in Oameni plecați de-acasă

Șapte greșeli incredibile de arbitraj

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Iată acele momente pentru care-ți vine să ceri introducerea tehnologiei video la meciurile de fotbal…

7. Stuart Attwell, golul-fantomă. Golul “înscris” în 2008 de Reading în partida cu Watford este de neuitat. După un corner al celor de la Reading, un fundaș al celor de la Reading a “bărbierit” o minge către propria poartă, dar în mod clar în afara cadrului ei. După încă un șut spre poartă, arbitrul a fluierat. Cel mult, putea dicta un corner, dar, după ce s-a consultat cu asistentul, a acordat un gol. 

“N-am mai văzut așa ceva. E ca și cum am asistat la aterizarea unui OZN”, a afirmat ulterior antrenorul lui Watford.

6. Felix Brych, golul turcesc. În timpul meciului Hoffenheim – Bayer Leverkusen din 2013, mijlocașul oaspeților Kiessling a lovit cu o minge cu capul de la vreo 10 metri, trimițând-o spre poartă, după care și-a dus mâinile la față, într-un gest de frustrare. Mingea însă ajunsese în poartă. Absolut nimeni de pe teren sau din stadion – nici măcar comentatorul – nu și-a dat seama că, de fapt, fusese un gol turcesc și mingea pătrunsese printr-o gaură în plasă exact de dimensiunile ei. În urma consultărilor dintre arbitru și asistent, golul a fost acordat. Meciul s-a terminat cu 1-2 și federația germană a refuzat rejucarea.

După meci, Rudi Völler, directorul sportiv al lui Leverkusen, a declarat: “Cei de la Hoffenheim au cheltuit atâția bani să facă un stadion frumos, puteau să mai dea câțiva euro pentru o plasă cum trebuie”.

5. Graham Poll, golul de după fluier. Era în 2000, la derby-ul local Liverpool v Everton. Era 0-0 și, în ultimele secunde ale partidei, Poll a dictat lovitură liberă pentru “cormorani”, din zona careului lor. A executat portarul Westerveld, direct în spatele unui atacant de la Everton, iar mingea a sărit peste goalkeeper și, după ce arbitrul a fluierat, a intrat în poartă. Nici până azi nu se știe ce a fluierat Poll atunci, dacă sfârșitul meciului sau altceva.

Șase ani mai târziu, Graham Poll îi dădea croatului Simunici, la World Cup 2006, trei cartonașe galbene într-un singur meci.

4. Marco Fritz, golul care a fost bară. În meciul Frankfurt – Duisburg din 2009, oaspeții conduceau deja cu 4-0 când un mijlocaș de-al lor a tras de la 17 metri, mingea a lovit transversala și a revenit câțiva metri în teren. Arbitrul, după ce s-a consultat cu asistentul, a acordat, în mod halucinant, golul. Partida s-a terminat cu 5-0.

3. Mark Clattenburg, golul pe care l-ar fi văzut și orbii.  Manchester United versus Tottenham Hotspur, 2005. Pedro Mendes (Tottenham) a expediat un lob de la centrul terenului, iar Caroll (MU) a scăpat mingea în poartă, lucru observat de tot stadionul, cu excepția arbitrului Clattenburg.

2. Silvia Regina de Oliveira, golul băiatului de mingi. Într-o partidă dintr-o ligă inferioară din Brazilia, la un atac, mingea a ieșit în aut de poartă, dar un băiețel aflat în spatele porții a luat balonul și l-a aruncat în poartă. Arbitra a acordat golul, dar după meci, văzând imaginile, a afirmat că regretă fapta.

1. Gyöngyi Krisztína Gaál, cel mai simpatic henț în careu. Era la partida de fotbal feminin Australia – Guineea Ecuatorială de la CM 2011. La un atac al jucătoarelor din Australia, mingea a revenit în careu din bară, iar o jucătoare africană a luat balonul în mână câteva secunde bune, apoi i-a dat drumul. În mod incredibil, nu s-a dictat henț și lovitură de la 11 metri. Ulterior, arbitra maghiară și-a cerut scuze pentru această greșeală.

BONUS:

Golul lui Pițurcă din meciul cu Galatasaray. Perfect valabil.

Vouă care greșeală vi s-a părut cea mai tare? (1 vot)

View Results

Loading ... Loading ...
Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

16 Comments

  1. Golul lui Chihaia la OM-Dinamo,in timpul regulamentar,furaciune maxima,golul marcat de LFC contra Chelsea,intr-o semifinala de UCL daca nu ma-nsel,n-a depasit linia portii.

  2. Kiesling mai bine n-ar fi dat golul turcesc. Dupa lipsa de fair-play dovedita nu a mai fost convocat la nationala. …dar asta e la ei….

  3. kiessling e atacant, voller a fost ,amândoi doi derbedei. interesant e că anthony modeste, pe vremea aceea la hoffe, i-a compostat la un moment dat pe bayer, iar după gol s-a dus, la hohă, să verifice plasa.

  4. @the_kop:

    Just. E unul dintre primele meciuri de fotbal pe care mi le amintesc. Totodată, primul WTF legat de fotbal. Adică, e regulamentar să fluieri sfârșitul unui meci în timp ce mingea executată din corner e în aer, dar cum să o faci?!

  5. laca si piti . cum erau ei niste vitezisti si niste exuberanti . si cum se tundeau ei mai altfel , cu balint ,cu belo ,cu mitzi si pareau mai altfel , niste occidentali nastrusnici intr-un comunism insuportabil de gri . cu familia ceausescu in spate , trucindu-le toate meciurile . ce imbecili !

  6. AG parca a fluierat finalul tocmai cind a dat ala cu capul . s-ar putea sa gresesc . si nu era un englez la centru , ca astora le place sa fie cap de afis in orice ?