in Ce se întâmplă cu noi?

Ce se întâmplă cu bărbaţii?

O teorie emisă recent spune că, peste cinci milioane de ani, bărbaţii vor dispărea definitiv, din cauza unui cromozom fragil. Personal, cred că vestiţii cercetători britanici se înşală, din două motive: 1. Vom mai dura maximum 500 de ani, 2. Nu-i atât chestie de genetică, cât de stingerea rostului. 

De decenii bune, viaţa se feminizează constant şi noi împreună cu ea. Nu prea mai e nimic de cercetat, motoare de desfăcut şi de întins pe folie, vârfuri sau teritorii de cucerit, chestii măreţe şi inutile care făceau odinioară deliciul spectatoarelor. Când nu vor mai exista deloc dulapuri de mutat şi piuliţe de strâns, iar omenirea se va putea înmulţi prin alte metode decât cea clasică, chiar nu ne mai văd niciun sens.

Când aţi văzut ultimul bărbat puternic? Glumim pe seama doamnelor, că se sperie de fiinţe mici şi iuţi, precum gândacii sau şoarecii, dar noi ne îngălbenim la prima veste proastă şi fugim rapid de răspundere. Uitaţi-vă la simptomele mici, dar grăitoare. De pildă, mai nou, din ce în ce mai mulţi fotbalişti apar pe teren cu măşti de protecţie facială, de juri că toţi sunt Zorro sau Batman. Cum fotbalul n-a devenit nici sport extrem, nici bal mascat, aş zice că se întâmplă ceva cu cei care-l joacă. Probabil că nu-i departe ziua în care vor purta echipamentul de protecţie al portarului de hochei. În momentul în care vom vedea şi primul rugbist cu mască de protecţie, înseamnă că s-a cam dus nădejdea întru masculinitate.

„În spatele unui bărbat puternic stă o femeie puternică”, spune o vorbă. Evident! E ca la şah: pionii se duc primii şi rămân piesele de forţă, iar dacă veun pion rezistă până la final, de obicei e preschimbat în damă. La fel se va întâmpla şi în viaţă. Parcă-i şi văd pe ultimii doi bărbaţi de pe Terra, singuri printre cele 81,3 miliarde de femei. Au în jur de 1,65 metri, pacheţele nefireşti de muşchi pe abdomen şi se pensează. Unul e hair stylist, al doilea a fost antrenor de fitness, dar s-a lăsat, de când doctoriţa i-a interzis activităţile fizice periculoase. Se mai uită, e drept, la filme deocheate, cum ar fi ecranizările după Jane Austen. Bere n-au voie, că îmbată şi îngraşă.

Războaie? Vor exista şi atunci, desigur, dar fără bombe şi eroi. Femeile-lideri se vor strânge la forumuri şi-şi vor înfige cuţite în spate cu zâmbetul pe buze, apoi Prima Doamnă şi dictatoarea Chinei vor vorbi ore în şir la telefon despre rusoaică. Orice conflict militar se va stinge din faşă – prin dăruirea unui parfum scump – şi vor fi invazii doar la magazine, în zilele de reduceri.

De fapt, vinovate sunt tot femeile, căci ele ne motivează şi ne modelează. Nu credeţi? Urmăriţi evoluţia idealului masculin de-a lungul timpului. În 1935, când l-a plămădit pe Alain Delon, Dumnezeu avea o idee clară despre cum trebuie să fie un bărbat. A lucrat îndelung, cu migală şi cred că a pus şi ceva suflet. Aproape şaizeci de ani mai târziu, s-a născut Justin Bieber. Am încheiat argumentaţia.

Tu ce zici?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

20 Comments

 1. Draguta argumentatia, femeile care citesc FHM(citeste hipsterii) s-ar putea speria chiar….

  Nu vreau sa iti stric poanta de final (de-a dreptul jignitoare dealtfel pentru astia din cadrul speciei pe cale de disparitie), dar uite un barbat contemporan cu noi : Robb Flynn -lead Machine Head(ce super trupa am vazut anul trecut…); ah sau de ce nu Matt Heafy – lead Trivium (ce super trupa o sa vedem anul asta!).

  si as mai avea o observatie: cred ca mafiotii astia, de care nu mai scapam “nici cu procuratura”, si-ar schimba si sexul numai sa scape…

 2. domnule georgescu, eu stiu ca se nasc mai multi baieti in tarile sarace si mai multe fete in cele dezvoltate- cica din cauza alimentatiei bogate in fats (la primi) si mai putin bogate in fats (la cei din urma).

 3. nu am nimic cu “ei”, stii bancul ala vechi cu “…daca ei se iubesc, ce conteaza sexul”

  dar sunt mai asaa, nu ai de unde sa ii apuci cand vrei sa ii bati;

  apropos de ce spuneai: nu se duc la hair stylist, dar isi aranjeaza singuri creasta mai ciuf, iar la fitzness ar merge(ca a citit in FHM ca e cool sa fii vazut cu o tabla de sah si o carte in mana cand iesi de acolo)dar nu prea ii place mirosul de transpiratie de la matahalele alea care trag de fiare…

 4. Eu nu am nevoie de barbati nici pt piulite si nici pt mutatul dulapurilor. Recunosc – nu le-am refuzat astfel de servicii in trecut. Dar am descoperit ca pot si singura. Si nu vreau nici sa stau in spatele unui barbat. Dar nici un barbat care sa stea in spatele meu. Ori stam fata-n fata. Ori unul langa altul dar nu unul in spatele celuilalt. Si nici unul in umbra celuilalt. Barbatii sunt ca niste vase de lut prelucrate de mana femeilor. Si femeile au nevoie de vasele alea pt a bea vinul din ele :) :)

 5. eu zic ca s-au dus toate dracu’ in ziua cand rozul a ajuns la moda si printre masculi, mai vad cate unu cu blugi verde deschis sau chiar roz si sa ne mai miram ca o sa disparem ? cu putin noroc nu o sa prind ziua aia .. chiar daca filmele deocheate vor fi exckusiv cu femei ..

 6. E logic sa dispara barbatii, prin selectie naturala. Barbatii declanseaza razboaie (nu femeile, ca-si fricoase), deci distrug o parte din propria specie. Natura are mecanisme de corectie pentru asta, ca de-aia evolueaza speciile. Deci o sa ne aplice o corectie.
  Oricum nu conteaza, peste cateva sute de milioane de ani vor dispare si toate femeile, ca vor avea peste 20 de kilograme cu toata grija legata de silueta. Sigur i-asa, ca am vazut o emisiune pe NG parca.

 7. Unfortunately women became the breadwinner in many houses this days . :(
  * I will do the laundry if you pay all the bills… I’ll do the dishes , you go have a beer * it’s not anymore actual test .