in Sfatul bătrânilor

De Niro va fi întinerit cu ajutorul tehnologiei

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Robert De Niro in The Godfather Part IIMartin Scorsese va regiza din nou un film în care va juca Robert De Niro. Filmările la pelicula “I Heard You Paint Houses” (The Irishman) vor începe, probabil, în 2017, după ce au fost amânate de câteva ori de-a lungul ultimilor ani. Încă din 2008 Scorsese și De Niro voiau să realizeze acest film. Doi ani mai târziu, Al Pacino și Joe Pesci s-au alăturat proiectului și este posibil ca Bobby Cannavale și Harvey Keitel să facă parte din distribuție. 

De Niro îl va juca pe asasinul plătit Frank “The Irishman” Sheeran, care a declarat în câteva interviuri că, în anii ’70, ar fi omorât mai bine de 25 de oameni, la ordinele Mafiei și ale șefului de sindicat Jimmy Hoffa. Expresia din titlul filmului – „a zugrăvi case”-  înseamnă, în limbaj codificat, a ucide.

Numai că Sheeran avea puțin peste 40 de ani în respectiva perioadă, iar De Niro va împlini în curând 73. Într-un interviu recent, actorul american a spus că Scorsese dorește să apeleze la tehnologia modernă pentru a-i întineri, pe ecran, pe De Niro și pe câțiva dintre colegii lui de platou. În acest scop, a contactat compania cea mai avansată în acest gen de efecte speciale, care se numește Lola VFX.

Dacă ați văzut cum au fost „întineriți” Brad Pitt în „The Curious Case of Benjamin Button” (2008) sau Michael Douglas în secvențele de început din „Ant-Man” (2015), înseamnă că știți de ce sunt capabili acești specialiști. Trent Claus, unul dintre ei, a explicat cum au reușit uluitoarea performanță din „Ant-Man”.

Spre deosebire de alte trucaje pe care cei de la Lola VFX le-au făcut anterior, au avut la dispoziție multe materiale de referință: filmele de la sfârșitul  anilor ’80 în care jucase Michael Douglas. “Asta ne-a ușurat munca, dar ne-a și îngreunat-o, întrucât publicul deja știa foarte bine înfățișarea actorului de la 45 de ani”. Bazat pe imaginile în mișcare din filme precum “Wall Street”, i s-a făcut lui Douglas un facelift digital. “Cea mai importantă zonă e pielea din jurul fălcilor, care se lasă pe măsură ce înaintăm în vârstă. Trebuie să-i redai elasticitatea și să o readuci în poziția inițială”, a explicat Claus. Pentru că obrajii se subțiază și coboară pe măsură ce trece timpul, au plasat, în mod virtual, grăsime sub ei. Urechile și nasul – care nu-și încetează creșterea pe măsură ce înaintăm în vârstă – au fost readuse la dimensiunile de acum 25-30 de ani, pielii i s-a dat strălucirea specifică tinereții, iar vasele de sânge de pe nas au fost acoperite.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.