in Sfatul bătrânilor

Pe cine aș premia eu la Oscaruri

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

 

ManchesterbytheSea_Trailer1

Filmul anului. „Manchester by the Sea”. Fără discuție. E dintr-o altă ligă și din alte vremuri.

Regizorul anului. Mel Gibson (Hacksaw Ridge). E departe de capodopera lui, Apocalypto, dar Gibson e cel mai autentic poet al sângelui și al mațelor de la Sam Peckinpah încoace. La 11 ani după ce urla că „evreii sunt pricina tuturor războaielor”, Mad Mel scrie, prin această peliculă, un mesaj de împăcare, omagiind doi mari regizori evrei: Steven Spielberg (Saving Private Ryan) și Stanley Kubrick (Full Metal Jacket). Când începe lupta, nu ai unde să te ascunzi: ești pe câmpul de bătălie și gloanțele trec pe lângă sau prin tine.

Actorul în rol principal: Denzel Washington (Fences). Da, Casey Affleck a jucat extraordinar în „Manchester…”, dar Denzel a fost ca o flacără. La un moment dat, Affleck devine monoton, însă Denzel e ca o simfonie.

Actriță în rol principal: mă abțin. Se pare că Meryl Streep a „ucis” concurența.

Actor în rol secundar: Jeff Bridges (Come Hell or High Water), dar și Michael Shannon a fost extraordinar în „Nocturnal Animals”.

Actriță în rol secundar: Michelle Williams (Manchester by the Sea). Și aici e concurența mare: Viola Davis (Fences) și Naomie Harris (Moonlight) și-au jucat bine partiturile.

Scenariu original: Taylor Sheridan (Come Hell or High Water). Foarte bun. Dialogul de la sfârșit, excelent, închide ca o acoladă întregul film.

Scenariu adaptat: Barry Jenkins (Moonlight).

Imagine: La La Land. Îi ajunge un premiu 

Dacă ți-a plăcut, distribuie! :)
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Write a Comment

Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 1. “Poet al sângelui şi al maţelor”, excelent spus. Şi eu mi-aş fi dorit să ia Mel. Mi s-au părut cele mai frumoase şi mai autentice scene de război văzute vreodată pe un ecran.

 2. Daca ati urmarit ceremonia Oscarurilor, filmul n-a fost neglijat dar nu a luat marele premiu.
  Poate daca nu era influenta democrato-liberala rumegat la tot pasul care a distrus industria filmului, erau si alte filme luate in considerare. Cu un ranjet ne-au anuntat ca nimeni n-a vazut nici filmul francez si nici altele straine care au fost premiate precis, si nici cele locale nu cred ca multi au vazut, a fost un fel de nimic aceasta festivitate terminat aiurea cu incurcatul borcanelor sa fie si ceva atractie de tinut minte despre aceasta editie. L-am si uitat.

 3. Total de acord și mă bucur să văd că mai e cineva de aceeași părere. La la land ok, Moonlight m-a dezamăgit profund, aveam așteptări mari. Ambele mult supraevaluate, dar Manchester by the sea a salvat anul. Povestea e pentru mine de nivelul lui Kramer contra Kramer. Mi-au plăcut și Fences și Hell or High Water. Chiar și Hacksaw Ridge. Arrival și Lion nu le-am văzut.

 4. Subscriu aproape in totalitate opțiunilor tale – argumentate, logice, convingătoare.
  Doar inca un lucru despre Manchester : n-am mai văzut de mult un film atât de solid, realist, excelent scris si jucat. Poate paralela nu e cea mai fericita, dar The Hours si Painted Veil sunt ultimele titluri in același registru care mi-au plăcut.

 5. and my Oscar goes to :
  #1 Manchester by the sea ;
  regie , Mel ( uitati ce-a zis la betie si Matrioshki oportunista pusa pe japca -for God’s sake)
  actor #1Denzel ( brilliant )
  actor #2Jeff Bridges ( il tot astept )
  actrita#1 , Meryl doar daca era ( este) in lalaland si se cocoata pe soap box sa faca balonase. ( huge mistache ) More decency to Viola , congrats.
  restul nu le-am vazut deci , no more Oscar de la mine.