in Gazeta Sporturilor, Imprevizibil

gsptv, totul despre puţin

Dacă fotbalul românesc a arătat la Euro 2008 cît este de rămas în urmă, în România a constituit cea mai mare miză a luptei dintre trusturile media.

Emisiunile româneşti de profil seamănă cu jocul naţionalei: “show-ul” apare doar din “talk”. Moderatorul pasează vorbele de-a latul studioului, apoi, după minute bune de tatonare, un invitat verticalizează din greşeală şi aşa se naşte jocul ofensiv. Moderatorul se luminează la faţă şi anunţă că “îl avem pe X la telefon”, iar X ridică ritmul şi audienţa emisiunii, începînd să se certe cu cel care a ieşit din regula jocului pasiv. Fluier final şi genericul curge.

În grila “gsptv n” (unde n este mulţimea numerelor întregi cuprinse între 0 şi 4, fără 1) sînt 11 talk show-uri, o adevărată echipă naţională în care au fost selecţionate aceleaşi genuri tocite, adică analiză fotbalistică, tactică şi strategie, golurile etapei şi cele mai mari ratări, meteo, etc. Vom vedea şi o emisiune – intitulată, foarte creativ, LIGAment – despre accidentări, în care s-ar putea premia “Fractura etapei”. De-abia aştept talk show-ul cu “ştiri informale”, avînd în vedere că “informal” înseamnă fie ceva ce se desfăşoară în absenţa determinărilor şi a cadrelor oficiale, fie, în pictură, ceva abstract. Poate n-ar strica nişte ştiri abstracte despre fotbalul românesc, de genul “Gigi Becali a declarat azi ceva, dar nu contează ce”. Îmbucurător e însă că vom avea un talk show de “îmbrăcare a meciurilor din Liga I”, după ce principala tendinţă a presei sportive din ultimii ani a fost “dezbrăcarea”.

Noii cvadrupleţi media riscă să fie asemenea unui cadou imens. Să desfaci bucuros cutii din ce în ce mai mici alcătuite din vorbe, iar la sfîrşit să găseşti un foarte valoros ceas de mînă, dar care rămîne în urmă.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

155 Comments

  1. tu ai modera o emisiune de genu’ asta la granitza dintre patetic si penibil ptr ….25 ooo euro pe luna?
    astept raspuns cu interes :D

  2. nu s-au suparat gsp-istii pe tine fiindca ai scris acest articol? nu ti-au zis ca esti invisios, din cauza ca nu ai si tu emisiune la acest nou post tv? apropo, veimai putea fi vazut la emisiunile despre formula 1 la tvr?

  3. g bush
    Compari merele cu bicicletele. Valoarea unei emisiuni nu are mare legatura cu onorariul realizatorului, ci cu calitatile acestuia si cu crearea din start a unui concept care sa aduca ceva nou. Adica, logica mesajului tau este: iti dau multi bani ca sa faci o emisiune banala. Nu e asa: poti sa accepti 5.000, nu 25.000, bdar sa faci o emisiune buna, pe baza unui concept bun.

  4. nu cred k se indoieste cineva de calitatea de moderator a lu’ nea ovidiu, si totusi…..in ziua de azi mai tot timpul audienta e cea care primeaza, indiferent cum obtii ratingul cel mai mare..de ce?ptr ca de acolo vine malaiul , inclusiv onorariul moderatorului
    ne place? NU!
    putem schimba ceva ? NU

  5. se vede ca esti independent :)
    da, ai dreptate. toate emisiunile sunt la fel. iar sa incerci sa faci din fotbal altceva decat ceea ce este, devine penibil. gen LIGAment, ratrile etapei,etc. adica ce poti sa talk-show poti sa faci din ratarile etapei?
    – Priviti doamnelor si domnilor cum rateazea Schiopu singur cu portarul. da! da! din regie sunt anuntat ca il avem la telefon pe portarul Agitatu care ne spune cum a fost .
    – Buna seara Dvs. si invitatilor Dvs. Pai da, ce sa spun. Eu am iesit, si el a dat-o-n plopi” .
    – Da, multumim Agitatu. Ce parere aveti domnule Ienei despre aceasta faza.
    – Da. Imi aduce aminte de optzeci si sase, cand, daca nu ma insel, Tudorel i-a pasat lui Marius asemanator dar el nu a ratat”.
    – Da! Regia imi spune ca il avem pe Schiopu la telefon. Buna seara domnul Schiopu. Cum ati “scranit-o”, daca imi permiteti.
    – Da Va arde de glume domnule Gradinescu, dar eu am ratat prima de gol. Pai ce sa va zic. Daca dati un zoom pe imagine veti observa ca inainte de a suta niste parapati sau cum le zice ,face niste poze din spatele portii. Este inadmisibil . Deja domnul Uselesseala face foate formalitatile ca sa depuna contestatie impotriva organizatorilor. Este inadmisibil . Ce zice copiii mei cand vede faza asta?!. Erau scatari de la echipe mari de afara. Din Cecenia, din Burundi…”
    – Da, va multumim pentru interventie dar trebuie sa inchidem. Mai avem si alte faze interesante si timpul ne preseaza.

