. Nu cred ca are egal. Poate Slumdog sa-l intreaca, dar nu cred.

    Un alt film bun mai este Traitor, dar nici nu cred ca a fost nominalizat. hmm

    Iar lui Heath sunt aproape convins ca i se va acorda un Oscar.

  10. AG:
    Ca sa ma autocitez ( e la moda):

    #
    doctor demonicus-sabbaticus
    pe 23 January 2009 10:45 pm

    mag:
    Doubt e o bucata foarte, foarte solida. Absolut toti cei implicati au prestat impecabil. Intr-un film de 104 minute e stransa foarte multa tensiune ( in low key). Eu am o mare slabiciune pentru filmele care nu fac “burti” in dezvoltarea narativa. Doubt e compact, precis si right on the spot. Se cunoaste ca are in spate o piesa de teatru foarte buna. Ritmul dramatic de acolo e extras si a fost excelent transplantat in limbaj cinematografic. Minimalism de foarte buna calitate si fara sa fie cautat.

    The chemistry between Meryl Streep si Philip Seymour Hoffman e incredibila. Amy Adams si mai ales Viola Davis arata ce inseamna cu adevarat rol secundar. Viola cel putin e absolut spectaculoasa in cele cel mult 10 minute in care apare. Foarte bun castingul!
    Overall e un film foarte bun.

  11. Danzimu:
    Povestea lui Benjamin Button e lunga si previzibila. Filmul e bun la machiaj, regie artistică si cam atat.
    “Slumdog Millionaire” va fi imbatabil la imagine.

    AG:
    Fara concurenta va fi “In Bruges” la Cel mai bun scenariu original, si ma bucur pentru el. Eu i-as fi dat o nominalizare lui Colin Farrell si la cel mai bun actor – nu doar asa, de sanchi, ci pt. A avut un rol de compozitie pe care l-a jucat chiar foarte bine.
    De ce nu spui nimic despre „Wall-E”? E o poveste emotionanta si are si mesaj misto, plus muzica. N-are contracandidat la animatie.

    doc:
    Am amintit si eu de tine.

  12. Mag,
    pai tocmai de asta filmul e atat de bun. fiindca e previzibil si cu toate astea te tine 3 ore lipit de ecran. :)

    assasination of Jesse james by bla bla bla era previzibil inca de a intra in cinematograf si cu toate astea a fost un film f bun. cassey affleck a fost genial in filmul asta.

    sunt o groaza de filme care sunt previzibile in ziua de azi, iar dupa 30 minute incepi sa casti :)

  13. mag:
    Eu nu inteleg de ce toata lumea cade in extaz in fata imaginii din Slumdog. Daca vezi Trainspotting ( filmul adevarat al lui Danny Boyle) recunosti reteta imediat.

  14. doc:
    Vorbim despre filmele nominalizate. Da-mi tu altul care va castiga la imagine.
    Trainspotting a fost un film pe care l-am vazut cu mare dificultate, m-a afectat din primele imagini. Un film despre care mi-e greu sa vorbesc si acum.

    M-ai nimerit cu arta industriala din „Manufactures Landscape” (plus mesajul puternic si muzica). Mai am de vazut Samsara dintre filmele recomandate de tine (e pe modelul „Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring” al lui Kim Ki-duk? Nu-mi spune, lasa-ma sa-l vad.
    Azi dimineata (intr-o insomnie de la ora 5 la 7) am revazut „Dolls” al lui Takeshi Kitano, care m-a intristat ca de fiecare data. Imi plac foarte mult imaginile din acest film.

  15. Danizmu
    Nu mai stiu daca am vazut Traitor. A, ba da, sinistru.
    Slumdog e vazubil, dar e un Bollywood corcit cu soap-urile americane de actiune.
    Benjy e moarte lunga (de la coada la cap :D )
    Doc
    Asa m-am plictisit de retete! Mai ales de cele ale lui Ritchie! BTW, ai vazut Sumers Town, al lui Meadows?
    mag
    N-am vazut Wall-E. In Bruges mi-a placut si mie si sper ca va fi premiat la scenariu original.

  16. AG:
    Traitor e, intr-adevar, o sinistrosenie din care n-am putut vedea 20 de minute. Trebuie sa vezi Wall-E, o sa te surprinda, numai daca nu esti cumva de piatra, dar nu cred.

  17. ca un vechi fan de sci-fi, sa stii ca wall-e nu m-a dat pe spate. Sigur, e cel mai bun dintre cele 3 nominalizate, dar mi s-a parut prea happy pentru gustul meu. Intr-un fel a vrut sa transmita un mesaj serios si grav, apoi a vrut sa fie copilaros, naiv. Mi s-a parut educativ, in genul Captain Planet. Nu stiu, cred ca sunt de piatra.
    Apropo de sci fi, urmareste cineva BSG?

