in Shots

A Fight at the Opera

robert-longo-frank-and-glennDacă ne putem certa la Operă, înseamnă că ne putem certa oriunde: la grupul de terapie, la priveghi, când ne bronzăm pe saltea în largul mării, în timpul unei operații pe cord deschis sau în somn.

Românii se pot lua de păr și dacă sunt de aceeași părere sau mai ales atunci. Când cineva îți dă dreptate înseamnă că și-a însușit opinia ta. În ce scop? Cine l-a trimis?

Nevoia de inamici o întrece pe cea de prieteni. De-aia folclorul nostru dospește de paranoia. Avem dușmani nu doar în manele, ci și în toate baladele sau doinele. Tuturor personajelor bune li s-a pus gând rău. Apropo, cum să-i spui unei oi că tovarășii tăi vor să te omoare? Nu e de glumă, omul chiar trebuia internat urgent; poate despre asta și vorbeau ceilalți ciobani.

De aceea ne certăm chiar și la Operă: e dovada unei neliniști profund creatoare. Omul care face puțin strigă cel mai tare. În curând, din primele rânduri se va urla: „Huo, Rossini!”, iar de la lojă se va răspunde: „Muie Verdi! Muie Verdi!”.

Tu ce zici?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Scandalul si imbrancelile, injuraturile si afurisenia la moaste si apa sfintita sunt ca scandalul de la Opera – marturiile clare ca, in ciuda calendarului, suntem in continuare in evul mediu mitocanesc, din care nu vom iesi, caci n-am auzit de inchisoarea pentru habotnici, nesimtiti sau inculti :)

  2. Cum ? …Daca e adus pe ,, pile ” , fără audiție si cu un CV , mai subțire ca al tău …..iei bani mai putini , si ți se reproșează ca vorbești in romană .
    Unii cu demnitate au plecat si … atât
    Fiecare înțelege ce vrea : ca nu ne apreciem valorile sau ii apreciem pe străini mai mult ?

  3. Nu e o situație singulara . Greva au făcut si cei de la Royal in 2014 , ca aveau prea multe spectacole si erau stresați .
    Asa sunt artiștii , totul e sa nu țină revendicările de clarificarea DNA , ca in rest si aici ca la …Tarom, tot pe banii noștri