    —————————————————————————–
    O sa se uite Schiopu, Agitatu si aia din regie!

  6. erata “adica ce poti sa talk-show poti sa faci din ratarile etapei?” = adica ce talk-show poti sa faci din ratarile etapei?

  7. AG

    esti, evident, mai informat decat noi…nu ca as aprecia show-urile si talk-urile de pe la noi.

    da’ cum sa zic daca-mi place sau nu, cand inca nu am vazut nimic…

  8. Sica
    :lol:
    Foarte buna parodia!
    g bush
    Nu e vorba de “calitatea de moderator a lui nea Ovidiu”, ci si de a fi putin creativ in generarea unei grile de program. E adevarat ca timpul a fost scurt, dar cele 11 talk-show-uri mi se par schitate pe genunchi.
    Din fericire, au oameni buni, de la Naum la Stucan, de la Vochin la Gradinescu. Greul va fi pe umerii lor, pentru ca doar personalitatile lor vor putea face diferenta.

  9. Naum e baza…Stucan are in el un pic de “Domnul Porumboiu ati auzit ce a spus domnul Iancu”
    Gradinescu mi se pare usor depasit de situatie, Vochin e ce vrei tu dar nu comentator sau moderator

  10. clawbc, despre orice se poate vorbi interesant. am vazut cativa “invitati” care gaseau cele mai surprinzatoare raspunsuri pentru cele mai banale intrebari, la care nu te-ai fi gandit ca se poate raspunde altfel decat cu un zambet de mila…
    salvau televizoru’…
    nu cred ca mai conteaza moderatorul. pana la urma poate fi o fetiscana cu fustita mai mica decat ideile ei, chiar e preferabil. doar sa fie capabila de taceri expresive.

    recunosc, ma uitam cu placere la allstar…petrica imi place.

  11. adriane, cred c-ar fi bestial sa comentezi ceva meci gen otopeni-buzau, unde oamenii-si dau cu dreptu-n stangul. ne-am sparge de ras. te-ar tenta?

  12. @AG

    scuze! imi pare rau, da’ am zis ca nu mai citesc presa sportiva pina nu incepe campionatul…ei bine, m-am tinut de cuvant si cred ca am facut bine :)

  13. @g bush:

    Pe Cosmescu l-ai auzit comentand? Omul pune punct exact in mijlocul frazei.Cine a avut vreodata contact cu scena sau radio-ul stie despre ce vorbesc: despre frazare.Nici dupa atatia ani petrecuti in locul acela caldut numit TVR,unde nimeni nu te deranjeaza,Cosmescu nu stie sa frazeze corect.Pentru mine e magnific si unic in felul in care se opreste in miezul frazei,face o pauza (dar nu de expresie),dupa care continua :) Inimitabil!

  14. @ octavius
    si mai sunt ….mai un nene care comenta meciurile de pe telesport parca …doamne iti venea sa arunci pe geam tembelizoru…dintre moderatori cel mai enervant e clar ivanovici care poate sa-l faca si pe Papa sa se ia la hartza cu episcopii ce stil are…
    de partea cealalata un plus la radu naum care desi il apreciez de mult timp , mi-a intrat la inima de la meciul romania-franta(handbal)

  15. Nu ne mai mira NIMIC, de ceva timp!
    Nu ne va mira, daca in viitor, o emisiune-intitulata, foarte creativ,
    ar fi aceea care s-ar numi: ” Silicoanele etapei” emisiune, care ar premia
    pe una dintre “nur- oasele” care prezinta rubrica “Sport” !

  16. @g bush:

    Si de la Tour,si de la finala Cameliei Potec de la Atena…Corect,Naum e foarte bun,pacat ca ceea ce comenteaza el sunt sporturi “de nisa” in Romania.

  17. g bush
    Pai, am mers pe ideea: “Orice om are dreptul la un pahar cu vin;
    Orice om care bea un pahar cu vin, se stie, devine un alt om.
    Acest alt om, are si el dreptul la un pahar cu vin…”

    Cam asa va fi si cu tolcsourile la tolcsouri la….

  18. @ Neagoe Elena
    mai trebuie sa se numeasca “Silicoanele etapei”?
    oricum asta pare a fi criteriul care face diferenta la selectarea acestor “prezentatoare”
    tin minte ca era chiar un titlu in gazeta:”cele mai frumoase prezentatoare de stiri”…asta arata bine cam care e etalonul de apreciere in romania….la femei in functie de posterior si decolteu…iar la barbati in functie de bani(indiferent de unde si cum)

  19. tot proiectul gsptv mi se pare tras de par. oamenii incearca sa creeze continut pentru televiziuni dar defapt se pravalesc in penibil. asteptam cu interes : auturile etapei, cornerele etapei, injuraturile etapei ( evident dupa ora 12 si +18 ). moderatoare ?! da… andresan sau cealalta … imi scapa numele …. aici ar putea sa faca niste concursuri : prima data pe viteza 5x cu un premiu de 500€. “Sunati acum la 898989899 si ghiciti ce a zis Costelush. Incepe cu -bag- “. Si tot asa pana la 50€ in slow motion “

  20. gazonul etapei, tusha etapei, offside-ul etapei, simularea etapei, faultul etapei, gafa de arbitraj etapei, etc etc

  21. Octavius
    N-as zice ca sunt doar de nisa. Este exemplul cel mai bun pentru un sport, poate singurul, crescut de comentatori. Pana la Naum- Banciu, ciclismul nu exista ca sport de televiziune, acum sunt foarte multi cei care urmaresc Tururile.

