in Sfatul bătrânilor

Ne trebuie o femeie

Nu poţi să mergi cincizeci de metri prin Bucureşti fără să-ţi sară în faţa ochilor o plăcuţă pe care scrie „Lucrare realizată cu sprijinul Primarului sectorului n, Xulescu”. Sau „cu voia primarului …”, „…sub îndrumarea…”, „… la iniţiativa…”, „din bunăvoinţa”, „… la comanda”. Aşa cum marile catedrale au pus la vedere numele întemeietorului, în Bucureşti, aproape fiecare gărduleţ sau bătător de covoare consfinţeşte nemurirea vreunui Mecena din bani publici. Mai lipsește să vedem aceste nume dăltuite în rahații de câine.

Din punct de vedere istoric, procedura nu e nouă: se pare că şi în Egiptul Antic existau anunţuri cu „Piramidă construită de Kheops şi recondiţionată termic de Mikerinos”, dar acestea n-au învins trecerea mileniilor. În Capitală e invers: anunţul se prezintă mult mai durabil decât opera, pare că se va putea citi şi atunci când metrul pătrat de asfalt deasupra căruia a fost aninat va fi din nou sfărâmat de pickhammere.

E unul dintre motivele pentru care mi-ar plăcea ca o femeie să fie primar general. Bărbaţii nu au numai obsesia dimensiunilor vaste, ci şi pe aceea a veşnicei erecţii. O doamnă n-ar străpunge Dealul Filaretului doar pentru a-şi dovedi potenţa edilitară la o vârstă înaintată, n-ar visa la autostrăzi suspendate, nu s-ar lăuda cu metrii şi kilometrii pe care i-a dat în folosinţă. În principiu, dacă aţi observat, ele tac şi fac, la o săptămână după ce ţi-ai impus punctul de vedere într-o dispută conjugală, vezi că a rămas ca tine, dar s-a făcut ca ea.

Aşa s-ar rezolva şi multe dintre disputele din Consiliul General, unde se întârzie o sumedenie de lucrări. Toţi ar pleca acasă convinşi că ideea doamnei primar de a colora blocurile în lila a fost definitiv îngropată, până când s-ar trezi cu câteva bulevarde vopsite . „Ce-i asta? N-am respins culoarea lila?!”, ar urla vajniciii consilieri. „Vai, câtă nepricepere! E fuchsia, domnilor, nu lila…”. Gândiţi-vă însă că nici măcar asta n-ar fi mai rău decât experimentele cromatice făcute în Rahova de impresionistul flamand Van Ghelie.

Ăsta e felul nostru, al bărbaţilor: dacă fapta nu-i urmată de laudă, degeaba e. Se întâmplă ca-n bancul următor, ilustrativ pentru formele împlinirii masculine. „Dintr-un naufragiu se salvează doar un român şi Jessica Alba. Cu ultimele puteri, cei doi ajung înot pe ţărmul unei insule pustii.  Zilele trec una după alta, ei încep să trăiască împreună pe insuliţa care se dovedeşte un mic paradis, cu toate cele trebuincioase vieţii. Totuşi, după vreo trei luni, el devine din ce în ce mai trist. Se plimbă ore în şir pe ţărm, oftând şi privind spre zare. Superba actriţă vine lângă el şi începe să-l descoasă: «Ce e, dragul meu? Pot să te ajut?», «Nu»», răspunde el, oftând lung. «Totuşi, suntem numai noi aici, dacă nu vorbeşti cu mine, atunci cu cine?». «Bine», zice el. Îi dă pălăria lui, îi desenează o mustaţă şi încep să se plimbe pe plajă. La un moment dat, se întoarce spre ea şi o întreabă: «Auzi, moşule, ştii pe cine … eu aici de vreo trei luni?»”.

Cam aşa-i şi cu primarii noştri. După ce că ne …,  mai pun şi plăcuţe cu numele lor, să nu uităm.

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

13 Comments

 1. Așa-i, moșule!
  Femeile e bune oriunde le pui: și la cratiță și la funcții publice… și… știu io unde preferați voi… :)
  … dar zău că vi-l meritați pe doctorașul ce se golănește pe la teveuri… ;)

 2. “Nevasta-mea m-a incurajat sa-mi caut o chestie pentru marirea penisului. Am găsit-o, am probat-o şi rezultatul e rapid şi fantastic. În plus, arată bine, are 19 ani şi o cheamă Liliana.”
  …ne trebuie o femeie ! :lol: :lol: :lol:

 3. cat ii optimism in comentarii. Asta a ramas in tara? Esti luat la pumn ( sau zeflemea) pentru idei? Super circ. E bine in mocirla atunci…

 4. Maestre te contrazic!

  Sunt de acord ca ne trebuie intr-adevăr cineva care să facă lucruri simple si normale pentru stradă, ţară si bordel, fară să scoată pieptul în faţă pentru asta.
  Insă te rog, vă rog orice să fie numai femeie nu! Păi ăştia de fură (sic) până acum mi s+au părut cu toţii femei in pantaloni. Cu toţii aveau o latură feminină pe care in timpul mandatului au ţinut să ne+o dezvaluie mai ceva decât la psihiatru.

  *experimentele cromatice făcute în Rahova de impresionistul flamand Van Ghelie* + genial ca de obicei.

  sau poate un *almahanist in perioada tahitiană alu Van Cheeste*

 5. Edililor le-a scapat un mic aspect pentru ca sa fie totul perfect.Lucrurile pe care nu le-au facut trebuie si ele marcate.
  De exemplu Cathedral Plaza.Lumea o sa se intrebe “Cine dreaq a permis asa ceva?A fost Oprescu sau Basescu?”.
  O placuta “Aceasta cladire NU a fost aprobata de Oprescu” ar rezolva dilema.

 6. Buna dimineata :)
  ce cosmaruri am :( am o imagine mereu ca vine un pusti cu pistolul la frunte si striga .. culcat .. :D :(((( nu am crezut ca voi trai asa ceva :(

 7. Amuzanta poveste:)), indicatorul mai bun decat constructia in sine, genul de faza atentie la semofor iar semajorul nu merge sau nu este.
  Ar fi amuzant sa scrie” Respectati semaforul inainte de toate”:)) si semaforul sa fie stricat, ar fi mai mult decat amuzant.