in Publicitate

Metode stranii de antrenament

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

1. Guardiola: „Bagă mingea în cazan!”.

Credeați că tiki-taka s-a născut cu una, cu două? Unul dintre exercițiile favorite ale lui Guardiola este o metodă pentru îmbunătățirea controlului, a jocului colectiv și a paselor din prima. (Vezi aici cum a îmbunătățit acest gen de antrenamente eficiența celor de la City).  Participă mai mulți jucători și regulile sunt ca mingea să nu atingă solul și să fie introdusă într-un cazan cu orice parte a trupului de deasupra taliei.

2. Alberto Zaccheroni: Emisfere elastice și bare.

Japanese football trainingPe când italianul antrena selecționata Japoniei, la World Cup 2014, a folosit așa numitele Bosu Balls. Numele vine de la „both sides up” și sunt emisfere elastice care folosesc, printre altele, la antrenarea tendoanelor, la întărirea unor mușchi ce acționează în timpul rotirilor de trunchi, la concentrarea asupra posturii trupului în timpul alergării.

3. Nigel Clough: „Împinge cărămida pe fundul bazinului!”.

Mijlocașul Robbie Savage, care a lucrat sub comanda lui Clough la Derby County, a povestit care era una dintre metodele preferate de antrenament ale acestuia. Pe scurt: așeza pe fundul unui bazin de înot lung de 25 de metri, lângă unul din pereți. Jucătorul se scufundă și împinge cărămida de-a lungul podelei spre peretele opus. Când are nevoie de aer, revine la suprafață, apoi revine și împinge cărămida până ce o duce lângă peretele opus. „Era unul dintre exercițiile pe care le detestam și de la care căutam mereu să mă sustrag”, a povestit Savage, unul dintre cei mai bine pregătiți din punct de vedere fizic fotbaliști care au jucat în Premier League.

4. Glenn Hoddle: „Rotiți-vă pe teren în sens antiorar!”.

Înaintea meciurilor de la World Cup 1998, selecționerul Angliei Glenn Hoddle a lucrat cu jucătorii mai mult pe partea spirituală a lucrurilor decât pe cea fizică. Responsabilă cu pregătirea spirituală a echipei era o gospodină și o vindecătoare cu ajutorul credinței din Berkshire, Eileen Drewery, care a exercitat mulți ani o mare influență asupra lui Hoddle. În cartea sa intitulată „Red”, fostul fundaș Gary Neville a povestit câteva episoade din timpul antrenamentelor. Înaintea partidelor, selecționerul „mergea printre jucători , strângându-le mâinile și așezându-le palma deasupra inimii”. Înaintea optimii eliminatorii disputate împotriva Argentinei, Hoddle a cerut membrilor staff-ului să meargă pe teren în sens antiorar, pentru a crea energie pozitivă.

În ciuda acestui fapt, argentinienii s-au calificat după executarea loviturilor de la 11 metri.

bonucci25. Bonucci – Supunerea la tirul cu insulte

Fundașul Leonardo Bonucci are o metodă stranie de a se pregăti psihologic pentru meciuri. El a apelat la serviciile psihologului Alberto Ferrarini, care a  mai lucrat cu fotbaliști precum Gilardino și Toldo. „De-a lungul anilor, l-am dus pe Bonucci în subsolul casei mele, în întuneric. Acolo, l-am insultat în toate modurile posibile. Dacă făcea cea mai mică încercare de a mă privi sau înfrunta, primea un pumn în stomac. Am vrut ca trupul să  înfrângă judecata, astfel încât Leo să fie concentrat la maximum și să  ignore ce e în jurul lui. Așa l-am transformat într-un soldat”.

Rezultatul? Bonucci a fost o piesă de bază a echipei torineze Juventus, care a câștigat ultimele cinci titluri consecutive de campioană ale Italiei. De asemenea, în 2012, el a dezarmat un atacator care-i amenința familia cu un pistol și l-a pus pe fugă.

laudrup1

6. Laudrup – Fotbal cu minge de rugby

Înaintea unei partide împotriva celor de la Arsenal, fostul manager al lui Swansea Michael Laudrup și-a pus elevii să joace la un antrenament fotbal cu mingea
de rugby.

7. Mourinho – Aruncarea de ghinde spre jucători.

În timpul celui de-al doilea mandat al său la Chelsea, din 2015, Jose Mourinho avea un obicei ciudat. Venea la antrenamente cu un buzunar plin cu ghinde, pe care le arunca spre jucătorii sau membrii staff-ului cărora dorea să le atragă atenția. Vezi aici ce cotă incredibilă are Mourinho să devină noul selecționer al Angliei.

8. Roy Hodgson – Jocul 2 contra 8.

Înainte de a face praf șansele naționalei Angliei la Euro 2012 și la World Cup 2014, Roy Hodgson a antrenat, pentru o scurtă perioadă de timp, FC Liverpool. Fundașul Daniel Agger a dezvăluit că în acea perioadă își pierduse aproape total dorința de a veni la antrenamente. Una dintre găselnițele lui Hodgson, pentru a-i reda în forțele proprii lui Fernando Torres, era să organizeze faze atac contra apărare în formula 8 contra 2. „Eu și cu Skrtel ne dădeam sufletul împotriva a opt adversari, care de-abia alergau un kilometru. Era foarte plictisitor”.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.