in Filme, Recomandări

Cele mai interesante seriale noi din 2020 (partea a-II-a)

Am scris aici despre primele opt noi serii – cele ale căror date de lansare au fost anunțate . Acum a venit rândul altor producții interesante, ce vor apărea în partea a doua a anului.
Snowpiercer

Scenă din Snowpiercer

9. The Third Day (HBO, 6 episoade)

Un bărbat vizitează o insulă misterioasă, unde trăiește o populație încremenită în niște datini străvechi, iar granița dintre realitate și fantastic devine greu de sesizat. Stilul și povestea seamănă cu The Wicker, este realizat de către Dennis Kelly, cel care a făcut și Utopia, iar distribuția e foarte bună: Jude Law, Paddy Considine și Emily Watson.

10. Snowpiercer (Netflix, 31 mai 2020, 20 episoade)

Nuvela grafică Le Transperceneige s-a transformat mai întâi în postapocalipticul Snowpiercer din 2013 al lui Bong Joon-ho (cel care a regizat Parasite, care participă la Premiile Oscar de anul acesta) și acum în această serie în care joacă Jennifer Connelly și Daveed Diggs.

Acțiunea se petrece în același tren care dă înconjur lumii, la șapte ani după ce Pământul a devenit un deșert înghețat.

11. Y (FX, 8 episoade)

După multă așteptare, popularele benzi desenate ale lui Brian K. Vaughan vor fi în sfârșit ecranizate, cu o distribuție foarte interesant: Barry Keoghan un tânăr actor excepțional, pe care l-ați văzut, poate, în The Killing of a Sacred Deer), Diane Lane, Imogen Poots, Lashana Lynch, Amber Tamblyn și Timothy Hutton.

Keoghan interpretează rolul lui Yorick Brown, un tânăr care a rămas în viață, alături de maimuțica sa, după ce un virus a șters de pe suprafața Pământului toate mamiferele care aveau cromozomul Y, adică toată partea masculină.

12. America (FX și Hulu, 9 episoade)

Seria urmărește viața unei militante conservatoare, Phyllis Schlaffy, care, în anii 70, s-a opus mișcării pentru acordarea pentru femei de drepturi egale  cu cele ale bărbaților.

Rolul lui Schlaffy e jucat de către Cate Blanchett și este primul rol al actriței australiene. În distribuție mai apar Elizabeth Banks, Uzo Aduba, Rose Byrne, Melanie Lynskey, James Marsden, Margo Martindale, Sarah Paulson, John Slattery, Jeanne Tripplehorn și Tracey Ullman.

13. The Stand (CBS All Access, 10 episoade)

Și anul acesta avem câteva ecranizări după Stephen King. Dacă nu ați citit romanul său The Stand, unul dintre cele mai bune postapocaliptice dintotdeauna, poate veți fi urmărit excelenta ecranizare din 1994, cu Gary Sinise, Rob Lowe, Ed Harris și Molly Ringwald.

După ce un virus decimează marea majoritate a oamenilor, soarta celor rămași pe lume e în mâinile unei femei afro-americane de 109 ani, Mother Abagail (Whoopi Goldberg). Rolul negativ, Randall Flagg, va fi interpretat de către Alexander Skarsgård. James Marsden joacă și el într-un rol principal.

14. The Undoing (HBO, 7 episoade)

Nicole Kidman (care e producătorul seriei, dar și interpretează și rolul principal) este un psiholog care trăiește în New York. Creat de David E. Kelley, care a mai făcut Ally McBeal și Big Little Lies. În distribuție mai apar Hugh Grant, Donald Sutherland.

15. Raised by Wolves (produs de TNT, se va da pe HBO Max, 10 episoade)

Producător executiv va fi Ridley Scott. Subiectul: doi androizi, Mama și Tatăl, cresc copii umani pe o planetă misterioasă. Problemele  în colonie apar odată cu conflictele religioase. Travis Fimmel (Ragnar Lothbrok în Vikings) joacă într-unul dintre rolurile principale.

16. Utopia (Amazon, 9 episoade)

Autoarea romanului Gone Girl, Gillian Flynn, a adaptat acest thriller britanic (care deja a rulat timp de două sezoane pe Channel 4) în America. Un grup de tocilari pasionați de benzi desenate formează un grup online și descoperă în paginile unei astfel de cărți, Utopia, o conspirație planetară.

Distribuția îi include pe  John Cusack, Rainn Wilson, Sasha Lane, Dan Byrd, Desmin Borges și pe Cory Michael Smith.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.