in Recomandări

Cele mai interesante seriale noi din 2017

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Imagine din Mr. Mercedes

1. The Deuce. L-am recomandat ca fiind unul dintre cele mai așteptate seriale din 2017 și, după cel de-al doilea episod, îl recomand în continuare. E despre epoca de aur a porn-ului din anii ’70. James Franco joacă rol dublu, iar Maggie Gyllenhaal interpretează o prostituată. Realizat de către David Simon și George Pelecanos, care au mai produs capodopere precum The Wire, Homicide: Life on the Street și Treme, are același stil: construcție înceată, povești întrețesute ale multor personaje, dialoguri credibile, cinematografie de stil vechi. În două cuvinte, meserie curată. Singura mea problemă e James Franco, care nu-mi place. The Deuce nu este la fel de bun precum The Wire, dar ce serial a fost?

2. The Vietnam War. Este cel mai lung documentar făcut de Ken Burns până acum (are 18 ore), iar tratarea acestui subiect dureros și în continuare actual – mai ales pentru americani – deja naște controverse. S-au difuzat primele șase episoade din cele 10 programate (sau 9, în anumite țări), dar nu le-am văzut. De-abia aștept însă, mai ales că The Civil War – și el controversat – este unul dintre cele mai bune documentare făcute vreodată.

3. Tin Star. Un polițist trebuie să rezolve un caz de crimă într-un orășel de munte unde funcționează o companie petrolieră. În afara filmelor foarte bune în care a jucat – în curând, îi voi dedica un episod din seria „filme bune și necunoscute” -, Tim Roth a fost bun în Lie To Me și e păcat că acel serial s-a oprit. Aici face același gen de partitură, dar cu o intensitate mai coborâtă, într-un film care se bizuie mai mult pe carisma lui decât pe scenariu. Fiind Tim la mijloc, îi mai dau o șansă timp de câteva episoade.

4. Mr. Mercedes. A început în luna august. E despre un polițist ieșit la pensie ce revine în activitate pentru a prinde un criminal în serie care a intrat cu un Mercedes în mulțime. Îmi place Stephen King – am mai zis – și tocmai ce am început cartea pe baza căruia s-a făcut serialul. De aceea, nu mă pot decide dacă să citesc întâi cartea sau să văd filmul, să nu stric surpriza într-o parte, așa că voi înainta în paralel: un episod, un capitol … De asemenea, îmi place foarte mult Brendan Gleeson, care joacă rolul principal, și nu doar din In Bruges. David E. Kelley a creat și produs seriale bune, deci aștept cu nerăbdare să văd ce va ieși.

5. Phillip K. Dick’s Electric Dreams. O ecranizare după opera lui PKD, maestrul distopiilor, nu te poate decât pune pe jar. Se spune că este replica pentru Black Mirror, producția celor de la Netflix. Din ce am vzut, îmi place foarte mult imaginea, care amintește de capodopere ale genului precum Stalker și de Blade Runner. Apar, în roluri episodice, Bryan Cranston, Geraldine Chaplin, Steve Buscemi, Liam Cunningham (Ser Davos din Game of Thrones).

6. Ozark. Un consultant al Mafiei își mută în secret familia într-un orășel din Missouri, dar lucrurile nu merg așa cum a sperat. Jason Bateman a convins în The Gift că nu e doar un actor excelent de comedie, ci are și o latură mult mai înfricoșătoare pe ecran, iar Laura Linney e o actriță foarte bună. Pare un serial OK și-l voi urmări în continuare.

7. Ten Days in the Valley. Programat să înceapă pe 1 octombrie. Kyra Sedgwick joacă rolul unei producătoare TV cu o viață dezordonată, a cărei fetiță este răpită din propriul dormitor. Deja sunt prea multe seriale cu tema copiilor dispăruți (Missing, The Missing… etc), dar îmi place Sedgwick și-l voi vedea.

8. Mindhunter. Programat să debuteze pe 13 octombrie. Un agent al unei unități speciale vânează asasini în serie și violatori. A fost propus în 2009 celor de la HBO de către David Fincher și Charlize Theron, fiind cea de-a doua producție a lui Fincher pentru acest post, după House of Cards.

9. Godless. Trebuie să înceapă pe 22 noiembrie. Rolul principal e jucat de către Jeff Daniels, unul dintre marii actori americani subapreciați. Genul: western. Povestea: un fost bandit își vânează fostul partener de rele și ajunge în La Belle, New Mexico, un oraș locuit numai de femei. Unde am mai văzut ideea asta din urmă? În La Citta delle Donne, cu Mastroianni, din 1980. Sună interesant.

10. Am lăsat a zecea poziție liberă, să o completați voi, cu ce ați început deja să urmăriți sau cu ce pândiți să înceapă în această toamnă. Vă rog!

P.S. În acest articol nu am tratat sezoanele noi ale unor seriale mai vechi, care trebuie să înceapă. Despre acestea voi face o postare separată.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

27 Comments

 1. Godless – TV Series Premiere Wednesday, November 22, 2017 S1.E1 Episode #1.1

  N-am auzit de nici unu pana-n prezent ca nu prea stau la TV dar azi au reclamat un serial cu un genius doctor, cu un actor tinar, n-am retinut titlul dar mereu urmaresc orice cu spital si hoteluri.

 2. el chapo. despre ”el chapo” guzman, liderul celui mai sângeros cartel al drogurilor-sinaloa
  taboo. întoarcerea unui aventurier acasa, în londra anilor 1800

 3. @marius:

  Am urmarit Taboo, e bun si e din 2017, dar a inceput cam de multisor – in ianuarie – pentru a-l mai pune pe lista. Pe El Chapo il voi incerca, desi dupa Narcos nu prea mai incape un serial cu traficanti.

 4. Locuiesc in Dublin si aici se face o reclamă “in draci” la “Tin Star”. Asta nu e neaparat de bun augur, dar aștept cu nerăbdare sa-l vad din nou pe Tim Roth, care imi place inca de pe vremea lui “The legend of 1900” sau “Reservoir Dogs”

 5. Eu tocmai ce-am terminat de văzut Fauda. Serial israelian despre o unitate de elită anti-tero care operează pe teritoriul palestinian.

  E produs de fost membru forțelor speciale – care joacă și rolul principal – și un jurnalist. Adică un fel de The Wire cu evrei și palestinieni. 1 sezon, 12 episoade de 30 de minute, mie mi-a plăcut.

 6. A început pe HBO sezonul 2 la Ray Donovan, cu Liev Schreiber. Primul sezon mi-a plăcut. Al doilea deocamdată e ceva mai diluat, dar promite.

 7. Pentru ultima poziție Babylon Berlin , am văzut că va fi dat de HBO . Este ceva nou -2017
  The Deuce as spune ca are multe în comun cu Vinyl , tot de HBO difuzat.