in Filme, Recomandări

Alte trei seriale din 2017 neapărat de văzut

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp
După cum am scris, Mindhunter este serialul anului. N-a fost însă singurul bun și vă recomand cu căldură alte câteva producții. Primul este tot din lumea profilerilor și a ucigașilor în serie și are tot un aer fincherian. Cel de-al doilea e un serial noir german. Cel de-al treilea, o miniserie bine construită, în care are loc o crimă, dar nu afli numele victimei decât în ultimele minute ale ultimului episod.

Paul Bettany în Manhunt: Unabomber

1. Manhunt: Unabomber (Discovery, 8 episoade). Dacă History face seriale pornind de la faptele unor personaje istorice (Vikings), de ce n-ar fi pășit și Discovery în această lume a dramatizărilor? Această serie – n-o luați drept un documentar – pornește de la cazul real al lui Ted Kaczynski, unul dintre cei mai interesanți criminali în serie din istorie. A fost un matematician strălucit, care a abandonat însă studiile în 1969, apoi, între 1978 și 1995, a ucis 3 oameni și a rănit 23, punând bombe artizanale în colete poștale. În 1995, a trimis o scrisoare către New York Times, prin care promitea să renunțe la atentate, dacă ziarul îi publica manifestul anarhist. Ceea ce s-a și întâmplat. 

Personajul principal este profiler-ul Jim ”Fitz” Fitzgerald (Sam Worthington), cel care l-a prins pe Kaczynski, dar din punct de vedere al compoziției actoricești băiatul bun e cam din plastic. Paul Bettany, interpretul lui Kaczynski, e cel care captează ochiul și-ți rămâne în minte. Actorul englez reușește să prezinte multiple fațete ale personajului bântuit de demoni, tragic, delicat, paranoic, arogant, violent, retras, răzbunător.

Louis Hofmann în Dark

2. Dark (Netflix, 10 episoade). Interesant, întunecat, surprinzător. Un serial german mai bun, după părerea mea, decât multlăudatul Stranger Things. Tema e cumva asemănătoare – o colectivitate mică într-un orășel aflat lângă o centrală nucleară, dispariția unui băiețel și nostalgii optzeciste -, dar mi se pare ceva mai apropiat de Killing sau de Twin Peaks. În plus, seria beneficiază de o imagine excepțională. Straturi suplimentare se depun încet-încet, iar fiecare episod se termină născând noi întrebări.

Shailene Woodley, Reese Witherspoon și Nicole Kidman în Big Little Lies

3. Big Little Lies (HBO, 12 episoade). Pentru difuzarea acestei serii a fost o luptă strânsă între cele mai importante două rețele: HBO și Netflix. A câștigat prima.

În societatea înaltă din Monterrey, cumva toți au câte un schelet în dulap și asta se reflectă asupra copiilor lor din școala primară. Un cuplu fericit în aparență, dar angrenat într-un ritual al violenței; altul, minat de gelozii vechi; o consilieră a primăriei autoritară și răzbunătoare. O mamă singură intră în această minisocietate, dar băiețelul ei e imediat acuzat la școală de agresarea unei fetițe.

Se simte tușa de meseriaș a lui David E. Kelley, care în ultimul timp a creat și scris scenarii pentru două seriale bune: Mr. Mercedes și Goliath. Încă de la început, știi că are loc o crimă, dar clou-ul este că nu afli cine e victima – și, evident, făptașul – decât în ultimele minute ale ultimului episod. În plus, coloana sonoră e foarte bună.

Sunt câteva creații bune actoricești; mi-au plăcut Laura Dern, Alexander Skarsgard, Adam Scott și – surpriză! – Reese Witherspoon. Va fi și un sezon 2, la anul.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. 1. Manhunt: Unabomber … aceste episoade le-am urmarit cand s-a intamplat evenimentul, in transmisie directa, ani de zile pana s-a incheiat cazul.

 2. Domnule Georgescu vă recomand și Jean Claude Van Johnson, o să rămâne-ți uimit.
  Cam pe când urmatoarea carte?
  Numai bine!

 3. strange!
  Just read your article , …
  deschid Netflixu gandind sa mai vad un episod din El Chapo (stiu, proasta decizie) si ce-mi apare?
  “Manhunt…”