in Shots

Pisoarul fără apă

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

pisoar-fara-apa2Eram la McDonald’s-ul din Piața Romană și mă uitam la “pisoarul fără apă”, o enigmă mai profundă decât statuile din Insula Paștelui. Vorba lui Seinfeld: “Cum poate să existe spălare uscată?”. Cum în spatele meu erau doar doi puști de 7-8 ani care se îmbrânceau pentru dreptul de-a fi primul care să folosească uscătorul de mâini, am profitat de ocazie și am fotografiat discret această minunată invenție. Cine face o poză din acel unghi și din acea poziție este suspect, orice-ar explica el ulterior.

E ceva interesant legat de dejecțiile noastre. Cât încă fac parte din noi, ne sunt simpatice. De-aia și simțim poate nevoia să le diminutivizăm: pipilică, șușu, căcuță. Cum ne-au părăsit, devin însă cele mai scârboase chestii de pe lume și trebuie să le trimitem rapid cât mai departe de noi. Sunt, cumva, ca foștii iubiți sau iubite: ieri era “puiuțu’”, azi e “porcu’ ăla”.

Pisoarul fără apă e promisiunea supremă a despărțirii totale de propriile dejecții. E ceva aproape psihanalitic aici, o purificare forțată. Invenția unui neamț, fost director la Disney, e ingenioasă: sub pisoar există o casetă prin care trece urina, iar dedesubt un spațiu plin cu un lichid biodegradabil, care urcă deasupra urinei și o separă total de noi. Folosind un astfel de aparat, faci pipi pentru o cauză nobilă: din trei vizite pe zi, un bărbat poate economisi anual cam șase tone de apă, salvând astfel un colț african de la deșertificare.

Cu ce se spală, totuși, pisoarul fără apă? Evident, cu apă. De aceea, până când știința și psihanaliza vor găsi soluția purificării noastre depline, singura toaletă cu adevărat waterless rămâne pădurea.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
Share on email
Email
Share on whatsapp
Whatsapp

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  1. Am fost intr-un UNISEX toaleta intr-un magazin de electronice si pentru ca am fost singura, m-am inchis sa nu mai viziteze cineva ca am vazut si aceste facilitati dar in stil vechi. Cand am iesit era o coada uriasa … nu mai merg sa cumpar nimic acolo!!! Ma bucur ca in magazine la garderoba nu fac din asta ca ar fi mare aglomeratie!!!