  22. ah…procesul etapei, ce vremuri.dar unde e garcea si oltenii.warm up pt emisiune.

    Anda Banu va fi tot intre jucatori luandu-le interviewuri, sau va prezenta un fel de “sepcial” luand interviewuri, dar prin telefon:D ?

  23. @Adrian Georgescu

    Fara suparare, dar sa-l pui in aceiasi oala pe Stiucan cu Naum, Gradinescu sau Vochin este o insulta grava la adresa celor 3.Ceea ce face Stiucan la emisiuni se numeste prostitutie si pornografie.Cum putem face astfel de asocieri?

  24. nu mai exista pic de respect in tara asta!
    pai eu care sunt fan elodia(urmaresc si emisiunile date in reluare-am IQ nu foarte ridicat), sa-mi vina nevasta de la servici si sa stea toata ziua pe gsp-uri,si sa pierd acest dallas al zilelor noastre? e strigator la cer!
    accept cu o singura conditie:sa i se rezerve si lui dan senzationescu un loc de moderator la cel putin 2-3 dintre talk-show-uri,poate asa imi creste nivelul de inteligenta macar pana la genunchiu broastei.
    ce zici adi pui o vb buna pt DDD? :)

  25. @ Adrian Georgescu

    oricum nu mai conteaza formula 1 …. e mai mult decat plictisitoare … vezi o depasire odata la 2 curse

    ai vazut cursa de duminica noapte de la Laguna Seca ? … incredibila … la ora asta moto gp e mult peste formula 1

  26. t-bag
    Da, in F1 echilibrul s-a rupt de cativa ani buni. Masina este mai importanta decat pilotul. Modificarile de regulament nu au rezolvat problema, mai mult au complicat-o.
    Sunt multe competitii cu motor mai spectaculoase decat F1.
    Din pacate, n-am vazut cursa de la Laguna Seca.

  27. a fost cea mai tare cursa din ultimii ani … duelu rossi – stoner a fost de zile mari pe circuitu ala sinucigas

    eu am renuntat sa ma mai uit la f1 … si plus ca la motogp avem si comentatori de calitate :D … nu ca la f1 :))))))

  28. @g bush,

    Nu stiu ce varsta ai ! Nu stiu cat ai …evoluat in mentalitate, ca barbat!
    Dar sunt barbati care n-ar sta in pat cu una de-i curge ser din sani, nici MORT!
    Si, un barbat care isi iubeste partenera, se LUPTA cu ea, nu o LASA, sub nici o forma , sa se mutileze !
    Apare el cancerul la san, asa, din senin, damite stricandu-le “confortul nativ”, acestor parti ale corpului atat de sensibile !
    @g bush, am o varsta, dar n-am sa arat la 65 de ani ca minunata si superbissima Brigite Bardot – eu & All femei – care nu s-au mutilat, ci sunt NATURALE!
    – Grila de valori este cu totul alta, acum !
    Nu se gandesc barbatii ca – de la regine, la boschetari – batranetea cu tot tacamul ei, nu iarta pe nimeni!
    Stau si ma intreb:”Cum or arata , peste 30 ani, de-alde Zana, Raduleasca, raicu s.a.????
    Contul? da am fi ipocriti sa spunem ca nu e nevoie de BANI, fi-re-ar ei sa fie, dar ce fericire e pe capul unui TIRIAC, de exemplu???
    Poate avea zeci de japite, care au cazut sin”brate internationale”!
    Si, cu toti euroii lui n-a fost capabil sa aiba si el o NEVASTA de drum lung( mie nu-mi pace sa zic “SOTIE”!)
    Vai de mama lor!
    Iar “capusele” care doresc asemenea barbati sunt niste FRAIERE! De ce?
    Pentru ca, in cele din urma, nenea IRINEL s.a. ies mai castigati din afacere, daca asta este sistemul lor de valori, dar el, ele, ce fac ele peste 20 de ani???(v. madam Dichiseanu)
    Doamne, iarasi m-am implicat spiritual !

    Scuze pt. greseli cibernetice!

  29. @ Neagoe Elena
    asta e crudul si tristul adevar, din pacate … nu stiu daca m-am facut inteles din postul anterior;
    insa asta e o tema despre care se poate vorbi la nesfarsit , pentru a nu se ajunge la nici o concluzie…

  30. orice om normal la cap prefera naturaletea in dauna cusaturilor, taieturilor, implanturilor…de-ti face parul de pe mana sa fuga …
    oricum discutia era alta , ca aceste domnisoare cum necum ajung pe sticla mult mai repede decat sa zicem o alta persoana mult mai bine pregatita dar care arata normal,fara sani umflati cu pompa si fara botox in buze!
    Cu respect!