  18. marius din iasi:
    Sa stii ca “a fi copilaros” e o mare calitate chiar si pentru oameni. Nu devii; esti, ori nu esti. Tu sigur esti de piatra, dar asta ti-ar putea asigura un avantaj.

  19. AG:
    Kitano tocmai de asta e interesant. You never know…
    Incearca Encounters at the End of the World documentarul lui Werner Herzog. E nominalizat anul asta la Oscar.

  20. doc:
    Mi-au placut si Hana-bi, si Zatoichi, restul filmelor lui nu le-am gasit.
    O sa incerc toate documentarele nominalizate, dar asta e marea drama a vietii mele: nu le gasesc, pentru simplul motiv ca nu au aparut inca. Si asa am mari dificultati sa-mi procur filmele noi, pentru ca nu prea au aparut in comert, si nici n-am timp sa bantui dupa ele. Oricum, iti multumesc mult pentru recomandari, merg la sigur cu tine, imi economisesc timp pretios.

  21. @doctor
    Doamne, sunt complet prins de BSG… am asteptat 9 luni sa inceapa ultimele 10 episoada, ne-au lasat cu vrejeala aia cu ultimul Cylon. Acuma nu vreau decat sa se termine sa scap. Sa inteleg si eu la ce m-am uitat in ultimii 5 ani. :)

  22. Astazi a murit unul dintre marii scriitori americani contemporani, John Updike.
    Sa-l ierte Dumnezeu.
    Cine a citit Brazil, The Witches of Eastwick sau The Centaur, are de ce sa-l regrete pe batranul John.

  23. @AG

    de ce a fost nominalizata kate winslet? … pt ca nu putea sa ia 2 la actrita principala…eu nam vaz inca nici un film din lista, mai putin dark knight…dar sunt convins ca kate winslet joaca excelent, pt ca e o actrita excelenta…indiferent dak ti se pare sau nu plictisitoare sau nu, este f buna…credema :P … referitor la the reader…am citit si studiat cartea (der vorleser) in liceu. si dak ai cunostiinte necesare, poti ajunge la concluzia ca e foarte, kiar extrem de interesanta si versatila in subiecte. referitor la film, nu stiu…ca nu lam vazut…prob cum viatza bate filmu, asa si cartea bate filmu :)

  24. AG:
    Daca ti-a placut „Bin Jip-3 Iron” o sa fii de-a dreptul incantat de „Spring, Summer, Fall, Winter…and Spring” (2003), apoi de „Breath“ (2008), „The Coast Guard” (2002), „Samaritan Girl” ( 2004) si de mai violentele „Wild Animals”, „Bad Guy”, „The Isle”, „The Bow” si „Real Fiction”. Le-am scris in ordinea in care mi-au placut mie, dar ai incredere, o sa-ti placa si tie. (daca ai dificultati in a ti le procura, ia legatura cu mine prin mail)
    Si eu am vazut prima data Bin Jip, apoi am citit despre Kim Ki-duk si am aflat ca si-a castigat existenta pe la Paris, un timp, vanzand portrete desenate pe strada sau picturi. Am vazut apoi „The Coast Guard” si mi-a placut abordarea problemei granitei dintre Coreea de Sud si ce de Nord. Dar Ki-Duk mi-a ramas pe veci in suflet cu „Spring, Summer…”, un film ce nu trebuie ratat sub nicio forma. De altfel, toate cele 15 filme ale lui merita vazute. Sunt capodopere de imagine, sunt portrete ale suferintei si sunt aproape lipsite de dialog.

  25. AG:
    Despre Slumdog Millionaire

    Da, asta e partea trista a filmului – dar si a realitatii. Nu m-a dat pe spate filmul in sine, cat imaginile acelea cu munti de gunoi si batalia pentru o gura de mancare. Pareau filmate pe viu, nu cred ca a fost necesar un platou de filmare. Imi plac (desi suna ca dracu’) filmele cu teme sociale, si mai ales povesti de viata vazute cu ochi de copii. Sunt greu de realizat, dar au impact mai mare decat orice lobby.
    Pe mine ma ucide si orice stire despre copiii soldati
    http://www.descopera.ro/cultura/3565942-copiii-soldati-razboiul-inocenta-si-nebunia

  26. doc:
    Da, e o veste trista, cu atat mai mult cu cat a avut de indurat acel pacatos cancer la plamani. Dumnezeu sa-l ierte.

