in Gazeta Sporturilor, Jolly Joker

Fotbalul românesc, acest continuu WTF!

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

kcmxkxbcjDeschizi la un moment dat televizorul și vezi niște băieți care, după costumație, par fotbaliști, dar care după mișcări aduc mai degrabă a patinatori beți ce fugăresc un câine inexistent. Nu te poți uita așa așa ceva fără să râzi amar și să te întrebi: “De ce naiba se joacă?”.

Era meciul ASA Târgu Mureș – Pandurii și terenul era ca un patinoar cu dâmburi. După pauză, la 0-2, oaspeții n-au mai revenit pe gheață, iar responsabilii au început să paseze răspunderea mai bine decât reușiseră cei din teren cu mingea. Organizatorii nu organizaseră, Liga nu girase, arbitrul nu-și dăduse avizul. 

Puneți această știre în următorul context: de curând, trei echipe au fost depunctate pentru datorii către cluburi și angajați. Două dintre acestea sunt combatantele din partida descrisă mai sus.

Ce se întâmplă în Liga 1 pare un fel de pseudoemisiune TV, în genul “Românii n-au talent”. Din punct de vedere sportiv e o glumă; ca spectacol însă e ceva promițător. Dacă nu se poate altfel și fotbalul trebuie să fie o glumă, măcar să fie una bine făcută.

Dar nu cu fotbaliști. Oricum, în prezent se angajează orice în afară de jucători profesioniști: se aude că mulți vin după meciuri la medic, pentru antirabice, prezentând mușcături de minge. Să se revină atunci la sistemul cu bresle: echipa controlorilor din autobuze, cea a casierilor din Mega Image, a actorilor, a bloggerilor, a colindătorilor, etc… .

Cu 15 minute înainte de fluierul de început, să li se comunice băieților tema. De pildă:

  • La un meci să li se dea o minge de plajă să joace cu ea. În repriza a doua, una de tenis.
  • La un altul, să-i pună să atace cu spatele la poartă. Cine trage cu ochiul la poarta adversă primește galben, cine se întoarce – roșu direct.
  • O partidă să se desfășoare într-un bazin plin cu apă până la glezne, iar băieții să poarte labe de scafandru.
  • În alta, să poată înscrie doar cu ceafa.
  • O întâlnire să aibă loc cu un număr variabil de mingi. Dacă iese una în aut, pe teren se vor introduce două în loc.
  • Un meci să se dispute într-o pădure deasă.
  • Altul, pe un ogor lung de doi kilometri.

Și tot așa. Ratingurile ar fi uriașe, la fel și încasările. Dacă nu știm nici să jucăm fotbal, nici să-l organizăm, măcar să ne distrăm cum se cuvine.

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.