in Sfatul bătrânilor

Cum ne apărăm locurile de parcare

fightȘtergătorul de parbriz ridicat e semnul de netăgăduit al proprietății și, totodată, strănepotul T-ului de parcare. Timp de mulţi ani, se chema că eşti om serios doar dacă mașina ta avea loc rezervat, unul foarte asemănător cu cel de veci al omului, delimitat de acea cruce neterminată. În rest, tu puteai dormi și între tomberoane: dacă mașina avea loc, în bloc erai privit cu respect. 

În anii care-au urmat, după dispariția T-ului, omul a trebuit să ia situația în propriile mâini. Celui ce-ți ocupa locul îi puteai transmite mesajul prin metode subtile precum tăierea pneurilor, zgârierea caroseriei sau, în cazuri extreme, prin stropirea ei cu acid. A urmat bilețelul în care i se punea uzurpatorului în vedere că a greșit. Astăzi, îi lăsăm ridicate ștergătoarele de parbriz, ca și cum însăși mașina și-ar înălța sprâncenele, mirată de ce gest infam a putut comite stăpânul, parcând pe respectivul loc. E ca un mic semn mafiot. N-am înțeles totuși niciodată ce obține cineva ridicând astfel ștergătoarele: de obicei, cel care a parcat unde nu trebuia se află acolo ocazional și nu va mai reveni, pentru a avea ocazia să învețe lecția pe care i-ai transmis-o.

Din asta se vede totuși  că evoluăm continuu ca popor: suntem mai buni, mai răbdători, mai civilizați. Peste câțiva ani, va exista o aplicație de mobil prin care, cu o dronă, vom putea arunca discret în aer, din alt oraș, racheta care ne-a ocupat locul, cu tot cu pilot.

Tu ce zici?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.