in Sfatul bătrânilor

Ce vor cu adevărat politicienii hoți

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Coaliția aflată la putere ar vrea ca persoanele condamnate pentru corupție la cel mult 5 ani să își poată ispăși pedeapsa la domiciliu sau în centre speciale de weekend. 

Astfel, hoția și corupția sunt transformate în infracțiuni mai de duminică, pedepsite printr-un soi de mustrare jucăușă. “Ai furat un miliard? Îți scad nota la purtare”. De ce n-ar face pușcărie prin stațiuni de lux? De ce nu s-ar priva de libertate prin cazinouri, iar la terminarea perioadei de detenție să fie și despăgubiți pentru condițiile mizere în care s-au distrat.

De asemenea, cei condamnați pentru corupție ar putea să-și echivaleze pedeapsa în zile de muncă în folosul comunității. Asta e chiar interesant: cum ar putea ei lucra în folosul comunității, când tot ce știu este să o fure? Ar putea să țină workshop-uri de devalizare a unei companii? Să le explice mamelor cum, cu schema lor isteață, le înjumătățesc cota de lapte praf alocată sugarilor? Să contribuie, cu know-how-ul lor câștigat cu greu, la dezvoltarea unor aplicații de luat șpaga?

Momentan, exilurile prin Madagascar, Costa Rica sau Brazilia le ciobesc bucuria, însă nu îndepărtarea de țară și de prieteni îi face să sufere, căci își pot cumpăra alții oricând. Ar vrea să găsească o formă prin care să se laude despre cum au făcut-o fără să pățească nimic, iar oamenii să-i aplaude și să-i voteze în continuare.

E ca-n bancul cu românul care naufragiază pe o insulă pustie cu cea mai frumoasă femeie din lume. Vasul se scufundă, cei doi ajung înot pe insulă, care se dovedește a fi un adevărat paradis natural. Încep să trăiască împreună acolo, ca Adam și Eva, crescând capre, mâncând fructe exotice, făcând baie în cascade cristaline. După câteva săptămâni, respectivul e însă cuprins de o tristețe fără margini. Începe să se plimbe singur pe plajele vaste ale insulei, azvârlind pietricele în ocean, cu ochii în zare. Ea vine lângă el și încearcă să-l descoasă: “Dragul meu, ce s-a întâmplat? Pot să te ajut cu ceva?”.

El se luminează la față. O îmbracă în haine de bărbat, îi desenează și o mustață și încep să se plimbe unul lângă altul în tăcere pe plajă. La un moment dat, el se întoarce spre ea și-o întreabă: “Auzi, mă, știi pe cine f.. eu aici de câteva săptămâni?”.

Cum pe cine? Pe noi. Dar nu ajunge: vor mai mult.

Vor tot.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. Felicitări pt acest articol!
  Mi-aș permite sa adaug că distrugerea justiției în România e susținută pe toate canalele mediatice de marea majoritate a colegilor tăi de breaslă care contribuie decisiv și contra cost la acest dezastru.

 2. Cu ceva timp in urma acesti politicieni condamnau westul si capitalismul, te numeau curva ca ai pantofi albastri la moda care nu este in linie cu moda comunista si pierdeai munca si existenta ca esti razvratitor contra regimului. Infundai si puscarie daca te gaseau cu ceva ban in plus.
  Dar azi le merge bine, adora capitalismul, ei toti au doar bani furati si se numesc oameni cinstiti.
  Se reclama familia ca niste printi si imparati desi nu e cazul. Acum siliconata, buzata, curva de meserie, in gasca de macho criminali de cartier, sint dive, mame model si super iubite de care-s mandri in acel partid. Cred ca tot vom ajunge la acei 50 de ani de dupa lovitura de stat la capatul acelor ani Romania nu va mai exista pe harta, teritoriul se va numi altfel.

 3. Fii atent ca Madagascaru’ ni s-a servit ca optiune de catre unul din Negoita Bros. Greu de identificat care. Da’ cred, totusi, ca era Robbie. Ceva la modu’, daca vi se par impozitele mari, mutati-va acolo, fara infrastructura/educatie/servicii medicale etc. Chiar si in capitala, la ILikeToMoveItMoveIt, ar mai fi completat dom’ doctor, dar i-a uitat numele.
  Acum fara misto: “Cine nu vrea să plătească impozite, să plece în Madagascar”, apud Robert Negoita, şef al asociaţiei municipiilor.
  https://stirileprotv.ro/stiri/financiar/liberalii-sustin-ca-impozitele-pentru-case-si-terenuri-se-vor-mari-robert-negoita-a-negat.html