  31. Da, @g bush,

    Ai dreptate, dar spune, daca ai vreo reteta,
    cum sa mai creasca mamele actuale pe fiicele lor?

    la viata mea, nu am stiut sa raspund la 3 intrevbari puse de altii:
    1. Bine, bine, Buni, dar pe Dzeu cine l-a facut?
    2. Buni, spune-mi din suflet, cand am voie sa mint?
    3. Amica mea de drum lung si specialista in asa ceva,
    spune-mi”cum ne inveti sa crestem fetita noastra, care 2 anisori” si nu mai stiu cum s-o cresc :
    – ca pe mine , parintii mei, sau …cum se poarta acum?

  32. @ Neagoe Elena
    nu e vreo reteta dar conteaza foarte mult cum alegi sa iti protejezi copilul in asa fel incat sa nu simta ca il sufoci…insa nici sa inteleaga prost libertatea care i se acorda

  33. Adrian, tu stii ca eu sunt un fan al articolelor tale . Sau , ma rog, daca nu stiai atunci afli acum . Tocmai de aceea ,da-mi voie sa te intreb asa, intr-o doara :” De ce Adrian , de ce ? ” Si daca tu o sa imi raspunzi :” De aia, nasty !”, atunci nu imi ramane decat sa te intreb in continuare :” Atunci ,daca zici ca de aia, de ce acum , Adrian ?” . Si daca , precum intr-un joc secund , tu imi vei raspunde surprinzator :”Pai, daca nu acum atunci cand ?” eu ma voi declara multumit de raspuns si iti voi ura sanatate tie, familiei tale si sa auzim de bine .

  34. doamna neagoe elena:

    pe Dzeu l-au facut teozofii

    sa minti ai voie cand ti-e foarte frica

    la “2 anisori” merge dresajul, inca nu tin “invataturile”

    parintii trebuie iubiti, nu ascultati :-) that’s cool

  35. @AG
    parerea mea e ca te joci cu curu’ pe langa falusul erect ;)

    @NeaGoe
    incep sa cred in teoria lu’ shmeny. aveti mai multe fete decat artexul petice.

  36. @peluza 5,

    Mersi, asta e varianta ideala , cand copilul e mi pe la 7-10-14 ani, dar stai sa vezi cum am reusit eu sa “scap:

    1. Ar fi bine sa intelegi ca Doamne-Doamne este UNUL si iubeste mult de tot copiii care nu sunt CURIOSI, peste masura !
    2. Ti-a spun buni Legenda cu mesterul Manole!
    Ei, in viata ta, sa nu fii un alt Manole cand e vorba de o situatie”pe viata si pe moarte”!
    Atunci, ai voie sa minti sa ingheti apele!
    3. Aici, o dau tot pe credinta, pe valori morale si pe “cultura cuibului” din care provine fetita,
    adica ma refer la cultura familiei in care a crescut(gen “cultura fierului”, cultura bronzului” etc.) , nu ca ERUDITIE, ci tot ce s-a propagat in caminul respectiv !
    De ex. eu/noi si altii ca noi, n-am putea sa ne incitam copilul la Sistemul de valori ca al mamei care si-a pus fetita pe NET !Exclus asa ceva!
    Si vine intrebareaa? va avea noroc in viata daca va urma rigorile familiei din care provine??
    Da, cu siguranta DA!Exista un loc sub soare pentru fiecare! Si va mai exista un baiat cuminte si cu minte , si pentru asemenea domnisoara !
    Cu siguranta, simt prin toata fiinta mea, ca viitorul este al oamenilor decenti si normali !
    Vor fi asa de putini, ca vor fi cautati – precum Diogene…OMUL – !

    [ Am mai spus si repet acest simtamant al meu ! Mereu am gandit pozitiv si am fost optimista !]

  37. @AG:

    Scuze pentru raspunsul care vine tarziu,dar tocmai cu Turul am fost “ocupat”,in special pe ultimii 40 km.Da,Naum si Banciu au inventat ciclismul ca sport de televiziune in Romania.Eu as zice,ascultand ocazional comentarii la ciclism in alte limbi,ca ai nostri sunt cei mai tari din Europa.E comentariul cel mai viu dar e adevarat ca ar suna altfel comentariul lor daca Romania ar avea ciclisti in Le Tour,de exemplu.Ei insisi recunosteau asta,neimplicarea le asigura o oarecare distanta.Plus umor,de cea mai buna calitate.
    In legatura cu gsp.tv,am o mare dilema si as vrea sa te intreb cum e mai bine: sa transmiti trei meciuri pentru toata lumea (nu numai abonatii RCS) pe trei Antene sau sa transmiti toate meciurile pentru mai putini telespectatori? Putin pentru toti sau mult pentru mai putini? :) (In ultima mea intrebare “Putin” se citeste cu “tz”)

  38. All:
    Salve. Pe mine ma intereseaza un singur lucru: a fost gasita Elodia? Eu am incercar sa o gasesc in Massachusetts dar acolo nu erau decat homari si multa bere :D

  39. Amartolomeu:
    Mie imi spui? Eu era sa ucid niste Quebecois cu palinca de Bihor. Daca aveam horinca erau acum six feet under :D

  40. Amartolomeu:
    Asta ar fi culmea! :D Am insa destule “logici” in format electronic. E adevarat ca nu se ridica la valoarea celei dorite de tine, dar…

