in El Comunicante

Un discurs minunat: Matthew McConaughey despre coronavirus

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Matthew McConaughey

Matthew McConaughey nu e doar un excelent actor. Pe YouTube există câteva discursuri și mesaje video personale care ni-l arată și drept un tip foarte inteligent și un excelent comunicator. Această înregistrare, despre coronavirus, a fost postată pe 17 martie 2020.

Următoarele chestii îmi plac foarte mult în înregistrare:

1. Aerul relaxat cu care spune lucruri importante;

2. Modul în care transmite multe mesaje în mai puțin de un minut și jumătate;

3. Cum accentuează ideile de unitate și de comunitate;

4. Săgeata discretă către cei care găsesc de obicei țapi ispășitori și nu rezolvă problemele reale;

5. Felul în care te face să vizualizezi speranța printr-o asociere cromatică: verdele va învinge roșul;

6. Numirea valorilor necesare: corectitudine, bunătate, responsabilitate, reziliență, respect, curaj;

7. Și, mai ales, sfârșitul care rezumă discursul: „Continuați să trăiți!”

#elcomunicante

Iată traducerea mesajului:

„În aceste vremuri nebunești pe care le traversăm cu coronavirusul, să avem grijă de noi și de alții. Să nu ajungem la cel mai mic numitor comun (nota mea: în sensul de-a nu ajunge să oferim celor din jur un minimum de umanitate) și să nu devenim paranoici.

Acum, mai mult decât oricând, suntem dependenți unii de ceilalți. Avem în coronavirus un inamic care n-are chip, rasă, sex, care nu poate fi numit (nota mea: Matthew este un creștin așa-zis nondenominațional) și e bipartizan, un inamic pe care suntem cu toții de acord că vrem să-l batem. Vrem să-l învingem și-l vom învinge.

În aceste vremuri în care oamenii vor merge mai departe și economia va fi făcută țăndări pentru cine-știe cât timp, există o lumină verde dincolo de lumina roșie pe care-o vedem acum. Acea lumină verde va fi construită din valorile pe care le adoptăm acum: corectitudine, bunătate, responsabilitate, reziliență, respect, curaj. Dacă dăm dovadă de aceste lucruri acum și ieșim din asta, acest virus, aceste vremuri pot reprezenta momentul care ne strânge laolaltă, așa cum n-am mai fost de mult.

Așa că hai să vedem dacă putem face limonadă din aceste lămâi în miezul cărora suntem și să schimbăm lumina roșie într-una verde!

Continuați să trăiți!”

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. ..”Verdele miroase-a praz/ Roșu-aduce doar necaz/ Albul simplu, te iubește/ Negrul e, Doamne ferește..” (Hupupu – R.I.P Iuliu Merca, într-o variantă mai puțin afișată, featuring Ioan T. Morar : Tovarăsi, opriți măcelul ! :)) În aceeași cheie veselă e și Hey Joe (live de la Razelm) cântat în engleză și limbile naționalităților conlocuitoare.. :) Asta ca să facem (cât ne mai putem permite..) puțin haz de necaz.

  2. E usor sa dai sfaturi dintr-o cafenea si cu 100 de milioane in cont. E democrat cumva?Prezidentialele sunt inca la toamna.
    Poate gasesti sfaturi de la asistentele medicale din New York care lucreaza 12 cu 12 fara protectie adecvata. Sau poate vrei sa stii cum e sa mergi in fiecare zi la servici cand in firma sunt cazuri tot la doua zile cu toate dezinfectarile. Atunci esti tare daca continui sa nu fii paranoic si nu de teama ca ti s-a racit cafeaua vorbind despre coronavirus.

  3. Nici varianta lui Gary Moore (tribute to Jimi), nu e de lepădat, alături de Purple Haze sau Foxey Lady. Aștept o variantă la Little wings (poate de la Nicu Patoi) Pe Iulia Merca l-am văzut prima dată la Club A, la Sala Palatului. Acolo unde-am avut bafta să-l văd și pe Dan Andrei Aldea cu Zalmoxe. Parcă-l văd.. nu cred să fi rămas vreo filmare de-atunci. Ai scris cumva ceva recent despre el, când cu..? Apropo, se mai poate găsi acel eseu pe tema unei finale Federer-Nadal.. tic-tac..?