  27. Daca mai ploua mult, orasul asta nu va putea fi parcurs decat pe jos. De mult n-am mai prins atatea masini – nu bara la bara, ci semafor la semafor

  28. Am vazut Slumdog, de pe ODC, recunosc. Nu ca mi-ar parea rau, dupa stirea asta. E aproape ironic ca producatorii unui film a carui tema e exploatarea saracilor, sa prosteasca si ei aceiasi saraci despre care face filmul… Si adevarul e ca nu ei sunt de vina de soarta acelor oameni. Asta e lumea. Insa ar fi putut sa le dea un milion (ca-n film), sa le fi schimbat viata, la ce incasari a avut.
    Bun… Despre film. Surpinzator de bun. A.G., cred ca gresesti cand spui ca e un “Bollywood corcit” (remarca destul de rasista). Mie mi-a adus mai degraba aminte de “Cidade de Deus”, decat de Bollywood. Ultimul dans (ala cu creditele) a fost doar un omagiu. Puncte tari: nici o vedeta hollywoodiana (ergo, se pot face filme bune si fara vedete de 20 milioane pe film, ci cu actori platiti cu un logan :) ), actorii isi fac treaba foarte bine, ritmul e alert, povestea te prinde, sparge unele clisee americane (cand Salem scoate pistolul, eram sigur, dupa cate filme vazusem, ca o sa se piarda, fiind doar un copil. Am simtit o imensa satisfactie sa vad ca povestea se duce in directia opusa.), are ceva din Ciudad de Deus, si chiar din Filantropica, si e chiar si o poveste frumoasa de dragoste (desi nu asta e ceea ce atrage la filmul asta). Puncte slabe: finalul e prea happy pentru gustul meu (nu chiar ca la nivelul Wall-e – :P mag), si treaba cu emisiunea vrei sa fii miliardar, chiar daca capata un sens la sfarsit, as fi preferat doar povestea din background. Concluzii: Slamdog Millionare e un ‘must see’ al anului, pentru mine e mai bun decat B. Button, insa luati-l de pe net, pentru ca producatorii sunt niste marlani.

  29. Bey frati si surori, voi vazurati trilogia lui Deepa Mehta: Fire(1996), Earth (1998) si Water (2005)? Dar Salaam Bombay! (1988) al lui Mira Nair? Hai sale comparam cu Slumdog.

  30. marius din iasi:
    Treaba ta, dar Wall-e e cel mai frumos dintre Pixar-uri.
    TRebuie sa vezi “Gomorra” si “Tropa de elite”, ambele din 2008, sunt pe stilul tau, o sa-ti placa (si pe mine m-au lovit, desi sunt cam dure). Dar hai sa nu exageram cu compararea lui Slumdog cu Citade de Deus. Fii atent si la ce spune doc, ai numai de castigat

  31. marius din iasi:
    Treaba ta, dar Wall-e e cel mai frumos dintre Pixar-uri.
    TRebuie sa vezi “Gomorra” si “Tropa de elite”, ambele din 2008, sunt pe stilul tau, o sa-ti placa (si pe mine m-au lovit, desi sunt cam dure pt gustul meu). Dar hai sa nu exageram cu compararea lui Slumdog cu Citade de Deus. Fii atent si la ce spune doc, vei avea numai de castigat.

  32. mag:
    Mie mi-a placut Wall-E. E simpatic foc. M-am cam saturat de ursi luptatori si sobolani bucatari. Era nevoie de o schimbare. E adevarat ca am vazut filmul in avion cand zburam peste Atlantic. E posibil ca, contextul sa influenteze mult perceptia :D

  33. doc:
    Ce mult mi-a placut Water! Si Fire, si Earth, dar Water – cel mai mult! Ai dreptate, Deepa Mehta e genial, dar nu m-am gandit sa compar Slumdog cu nimic, si cred ca aici am gresit. Dar nu ma mai certa.

  34. @mag, chiar nu ai vazut nici o asemanare cu Cidade de Deus… copii orfani, saracie, fratele cel mare devine gangster, fratele cel mic e mai firav, mai sensibil, fratele cel mare se sacrfica in final, cerandu-i iertare… povestea de dragoste…. violenta… chiar nu e nici o asemanare?
    In rest, eu incerc sa urmaresc filme bune, insa nu unt atat de stiutor in istroria cinematografica. in general, urmaresc filme mainstream, asa incat cand imi spuneti de unele filme, recunosc ca nu le-am vazut, nu pot sa fac o comparatie, nu sunt atat de avizat. Dar, pentru publicul general, din care cred ca fac si eu parte, acest gen de filme sunt un pas inainte. Eu cred ca e un film bun, probabil au fost si altele din acest gen, cu povesti asemanatoare mai bune, insa pentru publicul larg acest film e o noutate.

