in Filme, Recomandări

Cele mai interesante seriale noi din 2020 (partea I)

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Netflix

În această primă parte am trecut producțiile care au datele de lansare cunoscute și care vor debuta în curând. (La acestea se adaugă Messiah, care a început deja pe 1 ianuarie pe Netflix.)

1. The Outsider (HBO, 12 ianuarie, 10 episoade)

Ecranizare a ultimului roman al lui Stephen King, publicat în 2018. Ben Mendelsohn joacă rolul unui polițist din Oklahoma, care, împreună cu personajul interpretat de către Cynthia Erivo, anchetează moartea unui copil, într-o atmosferă care amintește de primul sezon din True Detective.

2. The New Pope (HBO, 13 ianuarie, 9 episoade)

Continuarea excepționalei serii The Young Pope, creată și regizată de către Paolo Sorrentino în 2016. În afara lui Jude Law, vor apărea John Malkovich, Sharon Stone și Marilyn Manson.

3. Avenue 5 (HBO, 19 ianuarie, 8 episoade)

Vă era dor de Doctor House? Hugh Laurie, interpretul rolului, va juca rolul lui Ryan Clark, căpitanul unei navete de turism spațial. Serialul de comedie e creat de către Armando Iannucci, cel care a mai scris și The Death of Stalin, Veep și The Thick of It.

4. Hunters (Amazon Prime, 21 februarie, 10 episoade)

Al Pacino, Lena Olin, Logan Lerman și alții sunt membrii unui grup secret care, în New York-ul anului 1977, “vânează” membri de vârf ai partidului nazist, care conspiră să formeze un Al Patrulea Reich. Regizat de Jordan Peele.

5. The Plot against America (HBO, 16 martie, 9 episoade)

Dacă n-ați citit cartea lui Philip Roth, atunci vă spun ideea: acțiunea se petrece într-un trecut ipotetic, în care Franklin D. Roosevelt a fost înfrânt la alegerile din 1940 de către Charles Lindbergh, primul aviator care a zburat fără escală peste Oceanul Atlantic, în 1927. Este distopia unei Americi care alunecă spre extrema dreaptă.

Joacă Winona Ryder, John Turturro, Zoe Kazan și Ben Cole.

6. Little Fires Everywhere (Hulu, 18 martie, 8 episoade)

Ecranizarea cărții scrise de către Celeste Ng și apărute în 2017, o cronică de familie ce tratează relația dintre o mama și o fiică, roluri interpretate de către Reese Witherspoon și Kerry Washington.

7. Your Honor (Showtime, 11 episoade)

Varianta americană a serialului israelian Kvodo. Un judecător din Chicago încearcă să-și protejeze fiul, implicat într-o crimă. Cu Bryan Cranston, Michael Stuhlbarg și Hope Davis.

8. Ratched (Netflix, septembrie 2020, 18 episoade)

Vă amintiți personajul negativ “Sora șefă” din cartea lui Ken Kesey “Zbor deasupra unui cuib de cuci” (sau din filmul cu același nume, interpretat de către Louise Fletcher)? Ryan Murphy, creatorul American Horror Story, i-a dăruit personajului o biografie și celebrei pelicule un prequel. Data acțiunii este anul 1947, când tânăra asistentă psihopată, acum interpretată de către Sarah Paulson, începe să lucreze la un spital.

Sunt programate patru sezoane, în cel din urmă urmând să se facă legătura cu evenimentele din “Zbor …”.

În partea a doua a articolului, de peste câteva zile, vor fi alte opt seriale interesante din 2020, dar ale căror date de începere nu au fost deocamdată comunicate.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. trebuie sa incerci Messiah de pe Netflix. Tocmai ce a aparut acum cateva zile. Se potriveste la fix cu escalarea conflicutului din Middle East. Nu e simplu sa povesteti fara spoilere asa ca pe scurt incearca sa iti imaginezi cum ar fi daca Isus ar reveni pe pamant si cum ar reactiona lumea. Would you belive it?

  2. Hugh Laurie e cunoscut mai ales din serialul “Naparca Neagra” in care a jucat cu Atkinson. Dr House este intr-adevar ceva mai nou dar va recomand sa-l vedeti si in serialul pomenit mai sus :)