in Sfatul bătrânilor

Patru thrillere spaniole de văzut

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Deseori navighez pe Internet în căutarea unor filme bune și mai puțin cunoscute. Uneori, le și găsesc :) . Dacă data trecută v-am recomandat niște tragicomedii clasice italiene, acum aș vrea să vă prezint câteva thrillere spaniole. 

1. “El cuerpo” (Corpul) – 2012. Într-o noapte, trupul unei femei ucise dispare de la morgă. Pe înregistrarea unei camere video de interior, portarul morgii este văzut fugind din clădire, urmând ca apoi să fie lovit de o mașină. Soțul văduv – care este și cel care și-a ucis soția – este adus la fața locului. Vă spun din start: nu veți ghici cheia acestui mister.

2. „La noche de los girasoles” (Noaptea florilor de soare) – 2006. Poveștile mai multor personaje se înlănțuie într-un mod tragic. Trei speologi ajung într-un sătuc aproape pustiu, pentru a cerceta o peșteră. Filmul crește încet și piesele de puzzle se lipesc. Vicente Romero, actorul care-l interpretează pe polițistul cel tânăr, joacă foarte bine și-l puteți vedea și-n următorul film.

3. “Celda 211” (Celula 211) – 2009. Ăsta e un film care nu ia prizonieri. Un gardian aflat în prima zi de serviciu este prins de o revoltă a deținuților în interiorul închisorii. Intensitatea crește cu fiecare minut. Nu ratați acest film.

4. “Mientras duermes” (În timp ce dormi) – 2011. Cel care în filmul anterior interpreta excelent rolul șefului de bandă din pușcărie, Luis Tosar, face aici un rol diferit: al unui portar de bloc care își face loc în viețile celor din clădire, un stalker care o pândește pe vesela sa vecină. Filmul are ceva din alunecarea de reptilă din “Funny games” al lui Haneke.

P.S. Dacă știți thrillere bune și mai puțin cunoscute, așterneți-le aici! Mulțumesc :)

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

17 Comments

  1. Sincer, nu-mi amintesc alt film la care să fi deschis sticla cu apă și să rămân 40 de minute cu capacul în mână.