in Sfatul bătrânilor

Întâmplări cu români. Shopping la Viena

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Am început un nou proiect personal, care presupune să petrec mai mult timp în Viena, oraș asaltat de turiști în ultimele zile. Cum mulți dintre ei sunt români, e un bun prilej pentru a ciuli urechile.

De ce? Aproape de fiecare dată când aud un dialog în limba română, el este cu totul special. Iată un exemplu: 

Eram ieri într-un magazine de fleacuri din zona centrului, când a intrat un cuplu de români, cam la 30+, ambii afișând luxul ostentativ al omului sărac. Ea, sprintenă ca o vrăbiuță, s-a repezit să conspecteze rafturile. El, după ce-a aruncat o privire scurtă spre puloverele de Crăciun, s-a tras mai la o parte, lângă mine, și a început să se uite pe ecranul telefonului mobil. După un timp, ea, înfrigurată, l-a chemat:

– Iubi, vino să-ți arăt ceva!

La care el a murmurat înciudat pentru sine, înainte de a o lua către ea:

– Ți-ai și găsit ceva, f… m… m… !

La mulți ani tuturor!

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. :) Înjurătura, după unele opinii, indică neputința sau indecizia în anumite împrejurări. În acest caz, probabil nu s-a îndurat să demonteze entuziasmul iubitei în ditamai centrul vestitului oraș. În același timp, detectez o tensiune în cuplu; nu m-ar mira să aflu că undeva, în dosul ușii vreunui apartament,”iubi” o caftește cu obidă pe femeie pentru păcatele făcute sau nefăcute, încă. Așa, să știe coana cine e jupînu’…

  2. Problema e ca “ cacaturile” alea cu romani prin Europa sint cu miile,nici nu trebuie sa le cauti.Le auzi oricind,oriunde,oricum.Si da,e adevarat,majoritatea sufera de “ boala saraciei”,adica luxul ostentativ de prost gust…nici nu-i greu sa ghicesti,de la departare,carei nationalitati apartine un anumit grup…10% sansa sa fie rushi,insa,aproape intotdeauna,sint romani-verzi-daco-getzi-crestin-ortodocsi…

  3. Am inceput un nou proiect personal . Really ? :))) . Jalnic proiect .Anyway La multi ani ! still love you and fuck off city ! :))