in El Comunicante

Trei tehnici de comunicare ale lui Jimmy Fallon

Jimmy Fallon

Sunt un mare fan al lui Jimmy Fallon: mi se pare gazda TV perfectă. Este extrem de talentat în multe domenii, tonic și natural, un comunicator perfect. Folosește perfect autoironia și se adaptează rapid la orice situație. Show-urile de seară funcționează ca niște  instalații de decompresie a tensiunii de peste zi, ele trebuie să distreze, nu să informeze. Nu e loc de prea multă maliție și energie negativă înaintea mersului la culcare.

În afara acestor calități, sunt trei tehnici de comunicare pe care Fallon le folosește excelent.

1. Creează „punți” de comunicare cu oricine. Expertul în comunicare Carmine Gallo a observat acest lucru. De pildă, Clint Eastwood și Fallon sunt foarte diferiți între ei, iar Clint nu e cel mai vivace interlocutor. Or, când Jimmy l-a invitat pe regizor, cu ocazia lansării filmului acestuia, Jersey Boys, a scos o poză de la nunta părinților săi și a zis: „Iubesc muzica din film, modul în care a fost filmat, mașinile, decorurile, căci toate îmi amintesc de părinții mei.” Eastwood s-a „dezghețat” și dialogul a curs apoi firesc.

2. Nu-și pune niciodată invitații în umbră. Chiar dacă persoana de pe canapea nu e foarte hazlie, Fallon râde de se prăpădește la glumele sale. În tot ceea ce face, nu uită o secundă că invitatul, nu el, e motivul principal pentru care oamenii urmăresc emisiunea. În plus, știe până unde să se „întindă”, astfel încât să fie și obrăznicuț, dar și plăcut. (Secvența în care l-a ciufulit pe Trump, de exemplu.)

Ați văzut acest lucru la vreun host român? Majoritatea sunt dominanți și se grozăvesc, încercând să pară mai deștepți decât invitatul. O să râdeți, unul singur nu făcea asta: Dan Diaconescu. O fi DD șantajist condamnat și autor de junk TV, dar avea o mare calitate în comunicare: indiferent dacă avea în față un hoț de buzunare ori un individ sărac cu duhul, îl asculta și-l valoriza de parcă era Einstein.

3. Jocurile. Fallon și echipa sa au inventat și pus în practică peste 40 de jocuri la TV. Printre cele mai cunoscute sunt Lip Sync Battle (Jimmy și invitatul mimează alternativ cântarea unor piese cunoscute), Slapjack (cei doi se pleznesc pe rând cu palmele învelite cu niște mănuși uriașe), Ruleta rusă cu ouă (în studio este un cofraj cu 12 ouă, dintre care 8 sunt crude, iar 4 fierte și tari, iar cei doi și le sparg cu rândul în cap; cine sparge două crude la rând pierde).
Jocurile sunt atât de copilărești și de simpatice, încât dezgheață atmosfera și vedetele se prostesc cu plăcere. E o artă să creezi și să întreții această atmosferă cu cei mai cunoscuți oameni din lume.

#elcomunicante

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.