  41. salutare bobor!!
    deunazi(ce imi place sa folsesc acest cuvant DE-U-NAZI)ne plangeam ca nu avem echipa nationala de fotbal,ca avem jucatori frustrati care nu fac fata exigentelor fotbalului european modern,acum imi dau ca si ziaristii sportivi sunt intr-o stare asemanatoare exceptand vreo 4-5 exemplare care ridica cat de cat nivelul presei sportive romanesti,
    la cate racolari a facut marele gsp.tv exceptandu-l pe Radu Naum ,subtire-subtire
    apropo semnalul gsp.tv e varza ,imi apare un ecran albastru cu mesajul note10-CA_ALARM_ACCES_DENIED
    hev a gud dei!!!! ;)

  42. Din fericire Naum si Banciu au spirit si au puterea sa odihneasca psihic persoana care ii asculta. Ar mai fi si impresia de cuplu formata cu multa grija intr-o perioada lunga (cine in Romania depune efortul sustinut sa programeze un proiect pe termen lung?), iar lor le-a iesit perfect pentru ca sunt genii jurnalistice si sunt convins ca satisfactia lor e mai mare decat a oricarui telespectator. Ca sa ajung la concluzie: daca gsptv se ghideaza dupa aceleasi reguli (evidente de altfel) poate sa reuseasca in cativa ani buni de acum incolo sa se impuna pe piata media din Romania (ca si parere personala, nu exista nicio televiziune care sa fi reusit asa ceva si au avut un segment favorabil – dupa 1990 foamea de televiziune era enorma, dar toti au reusit sa impinga omul sa renunte la televizor). Asa ca nu le urez success, pentru ca nu au nevoie. Daca sunt inteligenti or sa reuseasca, altfel nu. Iar daca e nu – ei bine, atunci le doresc (ca de altfel tuturor televiziunilor actuale) sa fie cat mai curand…

  43. Cristi Roman
    Ai punctat subtil la capitolul „să păstrăm bunele relaţii cu gsp”.
    Bine ales momentul, la un articol unde ştiai că se uită toată trupa din redacţie. Nu se ştie niciodată ce îţi rezervă viitorul.
    Transpiraţia va fi mereu mai abundentă ca inspiraţia.

  44. asterix…
    Comentariul Banciu/Naum (la care, sa nu uitam, se adauga Terzian si Comsa) este si ca gen unul foarte interesant, care nu este la indemana oricui.
    Nu este usor sa ai ce spune pe durata a catorva ore, ani de zile. E chiar mai greu, dupa mine, decat sa umpli o grila de programe :)

  45. AG
    true, true – eu i-am mentionat pe cei 2 dintr-un motiv lesne de inteles – este imposibil pentru cineva sa dislocuiasca imaginea auditiva creata de ei – din nefericire si-au creat o alonja peste care este greu sa te impui. Si au reusit asta tocmai datorita lor, prin forta pe care o degaja. Ca de exemplu, desi Terzian intra la comentariu, incercand nu sa le copieze stilul, dar sa se ridice la acelasi nivel, ei bine, nu ii reuseste. Se aude, se simte – e fals, se forteaza … sorry. Nu ai aceasi placere sa asculti comentariile ca atunci cand il auzi pe Naum in plina forta (si are putere prin convingere si claritate) secondat si ajustat de un Banciu care reuseste prin usurinta conversatiei sa intipareasca bine ideile celuilalt. Ah si sa nu uit de emisiunile cu Pittis ca si invitat… Asa ca imi mentin parerea e greu sa nu dai in fiasco – mai ales ca exista puterea comparatiei. De ce toata ziaristica sportiva moderna priveste spre Chirila ca etalon?

  46. Inca un exemplu: EPO in ciclism – o moarte a sportului pe 2 roti si inclusiv a popularitatii acestuia (caci de popularitate se bucura cei 2). Ei bine, au facut si fac ceea ce e normal (bine, nu e normal pentru emisiunile curente) si anume au acceptat existenta cancerului si si-au asumat riscul de a nu mai avea telespectatori. Si asta probabil ca o sa ii mai salveze multa vreme de acum incolo. Mai mult, Banciu e la un fel de vanatoare, un fel de copoi (cu doi de o mai plini, asa cum ii rosteste) care miroase si impusca de pe parcurs pe baietii nazdravani :) . Bine, asta vine cu experienta ce-i drept.
    Altfel zis – au fost seriosi in mod natural… si asta nu creeaza neplacere.

  47. AG
    Scormoneam dupa cateva clisee: o vreme buna, turul a fost interactiv, pana la patania nefericita cu virusarea si s-a taiat macaroana (al “naibii” attachment). Ai pomenit ca este greu sa umpli cateva ore de transmisie sportiva cu un comentariu util: ei bine, atunci erau ajutati intens de telespectatori si au crescut usor (erau in maxima explozie chat room-urile). Si acum intrebarea din partea mea :) : a fost utila trista experienta de atunci care a dat o cu totul alta directie stilului de comentariu?

