in Sfatul bătrânilor

Jurnal de consultări la Cotroceni

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Ora 10:00. Am fost anunțat că astăzi voi participa, alături de, printre alții, Aurel Moldoveanu, mama lui Ștefan cel Mare și Hristo Stoicikov (propus de Calimente) la negocieri cu președintele, din partea Societății Civile SRL. Urmează update-uri. Țineți aproape.

Ora 11:05. După UNPR, urmează să intrăm și noi. Delegația noastră (Societatea Civilă SRL) e mare și hotărâtă. Marian Nistor și-a strâns bentița de câteva ori, în stilul lui Rambo, și acum încercăm să-i împingem la loc ochii în cap. După aceea, facem o petiție online pentru desființarea petițiilor online.

Ora 12:03. Așteptăm deja de o oră în fața palatului. Nelu Dumitrescu răpăie nervos din tobe. Vloggerul Smecta plânge și cere să fie schimbat. Mihai Stoichiță a venit cu treningul proaspăt călcat, la dungă. Tony Poptămaș a făcut câteva bannere cu declarații, însoțite de poza lui Paler.

Ora 12:42. Așteptăm în continuare. Scandăm însuflețiți “Corupție pentru toți!”, “Mihalache, trezește-te!”, “Nu vrem Kent, nu vrem valute, vrem parlamentari trei sute”. Avem însă și o problemă: ideologii delegației noastre, Lorin Fortuna și Pavel Coruț, tocmai au fost răpiți de extratereștri.

Ora 13:18. Suntem, în sfârșit, anunțați că vom intra la consultări, dar delegația ALDE, compusă din Călin Popescu Tăriceanu plus câteva foste, actuale și viitoare neveste, se strecoară prin față. Începem să protestăm violent. Arșinel strigă cel mai tare, fluturând amenințător un teanc de rețete compensate.

Ora 14:08. După reprezentanții străzii, ni se alătură și reprezentanții aleilor, ai intrărilor, ai șoselelor, ba chiar și un trimis al unui mare bulevard. Sunăm în continuare la ușa Cotrocenilor, dar soneria nu se aude, așa că începem să-l călcăm pe Trăistariu pe picior cu schimbul.

Ora 14:48. Suntem nervoși și strigăm din toți bojocii “Mihalache, UE!”. Cineva propune să ne transformăm în serviciu secret și propunerea e adoptată. Brusc, nimeni nu mai scoate unul o vorbă, fiecare trăgând cu urechea la vecinul.

Ora 15:02. În sfârșit, domnul Mi’alache ne deschide poarta. Poartă capot, scufie și cipici. Ne conduce căscând către președinte. În jur, este o ordine desăvârșită. Dintr-o boxă răsună Marșul Valkiriilor, din cealaltă, Scorpions. Peste tot vezi nume de mărci celebre: Kaufland, Lidl și chiar un mic Scheisse, scrijelit pe masa de ședințe. Impresionat, Liviu Mihaiu vrea să facă o poză în picioare, alături de președinte, dar fotografii nu reușesc să încadreze imaginea.

Ora 15:03. Luăm loc. Realizăm că fotoliile sunt dintr-acelea care scot un zgomot straniu când te așezi. După câteva secunde, descoperim că, măcar în cazul unuia dintre noi, nu era de la fotolii. Mi’alache ne face cu ochiul în stilul Victor Ciorbea, adică fără să clipească.

Ora 15:04. Președintele începe să vorbească.

Ora 15:26. Președintele termină de spus „Bună ziua”. Florin Piersic îl întrerupe.

Ora 16:18. „… și-l vedem pe Colea Răutu că se-ntoarce spre Caragiu și-i zice: Mă, ciocoflendere ….”.

Ora 16:27. E întoarsă spre masa discuțiilor și Loredana Groza, care, din reflex, se așezase invers. Toată lumea e mulțumită: Dan Puric este noul Preafericit, Liviu Mihaiu a primit Cadrilaterul. Președintele promite că va veni în Piața Universității, la o dată pe care i-o va comunica ulterior doamna Iohannis. Revoluția a învins!

CORTINA.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.