in Filme, Recomandări

3+1 seriale polițiste bune din ultimii ani

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Mare of Easttown

1. Mare of Easttown (2021) – HBO. Kate Winslet joacă rolul unei polițiste cinice, cu multe probleme personale, dintr-un orășel unde are loc o crimă. Cu un an în urmă, în același oraș dispăruse o fată, pe care respectiva polițstă nu reușise s-o găsească.

Este unul dintre foarte puținele filme în care n-am ghicit cine e criminalul. Mai mult, eram 100% convins că suspectul meu e vinovatul, așa că am rămas cu gura căscată la sfârșit. Vă provoc să găsiți ucigașul înaintea ultimului episod! De altfel, actorilor li s-au trimis inițial scripturile tuturor episoadelor, cu excepția celui din urmă, apoi au fost întrebați cine e asasinul. N-au știut :)

Rolul lui Kate Winslet e formidabil compus și jucat. Când actrița le-a spus șefilor de la HBO că personajul ei va fi neplăcut, că va juca nefardată și cu părul nespălat, s-au ridicat multe sprâncene. Rezultatul a fost însă uluitor, un portret de o veridicitate incredibilă.

Și ceilalți actori sunt la înălțime. Se simte munca de echipă, faptul că au petrecut mult timp unii cu alții pentru a-și crea relații de joc. Jean Smart, în rolul mamei lui Kate, într-un tandem dinamic, multe dintre replicile lor fiind superb improvizate. Evan Peters, în rolul mai tânărului agentul FBI venit să ajute la rezolvarea cazului, dă niște tușe de umor neașteptate. Există, de pildă, o secvență în care trebuie să fie beat și a ieșit atât de bine, încât mulți au spus că e cea mai bună scenă de beție din toate timpurile, care i-a adus interpretului un Premiu Emmy.

După mine, e cel mai bun serial din ultimii ani.

Giri/Haji

2. Giri/Haji (Netflix) – 2019. Încă de la prima secvență, două scene sângeroase legate într-o combinație tipic japoneză, ca într-un fel de manga anime, filmul te ia pe sus. Este o înlănțuire interesantă între școala britanică și cea niponă, prima fiind mai degrabă responsabilă cu intriga și cu decorul, cea de-a doua cu partea vizuală și cu modul de a privi lumea.

Un polițist e trimis la Londra să-și recupereze fratele, pe care îl credea mort și care lucra pentru Yakuza. În Londra, este ajutat de o polițistă (Kelly Macdonald – Line of Duty) și intră într-o lume periculoasă și complicată.

Deși în partea a doua intriga se împotmolește și nivelul scade un pic, e musai de văzut. Din păcate, în septembrie 2020, sezonul al doilea a fost anulat de BBC Two și de Netflix.

Your Honor

3. Your Honor (Showtime) – 2020. Remake al unui serial israelian, cu Bryan Cranston şi Michael Stuhlbarg. Cranston este un judecător al cărui fiu comite un accident rutier în care moare un alt tânăr, iar el fuge de la locul accidentului. Tatăl face tot ce poate să-şi salveze fiul, dar lucrurile se complică mult, mai ales când află că victima era fiul unui mafiot local (Stuhlbarg).

În prezent se filmează sezonul al doilea, care va fi difuzat la anul.

The Outsider

3+1. Outsider (HBO) – 2020. L-am început într-o doară, pentru că-mi place Jason Bateman, care a şi regizat primele două episoade (cele mai bune), şi pentru că-s fan Stephen King, dar pe parcurs au apărut şi alte motive: partiturile lui Ben Mendelsohn, Bill Camp, Jullianne Nicholson, Paddy Considine şi Cynthia Erivo. Totul începe cu o crimă a cărui victimă este un băiețel, într-un oraş din sudul Statelor Unite.

E un serial pe care unii l-au apreciat mult, alții l-au detestat. Mie, în ciuda scăderii din partea a doua a sezonului, mi-a plăcut.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.