  48. asterix
    Eu cred ca, din pacate, presa sportiva romaneasca nu priveste spre nea Vanea ca spre un etalon, decat, cel mult, la nivel declarativ. Chiar astazi vorbeam despre asta cu cineva.
    Iti dau un singur exemplu si ma refer exclusiv la cuvantul scris, pentru ca pe nea Vanea l-am prins doar in ultimii doi ani de existenta ai domniei sale.
    Este vorba de arta discretiei. Chiar si cand scria la persoana intai singular, cand exista in propria poveste, Ioan Chirila avea enormul talent de a nu fi vizibil.
    Prin comparatie, in cele mai multe articole de opinie din presa romaneasca, autorul iese, de multe ori chiar inconstient, in fata, se insinueaza intre subiect si cititor. Ca sa fiu sincer, nici eu nu constitui o exceptie.
    E doar un exemplu, unul dintre motivele pentru care nea Vanea transmitea, mai degraba decat comunica.

  49. Demult, acum 10-15 ani am citit o carte de-a regretatului Ioan Chirila. Intr-unul din capitole erau prezentati cativa comentatori de radio ai anilor 30-40 (nu se transmiteau meciuri la tv). In timpul unui meci international dintre Romania si o alta reprezentativa de fotbal, cand toata tara asculta cu sufletul la gura desfasurarea partidei, acesta incepe sa comenteze o faza : “Mingea ajunge la X ! Acesta dribleaza un fundas, pe al doilea, ramane singur cu portarul; il dribleaza si pe acesta, sut siiii…extraordinara ratare !!! Singur cu poarta goala, din numai 2 metri, jucatorul nostru trage pe langa poarta !!!” La intoarcerea in tara a echipei nationale, toata lumea il privea cu repros pe acest jucator. Contrariat, acesta a intrebat pe cineva ce se intampla ? Auzind relatarea ratarii sale, a facut ochii mari, a ridicat din umeri si a spus…” In tot meciul nimeni din echipa noastra nu a avut o asemenea ocazie de gol ! (Romania a pierdut la scor mare). Presa, a intrebat comentatorul cu pricina de ce a mintit ? Acesta, cu nevinovatia intiparita pe chip a replicat… “Am vrut sa fac meciul mai interesant !”
    Din pacate pt noi, vremurile cand stateam cu urechea lipita de difuzoare ascultand “Fotbal minut cu minut”, cand ne imaginam fentele, suturile, golurile…, au trecut. Acum nu ne ramane decat sa privim acest campionat fara culoare, fara suflet, lipsit de calitate, in care pata de culoare o aduc declaratiile de dupa.
    Oricat de bun ar fi un comentator, circul ieftin ce ne este aratat pe micile ecrane ma face sa am nostalgia radioului…

  50. Adrian, in primul rand, apropo de “tolc shouri”, sa nu uitam ca cel care a pus bazele tiganiei la TV, tatalor, tartorele sef, cel care a transformat fotbalul din placere intr-o tiganiada nesimtita, nu este altul decat (fostul?) seful tau de la GSP, mister OVIDIUUUUUUUUUUUUUUUUU IOANITOAAAAIAAAAAAA!!!!!!!!! , iar cu asta mi-am incheiat comentariul…

  51. Nu stiu exact ce se sarbatoreste, dar daca toate urarile converg
    catre aceiasi persoana, cel putin stiu cine va sarbatori
    “ceva” astazi, asa ca si din partea mea un sincer La multi ani AG!

  52. eu am senzatia ca talk show-rile astea sunt acelasi lucru cu discutiile aprinse de la terasa, la o bere, doar ca sunt transmise la tv. tot aia se discuta si rezultatul e acelasi: nul. dar la tv ai reluari, se fac legaturi telefonice si vine becali in direct, chiar daca e sau nu invitat! :)
    oare si la televiziunile straine o fi la fel? bine, fara becali… sau, mai stii? ;)

    p.s. @AG sa fii fericit! :)

  53. in 2 saptamani incepe Olimpiada si la noi toate ziarele de sport au numai stiri cu manariile din Divizia A…

  54. Stiti cumva daca R. NAUM si R. BANCIU vor comenta ceva din olimpiada (ciclism, natatie, etc)? Nu de alta, dar ca sa stiu daca ma uit.

  55. Tu esti baiat destept , printre putini cu o astfel de calitate prin GSP.
    Dar cum totalitatea viiciilor este o constanta ,extrapolez si gasesc la tine un mare BUG :
    cum poti sa-l suporti doua ore pe zi la ST FM pe RB ? Eu nu suport sa-l ascult doua minute ,
    daca tu reusesti sa faci o emisiune alaturi de el , poate se va gandi cineva sa te premieze vreodata.
    Cat despre GSP TV las’ ca-i bine asa , romanii trebuie sa stie ca peste trei ani vor plati minim 10 RON sa vada
    live la tv un meci de fotbal.Ca sa-i spun asa …astia trei ani sunt o perioada pregatitoare.

