in Diversiuni

„One”. U2, Mica Paris sau Johnny Cash?

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

one04

Pare imposibil ca un cântec atât de bun să fie interpretat din nou, într-un cu totul alt stil, iar această nouă versiune să sune cel puțin la fel de bine ca originalul.

Piesa „One” a celor de la U2 face parte din albumul „Achtung Baby” (1991). În timpul înregistrării acestui album, membrii trupei se certau în legătură cu direcția muzicală și stilul pe care U2 urma să le urmeze. Adam Clayton (bas) și Larry Mullen jr. (baterie) doreau o abordare asemănătoare primelor albume, în timp ce Bono (voce) și The Edge (chitară) voiau ca trupa să se îndrepte mai degrabă spre stilurile industrial și electronic dance. Erau aproape să se despartă, când o temă improvizată la chitară de The Edge i-a adus pe cei patru din nou laolaltă. Versurile scrise de Bono sunt exact despre neînțelegerile din cadrul formației. 

În 2000, deja suferind de mai multe boli grave, Johnny Cash (la acea dată, avea 68 de ani) a înregistrat cel de-al treilea album din seria „American Recordings”, cu care cântărețul american de country și-a relansat, în 1994, cariera. Unul dintre cover-urile cele mai reușite ale lui Cash este chiar „One”, tonul său cald baritonal dând o altă mireasmă piesei.

Printre foarte multele cover-uri făcute după „One”, de la Mary J. Blige până la Joe Cocker, de la Pearl Jam până la R.E.M. ori Robbie Williams, încă o versiune mi se pare superbă: cea cântată de britanica Mica Paris în 1995.

Vouă care vi se pare cea mai bună variantă dintre acestea trei? Puteți vota mai jos. Eu, unul, am votat cu Johnny Cash.

Cine cântă cel mai bine piesa "One"?

View Results

Loading ... Loading ...
Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. il iubesc enorm pe johnny cash dar originalul e asa de perfect si straight to the heart ca orice cover pare asa un pic de sacrilegiu .ca un film foarte foarte bun care nu va egala niciodata cartea .

  2. Daca e sa compari strict cele trei voci s-ar putea ca atat Johnny cat si Mica sa fie peste Bono dar originalul inseamna cel putin Bono plus The Edge . Iar mana lui The Edge se simte decisiv . Adica unde-s doi buni rau puterea creste .

  3. ar fi si greu . johnny e NUMAI tragism .anyway mai e o ora jumate si sa speram ca we walk the line pe anfield un ring of fire .

  4. de-abia astept noua piesa a lui johnny despre o fata bogata pe nume maureen pe care o admira naiv urind-o si satul fiind a impuscat-o in dezgust .

  5. Johnnie are o versiune mai buna, desi nu e melodia lui. E ca Depeche Mode care au cîntat mai bine Dirt decît au facut-o cei de la The Stooges.