Serena Williams – Simona Halep 6-2, 4-6, 6-3.
Să joci tenis cu Serena Williams e ca și cum te-ai duce în pădure să te bați cu ursul. Dacă te prinde, te strânge în brațe până te face fărâme. Asta a părut că vrea Simona Halep în primul set a meciului din sferturile de la US Open: să țină calea ursului. Ca urmare, a ajuns rapid să fie condusă cu 0-3, iar un prim moment important al meciului s-a consumat când a fost foarte aproape să egaleze la 3, dar a ratat.
La 6-2, 1-0 și 40-0 pentru Serena Williams, ceva s-a schimbat însă în jocul Simonei. Pur și simplu, a început să se țină de plan – schimburi lungi, mingi pe fundul terenului, majoritatea orientate căre reverul adversarei – și asta a dat roade. Iritată de înțepăturile de albină, Serena a început să greșească.
Game-ul al zecelea al setului, la 5-4 pentru Simona, a fost unul memorabil, tensionat ca un episod din “Breaking Bad”, cu 5 mingi de set irosite de Simona, dar și cu 7 mingi de break salvate.
În setul secund s-a jucat cel mai bun tenis feminin posibil azi pe această planetă. Ce să faci însă împotriva unei persoane al cărei serviciu ar putea fi amendat pentru exces de viteză pe orice autostradă a lumii? În setul al treilea, americancei i-a ieșit totul. Această mare jucătoare în jurul căreia tenisul feminin gravitează nu doar de 187 săptămâni consecutive, de când e numărul 1, ci parcă de o viață – poate fi alăturată doar lui Steffi Graf, cea al cărei record de Grand Slam-uri câștigate probabil că îl va depăși în curând.
Iar Simona a făcut în fața ei un meci mare. Ca să o învingă pe Serena Williams, ar fi trebuit să facă însă un meci perfect.
Felicitari Simonei, a facut un meci foarte bun.
Go Simo, go!
SuperSimo is just sublime !
Nene, dar ce meci! La un moment, la ambele jucătoare se vedeau și îndârjire, și emoții, și plăcere. Păcat că Simona n-a egalat la 3 în primul set și că n-a luat primul game din setul 3.
Au trecut 3 ani de cind ai scris despre sasezero saseunu cu kirilenko pe care l-am vazut toti pe dodgy streams si ne bucuram intr-un fel ca nu stiu toti prostii de ea . Si tot ne inflacareaza , si tot ne trezim noaptea pentru ea . Uneori mai pierde si atunci o iubim si mai mult coz she’s so beautiful and she’s got a great heart .
Leka nost deta
Ma bucur ca, in fine, citesc un comentariu echilibrat, fara ironii ieftine, fara indarjire, obiectiv si de bun-simt. Multumesc, Adrian Georgescu.
Serena e o mare sportivă, de câte ori o văd mi-l amintesc pe marele Lance Armstrong care a dominat la fel de autoritar.
Lance Armstrong a pierdut tot…cel putin asa zice istoria. Este ff posibil ca dupa niste dozari hormonale si cu Serena sa se intample la fel.
Pe trisoarea rusoaica sper sa n-o mai vedem vreodata iar ghetto girl ar cam fi cazul sa ne spuna si ea good bye . Asa vom avea in fine un level playing field more or less . Cu malace rezonabile se descurca Simo .
Simona a fost toreadorul, Pliskova matadorul… team work!
Serena a fost terminata dupa meciul cu Simona, altfel Pliskova nu avea sanse. Simona ar fi pierdut si ea cu Pliskova, din cauza ca nu s-ar fi recuperat la timp.
Simona va fi , foarte curind , conquistador .
Si a venit Karolina !!
Karolina are sigur cel de-al doulea serviciu din Wta dupa viteza si constanta. Daca nu chiar cu viteze egale ca si Serena la primul servici intrat. Si vedem ce slaba este. Meteahna Karolinei este ca nu are conditie fizica si cateodata refuza sa alerge dupa mingiile laterale. Si va fi finala Karolinei la noapte. Pana atunci sa uram bun venit noului nr 1, Kerber.
Apropo, vreun comment legat de figuratia de aseara al lui Le Monf? :-)
@kellusan:
Am înțeles chiar că (,) Karolina ar avea serviciu peste cel al Serenei. Mă înșel?
Nu-mi plac musculoşii din tenis.
Aşa cum nu’l înght pe Nadal nu mă dau în vânt nici după Serena
dar cred că va trece multă vreme până să mai apară un lider atât de autoritar.
În fond e mai puţin talentată ca soră’sa, dar e de o ambiţie şi o tenacitate rar întâlnită. De asta a şi tras de ea dincolo de limite în înceracarea de a doborî toate recordurile.
Dacă o dă iar în bară la Singapore cred că se va retrage.
Cât despre Simona, luptă admirabil, face mingi fantastice, dar joacă liniar şi previzibil. Ar trebui să antreneze slice-urile, scurtele şi loburile şi să’ncerce să ascundă şi ea direcţia loviturii, altfel multă alergătură în zadar.
Oricum rămâne o jucătoare de top, cea mai bună româncă, pe care o iubim şi o susţinem necondiţionat, chiar şi atunci când joacă mai slab.
Să ne bucurăm că reprezintă în continuare România, nu ca lungul şir de estice care sau dezis(ele sau părinţii) de ex-Iugoslavia, fosta URSS, Cehoslovacia sau Polonia.
Apropo, n’am nici o umbră de simpatie pentru de Amorim, Eric şi ceilalţi şi sunt împotriva naturalizărilor. Pe cine vrem să păcălim ?
O să se ajungă la ridicolul de la ping-pong unde vreo 40 de chinezoaice, binişor trecute de prima tinereţe, au reprezentat la Rio nu ştiu cîte naţiuni de pe tot globul. Qui prodest ?