in Publicitate

Recordurile ciudate ale turneului de la Wimbledon

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
În cadrul acestei serii de articole oferite de Stella Artois, v-am pregătit și niște întâmplări mai puțin obișnuite din istoria turneului londonez. Câte știați? (P)

1. La finala primei ediții a turneului, din 1877, au asistat doar 200 de spectatori, iar biletul a costat doar un șiling (a douăzecea parte dintr-o liră sterlină). Spencer Gore, campionul acelei ediții, era convins că tenisul nu va avea succes la public. Pentru victoria lui, Gore a fost răsplătit cu 12 guinee (aproximativ 13 lire sterline). 

2. E singurul turneu unde e în vigoare un cod vestimentar din secolul al XIX-lea, care le cere jucătorilor o ținută aproape în întregime albă. Din acest motiv, Andre Agassi a refuzat să participe la Wimbledon în prima parte a carierei sale. În 2002, Kurnikova a trebuit să-și înlocuiască șortul negru cu unul alb. În 2013, deși era campion în exercițiu, lui Federer i s-a cerut să-și schimbe încălțămintea cu talpă portocalie.

3. Primul bărbat care a jucat în pantaloni scurți la Wimbledon a fost Brame Hillyard, în 1930.

4. Maria Șarapova deține recordul pentru cel mai puternic țipăt emis pe teren la Wimbledon: 101,2 decibeli. E ca și cum ai sta lângă o motocicletă care al cărui motor e puternic turat.

5. Până în 1975, jucătorii nu aveau scaune pe care să șadă în pauzele dintre game-uri.

6. Se crede că austriaca Mita Klima a fost cea mai tânără participantă la Wimbledon. Nu e foarte clar, deoarece anul nașterii ei nu e sigur, dar una dintre “bibliile” sportului alb, “The Guinness Book of Tennis Facts and Feats”, îl dă drept 1894. În 1907, când a pierdut în chiar primul tur de la Wimbledon, Mita avea, așadar, doar 13 ani. A murit în 1945, aproape de sfârșitul celui de-al doilea război mondial, la Berlin, într-un bombardament al armatei sovietice

7. Prin victoria ei din 1887, Charlotte (Lottie) Dod a rămas cea mai tânără câștigătoare la simplu. Avea 15 ani și 285 de zile. În 1996, Martina Hingis a triumfat în proba de dublu când era cu doar trei zile mai tânără decât englezoaica. În afara performanțelor din tenis, Dod a luat medalia de argint la tir cu arcul la Olimpiada din 1908, a făcut parte din naționala de hochei pe iarbă în 1899 și a fost campioană națională de amatori la golf, în 1904.

8. Recordul de durată s-a înregistrat în 2010, la partida dintre John Isner și Nicolas Mahut.  Meciul lor s-a întins pe durata a trei zile, cu 11 ore și 5 minute de joc efectiv. S-au folosit 123 de mingi și au fost 183 de game-uri, decisivul încheindu-se cu 70-68  pentru Isner. Doar setul decisiv, cu 8 ore și 11 minute, a ținut mai mult decât recordul precedent de la Wimbledon.

9. Cea mai scundă jucătoare care a evoluat vreodată la Wimbledon a fost Gertrude Hoahing, cu o înălțime de 150 centimetri.

10. Goran Ivanisevici e singurul învingător de la Wimbledon în al cărui nume consoanele și vocalele alternează.

11. Tim Henman este singurul care a fost descalificat la Wimbledon, după ce, la un meci de dublu din 1995, a lovit cu o minge o fetiță de mingi. Deși i-a dus ulterior un buchet de flori fetiței și aceasta l-a iertat, a trebuit să părăsească întrecerea, la fel și partenerul său de dublu.

12. Ultima femeie măritată care a câștigat proba de simplu a fost Chris Evert Lloyd, în 1981.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. N-am stiut nimic din aceste curiozitati si ar fi bine sa le repete cu ocazia meciurilor ca parte din istoric cum se facea la fotbal, cand in copilarie ma uitam la meciuri internationale la TV din Ungaria care pareau file din povesti in anii ’60. Acele informatii au ramas cu mine!!! nu m-a obligat nimeni dar imi incercam memoria, intre timp am mai uitat din tot ce am acumulat atunci.

  #10 Daca Simona Halep ar fi castigat era a 2-a doua învingătoare în al cărui nume consoanele și vocalele alternează.

  Precum ea sufera de conditia Frica de la Locul Unu, va fi greau sa bata vre-un record!!!

 2. A inceput sa se stranga ,
  : chioscuri ,umbrele , etc ….se termina .
  John ,un baiat din echipa turneului a fost desemnst sa stranga mini-frigy din camerele tennismenilor plecati .
  Intr un frigy a gasit in bichon maltez ,,teapan ,un castravete ,o bucata Dr branza so o sticla inceputa de vkn rosu….
  Reactia semifinalistelor dew azi :
  Sarboaica : ” oh, bietul caine!”
  Spanioloaica:” ohhh,vin rosu la gheat?!”
  Curtuazie Mesterului ,eu, povestit din amintire ;);)