  56. Adriane problema acestui nou post ge… a creat si ceaza hahos mai mult s-a luat un drept al telespectatorului, drept castigat in 89.Afacerea s-a complicat si mai tare cand beneficiarii de cabluri au dorit sa cumpere transmisiunile meciurilor din liga 1 si ….sume de care nu se poate atinge nimeni.Deci un monopol preluat de antenna 1 si R.D.S. ,intr-un cuvant totalitarism ,comunism cu fata ….banilor obligand poporul sa scoata banul.Defapt ce sa mai zic , pe langa faptul ca de la zi la zi se scupeste totul si toate ne trebuie sau nu ni se ia si drptul de a mai vedea meciurile din liga 1.VA felicit d-nule Voiculescu si pe ceilalti ptru faptul ca ati reusit sa introduceti cenzura .Brava ,poate de aceea nu a mers cu politica dlnule Voiculescu.ASTA este adrian georgescu ,afacerea cu tebelizorul,amin!

  57. adrian are dreptate: se vb de 100 de ori mai mult despre fotbal decat se joaca efectiv; si macar daca am avea despre ce vorbi
    ; pentru mine nu ar fi nici o tragedie daca se va dovedi ca noua bomba din media sportiva se va dovedi a fi o cacealma; sunt dezamagit doar de faptul ca in aceasta aventura jenanta au fost atrasi
    jurnalisti sportivi de la care aveam pretentii, cum ar fi radu naum; dar in final nu este nici o surpriza, banul conteaza, nu-i asa? asdar, draga adrian, nu te sfii sa spui ceea ce gandesti chiar daca deranjeaza!
    in definitiv cei care se supara sunt niste ipocriti; mediocritatea este evidenta.

  58. No name
    Eu nu ascult radioul. Doar cand (rar) merg cu masina si cand (si mai rar) mi se strica (,) casetofonul, atunci trec pe ala de simfonice national.
    Mie imi place Banciu in scris si la Eurosport. Sunt simpatici: in pauzele de comentariu de la Eurosport, ies din cabina vorbind in continuare. Banciu turuie in continuare, Naum replica.

  59. Mosutan Adrian
    Nu cred ca vina ii apartine lui Voiculescu si zau daca mi-e simpatic respectivul. Mai degraba este lupta pe piata cablistilor, unde sunt convins ca lucrurile se vor regla.
    Intamplarea face sa fiu conectat la RDS. Daca n-as fi fost, zau daca m-ar fi interesat sa ma abonez pentru Liga 1. Iar daca m-ar fi interesat, mi-as fi luat DigiTV.

  60. cisco
    Stai asa. Mie nu mi se pare degradant ca oamenii astia au venit la gsptv, dimpotriva. Puteau sa ramana ca in reclama aia cu fotbalisti de la Bergenbier, intr-un meci din care lipseste mingea. Oamenii au semnat pentru gsptv pentru ca acolo este obiectul muncii. E o piata libera, in fond.
    Ma amuza in schimb creativitatea de a face o grila cu 11 talk show-uri, fiecare fiind prezentat ca un produs cu identitate separata. Chiar nu poti face un pas inainte fata de sport.ro, avand in vedere ca, spre deosebire de acest canal, ai drepturile de difuzare?

  61. La multi ani si respect pentru ceea ce faci!
    Esti unul dintre putinii ziaristi care au impus respect in randul cititorilor. La mai mare!

  62. Footballul nu are substantza in schimb are mult scandal!
    Sa nu credeti ca lumea a cumparat drepturile de televizare din cauza spectacolului footbalistic!!!
    A cumparat din cauza spectacolului extra-footbalistic!!!
    Adica pt spectacolul facut de Gigi etc Co!!!
    Suntem mai rai ca englezii care doar scandaluri dau in ziare si daca nu au scandaluri fabrica!!!

  63. Nu e rea emulatia din presa vizuala. Rele sunt eternele scandaluri din fotbalul romanesc.
    Ar fi bine ca noul campionat sa inceapa sub alte auspicii, de civilizatie si bun simt. Dar am temeri, dupa cum se vede si ‘simte’…
    GSP tv? E de vazut cum se vor descurca. Sperante sunt.
    Sa nu uitam ca vara asta avem si Olimpiada, care e la TVR. Si chiar si la TVR se schimba garda la nivel de comentatori, Enachescu e la Realitatea TV, Naum la GSP tv etc…, acum chiar incearca sa aduca tineri sub 30 ani in redactie (concurs).
    Om trai si…vom vedea!

  64. AG,
    e ziua ta? zi frumoasa ca tine? daca da, atunci “Sto Lat!” adica La Multi Ani! in poloneza…daca nu, tot asa…

    A fost careva la Metallica? Pareri ceva…

    Redactia Sport de la TVR mi se parea cea mai buna-in afara de Anda Bada-Banu..Nu s-ar putea sa ramana si acolo, macar cu juma de norma…?

  65. La multi ani AG !

    PS: Esti de acord cu santajul asta de a te abona la erdees sau digitv pt a vedea campionatul cu exceptia catorva meciuri ?

  66. Bai la dialogul asta, m-am cacat pe mine, cit sunt eu de constipat :D

    AG
    Merge si un siretel innodat elegant la gat.
    jim
    …uns cu sapun, sa fie alunecare.
    AG
    Iar ai scos capul, hidra?