  35. marius:
    Acusi vazui ce zici despre Slumdog. E parerea ta si o respect. Am o singura observatie. De la Ladri di biciclette al lui Vittorio De Sica se stie ca nu ai nevoie de vedete pentru a face o capodopera. De fapt, asa cum se vede in cazul lui Lamberto Maggiorani, nici macar nu ai nevoie de actori. :D

  36. marius:
    Da. Este o asemanare Dar daca ai vazut filmele indiene clasice ( Lantul Amintirilor , Vagabondul, Vandana, Drgostea are mai multe fete), desi cred ca esti prea tanar pentru asta, o sa recunosti imediat cliseele din Slumdog. Repet: filmul nu e prost, e chiar mai bun decat ma asteptam eu sa fie, dar pare refreshing si pentru ca publicul din US nu e obisnuit prea mult cu reteta indiana. Parerea mea.

  37. marius:
    “copii orfani, saracie, fratele cel mare devine gangster, fratele cel mic e mai firav, mai sensibil, fratele cel mare se sacrfica in final, cerandu-i iertare… povestea de dragoste…. violenta”
    O sa le gasesti pe toate in filmele despre care iti ziceam mai sus. Ilustrate mai prost, cu regie slaba+ cantece si dansuri, dar tematica e aceeasi. Marele merit al lui Danny Boyle e ca a reusit sa nu produca un film 100% cliseu.

  38. doc:
    Cu “Ladri di biciclette” ma omorasi, dar ce zici de baietelul din Dodeska-den, care visa impreuna cu tatal sau la o casa? Tot timpul am facut legatura intre cei doi copii.

  39. mag:
    Zic ca da :D Plusez cu baietelul din Kolja al lui Jan Sverak si cei 2 baieti din The Return al lui Zvyagintsev :D

  40. doc:
    N-am vazut filmele indiene enumerate de tine (desi parca fura lansate in adolescenta mea), dar stiu ca sunt celebre – cel putin Vandana si Vagabondul. Si mai era parca Raj Kapour un actor si Narghita o cantareata. Bleah, ce tiganie! Eu „prindeam” pe vremea aia 3 posturi tv sarbesti si vedeam emisiuni gen „Filmski maraton”, cu 3 zile si 3 nopti de filme de nota 10 difuzate non-stop (cam pleonasm). Atunci – prin ’85 – tin minte ca am vazut „Ultimul tango la Paris”, asa ca filmele indiene care sufocau cinematografele nu ma interesau. A, si tot la televiziunea iugoslava am auzit pt. prima data termenul „sponsor”. In fine, am avut parte de o perioada interesanta, din care imi amintesc filmul lui Kusturica „Dom za vesanje”, serialuyl „Twin Peaks”, Live 8 din ’85 tranmis in direct – cu Bob Geldof, Fredie Mercury etc -, trupa rock a lui Goran Bregovic „Bijelo Dugme” pe care o urmaream si aveam albumele cu toti cei 4 solisti pe care i-a avut de-a lungul timpului…
    Hai ca m-a lovit melancolia

  41. nu stiu, eu sincer n-am vazut filme indiene asemanatoare… ce stiu de bollywood e ce mai dau astia pe la national tv, dar acolo aia is tot timpul bogati, toti se indragostesc, se stramba, danseaza si canta. Poate or fi din noua generatie de la Bollywood. Ca ma si gandeam ca uite ce ipocrizie, filme indiene numai cu bogati, nici o tenta sociala nimic, la fel ca aia cu telenovelele din Venezuela.

  42. doc:
    Ingrozitor de trist The Return ala. Pentru faptul ca acei copii nu afla in final daca omul acela era sau nu tatal lor.

  43. doc:
    Da’ ce zici de Oskar din Toba de tinichea?
    Pe urma, daca vrei, trecem la portretizarea unor figuri gen “Fefeleaga”, din “Nunta de piatra” – cat de mult mi-a placut acel film (dar si chipurile lui Agarbiceanu), cu secventa vanzarii calului Bator la targ, cand intoarce capul dupa ea, ca un repros
    Nu stiu ce mi-a venit

  44. If it’s on your mouth then you most likely got it from itnocennly kissing a family member or friend that has cold sores during child hood, many people contract HSV1 this way it’s actually what causes cold sores (oral herpes) and they are very common to have on the mouth. Cold sores don’t commonly come from having sex.You can kiss her or give her oral sex when you have absolutely NO signs or symptoms of an out break. Herpes is more contagious while there is any signs of an out break, but you do have a slight chance of passing it when you don’t have an out break. This is because of viral shedding which is spreading herpes when you don’t have symptoms. Viral shedding usually happens around the time of and in between out breaks. Viral shedding usually happens for a small number of days out of the year, but it’s unpredictable even to you. If you do get a cold sore or break out wait until it’s completely gone then wait a few more days to kiss her or give her oral sex.