in Filme, Recomandări

Maniac, serialul anului 2018

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Pe locul al doilea este Kidding, cu Jim Carrey. Pe locul al treilea ar putea fi You, dar mă mai gândesc. Mai sunt anunțate câteva seriale interesante ce vor debuta în acest an.

Prima parte a acestui text e aici, dar am păstrat cele mai interesante seriale noi pentru acest articol ;) .

1. Maniac (Netflix). Așa cum anul trecut v-am spus că Mindhunter e cel mai bun serial nou din 2017 (spre sfârșitul anului va începe difuzarea sezonului al doilea), la fel vă spun și acum: Maniac e cel mai bun serial nou din 2018. Este un remake al unei serii norvegiene, peste care Cary Fukunaga (regizorul primului sezon din True Detective) a turnat obișnuitele lui țesături vizuale, de un futurism retro plin de inocență. A ieșit ceva dens, fermecător, captivant și original într-un mod trăsnit, ca și cum David Lynch ar fi făcut propria versiune la Back to the Future.

În distribuție sunt doi actori excepționali (Emma Stone, Jonah Hill)  și alți câțiva la ’’susținere’’ (Sally Field, Gabriel Byrne, Julia Garner, cea care o joacă pe puștoaica mafioată din Ozark, fiți cu ochii pe ea!). Pe Emma o știți: e un dintre marile actrițe ale generației ei, dar cu-adevărat surprinzător e Jonah Hill, care doar în Cyrus a mai jucat ceva asemănător. Nu uitați însă că Jonah are deja două nominalizări pentru Premiile Oscar.

Este, poate, singurul exemplu de serial refăcut care e mai bun decât originalul. Fanii distopiilor, ai comediilor negre, ai aventurilor care fierb la foc mic, ai poveștilor originale, ai cinematografiei care mângâie ochiul vor fi încântați.

Owen Milgrim (Hill) este oaia neagră a familiei sale. Este într-o criză financiară majoră și are halucinații dese. Annie Landsberg (Stone) e o fetișcană care se droghează. Ambii intră într-un experiment bizar al unei companii farmaceutice, ce promite nu doar o răsplată consistentă, dar și că va găsi leac pentru suferințele lor.

Nu. Îl. Ratați! Sub nicio formă nu îl ratați!

2. Kidding (Showtime). La 14 ani de la precedenta lor colaborare (excepționalul Eternal Sunshine of the Spotless Mind), regizorul Michel Gondry și Jim Carrey revin cu o altă producție curajoasă și originală.

Nu cred că există om pe suprafața Pământului mai potrivit pentru acest rol decât Jim Carrey, capabil să-ți smulgă lacrimi și zâmbete în același timp. Kidding e o comedie mai neagră decât smoala, cu un umor ce te lovește în moalele capului și care nu te face doar să râzi, ci, mai ales, să te gândești la viața ta.

Sunt tratate teme de obicei excluse din producțiile TV: moartea, durerea, divorțul. Jeff Pickles (Carrey) este păpușar și realizatorul unei emisiuni TV pentru copii. Unul dintre fiii lui a murit într-un accident rutier, mașina fiind condusă de soția lui Pickles. Aceasta a divorțat și s-a combinat cu un alt bărbat. Fratele geamăn al copilului dispărut își maschează durerea sub un cinism juvenil. Jeff vrea să transforme emisiunea într-una care să-i pregătească pe cei mici pentru viață, vorbindu-le în următorul episod despre moarte. Sunt multe fire întrețesute, iar acestea sunt doar cele principale.

E serialul care m-a lăsat cel mai des cu gura căscată în primele trei episoade. Nu pentru întoarcerile de situație, ci pentru temele abordate și, mai ales, pentru modul în care sunt abordate.

Pe unii s-ar putea să-i șocheze, dar sfatul meu e să nu-l ratați.

3. You (Lifetime). După romanul scris de Catherine Kepnes. Este povestea unui bibliotecar (cine spunea că adolescenții nu citesc? iată: se fac seriale cu bibliotecari) care se îndrăgostește de o fată, pe care începe să o urmărească. Cu Penn Badgley (Gossip Girl), a cărui interpretare subtilă a unui tip când fermecător, când înfricoșător, în timp ce interpreta rolului principal feminin (Elizabeth Lail) mi se pare slăbuță.

4. The Good Cop (Netflix). V-a plăcut Monk? Dar Who’s the Boss? Mie mi-au plăcut ambele, așa că o colaborare între Andy Breckman (creatorul lui Monk) și Tony Danza (interpretul rolului principal din Who’s the Boss?) mi s-a părut interesantă ca idee. Realizat după un serial israelian, e povestea unui polițist corect și scrupulos (Josh Groban) și a tatălui său (Danza), fost polițist și el, însă unul care a fost și pe la închisoare. Seamănă cu Monk la gen și ritm, în sensul că avem o crimă rezolvată în fiecare episod, și e chiar simpatic. A început pe 21 septembrie.

5. The First (Hulu). Prima rachetă cu echipaj uman care pleacă spre Marte, în anii 2030, explodează după lansare. Sean Penn este cel care i-a selectat și antrenat pe membrii misiunii și cel care o va conduce pe cea de-a doua. Natascha McElhone (The Truman Show, Californication) conduce compania care construiește rachetele. Nu sunt un fan al epopeilor spațiale americane, dar pare o drama bine scrisă și bine jucată, deși n-a prea prins la public.

Se mai anunță câteva premiere interesante în această toamnă:

Homecoming (Amazon TV). Un thriller noir cu Julia Roberts, Stephan James, Dermot Mulroney, Bobby Cannavale, Sissy Spacek, Sidney Poitier. Va începe pe 2 noiembrie. Julia joacă rolul unui psiholog care tratează un soldat întors din război și care vrea să se reintegreze în societate.

Into the Dark (Hulu). Va începe pe 5 octombrie. Este o serie horror, fiecare episod petrecându-se într-o zi de sărbătoare din luna în care va fi difuzat.

Camping (HBO). Remake al unei extrem de simpatice serii englezești, îi are în distribuție pe Jennifer Garner și pe David Tennant. E povestea unui bărbat căsătorit, Walt, care vrea să-și petreacă aniversarea celor 45 de ani în sânul naturii. Numai că socoteala de acasă nu-i totuna cu cea de la iarbă verde. Premiera e programată pe 14 octombrie.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Nu știu cum să spun ca să nu sune… omagial. Și anume, mă bucur că avem aici opinia unui cunoscător. Prea des am primit sugestii de ”filme bune” care s-au dovedit eșecuri maxime. :)

  2. in weekend incep sa ma uit la manic. nu a fost timp pana acum pentru ca ozarks 2 a fost si mai intens decat primul sezon. excelent serial, aduce un pic a “breaking bad” insa mai multa drama psihologica. cu greu pot sa ma mai uit la comedioarele usoare din “tineretea” lui jason bateman

  3. Merita incercat si Barry. O comedie neagra a celor de la HBO. Episoade scurte, 30 de minute, dar intense si pline de umor…negru :)