in Plângeri și reclamații

Cele mai stupide versuri din muzica rock

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Rock band

Deschidem cu câteva creații românești de geniu, care vor străbate veacurile:

1. ” Aer curat vom respira / și o țigară vom fuma / nu deees…, ci doar din când în când. / Iar peștele de va mușca / în gura mare vom striga / Victorieeee! …, și ne vom relaxa.” Holograf – Balada pescarului amator, versuri: Mihai Pocorschi.

2. “Foaie verde foi de pom / foaie neagră de atom / frunză moartă de simptom / îl alegem tot pe om / unde-i om există tot / dați-l dreacu’ de robot. / O roboată și-un robot / Stau sub pături bot în bot / Fac amorul idiot / Dar copii roboți nu pot.”

Refren: “Robotuuuu’ / nu-i totuuu’ / noi credem în om.”

Totuși – Robotul, versuri: Adrian Păunescu.

Nu cred să existe în toată literatura română versuri precum “Foaie verde foi de pom” sau “frunză moartă de simptom”. Creatorul ar fi trebuit întrebat, în timpul vieții: ce ați vrut a transmite cu ele? Puteți “retrage” aceste versuri?

Bonus: aceeași trupă, același poet. “S-au lăsat privighetori pe lotuși / puneți tunurile în pământ / totuși mai există totuși / totuși oameni minunați mai sunt / Frunze vii de om și lotuși / de la soare până la atom / totuși totuși totuși / baza lumii e în om.”

Bonusul bonusului: “Căci s-a născut un atelaj / ce poate fi numit Voltaj.” Voltaj – Voltaj

Totuși…., ce caută privighetorile pe lotuși? Poate cineva să explice?

3. “Fată, de ești vicleană / lasă-mă să plec diseară!” Voltaj / Harap Alb – Tu, doar tu.

Continuăm cu perle din rock-ul internațional.

4. “Someone left the cake out in the rain / I don’t think that I can take it / Cause it took so long to bake it / And I’ll never have that recipe again.” (Cineva a uitat prăjitura-n ploaie / Și nu cred că pot suporta așa ceva / Că mi-a luat mult timp s-o coc / Și nu voi mai găsi din nou rețeta.” Jimmy Webb – MacArthur Park

Artă culinară la cel mai înalt nivel.

5. “I’m a loner / but I’m never alone.” (“Sunt un singuratic / dar nu-s niciodată singur.”) Foreigner – Dirty White Boy

Foreigner

Foreigner

6. “On the first part of the journey / I was looking at all the life / There were plants and birds and rocks and things / There was sand and hills and rings / The first thing I met was a fly with a buzz.” (În prima parte a călătoriei / Am privit spre viața-ntreagă / Erau plante, păsări, pietre și chestii / Erau nisip și dealuri și inele / Primul lucru pe care l-am văzut era o muscă bâzâind.”) America – A Horse with No Name.

7. “Do you even see me / when you close your eyes?” (“Mă vezi / când închizi ochii?”). Dark Waves – All Away

8. “Life is too short to last long.” (“Viața-i prea scurtă ca să țină mult.”) Blink 182 – Bored to Death

9. “This gravity is just here to pull us down.” (“Gravitația există / doar să ne tragă-n jos.”) Mudvayne – Mercy, Severity

10. “I’m like the clock on the wall / always moving but not going anywhere.” (“Sunt precum ceasul de perete / întotdeauna în mișcare, niciodată nu merg nicăieri.”) Mudvayne – The Patient Mental

11. “Late spring and you’re drifting off to sleep / with your teeth in your mouth.” (Primăvară târzie și începi să adormi / cu dinții în gură.”) REM – You are Everything

12. “Face to face, and back to back / You see and feel my sex attack.” Billy Idol – Flesh for Fantasy

13. “Romeo loved his Juliet / their parents told them “Stop” / then it all turned out peculiar / he couldn’t get it up.” (“Romeo o iubea pe Julieta sa / părinții le-au spus “Stop” / apoi a devenit ciudat / el n-a mai putut s-o ridice.”) Helloween – Rise and Fall

Helloween

Helloween

14. “I loved you Jesus / You raped the world / I feel defeated / Guess I’ll go surf.” (“Te iubesc, Iisuse / Ai violat lumea / Mă simt înfrânt / Cred că voi merge să fac surf.”) Wavves – Gimme A Knife

15. “Oh babe, I wanna put my log in your fireplace.” (“Ah, iubito, aș vrea să-mi pun bușteanul în șemineul tău”) Kiss – Burn Bitch Burn

16. “Only time will tell if we stand the test of time.” (“Numai timpul va spune dacă vom trece testul timpului.”) Van Halen – Why Can’t This Be Love

Contribuiți și voi la acest Worst of? Mulțumesc :)

Citiți AICI topul celor mai stupide versuri din muzica pop.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

