in Gazeta Sporturilor

Recorduri românești

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

La anul, e posibil ca golgheterul Ligii 1 să fie o rezervă de portar.

Într-un singur mod fotbalul autohton poate ajuta economia românească. Zilele trecute, premierul le-a făcut o ofertă celor de la Qatar Airways pentru achiziționarea Tarom. În locul șeicilor, m-aș gândi bine: doar cu plecările și cu întoarcerile fotbaliștilor și ale antrenorilor români s-ar umple câteva avioane.

În același timp, cei rămași în România se învârt precum călușeii, cu o viteză din ce în ce mai mare, dar fotbalul stă tot pe loc. Și nu mă refer doar la jucătorii sau antrenorii care iau toate echipele la rând, în stagii scurte, de parcă ar fi închiriați drept clovni la petreceri, ci și la președinți.

În Liga 1, există conducători care au schimbat mai mult de patru cluburi în ultimii ani, fiind foarte aproape, în anumite momente, de a semna cu altele. În general, aceasta e o calitate extrem de apreciată la conducători: de a fi mereu foarte aproape de toate echipele, nu doar de cea pe care, vremelnic, o conduc. În același timp, îi regăsești drept analiști la TV, comentând cu obiectivitate tendințe, faze, arbitraje. În această vânzoleală perpetuă, ei sunt chiar mai importanți decât golgheterii.

Care golgheteri? În acest moment, cel mai bun marcator din Liga 1 este fundașul Bogdan Mitrea de la Viitorul, cu cea mai mare parte din goluri înscrise din penalty-uri. Cu ceva mai mult ajutor pentru echipa sa în obținerea de lovituri de la 11 metri, am fi avut șanse la o nouă și glorioasă Gheată de Aur.

Altfel, indiferent ce echipă va deveni campioană, va fi ori una compusă în mare parte din jucători împrumutați, cu o medie de vârstă apropiată de 30 de ani și cu cei mai buni fotbaliști săriți bine de această bornă, ori una fără vlagă, minată de nesfârșite lupte interne, fără stemă, palmares  și atacanți. Dacă o nou promovată va lua titlul, asta n-ar spune atât de multe despre ardeleni, cât despre nivelul actual al fotbalului românesc. Steaua? La începutul „ternului derby” cu Dinamo , golgheterul din teren al Stelei, Popa,  avea în continuare șapte goluri înscrise în urma lui Keșeru, aflat în tribune, care a părăsit  formația în iarnă. Mai mult, cel care acum evoluează în Qatar putea să fi jucat un singur meci în acest sezon competițional pentru Steaua – cel cu Pandurii, din tur – și încă ar fi marcatorul numărul 1 al unei echipe care se luptă pentru titlu.

La anul, e posibil ca golgheterul Ligii 1 să fie o rezervă de portar, iar campioana, cu atâtea insolvențe, desființări și arestări, o echipă care astăzi nici să nu existe. Poate că, exact în acest moment, niște potenți oameni de afaceri lucrează la acest proiect de amploare.

Singurul proiect  pe termen lung din fotbalul românesc în care mai cred este că, peste cinci ani, Dodel Tănase va fi un foarte respectat analist TV. Ține cineva pariul?

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.