    Demential :D

  67. curajoasa opinie,aplaudam.
    mult zgomot pentru nimic, care va sa zica! nu e nou, insa-i bine ca iei atitudine. nu pot sa-mi sterg din memorie faza de la “revolutie” cu caramitru, dinescu si-al lor “mircea, fa-te ca lucrezi”. si non e vero e ben trovatto! asa si cu gsp-istii astia, se fac si ei ca lucreaza, pentru ca ce se “joaca” in campionatul romaniei e atat de mizerabil, incat niciun colt de gazeta oraseneasca nu merita.
    o sa te mai frecventez.

  68. cei care sunteti de acord cu o PETITIE la guvern contra televiziunii GSP si contra RCS-RDS va ros sa imi scrieti la adresa de mail: barbu.razvan07@yahoo.com
    Aceste meciuri sunt de interes national, din cauza notorietatii pe care o are acest sport. In mod normal ar trebui transmise pe TVR 1, pt ca si cei din munti sa poate vedea meciurile. Astept mailurile voastre, cu cat mai multi cu atat mai puternici
    Razvan Barbu

  69. AG,am citit articolul tau.E ceva cu trimitere la altceva!

    De juma’ de ora citesc coment-urile despre articolul tau!

    Foarte mishto,chiar interesante!

    Da’ nu mai retin ce-ai scris in articolul tau!

  70. Multumesc pentru urari.
    Dragos
    Nu e OK ce se intampla, insa nu as arunca toate pisicile in curtea Antenei.
    Eu ma gandesc asa, daca sunt abonat la UPC, sa zicem, si bineinteles RCS-RDS nu va veni sa ma cableze doar pe mine de pe toata strada sau din tot blocul, tot mi-ar mai ramane varianta Digi. Daca eu consider ca fotbalul romanesc merita, iau Digi. Ma insel cumva?

  71. Nu te inseli e f adevarat ! Partea proasta este ca pe la tara, omu’ se asteapta sa dea pe antena, protv sau tvr sa vada un meci……si acum vede ca nu vede :) ! Eu nu sunt abonat la erdees, pot sa ma cablez dar nu vreau! Din principiu nu cedez in fata marsaviilor! PE scurt sunt foarte revoltat pt ca se intampla sa fii obligat sa iti schimbi furnizorul de servicii pt a vedea campionatul!

  72. PUTEAI SA ECONOMISESTI TIMP UTIL SI SA SCRII UN ARTICOL CAM ASA:FOTBALUL ROMANESC…….PREA MULT TALK SI SHTOW SI DELOC SHOW.SI APOI GENERICUL DE FINAL.VINA NU ESTE A CELOR CARE APAR IN PRESA CI ACELOR CARE II FAC SA APARA IN PRESA.SA SPERAM CA-SI VOR REVENI.

  73. Nu inteleg deloc inversunarea domneavoastra. Sa stiti ca desi calitatea emisiunilor nu va fi intotdeauna cea mai buna, AVEM NEVOIE DE GSPTV !! De ce sa nu avem mai multe canale de sport ??? De ce sa nu avem o gama mai larga de unde sa alegem ??? Nu poti sa nu te bucuri cand auzi ca vor fi difuzate emisiuni moderate de Ioanitoaia, Naum , Gradinescu. Avem nevoie de alternative. Numai prin concurenta vom putea atinge acel nivel superior de care vorbiti in media sportiva. Eu sunt un mare fan al sportului, insa afland ca postul GSPTV nu este disponibil decat in grila RCS am facut totul ca sa il pot receptiona desi sunt abonat UPC. Vreau sport!Vreau sa am de unde alege!

  74. Matt
    Nu inteleg unde vedeti dvs. inversunare. Pentru dvs., reduc articolul meu la o singura intrebare: “Nu se putea mai mult, in conditiile achizitionarii unor oameni valorosi, decat o grila cu 11 talk show-uri?”.

  75. mama,ce nashpa!
    astia din liga intai au dat-o de pe bere pe racoritoare.
    o fi buni mititeii cu frutty-fresh?:)

  76. AG
    sigur mai sunt pe banca de rezerve 5-6 talk-show-uri,in caz ca unul din” primul 11″ sufera vreo accidentare sau ia vreun cartonas rosu

  77. Domnule Georgescu, nu ma refeream strict la dumneavoastra in mesajul meu, mai mult era pt acei permanent “nemultumiti”. Categoric, grila canalului GspTV este destul de incarcata de emisiuni-clisee, insa in opinia mea cam tot ce este denumit generic “sport” la trustul Intact vizeaza in primul rand can-can-urile din lumea sportiva. Sigur, nu conosc exact cum functioneaza treburile in interiorul unui canal de televiziune, dar ceva imi spune ca nu ar trebui acuzata echipa de la GspTV 100% pt aceasta grila de 11 talk-showuri, dar spun ca putem gasi si lucruri bune in aceasta noua aparitie media. Daca nu..macar avem fotbal! Macar Divizia A. Macar o noua alternativa.

  78. mda!
    capitalismu’ salbatic e singura sansa a ligi lu’ Mitik si a celor kre au dat atatia bani p drepturile tv!!! n’au alta solutie… dekt stilu’ asta bombastic! pakt k din jurnalisti integri(cel putin asa percepeam io gsp’u’) risk sa devina… un fel d libertatea sau evenimentu”otv”! plm!