in Filme, Recomandări

Filme bune și puțin cunoscute. Robot & Frank (2012)

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Cele mai profunde lucruri se spun în glumă. Iar realismul magic ne-a învățat că poți exagera oricât, dacă găsești tonul potrivit. Poți povesti, de pildă, despre un inorog roz care plutea peste Calea Victoriei, dacă o spui cu tonul cu care te-ai referi la un cățel colindând pe Avrig, povestea va fi acceptată și asimilată drept posibilă. 

Premisa filmului Robot & Frank (2012) nu este chiar una exagerată pe cât părea atunci, la realizarea sa de acum șase ani. Din 2012 până astăzi, au apărut pe piață o sumedenie de roboți personali, din ce în ce mai performanți.

Un bătrân ce are un început de demență senilă (Frank Langella), fost spărgător, care trăiește singur în căsuța lui din munți, primește cadou de la fiul lui un robot umanoid pe post de asistent personal. La început, bătrânul nu vrea să audă de noul lui ajutor, dar curând cei doi devin nedespărțiți și chiar pun la cale un jaf original.

Frank  Langella este unul dintre foarte puținii actori buni care s-au lansat la bătrânețe. Până la excelentul Frost/Nixon (2008), rol pentru care a primit o nominalizare la Premiul Oscar, la 70 de ani, Langella era mai degrabă cunoscut ca actor de teatru. Un alt rol bun făcuse cu un an înainte, în filmul Starting Out in the Evening. În rolurile secundare sunt Susan Sarandon, James Marsden și Liv Tyler.

La suprafață, Robot & Frank (observați că robotul e primul în titlu?) este doar un film simpatic, o comedie de acțiune. În profunzime, e un film despre singurătate și golurile pe care tehnologia, în ultimă instanță, nu le poate umple.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. L-am vazut, e tare, din fericire a fost dat de multe ori pe HBO, ceea ce nu se intampla des cu filmele astea bune si mai putin cunoscute :) FL a fost ok si in Good Night, and Good Luck, desi n-a avut un rol central. Nu?

  2. Și eu am văzut filmul acum câțiva ani. Chiar dacă la prima vedere nu pare cine știe ce, este chiar un film cu o poveste foarte bună. Nu se remarcă prin efecte speciale.