17 Comments

 1. La 5 nu ai nimerit-o. E chiar reusit versul. Poti fi singuratic, poti iubi singuratatea si cu toate astea sa nu ai parte de ea. Sau, altfel: esti singuratic, dar niciodata singur, pentru ca esti cu tine insuti. Uneori, gandurile tale iti pot fi cel mai placut partener de discutie, fara sa ai simptome de schizofrenie. Si 7 poate fi o metafora reusita. Saint Exupery scrie in “Micul Print” ca esentialul este invizibil pentru ochi. Brancusi spunea, (ne)explicand ceea ce crease, “priviti pana veti vedea”. Nici 16 nu este rea. Pot sa iti dau zeci de citate despre timp la fel de paradoxale, spuse de oameni care nu delirau. Cel mai cunoscut este legat chiar de expresia banala “timpul trece”. Daca timpul “trece”, inseamna ca trece cu o viteza, dar viteza este spatiu supra timp s.a.m.d… Nu cautionez toata poezia lui Paunescu, dar imaginea privighetorii care se lasa pe un lotus chiar e reusita – de acord cu tine, nu si restul versurilor. Elementul acvatic, se intalneste, prin pasarea care coboara pe lotus, cu vazduhul (nu mai spun de posibila trimitere catre simbolurile orientale – lumea care a aparut dintr-un lotus ce plutea pe apele primordiale). O sa spui ca autorilor in cauza nu le-a trecut prin cap asa ceva. Si ce daca? Asta inseamna, vorba lui Eco, opera deschisa. Uneori creatia e mai “desteapta” decat creatorul. :-) Serios, esti un baiat foarte destept, scrii bine, ca de-aia te si citesc. Nu se poate sa nu vezi implicatiile metaforice ale unor texte. De acord, cele mai multe exemple alese de tine sunt, intr-adevar, stupide, dar nu toate. De ce vrei sa imi lasi impresia ca ti-ai suspendat total simtul poetic?! :-) Te salut!

 2. :) tot respectul domnule dar la Kiss e doar o metafora. Avem si noi (in folclor) un cantecel aproape la fel “vrei sa fii sobita mea / sa bag si eu un lemn in ea?”

 3. @Issabela:

  Nu mi-au plăcut niciodată poeziile lui Adrian Păunescu, cu câteva excepții, de pe la începuturi. Ca autor de versuri pentru piese rock, mi se pare catastrofal, cu excepția, poate, a Trenului fără naș. Bombasticismul tipic păunescian, care trebuia să explodeze sens în mințile ascultătorului, ucide acele piese. Asta cu Robotul e un exemplu, la fel și-n piesa lui Șeicaru. Mi-am mai amintit unele: “Căci s-a născut un atelaj / ce poate fi numit Voltaj.” :)

 4. @Adrian:

  Nu uita că-s inginer, de unde atâta simț poetic :) ?

  OK, la Foreigner putem fi de acord, dar la privighetori și la lotuși, aoleu!, e sinistră. Există versuri excepționale pentru piesele rock sau folk, ia-l ca exemplu numai pe Dylan, cu condiția să nu vrei să frapezi la fiecare codiță de vers și să te agăți de rime ca înecatul. “Totuși” și “lotuși”? Pe bune?! :) “Voltaj” și “atelaj”? :) Chiar trebuia să facă pentru fiecare formație o piesă cu același nume?

 5. si eu tot “injiner” sunt, asa ca pescuim in aceleasi ape. De acord, rima “totusi-lotusi” e jalnica. Dar discutia era despre “ce cauta privighetorile pe lotusi”, nu? Eu zic ca imaginea unei privighetori pe un lotus nu e deloc rea. Dar, asa cum am si recunoscut in interventia mea, ceea ce reamane din aceasta poezie nu prea rezista. Paunescu are insa si destule versuri reusite, cred ca esti de acord. Desi, cum zis-a un critic vestit, a gresit pentru ca nu si-a aruncat in foc o mare parte din ceea ce a scris. Sa traiesti si sa scrii la fel de iute!

 6. “A Horse With No Name”, desi pare absolut fara noima, e o metafora pentru evadarea din viata de oras si din ploioasa Anglie. Am auzit piesa din intamplare acum cativa ani, si am investigat un pic istoria ei- eu ma gandeam ca e o metafora pentru evadarea din cotidian prin droguri, dar am gresit. Si nu am fost singurul, se pare ca cateva posturi de radio in SUA au interzit piesa crezand acelasi lucru.

 7. Un pic de rigoare inginereasca, va rog! :) Corect este “Altoiti privighetori pe lotusi / Puneti tunurile in pamint”. Cel putin eu, ca inginer, asa am ascultat prin 1983. Imi placea vocea lui Cristi pe Totusi, In graba si Marile iubiri, nu suportam Robotul.

  Mai erau si Contrast din Suceava, pe split LP-ul cu Timpuri Noi, cu Aeroport:

  Tu esti far, lumina, legamint,
  Loc de soare pe pamint.
  Aeroport, fereastra, tu mi-ai deschis,
  Aeroport, maiastra, poarta spre vis.
  Aeroport, prin tine, viata-mi traiesc,
  Aeroport, cu tine, cint si iubesc.

  PS Caut Iris, Voltaj, Totusi, Hardton cu Sanda Lacatusu la voce. :)