in Sfatul bătrânilor

#SperSaGandesti

ponta02Există foarte mulți de „Ponta” în România. Prin acest „Ponta”, denumesc persoane imature, care ar face orice să-și atingă scopul.

Dacă iei răutatea lui, agresivitatea lui, semidoctismul lui, glumele proaste la adresa mamelor, le crești intensitatea și le azvârli înapoi spre expeditor, tot un „Ponta” ești, chiar dacă ai senzația că ai făcut vreun act de vitejie sau de dreptate. De fapt, i-ai făcut jocul. 

Așa au procedat, de pildă, domnii Ponta și Băsescu mai tot timpul: să creeze iluzia, prin violență de limbaj, că se luptă cu nedreptatea, cu corupția, cu Ceilalți. Prin acest joc bine gândit, s-au ridicat pe sine, dar și pe Ceilalți – Dușmanul, Inamicul, mogulii etc… -, până când în această țară n-a mai putut vorbi nimeni cu nimeni fără să-și pună mâinile în gât. Nu pot exista antibăsiști fără să existe băsiști și, de la un anume punct încolo, n-au existat decât aceste două categorii. De-abia asta e moartea democrației: două tabere, fiecare dorind ca adversarii să crape.

Și, de fapt, ce ai realizat dacă îl înjuri în zece moduri de mamă pe Ponta sau declari că îți dorești – cu adevărat, nu doar punând un hashtag – să crape? Supus agresivității tale, votantul lui Victor Ponta nu-și va schimba părerea față de el, dar va fi cu siguranță mai determinat să-l voteze pe el și partidul din care face parte.

Ai făcut un singur lucru: ai devenit mai cunoscut într-un mod imatur și agresiv. Exact ca Ponta.

Tu ce zici?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  1. Cu tot respectul,mi se pare imatur sa-l amesteci pe Ponta cu Basescu care chiar a luptat cu coruptia sustinand crearea DNA in 2005.De aici si provine balacareala din spatiul public creata si intretinuta de media controlata de cocalari sau turnatori aflati la parnaie sau in drum spre.

  2. Cel mai Ponta a fost Băsescu, atunci îl critică sau te plătea? Nu mă interesează defectele lui Ponta, nu cunosc sfinți în politică, știu că a condus bine țară și l-aș vota din nou,pe mercenarii din presa ii enervează succesul lui Ponta si îi găsesc tot felul de defecte ca si cum ceilalți politicieni sunt niște lumini, criticați si pe Ciolasi,apoliticul care e foarte politician si n-a mințit,spr să gândești cu mintea ta nu cu a altora,oricum, nu ne prostești,noi chiar gândim,dar nu cum vreți voi, manipulatorii de meserie..

  3. Nea’Nae,imi pare rau pt voi,ne aflam intr-un stat de drept european,membru NATO,in care locul defectului Ponta (care n-a condus niciodata nimic) e la parnaie.